18 Ιουνίου 2010 η Digea στην Αθήνα

Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

οτιδήποτε και να ήταν, δεν οφείλεται στην ψηφιακή μετάδοση αλλά σε κάποιο στάδιο πιο πριν (link σταθμού --> digea κτλ)

Aς προτιμήσουμε το λάθος τότε, επειδή βαριόμαστε να ανεβάζουμε το volume...
Xα,χα,χα,χα ....Καλό !!! :afro:

Παιδία ξέρουμε μήπως το πότε θα κοπεί εντελώς το αναλόγικο απο Υμητο?

Παρολο που εκανα update απο το ελληνικο portal την εκδοση 1023.0 το epg συνεχιζει στα αγγλικα στη DIGEA, ενω στα υπολοιπα κανονικα ελληνικο epg.

Εχει αντιμετωπισει κανεις αλλος αυτο το προβλημα σε samsung σειρα a656?

και εγω το ιδιο προβλημα εχω , κατεβασα την εκδοση 1021.0 απο το ελληνικο portal ασε που κολαει μολις βαλω τον οδηγο η το μενου με την ιδια καρτα......:rifle: η τηλεοραση ειναι samsung le 32 α656............

Last edited:

neotion viaccess mpeg-4 ci module τελικα αυτη επρεπε να παρω αλλα τωρα δεν την βρισκω ........

απο την ιστοσελιδα του satleo:

Και ψηφιακές παρεμβολές μετά τη μετάβαση στην Αττική

Το χάος στις τηλεοπτικές μεταδόσεις απλώς συνεχίζεται. Μία εβδομάδα μετά την πρώτη ψηφιακή εκπομπή της Digea στους διαύλους 46 και 47 από τα κέντρα εκπομπής Υμηττού και Αίγινας ταυτόχρονα με σύστημα SFN, συνεχίζονται οι παρεμβολές μεταξύ των σταθμών, όπως και η ταλαιπωρία των τηλεθεατών. Πολλοί από εκείνους που έσπευσαν να αγοράσουν ψηφιακό αποκωδικοποιητή διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα λήψης και στους δύο διαύλους, 46 και 47. Στον δίαυλο 46 λειτουργούν τα προγράμματα των Alpha, Alter, ANT1 TV και Μακεδονία TV και στον δίαυλο 47 τα προγράμματα των Star, ΣΚΑΪ, Mega και οι... μπάρες του 902. Οι δυσλειτουργίες και οι διαφοροποιήσεις ταλαιπωρούν τους τηλεθεατές, που αναγκάζονται σε περίοδο κρίσης να ξοδεύουν χρήματα για να διορθώνουν τις ανισορροπίες της ψηφιακής μετάβασης, η οποία γίνεται άναρχα από την ΕΡΤ και την Digea, με την κυβέρνηση αμήχανο παρατηρητή.
Η κατάσταση έχει ως εξής:

α) Ο 902 δεν εκπέμπεται από την Digea προφανώς λόγω μη ολοκλήρωσης της συμφωνίας των δύο πλευρών, αν και αυτό είναι απαραίτητο για την ψηφιακή εκπομπή του 2ου μπουκέτου σύμφωνα με τον Κανονισμό Γενικών Αδειών ΕΕΤΤ ΑΠ390/3, βάσει του οποίου «δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε ραδιοσυχνότητα ή δίαυλο που έχει χορηγηθεί για την εκπομπή ραδιοτηλεοπτικού σήματος χωρίς την προηγούμενη συμφωνία όλων των προσώπων στα οποία έχει χορηγηθεί άδεια χρήσης της εν λόγω ραδιοσυχνότητας ή διαύλου».

β) Στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τον Νομό Αττικής λειτουργούν οι δίαυλοι 46 και 47 για αναλογική εκπομπή, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρεμβολές εναλλάξ στους δύο ψηφιακούς διαύλους (46 και 47 αντίστοιχα) σε διάφορες περιοχές, ενώ οι τηλεθεατές αναγκάζονται να ζητούν τη συνδρομή τεχνικών για εγκατάσταση κεραιών, ξοδεύοντας πολλά χρήματα για να είναι δυνατή η λήψη και των δύο διαύλων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στον δίαυλο 46 εκπέμπει αναλογικά στο Πράσινο Ευβοίας η ΕΡΤ, το DR TV στον Όσιο Πατάπιο Κορινθίας, το STAR στα Δολιανά Αρκαδίας κ.ά. Στον δίαυλο 47 εκπέμπει αναλογικά η ΝΕΤ από τα Νέα Στύρα Ευβοίας, το STAR στη Σύρο κ.ά.

γ) Το πιλοτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ εκπέμπεται με κωδικοποίηση MPEG-2, ενώ το πρόγραμμα της Digea με κωδικοποίηση MPEG-4, με αποτέλεσμα πολλοί ψηφιακοί δέκτες που λάμβαναν το Prisma της ΕΡΤ, να λαμβάνουν μόνο τον ήχο και όχι την εικόνα από τα προγράμματα της Digea. Το πιλοτικό της ΕΡΤ εκπέμπεται με τη μέθοδο SFN από τα κέντρα εκπομπής Υμηττού, Πάρνηθας και Αίγινας ταυτόχρονα, σε αντίθεση με την Digea που εκπέμπει τα προγράμματα με την ίδια μέθοδο SFN, αλλά μόνο από τα κέντρα εκπομπής Υμηττού και Αίγινας.

σας το έλεγα εγώ... ας μείνουμε με τα αναλογικά για καμία δεκαετεία ακόμα!

οι τηλεοράσεις μας θα είχαν και συλλεκτική αξία... σαν τους λαμπάτους αναλογικούς ενισχυτές! :laugh:

Και το "χάος" ποιο είναι;

Το χάος είναι ότι, παρά τη "μετάβαση", πολλοί ώπως εγώ, δεν βλέπουμε τίποτα στα ψηφιακά 46 και 47, πολύ απλά γιατί, οι συχνότητες αυτές καπακώνονται απ' τις αναλογικές που εξακολούθούν να εκπέμπουν απ' οπουδήποτε.
Εσύ βέβαια, μάλλον βλέπεις...

β) Στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τον Νομό Αττικής λειτουργούν οι δίαυλοι 46 και 47 για αναλογική εκπομπή, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρεμβολές εναλλάξ στους δύο ψηφιακούς διαύλους (46 και 47 αντίστοιχα) σε διάφορες περιοχές, ενώ οι τηλεθεατές αναγκάζονται να ζητούν τη συνδρομή τεχνικών για εγκατάσταση κεραιών, ξοδεύοντας πολλά χρήματα για να είναι δυνατή η λήψη και των δύο διαύλων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στον δίαυλο 46 εκπέμπει αναλογικά στο Πράσινο Ευβοίας η ΕΡΤ, το DR TV στον Όσιο Πατάπιο Κορινθίας, το STAR στα Δολιανά Αρκαδίας κ.ά. Στον δίαυλο 47 εκπέμπει αναλογικά η ΝΕΤ από τα Νέα Στύρα Ευβοίας, το STAR στη Σύρο κ.ά.

Πάλι τα λαθάκια του τα έκανε το Παρόν! Απορώ βρε παιδιά πώς μπορεί ο τάδε δημοσιογράφος να γράφει ό,τι του κατεβαίνει στο κεφάλι χωρίς να συμβουλεύεται αναφορές λήψης!
Από τα παραπάνω που διαβάζω
Για το 46
- οι εκπομπές από Πράσινο καλύπτουν περιοχές που δεν φτάνει το σήμα της Digea
- Ο Όσιος Πατάπιος δεν έχει περιοχές αλληλοκάλυψης με το SFN
- Τα Δολιανά ενδεχομένως επηρεάζουν περιοχές στις οποίες φτάνει οριακά το ψηφιακό σήμα, σίγουρα όχι την Αττική πλην των πολύ ΝΑ με θέα στο Σαρωνικό σποραδικά τους καλοκαιρινούς μήνες με τη διάδοση!
Έχουμε λοιπόν τρία άσχετα παραδείγματα, χωρίς να αναφερθεί αυτό που κυρίως μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα που είναι ο ALPHA από τη Δαρδίτσα Πόρου και το 46 από Στύρα που είναι το m.
Για το 47
- η ΝΕΤ είναι μεγάλο πρόβλημα όντως και είναι το μόνο που αναφέρει σωστά το άρθρο ως προς τις παρεμβολές! Η ανατολική Αττική είναι αδύνατο να καλυφθεί σωστά χωρίς SFN και στα Στύρα, κάτι που η ΕΡΤ αντιλήφθηκε εγκαίρως! Για τις Κυκλάδες το πρόβλημα είναι όχι στο STAR αλλά στο MEGA από Πάρο!

Το χάος είναι ότι, παρά τη "μετάβαση", πολλοί ώπως εγώ, δεν βλέπουμε τίποτα στα ψηφιακά 46 και 47, πολύ απλά γιατί, οι συχνότητες αυτές καπακώνονται απ' τις αναλογικές που εξακολούθούν να εκπέμπουν απ' οπουδήποτε.

Σε αυτό δεν σου δίνω άδικο, γιατί δεν φταις εσύ ούτε ο καθένας που μένει στη Βάρη και κανείς δεν τους ενημέρωσε ότι ακόμα και με τα κανάλια 46 & 47 άδεια, ψηφιακά δεν θα έβλεπε μιας και η Βάρη δεν καλύπτεται από το SFN της Digea! Το ίδιο συμβαίνει και με τις περιοχές στη ΒΑ Αττική, όπου ο κόσμος τζάμπα περίμενε να δει ψηφιακά! Γενικά έπρεπε να είχε αναρτηθεί ένας χάρτης πάνω στον οποίο με κλικ ο καθένας θα μπορούσε να ενημερωθεί αν στην περιοχή του φτάνει το ψηφιακό σήμα! Γενικά όποιος δεν λαμβάνει αναλογικά Υμηττό και Αίγινα δεν θα λάμβανε και τα ψηφιακά, αλλά άντε να ενημερώσεις σωστά το κοινό ειδικά σε περιπτώσεις που πολλοί δεν ξέρουν καν τι είναι ο Υμηττός ή η Αίγινα ως κέντρα εκπομπής!

Last edited:

Ναι, βλέπω, αν και δε το περίμενα, γιατί είμαι εκτός λεκανοπεδίου.

Και εγώ κοίταζα τα harmony, αλλά με προβληματίζει η επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Θα φορτίζω συχνά; Θέλω να αντικαταστήσω ένα φιλιπς που έχω του οποίου ο προγραμματισμός είναι άβολος, με κάτι που γίνεται μέσω υπολογιστή. Αλλά οι 3 ΑΑΑ μπαταρίες του βγάζουν χρόνο...:frown:

Re: Απάντηση: Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Και τα αναλογικά? Πώς έπαιζαν σε σύγκριση με τα ψηφιακά?
Μήπως δηλ. φταίει το υλικό?

τα αναλογικα Γιαννη,ειναι κουρουκου...
απο Παρνηθα που τα κατεβαζω,εκτος απο mega,antenna και alter,τα υπολοιπα δεν βλεπονται.

Και εγώ κοίταζα τα harmony, αλλά με προβληματίζει η επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Θα φορτίζω συχνά; Θέλω να αντικαταστήσω ένα φιλιπς που έχω του οποίου ο προγραμματισμός είναι άβολος, με κάτι που γίνεται μέσω υπολογιστή. Αλλά οι 3 ΑΑΑ μπαταρίες του βγάζουν χρόνο...:frown:

ΟΤ: harmony 555... έχει ότι πρέπει και κάνει την δουλειά του τέλεια. οι 4 ΑΑΑ που παίρνει βγάζουν σχεδόν 6μηνο.

Σε αυτό δεν σου δίνω άδικο, γιατί δεν φταις εσύ ούτε ο καθένας που μένει στη Βάρη και κανείς δεν τους ενημέρωσε ότι ακόμα και με τα κανάλια 46 & 47 άδεια, ψηφιακά δεν θα έβλεπε μιας και η Βάρη δεν καλύπτεται από το SFN της Digea! Το ίδιο συμβαίνει και με τις περιοχές στη ΒΑ Αττική, όπου ο κόσμος τζάμπα περίμενε να δει ψηφιακά! Γενικά έπρεπε να είχε αναρτηθεί ένας χάρτης πάνω στον οποίο με κλικ ο καθένας θα μπορούσε να ενημερωθεί αν στην περιοχή του φτάνει το ψηφιακό σήμα! Γενικά όποιος δεν λαμβάνει αναλογικά Υμηττό και Αίγινα δεν θα λάμβανε και τα ψηφιακά, αλλά άντε να ενημερώσεις σωστά το κοινό ειδικά σε περιπτώσεις που πολλοί δεν ξέρουν καν τι είναι ο Υμηττός ή η Αίγινα ως κέντρα εκπομπής!

Να σημειώσω όμως ότι πιάνω τα ψηφιακά της ΕΡΤ (στο 48), παρά το γεγονός ότι η κεραία καιτάει στην αντίθετη κατεύθυνση. Γιατί?