180- 200 gr HQ vinyl. Μυθος ?

Για μενα η "μηχανικη" υπεροχη που προσφερει το βαρος,παχος και ποιοτητα του υλικου μαζι με την ασυζητητι καλυτερη ποιοτητα εξωφυλλων,εσωφυλλων κλπ ειναι αρκετοι λογοι για να αξιζουν τα λεφτα τους.

Η "μηχανικη" υπεροχη που προσφερει το βαρος,παχος και ποιοτητα υλικου,ειναι κατα την αποψη μου και αρκετος και επιστημονικος λογος,γιατι να ακουγονται καλυτερα.

Το "καλυτερα" υποκειμενικα παντα.

Αν τωρα απο τα master tapes καποιες εταιρειες παραγουν τα δικα τους stampers με τεχνικες που δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω,και σαν αποτελεσμα εχουν καλυτερο ηχο,τοτε προσωπικα θεωρω τις εταιρειες αυτες και σοβαρες και "αξιες του μισθου τους"

Nα κανω μια ιδιαιτερη αναφορα στον δισκο της classic records "Turn of a friendly card" του Alan Parsons.

Aν το εχει κανεις,θα ηταν ενδιαφερον να ακουσουμε τα σχολια του,ιδιαιτερα αν το συγκρινε με τον "απλο" δισκο.

Last edited:
εχω κάτι βινύλια της grammavision με 120 ή και λιγότερα γρ. ... σαν τσιγαρόχαρτα είναι. Μακάρι όλοι μου οι δίσκοι να ακούγονταν έτσι .

Για μενα η "μηχανικη" υπεροχη που προσφερει το βαρος,παχος και ποιοτητα του υλικου μαζι με την ασυζητητι καλυτερη ποιοτητα εξωφυλλων,εσωφυλλων κλπ ειναι αρκετοι λογοι για να αξιζουν τα λεφτα τους.

Η "μηχανικη" υπεροχη που προσφερει το βαρος,παχος και ποιοτητα υλικου,ειναι κατα την αποψη μου και αρκετος και επιστημονικος λογος,γιατι να ακουγονται καλυτερα.

Το "καλυτερα" υποκειμενικα παντα.

Αν τωρα απο τα master tapes καποιες εταιρειες παραγουν τα δικα τους stampers με τεχνικες που δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω,και σαν αποτελεσμα εχουν καλυτερο ηχο,τοτε προσωπικα θεωρω τις εταιρειες αυτες και σοβαρες και "αξιες του μισθου τους"

βρε....:twoguns::smash:

μαζί μιλάμε χώρια καταλαβαίνουμε?:7SFGSFG:

ΒΑΡΟΣ λέμε..... Β Α Ρ Ο Σ....

όχι ποιότητα υλικού
όχι εξώφυλλα
όχι εσώφυλλα
όχι πισσόφυλλα
όχι τεχνικες σταμπερ
όχι μάστερ τειπς
όχι βουντου

βαρος.:worshippy:

Απάντηση: Re: 180- 200 gr HQ vinyl. Μυθος ?

Ισως σε αλλο συστημα να αναδειχθει η διαφορα παραπανω

Γιά αυτό ανέφερα εντυπώσεις μόνο από το δικό μου και το τόνισα και γιά να είμαι και ειλικρινής, δεν θεωρώ το σύστημά μου
ως αμελητέα ποσότητα ή ως κάποιο που δεν αποκαλύπτει πράγματα, όσοι το ξέρουν δεν πιστέυω να διαφωνήσουν!

βρε....:twoguns::smash:

μαζί μιλάμε χώρια καταλαβαίνουμε?:7SFGSFG:

ΒΑΡΟΣ λέμε..... Β Α Ρ Ο Σ....

όχι ποιότητα υλικού
όχι εξώφυλλα
όχι εσώφυλλα
όχι πισσόφυλλα
όχι τεχνικες σταμπερ
όχι μάστερ τειπς
όχι βουντου

βαρος.:worshippy:

Αυτο λεω στις δυο πρωτες παραγραφους :laugh:

Τα υπολοιπα για να δικαιολογησω την αποψη μου οτι αξιζουν και τα λεφτα τους.

Last edited:
ξέρω ότι έχεις καλό σύστημα.

σκέψου αντίστοιχα όμως κάποιον που έχει υποδεέστερο σύστημα...
αξίζει εκεί η διαφορά των 35 ευρώ?

Δεν εχουν ολοι διαφορα 35 ευρω.Οι πλειστοι πωλουνται μεταξυ 25-35

Ισως καποιοι να ειναι πολυ ακριβοτεροι,αλλα πιστευω οτι ρολο θα παιζει και το κοστος "ενοικιασης" του master tape.

Πιθανόν όχι, μπορεί όμως και ναι! Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν δεν γίνει σύγκριση σε αυτό το υποδεέστερο σύστημα!
Πάντως το λογικό είναι πως όχι.

Δεν εχουν ολοι διαφορα 35 ευρω.Οι πλειστοι πωλουνται μεταξυ 25-35

Ισως καποιοι να ειναι πολυ ακριβοτεροι,αλλα πιστευω οτι ρολο θα παιζει και το κοστος "ενοικιασης" του master tape.

Αν οι τιμές ήταν αυτές που αναφέρεις, δεν θα το σκεφτόμουν καν! Θα πήγαινα στους βαρύτερους!!!

Mια περιπτωση που κατα την γνωμη μου αξιζει καθε σεντ,ειναι το πιο πανω που ανεφερα του Alan Parsons.

Θα εκπλαγω αν δεν εκτιμηθει απο ολους,ασχετα με το συστημα που εχουν.

όταν πρόκειται για Alan Parsons δίνω χέρι και πόδι ότι ΔΕΝ είναι θέμα βαρύτερης έκδοσης.

όταν πρόκειται για Alan Parsons δίνω χέρι και πόδι ότι ΔΕΝ είναι θέμα βαρύτερης έκδοσης.

Δεν ξερω τι θεμα μπορει να ειναι αλλα ειναι αλλο πραμα..................

εγώ πάντως από αυτό καταλαβαίνω, ότι όσοι προσπάθησαν να απομακρυνθούν από τις προδιαγραφές της riaa για το πρεσσάρισμα, δηλαδή από αυτά που προδιαγράφηκαν στιςδεκαετίες του 50 και 60 κυρίως, δεν είχαν καλά αποτελέσματα.
Και όχι τυχαία, καθώς αντίστοιχα όλοι οι σύγχρονοι κατασκευαστές κεφαλών στηρίχτηκαν σε εκείνες τις προδιαγραφές για να στηρίξουν ολόκληρες παραγωγές.

Ο πειραματισμός της classic records ίσως είναι μάθημα για πολλούς νεόκοπους κατασκευαστές που βιάστηκαν να τα οικονομήσουν με βαριά βινύλια και άλλα τεχνάσματα στην προσπάθεια να κερδισουν ένα κομμάτι από την πίτα της αναβίωσης του βινυλίου
Πόσο απληροφόρητος και άδικος είσαι!!! Σίγουρα δεν ξέρεις και ίσως δεν κατάλαβε ούτε ο φίλος που έβαλε το λινκ που ανφέρεται στα σχετικά προβλήματα που αντιμετώπισε η classic records προκειμένου να μας χαρίσει τους υπέροχους αυτούς δίσκους. Αλήθεια supersonic πόσα ελαττωματικά βινύλια 200γρ της Classic records έχεις;;;
Στην αγορά διοχετεύτηκαν μόνο καλά αντίτυπα από τους επίσημους αντιπροσώπους όπως και του λόγου μου. Το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει κάποιος που σέβεται τον εαυτό του και το χόμπυ θα ήταν να υποκληθεί στο έργο της εταιρείας αυτής!!!! Αλλά πόσοι από τους γράφοντες και εναντιομένους σε εμάς ακούνε βινύλια και μάλιστα 180 ή 200 γρ. ;; Λ.Σ.

ειλικρινα, ώρες ώρες χαίρομαι ιδαίτερα που σταμάτησα να ασχολούμαι με το βινύλιο.....
Αλλά έχεις άποψη ενώ δεν ασχολείσαι. Και δεν δέχεσαι την άποψη ημών που ασχολούμαστε και είμαστε πολύ ψαγμένοι μέχρι σήμερα. Μήπως εμεινες πολύ πίσω; Λ.Σ.

Λοιπον βγαίνετε οφ τοπικ

Το αρχικο θεμα ήταν και ειναι αν τα βαρυτερα βινυλια δικαιολογουν την τιμη τους σε σχεση με αυτο που υποτίθεται οτι προσφερουν δηλ το οποιο οφελος απο τον παραγοντα βαρους
Πρώτον και κύριον θα πρέπει να ξέρεις πώς βγαίνουν τα βαριά βινύλια από τις μικρές εταιρείες χομπίστων των επανεκδόσεων..... Λ.Σ.

Re: Απάντηση: 180- 200 gr HQ vinyl. Μυθος ?

Ον τοπικ λοιπόν!
Εξαρτάται την διαφορά της τιμής τους! Στο πείραμα που έκανα, υπήρξε διαφορά, αλλά αν ο απλός δίσκος έχει 15ευρώ και ο 180άρης 70ευρώ, θα το σκεφτόμουν
πολύ! Ξέρεις είναι ένα πράγμα σαν τα μηχανήματα, από ένα σημείο και μετά είναι τόσο μικρές οι διαφορές τους που η αναλογία Value for money πάει περίπατο!
Δεν είναι η τιμή αυτή που γράφεις των 70 ευρώ!!! Γύρω στα 40 +-. Λ.Σ.