180- 200 gr HQ vinyl. Μυθος ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 180- 200 gr HQ vinyl. Μυθος ?

... και λόγω μεγαλύτερης επιφάνειας επαφής, φθείρει και λιγότερο τον δίσκο! Σημαντικότατο.

Λογικο δεν ειναι; Πως να φθειρει κατι που δεν ακουμπα;

Μια σωστα ρυθμισμενη line contact δεν φθειρει τον δισκο τοσο οσο πολλοι φοβομαστε.

Last edited:
Re: Απάντηση: 180- 200 gr HQ vinyl. Μυθος ?

OK. Ξερει κανεις να μου πει παρακαλω απο που βγαινουν τα stampers?

όταν φτάσουμε στη διαδικασία του stamping σημαίνει ότι έχουμε ξεμπερδέψει με τα της ηχοληψίας και είμαστε στα μηχανικά καθαρά.
Στις πρέσσες.

Αρα έχει τελειώσει η ηχοληψία που γίνεται σε πολλά κανάλια σε διάφορες στάθμες (σωστές μέν, αλλά γενικά απλά αγια να καταγραφούν οι ήχοι).
Στη διαδικασία του mastering έρχεται ο ήχος στο τελικό αποτέλεσμα, σ αυτό που φτάνει στο αυτί μας.
Εκεί είναι που ρυθμίζονται οι μικρολεπτομέρειες στις στάθμες μεταξύ των οργάνων.
Φυαικά ένα παραμορφωμένο όργανο, πάντα παραμορφωμένο θα ακουστεί και μετά το μάστερ.
Όμως η στάθμη του, η θέση του και τα post effect καθορίζονται τότε.

Για το λόγο αυτό εκείνο που δεν αλλάζει ποτέ είναι μεν η αρχική ηχοληψία, ενώ η τελική άποψη είναι στο master, που μπορεί να διαφέρει μέρα με τη νύχτα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 180- 200 gr HQ vinyl. Μυθος ?

Μια σωστα ρυθμισμενη line contact δεν φθειρει τον δισκο τοσο οσο πολλοι φοβομαστε.

μα τί λες?
τι εννοείς να φθείρει κάτι που δεν ακουμπά?
.....:7SFGSFG:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 180- 200 gr HQ vinyl. Μυθος ?

Είπα πουθενά το αντίθετο? Δεν ξέρω γιά line contact, πάντως και με την στερεόεδρή μου δεν έχω
αντιμετωπίσει ποτέ θέματα φθοράς σε δίσκους.

όταν φτάσουμε στη διαδικασία του stamping σημαίνει ότι έχουμε ξεμπερδέψει με τα της ηχοληψίας και είμαστε στα μηχανικά καθαρά.
Στις πρέσσες.

Αρα έχει τελειώσει η ηχοληψία που γίνεται σε πολλά κανάλια σε διάφορες στάθμες (σωστές μέν, αλλά γενικά απλά αγια να καταγραφούν οι ήχοι).
Στη διαδικασία του mastering έρχεται ο ήχος στο τελικό αποτέλεσμα, σ αυτό που φτάνει στο αυτί μας.
Εκεί είναι που ρυθμίζονται οι μικρολεπτομέρειες στις στάθμες μεταξύ των οργάνων.
Φυαικά ένα παραμορφωμένο όργανο, πάντα παραμορφωμένο θα ακουστεί και μετά το μάστερ.
Όμως η στάθμη του, η θέση του και τα post effect καθορίζονται τότε.

Για το λόγο αυτό εκείνο που δεν αλλάζει ποτέ είναι μεν η αρχική ηχοληψία, ενώ η τελική άποψη είναι στο master, που μπορεί να διαφέρει μέρα με τη νύχτα.

Αυτο που εννοουσα ειναι απο που βγαινει το stamper.Εγω νομιζω οτι απο το lacquer master βγαινει,αλλα μαλλον με ειρωνευτηκες πιο πανω.

Γι'αυτο ρωτησα,να δω που κανω λαθος.

Για να εχεις ενα lacquer master,προφανως εχεις τελειωσει απο ηχοληψιες κλπ,και προχωρεις στην κατασκευη του stamper.Αυτο το stamper θελω να μου εξηγησεις απο που βγαινει.

Αυτο που εννοουσα ειναι απο που βγαινει το stamper.Εγω νομιζω οτι απο το lacquer master βγαινει,αλλα μαλλον με ειρωνευτηκες πιο πανω.

Γι'αυτο ρωτησα,να δω που κανω λαθος.

Για να εχεις ενα lacquer master,προφανως εχεις τελειωσει απο ηχοληψιες κλπ,και προχωρεις στην κατασκευη του stamper.Αυτο το stamper θελω να μου εξηγησεις απο που βγαινει.

γιατί?
άμα σου εξηγήσω θα λυθεί το πρόβλημα με τα βαρειά βινύλια?

ειλικρινα, ώρες ώρες χαίρομαι ιδαίτερα που σταμάτησα να ασχολούμαι με το βινύλιο.....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 180- 200 gr HQ vinyl. Μυθος ?

Είπα πουθενά το αντίθετο? Δεν ξέρω γιά line contact, πάντως και με την στερεόεδρή μου δεν έχω
αντιμετωπίσει ποτέ θέματα φθοράς σε δίσκους.

Η πρωτη κεφαλη που ειχα με line contact βελονα ηταν η ortofon MC-20 και η Nagaoka MP-50 Super,αν θυμαμαι καλα απο την δεκαετια του 80.Απο τοτε χρησιμοποιω τετοιες βελονες και ουτε γω εχω προβληματα φθορας σε δισκους.

Stanton? Ποια ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 180- 200 gr HQ vinyl. Μυθος ?

Η πρωτη κεφαλη που ειχα με line contact βελονα ηταν η ortofon MC-20,αν θυμαμαι καλα απο την δεκαετια του 80.Απο τοτε χρησιμοποιω τετοιες βελονες και ουτε γω εχω προβληματα φθορας σε δισκους.

Stanton? Ποια ;

Δεν έχω stanton! Μια ortofon mc30supreme έχω και μιά Decca London reference με custom στερεόεδρη βελόνα.

γιατί?
άμα σου εξηγήσω θα λυθεί το πρόβλημα με τα βαρειά βινύλια?

Δεν με ειρωνευτηκες για τα βαρια βινυλια.Για το σχολιο μου για τα stampers με ειρωνευτηκες.
Αν ξερεις και θελεις,εξηγησε μου που ειχα λαθος.Θα προσπαθησω να καταλαβω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 180- 200 gr HQ vinyl. Μυθος ?

Δεν έχω stanton! Μια ortofon mc30supreme έχω και μιά Decca London reference με custom στερεόεδρη βελόνα.

Συγνωμη γι'αυτο, πηγε το μυαλο μου στο "stereoedron" της Stanton.Noμιζα οτι μονον αυτοι χρησιμοποιουσαν τον ορο αυτο. :a0210:

Χαχαχαχαχα, και εγώ δεν ήξερα ότι η βελόνα της mc30supreme είναι line contact! Νόμιζα ότι ήταν υπερελλιπτική :BDGBGDB55:

H ortofon τοτε την ονομαζε Fine line.Σημερινη εξελιξη,οι line contact με μικρες διαφορες

Δεν με ειρωνευτηκες για τα βαρια βινυλια.Για το σχολιο μου για τα stampers με ειρωνευτηκες.
Αν ξερεις και θελεις,εξηγησε μου που ειχα λαθος.Θα προσπαθησω να καταλαβω.
δεν σε ειρωνευτηκα
νομισα οτι ρωτουσες για το μαστερ του ηχου

Λοιπον βγαίνετε οφ τοπικ

Το αρχικο θεμα ήταν και ειναι αν τα βαρυτερα βινυλια δικαιολογουν την τιμη τους σε σχεση με αυτο που υποτίθεται οτι προσφερουν δηλ το οποιο οφελος απο τον παραγοντα βαρους

Ον τοπικ λοιπόν!
Εξαρτάται την διαφορά της τιμής τους! Στο πείραμα που έκανα, υπήρξε διαφορά, αλλά αν ο απλός δίσκος έχει 15ευρώ και ο 180άρης 70ευρώ, θα το σκεφτόμουν
πολύ! Ξέρεις είναι ένα πράγμα σαν τα μηχανήματα, από ένα σημείο και μετά είναι τόσο μικρές οι διαφορές τους που η αναλογία Value for money πάει περίπατο!