18 Ιουνίου 2010 η Digea στην Αθήνα

Re: Απάντηση: Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Στην επαρχία τουλάχιστον, η στάθμη ήχου των περισσότερων καναλιών είναι βαθειά στα κόκκινα, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται να ανέβει το volume πάνω από το ένα τρίτο, ενώ ο ήχος είναι κακός και μπουκωμένος αν τον ακούσεις από καλύτερα ηχεία από τα ενσωματωμένα της τηλεόρασης...

Σε πρώτη φάση, η κάθοδος της στάθμης από τα κόκκινα, μόνο ως θετική μπορεί να εκληφθεί...

Σε δεύτερη φάση, καλό θα ήταν και τα κανάλια να προσέξουν λίγο περισσότερο το επίπεδο παραγωγής τους στον συγκεκριμένο τομέα.

Έτσι,ναι,δεν λέω για τέτοιες καταστάσει αλλά για την υπερβολικά χαμιλή ένταση.

Απάντηση: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Καλησπερα.Ποιο ψηφιακο δεκτη μου προτεινεται με ευαισθητο tuner για καλη ληψη χωρις σπασιματα σε δυσκολη περιοχη;

Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Aς προτιμήσουμε το λάθος τότε, επειδή βαριόμαστε να ανεβάζουμε το volume...

Λαθος για τους ειδικούς του ήχου,αλλά για τους απλούς ανθρώπους ισχύει το παρακάτω στις περισσότερες περιοχές της Αττικής όπου πιάνουν τα ψηφιακά και είναι πρόβλημα (μαζί με υπόλοιπα:rifle: ....)

Έτσι,ναι,δεν λέω για τέτοιες καταστάσειs αλλά για την υπερβολικά χαμιλή ένταση.

Λαθος για τους ειδικούς του ήχου,αλλά για τους απλούς ανθρώπους ισχύει το παρακάτω στις περισσότερες περιοχές της Αττικής όπου πιάνουν τα ψηφιακά και είναι πρόβλημα (μαζί με υπόλοιπα:rifle: ....)

Aν έχει γίνει υπερβολικά χαμηλή ρύθμιση της στάθμης, είναι και αυτό λάθος, φίλε Leonidas33, συμφωνώ, αλλά από κάτι raw ts της Digea που έχω δει, δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο (βέβαια προέρχονταν από Κορινθιακό και Θεσσαλονίκη).

Ο εθισμός σε μία λάθος συνήθεια από τους τηλεθεατές, δεν είναι και κάτι τόσο το τραγικό να αλλάξει. Άλλωστε, στις περισσότερες χώρες που σέβονται τις προδιαγραφές της EBU μια χαρά παρακολουθούν οι τηλεθεατές, ενώ αν μία τηλεόραση έχει εύρος ρύθμισης volume 0-100, είναι για μπορούμε να ακούσουμε και σχετικά δυνατά ένα απαραμόρφωτο σήμα και όχι για να τη δουλεύουμε το πολύ μέχρι το 30 με ένα απαίσιο μπούκωμα.

Μέσα σε όλα τα στραβά που συμβαίνουν με τη digea, ας μη στηλιτεύουμε και τις όποιες κινήσεις στη σωστή κατεύθυνση...

Kαλό είναι να διαβάσουμε και άλλες γνώμες για τον ήχο αυτές τις μέρες στην Αττική....οπότε όσοι ενοχλούνται ας αναφέρουν :singer: (γιατί μόνο για την εικονα διαβαζουμε τελευταία).

Ο ήχος της Digea είναι μια χαρά. Τα levels είναι ρυθμισμένα σωστά ώστε ο ήχος να μην παραμορφώνει και να υπάρχει κάποια στοιχειώδης δυναμική περιοχή. Τα κανάλια έχουν πρακτικά ίδια ένταση μεταξύ τους, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον ακολουθείται κάποια τυποποίηση (και όχι το "τσίτα το gain και οι κομπρέσσορες στο τέρμα μήπως καταφέρουμε και ακουστούμε πιο δυνατά από τους άλλους"). Καμία σχέση με το αίσχος των αναλογικών, που αν κάνεις το λάθος να τα περάσεις στον ενισχυτή σου κατεβάζεις όλο το εορτολόγιο από την συμπίεση και την παραμόρφωση..

Νισάφι πια με τα loudness wars και στην τηλεόραση.

Aν έχει γίνει υπερβολικά χαμηλή ρύθμιση της στάθμης, είναι και αυτό λάθος, φίλε Leonidas33, συμφωνώ, αλλά από κάτι raw ts της Digea που έχω δει, δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο (βέβαια προέρχονταν από Κορινθιακό και Θεσσαλονίκη).

Ο εθισμός σε μία λάθος συνήθεια από τους τηλεθεατές, δεν είναι και κάτι τόσο το τραγικό να αλλάξει. Άλλωστε, στις περισσότερες χώρες που σέβονται τις προδιαγραφές της EBU μια χαρά παρακολουθούν οι τηλεθεατές, ενώ αν μία τηλεόραση έχει εύρος ρύθμισης volume 0-100, είναι για μπορούμε να ακούσουμε και σχετικά δυνατά ένα απαραμόρφωτο σήμα και όχι για να τη δουλεύουμε το πολύ μέχρι το 30 με ένα απαίσιο μπούκωμα.

Μέσα σε όλα τα στραβά που συμβαίνουν με τη digea, ας μη στηλιτεύουμε και τις όποιες κινήσεις στη σωστή κατεύθυνση...

Δε θα διαφωνήσω με το σκεπτικό σου αλλά το να υπάρχουν σχετικά μεγάλες διακυμάνσεις στην στάθμη είναι πρόβλημα που για κάποιους είναι ίσως πιο σοβαρό και εξηγούμε...
Είμαι στην κρεβατοκάμαρα και απολαμβάνω την τάδε ταινία σε κάποιο κανάλι με τον σούπερ ουάου ήχο χωρίς μπουκώματα κλπ, δίπλα μου κοιμάται η γυναίκα και πιο δίπλα το μωράκι μας που είναι αρκετά μικρό για να κοιμάται μόνο του.
Για χάρη του έχω ρυθμίσει την φωτεινότητα σε τρελά χαμηλό επίπεδο ίσα που να βλέπω, για χάρη του επίσης έχω την τηλεόραση πάρα πολύ χαμηλά, ίσα που να ακούω, και ξαφνικά θέλω να αλλάξω κανάλι και ξεχνάω ότι η στάθμη των καναλιών της digea είναι πιο χαμηλή από τα υπόλοιπα κανάλια με αποτέλεσμα η ένταση της τηλεόρασης να ξυπνήσει το παιδί και καπάκι την γυναίκα...
Δε λέω, καλό είναι να κρατιέται η στάθμη σε κάποιο επίπεδο αρκετό για να οδηγήσει τους ενισχυτές της εκάστοτε τηλεόρασης αλλά αυτό το πράμα έχει παραγίνει με τους διάφορους άσχετους ηχολήπτες/τεχνικούς που έστω σε κάποια πράματα βασικά θα έπρεπε να κρατάνε μια κοινή γραμμή, κι αυτή τη στιγμή φυσικά δε τα βάζω μόνο με την digea αλλά με όλα τα κανάλια!

Εντελώς φιλικά και χωρίς κανένα ίχνος ειρωνείας γιατί συμφωνώ κι εγώ ότι το δυνατά δεν είναι πάντα καλά! :)

Last edited:

Δε θα διαφωνήσω με το σκεπτικό σου αλλά το να υπάρχουν σχετικά μεγάλες διακυμάνσεις στην στάθμη είναι πρόβλημα που για κάποιους είναι ίσως πιο σοβαρό και εξηγούμε...
Είμαι στην κρεβατοκάμαρα και απολαμβάνω την τάδε ταινία σε κάποιο κανάλι με τον σούπερ ουάου ήχο χωρίς μπουκώματα κλπ, δίπλα μου κοιμάται η γυναίκα και πιο δίπλα το μωράκι μας που είναι αρκετά μικρό για να κοιμάται μόνο του.
Για χάρη του έχω ρυθμίσει την φωτεινότητα σε τρελά χαμηλό επίπεδο ίσα που να βλέπω, για χάρη του επίσης έχω την τηλεόραση πάρα πολύ χαμηλά, ίσα που να ακούω, και ξαφνικά θέλω να αλλάξω κανάλι και ξεχνάω ότι η στάθμη των καναλιών της digea είναι πιο χαμηλή από τα υπόλοιπα κανάλια με αποτέλεσμα η ένταση της τηλεόρασης να ξυπνήσει το παιδί και καπάκι την γυναίκα...
Δε λέω, καλό είναι να κρατιέται η στάθμη σε κάποιο επίπεδο αρκετό για να οδηγήσει τους ενισχυτές της εκάστοτε τηλεόρασης αλλά αυτό το πράμα έχει παραγίνει με τους διάφορους άσχετους ηχολήπτες/τεχνικούς που έστω σε κάποια πράματα βασικά θα έπρεπε να κρατάνε μια κοινή γραμμή, κι αυτή τη στιγμή φυσικά δε τα βάζω μόνο με την digea αλλά με όλα τα κανάλια!

Εντελώς φιλικά και χωρίς κανένα ίχνος ειρωνείας γιατί συμφωνώ κι εγώ ότι το δυνατά δεν είναι πάντα καλά! :)

Πίστεψε με, το έχω βιώσει αυτό το πρόβλημα και σίγουρα και όλοι οι φίλοι των δορυφορικών, όταν γυρνάνε σε ελληνική τηλεόραση, εδώ και πολλά χρόνια... Το πρόβλημα και το λάθος είναι των αναλογικών όμως... ;)

Πως τα πήγε η Digea εχθές το βράδυ με την καταιγίδα ???

Εγώ δεν μπορώ να σας πω, γιατί η ΔΕΗ δεν τα πήγε και τόσο καλά... :flipout:

θόρυβος δεν υπάρχει ...η βλέπεις καμπάνα, ή έχεις διακοπές εικόνας με τα γνωστά τετραγωνάκια στο οριακό σήμα.

θόρυβος δεν υπάρχει ...η βλέπεις καμπάνα, ή έχεις διακοπές εικόνας με τα γνωστά τετραγωνάκια στο οριακό σήμα.

κι`ομως υπηρχε πολυ κοκκος.....
κι`εμενα μου εκανε εντυπωση..

Μάλλον θα ήταν το υλικό έτσι.. Μόνο τετραγωνάκια προβλέπονται όταν το σήμα είναι οριακό.

μπα-σπασιματακια καθολου-σημα καμπανα...
ισως να καθομουν πολυ κοντα

Μετα απο 2 ωρες στο τηλεφωνο με την Hitachi, την Neotion, κτλ, κτλ, μου ειπωθηκε οτι κακως πηρα την Neotion με Irdeto γιατι το software που εχει μεσα της ειναι διαφορετικο απ'οτι αυτης που ειναι FTA (οπως) εκπεμπει η Digea...
Οποτε θα την αλλαξω με μια FTA, και θα κανω μια δοκιμη... αν ουτε αυτο παιξει, τοτε αλλο ενα "κουτι" στο χωρο μου, κι ακομη ενα remote στο τραπεζακι!!!:bigcry: