mcelliot_g
Senior Member
- 10 March 2008
- 471
Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα
Η πολυπλεξία μεταφέρεται σε όλα τα κέντρα με οπτική ίνα και μόνο!
Η πολυπλεξία μεταφέρεται σε όλα τα κέντρα με οπτική ίνα και μόνο!
Λοιπον παιδια,
πηρα ενα CI Neotion Pocketd (me irdeto).
Κλεινω την tv (Hitachi P50XR01), βαζω τη καρτα, κι ανοιγω την tv.
Ανοιγει η tv, δειχνει ενα καναλι (αναλογικο) για 5-6 δευτερα, και μετα χανεται η εικονα για αλλα 5-6 δευτερα... μετα ξανανοιγει για 5-6 δευτερα, κτλ...
Τι γινεται? Οπου κι αν ειδα, το μοντελο φαινεται να ειναι compatible με την καρτα...
Ισως να ειναι σημαντικο να σας πω(?), οτι καθε φορα που η tv κλεινει, ακουγεται ο σκληρος της σαν να κλεινει και να παιρνει μπρος παλι... κι 'αυτο γινεται συνεχεια...
Λεω μηπως φταιει η καρτα... ειχα παραγγειλει 2 καρτες (για μενα κι εναν φιλο)... δοκιμαζω την αλλη καρτα, τα ιδια...
Καμια ιδεα να προτινει κανεις?
Ρε παιδιά είμαι Γαλάτσι και ενώ μέχρι χθες είχα σήμα γύρω στο 65% και έπιανα καμπάνα από σήμερα έχει πέσει σε όλα τα κανάλια της DIGEΑ στο 25-30% και κάνει συνέχεια κολήματα και χάνεται το σήμα ! Το ίδιο συμβαίνει και στην άλλη πλευρά του Γαλατσίου. Το περίεργο είναι οτι ενώ το σήμα έχει πέσει στον Crystal Audio αποκωδικοποιητή που χρησιμοποιώ για εγγραφές μια Samsung 40άρα που έχει MPEG-4 παίζει μια χαρά !!!!!! Πώς γίνεται αυτό ? Δυστχώς η Samsung δεν έχει πληροφορία έντασης σήματος για να δω τι συμβαίνει...Κανείς από Γαλάτσι με αποκωδικοποιητή να επιβεβαιώσει οτι μειώθηκε το σήμα ?
Δεν έχω πάρει ακόμη δέκτη mpeg4 αλλά έχω δει όλα τα ψηφιακά σε μια 32άρα Philips ενός φίλου.Περί ποιότητας εικόνας, θα πω ότι στη δική μου Sony Bravia 46X3500 το mpeg4 είναι σαφέστατα ανώτερο του mpeg2 της ΕΡΤ, πολύ πιο αναλυτικό (κάτι που φαίνεται εύκολα με τη πρώτη ματιά) και με ανώτερη αίσθηση φωτισμού/χρωμάτων.
Εκείνο που ενοχλεί σαφώς στη digea είναι το 4:3.
Αξιολογική σειρά καναλιών σε ποιότητα εικόνας στη digea στη λήψη μου:
1. Mega
2. Skai
3. Star
4. Alter
5. Alpha
6. Aντ1
7. Μακεδονία tv
Αναφορικά με την ένδειξη σήματος, Επιλέγεις το ψηφιακό κανάλι που σε ενδιαφέρει, πας στο μενού, μετά κατεβαίνεις στην τελευταία (από την αριστερά κάθετη λίστα εικονιδίων) καρτέλα "αυτοδιάγνωση" και από εκεί επιλέγεις το "πληροφορίες σήματος". Αυτό ισχύει στις περισσότερες samsung.
Aυτό δεν είναι απαραίτητα κακό...
Εάν δεν έχει βελτιωθεί η ποιότητα του ήχου και είναι υπερβολικά όμως χαμηλός,τότε υπάρχει πρόβλημα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.