18 Ιουνίου 2010 η Digea στην Αθήνα

Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Η πολυπλεξία μεταφέρεται σε όλα τα κέντρα με οπτική ίνα και μόνο!

Απάντηση: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Πραγματικά αναρωτιέμαι πως θα πάει οπτική στην Ρόδο,και δεν νομίζω να είναι διατεθημένος ο ΟΤΕ να χρησιμοποιήσει τις υποβρύχιες...Και όχι μόνο στα νησιά,και στα χωριά που καλά καλά δεν έχουν adsl...

Eδώ ο alpha, μέχρι το Γενάρη τουλάχιστον, ένα αναλογικό composite ψηφιοποιούσε για την digea, η οπτική ίνα τους μάρανε... :flipout: :flipout:

Την οπτική ίνα θα την χρειαστούν εάν,εάν γίνει ποτέ κανάλι HD

H οπτική ίνα, έχει την έννοια της και σε σήμα SD, ώστε στα κεντρικά της digea να φτάνει σήμα επιπέδου "master" και να μπορεί να γίνεται η κωδικοποίηση κατά mpeg με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

Από εκεί και πέρα, η λογική προτάσσει να φεύγει το σήμα ως mpeg προς τους κατά τόπους αναμεταδότες, με πιο βολικό τρόπο μετάδοσης για την χώρα μας μάλλον τον δορυφορικό.

Το να στέλνεις ασυμπίεστο ψηφιακό βίντεο, μέσω ίνας, σε κάθε αναμεταδότη και να γίνεται τοπικά η μετατροπή σε mpeg και η πολυπλεξία, εφόσον δεν υπάρχουν τοπικές αλλαγές στα μπουκέτα και στο πρόγραμμα, αποτελεί απλώς σπατάλη πόρων, εύρους ζώνης και χρημάτων...

Λοιπον παιδια,
πηρα ενα CI Neotion Pocketd (me irdeto).

Κλεινω την tv (Hitachi P50XR01), βαζω τη καρτα, κι ανοιγω την tv.

Ανοιγει η tv, δειχνει ενα καναλι (αναλογικο) για 5-6 δευτερα, και μετα χανεται η εικονα για αλλα 5-6 δευτερα... μετα ξανανοιγει για 5-6 δευτερα, κτλ...

Τι γινεται? Οπου κι αν ειδα, το μοντελο φαινεται να ειναι compatible με την καρτα...

Ισως να ειναι σημαντικο να σας πω(?), οτι καθε φορα που η tv κλεινει, ακουγεται ο σκληρος της σαν να κλεινει και να παιρνει μπρος παλι... κι 'αυτο γινεται συνεχεια...

Λεω μηπως φταιει η καρτα... ειχα παραγγειλει 2 καρτες (για μενα κι εναν φιλο)... δοκιμαζω την αλλη καρτα, τα ιδια...

Καμια ιδεα να προτινει κανεις?

Λοιπον παιδια,
πηρα ενα CI Neotion Pocketd (me irdeto).

Κλεινω την tv (Hitachi P50XR01), βαζω τη καρτα, κι ανοιγω την tv.

Ανοιγει η tv, δειχνει ενα καναλι (αναλογικο) για 5-6 δευτερα, και μετα χανεται η εικονα για αλλα 5-6 δευτερα... μετα ξανανοιγει για 5-6 δευτερα, κτλ...

Τι γινεται? Οπου κι αν ειδα, το μοντελο φαινεται να ειναι compatible με την καρτα...

Ισως να ειναι σημαντικο να σας πω(?), οτι καθε φορα που η tv κλεινει, ακουγεται ο σκληρος της σαν να κλεινει και να παιρνει μπρος παλι... κι 'αυτο γινεται συνεχεια...

Λεω μηπως φταιει η καρτα... ειχα παραγγειλει 2 καρτες (για μενα κι εναν φιλο)... δοκιμαζω την αλλη καρτα, τα ιδια...

Καμια ιδεα να προτινει κανεις?

και καποιες αλλες τηλεορασεις λεει οτι ειναι συμβατες
(βλεπε sony σειρα S)αλλα δυστηχως δεν παιζουν.

καλυτερα αφαιρεσε την και παρε εναν εξωτερικο δεκτη,μην κανεις καμια ζημια και στην τιβι.

Ρε παιδιά είμαι Γαλάτσι και ενώ μέχρι χθες είχα σήμα γύρω στο 65% και έπιανα καμπάνα από σήμερα έχει πέσει σε όλα τα κανάλια της DIGEΑ στο 25-30% και κάνει συνέχεια κολήματα και χάνεται το σήμα ! Το ίδιο συμβαίνει και στην άλλη πλευρά του Γαλατσίου. Το περίεργο είναι οτι ενώ το σήμα έχει πέσει στον Crystal Audio αποκωδικοποιητή που χρησιμοποιώ για εγγραφές μια Samsung 40άρα που έχει MPEG-4 παίζει μια χαρά !!!!!! Πώς γίνεται αυτό ? Δυστχώς η Samsung δεν έχει πληροφορία έντασης σήματος για να δω τι συμβαίνει...Κανείς από Γαλάτσι με αποκωδικοποιητή να επιβεβαιώσει οτι μειώθηκε το σήμα ?

Ρε παιδιά είμαι Γαλάτσι και ενώ μέχρι χθες είχα σήμα γύρω στο 65% και έπιανα καμπάνα από σήμερα έχει πέσει σε όλα τα κανάλια της DIGEΑ στο 25-30% και κάνει συνέχεια κολήματα και χάνεται το σήμα ! Το ίδιο συμβαίνει και στην άλλη πλευρά του Γαλατσίου. Το περίεργο είναι οτι ενώ το σήμα έχει πέσει στον Crystal Audio αποκωδικοποιητή που χρησιμοποιώ για εγγραφές μια Samsung 40άρα που έχει MPEG-4 παίζει μια χαρά !!!!!! Πώς γίνεται αυτό ? Δυστχώς η Samsung δεν έχει πληροφορία έντασης σήματος για να δω τι συμβαίνει...Κανείς από Γαλάτσι με αποκωδικοποιητή να επιβεβαιώσει οτι μειώθηκε το σήμα ?

Αναφορικά με την ένδειξη σήματος, Επιλέγεις το ψηφιακό κανάλι που σε ενδιαφέρει, πας στο μενού, μετά κατεβαίνεις στην τελευταία (από την αριστερά κάθετη λίστα εικονιδίων) καρτέλα "αυτοδιάγνωση" και από εκεί επιλέγεις το "πληροφορίες σήματος". Αυτό ισχύει στις περισσότερες samsung.

Περί ποιότητας εικόνας, θα πω ότι στη δική μου Sony Bravia 46X3500 το mpeg4 είναι σαφέστατα ανώτερο του mpeg2 της ΕΡΤ, πολύ πιο αναλυτικό (κάτι που φαίνεται εύκολα με τη πρώτη ματιά) και με ανώτερη αίσθηση φωτισμού/χρωμάτων.
Εκείνο που ενοχλεί σαφώς στη digea είναι το 4:3.

Αξιολογική σειρά καναλιών σε ποιότητα εικόνας στη digea στη λήψη μου:
1. Mega
2. Skai
3. Star
4. Alter
5. Alpha
6. Aντ1
7. Μακεδονία tv
Δεν έχω πάρει ακόμη δέκτη mpeg4 αλλά έχω δει όλα τα ψηφιακά σε μια 32άρα Philips ενός φίλου.
Η άποψη μου είναι ότι η εικόνα σε όλα τα κανάλια είναι ΑΙΣΧΟΣ, ΦΡΙΚΗ, ΑΗΔΙΑ!
Ανκαι τα κανάλια της Digea έχουν σίγουρα καλύτερη εικόνα από το αίσχος της ΕΡΤ, υπάρχει παντού πολύ ορατό πιξέλιασμα, έντονος mpeg θόρυβος και μικρή ανάλυση. Σε μεγάλη τηλεόραση ή προβολέα, η εικόνα δεν θα βλέπεται!
Ακόμη και ο ΣΚΑΙ με απογοήτευσε πλήρως.
Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι στην Κύπρο το ΡΙΚ στέλνει το ψηφιακό πρόγραμμα σε 1080i......

Αναφορικά με την ένδειξη σήματος, Επιλέγεις το ψηφιακό κανάλι που σε ενδιαφέρει, πας στο μενού, μετά κατεβαίνεις στην τελευταία (από την αριστερά κάθετη λίστα εικονιδίων) καρτέλα "αυτοδιάγνωση" και από εκεί επιλέγεις το "πληροφορίες σήματος". Αυτό ισχύει στις περισσότερες samsung.

Οκ . Λοιπόν. Πώς είναι δυνατό από τον ενσωματομένο MPEG-4 της Samsung να έχω σήμα 45-50% και να παίζουν όλα καμπάνα ενώ από τον αποκωδικοποιητή να έχω σήμα 25% και να κολάνε συνέχεια !!!! Μου φαίνεται οτι πρέπει να πάρω μια κεραία και να τη στρέψω προς Υμμητό... Τί κεραία μου προτείνετε να πάρω ?

Αυτά με εσωτερική κεραία,ή βλέπει πάρνηθα;

Ο ήχος πάντως εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλός σε σχεση με τα ιδια αναλογικα.

Απάντηση: Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Aυτό δεν είναι απαραίτητα κακό...

Εάν δεν έχει βελτιωθεί η ποιότητα του ήχου και είναι υπερβολικά όμως χαμηλός,τότε υπάρχει πρόβλημα.

Τελικά επειδή στην πολυκατοικία δεν υπάρχει κεντρική κεραία αλλά το κάθε διαμέρισμα έχει την δική της ανέβηκα στην ταράτσα και την έστρεψα προς τον Υμμητό. Και αμέσως το σήμα εκτοξεύτηκε στο 94% !!

Re: Απάντηση: Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Εάν δεν έχει βελτιωθεί η ποιότητα του ήχου και είναι υπερβολικά όμως χαμηλός,τότε υπάρχει πρόβλημα.

Στην επαρχία τουλάχιστον, η στάθμη ήχου των περισσότερων καναλιών είναι βαθειά στα κόκκινα, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται να ανέβει το volume πάνω από το ένα τρίτο, ενώ ο ήχος είναι κακός και μπουκωμένος αν τον ακούσεις από καλύτερα ηχεία από τα ενσωματωμένα της τηλεόρασης...

Σε πρώτη φάση, η κάθοδος της στάθμης από τα κόκκινα, μόνο ως θετική μπορεί να εκληφθεί...

Σε δεύτερη φάση, καλό θα ήταν και τα κανάλια να προσέξουν λίγο περισσότερο το επίπεδο παραγωγής τους στον συγκεκριμένο τομέα.

Απο Υμηττό πάντως η ποιότητα ήχου των ψηφιακών είναι σαφώς ανώτερη και αυτό σε swap test από αναλογικό σε ψηφιακό και τελικό αποδέκτη τον ενισχυτή σε stereo mode (optical out απο την τηλεόραση)

O περισσότερος κόσμος όμως ακούει από τα ηχεία της τηλεόρασης ,που στις επίπεδες τηλεοράσεις δεν είναι ότι καλύτερο (σε σxέση με τις τελευταίες CRT) .Οπότε το να ανοίγει την ένταση στο 50% να ακούσει στοιχειώδες ,ενώ στα αναλογικά με ένα 20% ακούει δυνατά ,είναι πρόβλημα.

Aς προτιμήσουμε το λάθος τότε, επειδή βαριόμαστε να ανεβάζουμε το volume...