18 Ιουνίου 2010 η Digea στην Αθήνα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Δεν θα έπρεπε όμως να μπουκώνει και το σήμα για τα κανάλια στο 47; Η μήπως είναι άσχετο;

Το θέμα είναι ότι εάν αφαιρέσω τον ενισχυτή δεν θα βλέπω ΕΡΤ και ΝΕΤ σχεδόν καθόλου. Θα πρέπει μάλλον να δοκιμάσω να του μειώσω την ένταση.

Ετσι , παιξε λίγο με την ενταση . Η αν δεις τα σκούρα παρε ενα μειωτηρα με 3 ευρω και βαλτον στο σπίτι πριν το συνδεσεις με την τηλεόραση

Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Παιδια θελω να ρωτησω κατι λιγο κουφο .
Με πηρε η αδερφη μου τηλεφωνο απο Βουλιαγμενη οπου μαλλον πιανει το σημα απο Αιγινα , η οποια εχει τον αποκωδικοποιητη της ΟΝ ( δεν ειναι ομως συνδρομητρια της ΟΝ εδω και καιρο ).
Λοιπον , οταν κανει ανιχνευση της βρισκει 12 καναλια , οταν παταει ομως παρακολουθηση καναλιων φτανει μεχρι το 8 καναλι !!! Πιανει δηλαδη τα 4 της ΕΡΤ και την αλλη συχνοτητα με ΣΤΑΡ κ.τ.λ. Η αλλη συχνοτητα με ΑΝΤ1 Alter , Alpha , mtv δεν παιζει !!!
Θελει να παει ν αγορασει καινουριο δεκτη , αλλα δεν νομιζω οτι ο δεκτης ειναι το προβλημα.
Εχει καποιος καμια ιδεα τι μπορει να φταιει ?

Και εμενα της ΟΝ το ιδιο κανει βρισκει 12 με τι διαφορα οτι παιζει της Digea και οχι της ΕΡΤ. Θα μαθουμε τι φταει σιγα σιγα.

Και αφού κάθισε ο πρώτος κουρνιαχτός μπορώ κι εγώ να τοποθετηθώ με σαφήνεια. Σήμερα λόγω αποχής μας από την δίορθωση Πανελληνίων εμεινα σπίτι για να δω τα κανάλια ενδελεχώς!! Πιο χάλια δεν γίνεται!!! Κάθε τρεις και λίγο κάναν διακοπή τα κανάλια. Καμιά διαφορά στο χρώμα και στην ευκρίνεια. Το Μακεδονία τραγικότατο. Ο ΣΚΑΙ σε σχέση με τα άλλα φάνταζε RTL-HD. Περιμέναμε τόσο καιρό να γίνει κάποια αλλαγή. Να εκπέμψει έστω το Σταρ και ο Αλφα 16:9 (είχαν εκπέμψει ένα φεγγάρι στις δοκιμές) αλλά τίποτα. Ντροπή! Και φυσικά θα παραμείνω στην αναλογική και δεν πρόκειται να πατήσω ξανά το κουμπί DIGITAL του τηλεκοντρόλ μέχρις ότου σοβαρευτούν τα κανάλια μας...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Ετσι , παιξε λίγο με την ενταση . Η αν δεις τα σκούρα παρε ενα μειωτηρα με 3 ευρω και βαλτον στο σπίτι πριν το συνδεσεις με την τηλεόραση

Συγνώμη για την ερώτηση. Μπορεί να σου φανεί λίγο γελοία αλλά είμαι λιγάκι άσχετος
icon7.gif
. Ο μειωτήρας που ακριβώς πρέπει να τοποθετηθεί; Όταν λές σπίτι τι ακριβώς εννοείς;

Ευχαριστώ

όσοι έχετε πρόβλημα με το σήμα ενώ κανονικά δεν θα έπρεπε κοιτάξτε τους ενισχυτές που μπορεί να σας έχει βάλει ο τεχνικός για να πιάνετε καλύτερα τα αναλογικά.

Δοκιμάστε και χωρίς τον ενισχυτή απευθείας από την κεραία. Σε πολλές περιπτώσεις έπρεπε να μειωθεί το gain του ενισχυτή για να μην έχουμε πρόβλημα λήψης με τα ψηφιακά...

Και εμενα της ΟΝ το ιδιο κανει βρισκει 12 με τι διαφορα οτι παιζει της Digea και οχι της ΕΡΤ. Θα μαθουμε τι φταει σιγα σιγα.

Αλλο κουφο κι αυτο !!! φαινεται δεν του αρεσει να παιζει πανω απο 8 καναλια !!!

Η μας δουλευεις ή δεν εχεις δει ποτε hd εικονα ή εχεις crt τv. Φιλε μου ουτε καν η μερα με την νυχτα δεν ειναι τα hd με τα σημερινα ψηφιακα στην Ελλαδα.

δεν σας δουλευω εχω 52αρα lcd dreambox 800 και pc μονιμα στην tv. η εικονα του skai μεσα σε studio ειναι πιο κοντα σε hd παρα στα αναλογικα. εχει διαφορα απο hd αλλα οποιος λεει οτι το αναλογικο ειναι καλυτερο μαλλον κατι δεν κανει καλα στο h264 decoding η tv του

Ανάμεσα στα κανάλια που βρίσκει από Υμηττό είναι και ένα με όνομα ... ( 3 τελείες ) και το πρωί είχε μόνο μπάρες.
Ξέρεις κανείς πιο είναι αυτό?

Αλλο κουφο κι αυτο !!! φαινεται δεν του αρεσει να παιζει πανω απο 8 καναλια !!!

Πριν τα επιανες τα ψηφιακα της ΕΡΤ ?

Ανάμεσα στα κανάλια που βρίσκει από Υμηττό είναι και ένα με όνομα ... ( 3 τελείες ) και το πρωί είχε μόνο μπάρες.
Ξέρεις κανείς πιο είναι αυτό?

Κανένα. Θα μπει μελλοντικά το 902 νομίζω.

παντως εκτος απο την εικονα που sd 4/3 ειχαμε και παλι εχουμε το μεγαλο πλεονεκτημα θα ειναι το φασμα που θα μεινει ελευθερο και οτι με ενα laptop και ενα usb stickaki των 5 ευρω θα βλεπεις παντου tv. στα αυτοκινητα θα πιανουμε καλυτερα με τισ συσκευες που εχουν tv, epg εχουμε γραφεις και κανεις time shift με συσκευες των 30 ευρω. για μενα ειναι μεγαλο βημα και καλοδεχουμενο. οσο για το 16-9 ελπιζω μεχρι τελος του ετους να εχουμε εξελιξεις.

Δοκιμάστε και χωρίς τον ενισχυτή απευθείας από την κεραία. Σε πολλές περιπτώσεις έπρεπε να μειωθεί το gain του ενισχυτή για να μην έχουμε πρόβλημα λήψης με τα ψηφιακά...

Και επειδή συνήθως στον ενισχυτή μπαίνουν 2 καλώδια (1 VHF και 1 UHF), ενώστε αυτό που βγαίνει απ' τον ενισχυτή με τo καλώδιο UHF που μπαίνει στον ενισχυτή.

Και αφού κάθισε ο πρώτος κουρνιαχτός μπορώ κι εγώ να τοποθετηθώ με σαφήνεια. Σήμερα λόγω αποχής μας από την δίορθωση Πανελληνίων εμεινα σπίτι για να δω τα κανάλια ενδελεχώς!! Πιο χάλια δεν γίνεται!!! Κάθε τρεις και λίγο κάναν διακοπή τα κανάλια. Καμιά διαφορά στο χρώμα και στην ευκρίνεια. Το Μακεδονία τραγικότατο. Ο ΣΚΑΙ σε σχέση με τα άλλα φάνταζε RTL-HD. Περιμέναμε τόσο καιρό να γίνει κάποια αλλαγή. Να εκπέμψει έστω το Σταρ και ο Αλφα 16:9 (είχαν εκπέμψει ένα φεγγάρι στις δοκιμές) αλλά τίποτα. Ντροπή! Και φυσικά θα παραμείνω στην αναλογική και δεν πρόκειται να πατήσω ξανά το κουμπί DIGITAL του τηλεκοντρόλ μέχρις ότου σοβαρευτούν τα κανάλια μας...

Και σε λίγο που θα καταργηθούν εντελώς τα αναλογικά, τι θα κάνεις; Βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο και προς το παρόν συνυπάρχουν ψηφιακά με σχεδόν όλα τα αναλογικά. Αν δεν καταργηθούν όμως όλα τα αναλογικά, δεν θα μπορούμε καν να απαιτούμε καλλίτερη ποιότητα.

Επειδή έχω πρόβλημα στη λήψη σε περιοχή που βλέπει καρφί Αίγηνα θα ήθελα κάποιες συμβουλές. Η εγκατάσταση είχε 2 τύπους κεραιών που συνδέονταν σε ένα κουτάκι σαν splitter. Επειδή η μια έσπασε την έβγαλα απο το splitter αυτό και έχει μείνει συνδεδεμένη μόνο η μια κεραία και το καλώδιο που κατεβαίνει κάτω. Αν βγαλω εντελώς το splitter έχω ένα καλώδιο (ασημί) που έρχεται απο τη κεραία και ένα χάλκινου χρώματος που κατεβαίνει κάτω. Πως τα ενώνω αυτά μεταξύ τους; Χρειάζεται κάτι να βάλω η απλα τα στρίβω μεταξύ τους;

Και σε λίγο που θα καταργηθούν εντελώς τα αναλογικά, τι θα κάνεις; Βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο και προς το παρόν συνυπάρχουν ψηφιακά με σχεδόν όλα τα αναλογικά. Αν δεν καταργηθούν όμως όλα τα αναλογικά, δεν θα μπορούμε καν να απαιτούμε καλλίτερη ποιότητα.
To 2015 θα καταργηθούν τα αναλογικά. Επειδή είμαστε στη Μπανανία βάλε +2 χρόνια... Ε μέχρι τότε θα χουν σοβαρευτεί...

Επειδή έχω πρόβλημα στη λήψη σε περιοχή που βλέπει καρφί Αίγηνα θα ήθελα κάποιες συμβουλές. Η εγκατάσταση είχε 2 τύπους κεραιών που συνδέονταν σε ένα κουτάκι σαν splitter. Επειδή η μια έσπασε την έβγαλα απο το splitter αυτό και έχει μείνει συνδεδεμένη μόνο η μια κεραία και το καλώδιο που κατεβαίνει κάτω. Αν βγαλω εντελώς το splitter έχω ένα καλώδιο (ασημί) που έρχεται απο τη κεραία και ένα χάλκινου χρώματος που κατεβαίνει κάτω. Πως τα ενώνω αυτά μεταξύ τους; Χρειάζεται κάτι να βάλω η απλα τα στρίβω μεταξύ τους;

Αν βγάλεις το splitter, καλύτερα να ενώσεις τα δύο καλώδια με ένα αρσενικό και ένα θηλυκό φις κεραίας.
Αλλά ποιά κεραία σου έσπασε? Μήπως αυτή για τη UHF μπάντα? Γιατί UHF κεραία (νομίζω) χρησιμοποιόυμε στα ψηφιακά (Chanels 21-69).

Απάντηση: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Το Fullhd.gr απέστειλε το ακολουθο στην TVControl που ειναι υπευθυνη για το EPG

"""Έχουμε στείλει εδώ και τρεις ώρες περίπου επιστολή στην TV Control, η οποία έχει αναλάβει το EPG της Digea, ρωτώντας γιατί το ΕPG είναι με αγγλικούς χαρακτήρες..

Απάντηση δεν έχουμε λάβει. Καταλαβαίνουμε το φόρτο εργασίας.

Έχουμε όλη την καλή διάθεση... Έχουμε και την υπομονή να περιμένουμε...
Όμως το ατόπημα παραμένει. Γιατί ο ψηφιακός πάροχος, η Digea και οι συνεργάτες της παρέχουν πληροφορίες για το πρόγραμμα των καναλιών σε greekligh και όχι καθαρά Ελληνικά;
Νομίζουν ότι η επίσημη γλώσσα μας είναι τα Αγγλικά;
Λάθος κάνουν.

Δεν πρόλαβαν να μεταφράσουν... ή υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα;
Ας βγουν να το ανακοινώσουν.

Νομίζουν ότι με τα greeklish καλύπτουν Έλληνες και μετανάστες;
Λάθος τους.

Αναμένουμε απάντηση..."""

τι άσχετο είναι αυτο? Μιά χαρά ελληνικά έχει το EPG και στην u10 και στο φτηνό αποκωδικοποιητή που έχω.

Απάντηση: Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

τι άσχετο είναι αυτο? Μιά χαρά ελληνικά έχει το EPG και στην u10 και στο φτηνό αποκωδικοποιητή που έχω.

Σε πληροφορω επειδη μιλησα με τα παιδια του fullhd μπορει εσυ να μην εχεις προβλημα αλλά πολλοί μα παρα πολλοί εχουν .Το ιδιο συνεβει και στη Θεσ/κη και δεν ειναι καθολου ασχετο

Απάντηση: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

εγω που ειχα καλο αναλογικο σημα,ομολογω οτι υπαρχει μια βελτιωση αλλα και το "τελεια εικονα και ηχο"εεεεεεεε μην τρελαθουμε κιολας......μαλλον δεν ξερουν απο HD-BLRAY εικονα και ηχο μου φαινεται........
παντως καλη ειναι......αυτο τελος-