180- 200 gr HQ vinyl. Μυθος ?

Έτσι κι αλλιώς η προσφορά καινούριων δίσκων βινυλίου σήμερα είναι αμελητέα,οπότε συνήθως δεν τίθεται θέμα επιλογής μεταξύ του "απλού" και του "180άρη" δίσκου. Ή θα πάρεις τον 180άρη ή θα πας σε μεταχειρισμένο. Και οι εταιρείες δεν προσφέρουν επιλογή μεταξύ 120άρη ή 180άρη, τα 180γρ είναι πλέον στάνταρ στις επανεκδόσεις βινυλίου.

Παρεμπιπτόντως, έκανα μιά μικρή δειγματοληπτική έρευνα στη συλλογή μου και έλεγξα τα βάρη μερικών δίσκων της δεκαετίας του '60 που έχω στη συλλογή μου. Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέροντα:

DECCA SXL 6355, ALBENIZ-IBERIA: 150 GR
MERCURY SR 90235 Maroon Label, Stravinsky, Rite of Spring: 130 gr
DEUTSCHE GRAMMOPHON BIG TULIPS 18015 LPM, Furtwangler conducts Schubert (mono): 200 gr.
EMI-COLUMBIA SAX-2264, BLUE LABEL Oistrakh/Fournier Brahms Double concerto: 150gr
DEUTSCHE GRAMMOPHON BIG TULIPS SLPM 138120, Beethoven, Kreutzer Sonate: 140 gr
DECCA FRANCE LXT 5425, Stravinsky, Petrushka, mono:150 gr
MERCURY SR 90198, Maroon Label, Paray conducts Schumann: 140 gr
DECCA LXT 5363, Kleiber conducts Beethoven 9th Symphony (mono):190 gr
RCA LIVING STEREO, SHADED DOG.LSC 1901 Pierre Monteux conducts Tchaikovsky Pathetique: 120gr
RCA LIVING STEREO, SHADED DOG.LSC 2201 Reiner conducts Mussorgsky: 160gr
RCA LIVING STEREO, SHADED DOG.LSC 2150 Prokofiev, Lieutenant Kije: 140gr

Συμπέρασμα: όσο πιό παλιά, τόσο πιό βαριά, αλλά πάντα πάνω από 120γρ και συνήθως κοντά στα 150...

Re: Απάντηση: Re: 180- 200 gr HQ vinyl. Μυθος ?

Αν οι τιμές ήταν αυτές που αναφέρεις, δεν θα το σκεφτόμουν καν! Θα πήγαινα στους βαρύτερους!!!

Να ρωτησω κατι; Το βλεπω να γινεται σε πολλα φορουμ και εχω την απορια γιατι οχι κι εδω.

Ο Λουκας ειναι μελος του φορουμ και απ'οτι ειδα,αντιπροσωπος διαφορων εταιρειων δισκων.

Γιατι δεν του ζητατε να κανετε ενα "group buy" οπως γινεται και αλλου;Μαζεψτε μια παραγγελεια ολοι μαζι απο τον καταλογο του και συζητατε μαζι του μια φιλικη τιμη για τα μελη του φορουμ.

Ενδεχομενως να υπαρχουν κι αλλα μελη που εισαγουν δισκους,δεν γνωριζω.

Δεν νομιζω να χασει κανενας.

Εχω δει να γινεται αυτο οχι μονο για δισκους αλλα μεχρι και μηχανηματα,και μαλιστα μεταξυ μελων φορουμ απο αλλες χωρες απο την χωρα αυτου που τα προμηθευσε.

Re: Απάντηση: 180- 200 gr HQ vinyl. Μυθος ?

Δεν είναι κακή ιδέα, όμως δεν ξέρω αν οι κανονισμοί του φόρουμ επιτρέπουν τέτοιου είδους ενέργειες!
Ουτε γω γνωριζω.Ομως αν ειναι για μια ενεργεια που θα ωφελεσει τα μελη δεν νομιζω να ενοχλησει κανεναν.

Ισως οι συντονιστες να λυσουν την απορια.

Σε φορουμ του εξωτερικου παντως τα group buys δεν "παραξηγουνται".Τα μελη ωφελουνται.

Μαλλον θα το εβλεπα σαν κατι που καλο θα ηταν κατα την αποψη μου να καθιερωνοταν.

Και οι πλάκες ήταν βαρύτερες αλλα δεν είχαν καλο ήχο (είχαν βέβαια αριστουργήματα μέσα τους). Όσο προοδεύε η τεχνολογία όλα γινόταν μικρότερα και ελαφρύτερα. Αν ενθυμούμαι καλώς απο ένα σημείο και μετα κατάφεραν να εγγραφούν περισσότερο χρόνο μουσικής ανα πλευρά ,σε σχέση με παλιότερες εποχές, λόγω προόδου της ψηφιακης τεχνολογίας .

Τα powerbuys είναι θεμιτά, απλώς δεν οργανώνονται υπό την αιγίδα του avclub, ούτε με την πρωτοβουλία κάποιου συντονιστή ή μέλους του Σωματείου.
Αν συνεννοηθούν τα μέλη μεταξύ τους, έχει καλώς.

Φυσικά, ευχαρίστως φιλοξενούμε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια, φτάνει να μην έχει δόλιο σκοπό (κοινώς, ψάρεμα πελατείας).

Powerbuys, γίνονται όπως προανέφερε λεπτομερώς και ο Στέργιος, κυρίως σε μηχανήματα.

Δεν ξέρω τι νόημα θα έχει σε δίσκους βινυλλίου..Εν πάρει περιπτώσει μπορεί

ο οποιοσδήποτε αντιπρόσωπος-εισαγωγέας να κάνει εκπτωτική προσφορά στα μέλη

του φόρουμ.Οπως γίνεται ήδη από μέλη-εισαγωγείς...

Powerbuys, γίνονται όπως προανέφερε λεπτομερώς και ο Στέργιος, κυρίως σε μηχανήματα.

Δεν ξέρω τι νόημα θα έχει σε δίσκους βινυλλίου..Εν πάρει περιπτώσει μπορεί

ο οποιοσδήποτε αντιπρόσωπος-εισαγωγέας να κάνει εκπτωτική προσφορά στα μέλη

του φόρουμ.Οπως γίνεται ήδη από μέλη-εισαγωγείς...

Φανταζομαι θα εχει νοημα σε ατομα που αγοραζουν βινυλια,και μια καλυτερη τιμη θα βοηθησει στην αγορα καποιων δισκων.Επισης πιστευω οτι μια τετοια κινηση θα βοηθησει στις καλυτερες σχεσεις πωλητων/αγοραστων μελων του φορουμ.

ΙΜΟ δεν χανει κανεις.

Μια εκπτωτικη προσφορα στην κατηγορια που λες δεν ειναι κακη ιδεα,απλα θεωρω οτι μια ζητηση προσφορας απο μελη προς εισαγωγεα υπο μορφη power buy,δινει την ευκαιρια στον εισαγωγεα να μπορεσει να δωσει καλυτερη τιμη στο συνολο,κατι που δεν θα ειναι ευκολο αν πχ εγω ζητησω απο τον εισαγωγεα 3-4 βινυλια.Εικοσι τριαντα ατομα ομως απο 3-4 βινυλια,ευκολα τα "βρισκουν" με εναν εισαγωγεα.

Last edited:
το ότι το νήμα έχει ξεφύγει.....σας λέει κάτι?
εκείνος ο χριστιανός στην αρχή ρώταγε κάτι για βάρος...

Τι δηλαδή?..Το είπε ο Supersonic πιό πάνω...

Σαφής απάντηση στο αρχικό ερώτημα δεν δόθηκε Πάνο.

Από το βάρος του βινυλίου περάσαμε στη γεωμετρία της κεφαλής

και μετά στο powerbuy δίσκων...Να μην αναφέρω και την εμπειρία

της ζωντανής μουσικής, δηλαδή..Τα ίδια και τα ίδια..

Το ενα φερνει το αλλο σε συζητησεις Κωστα.Ολα συμβαλλουν με τον τροπο τους.

Στο αρχικο ερωτημα δοθηκαν καποιες απαντησεις.Και ναι,καποιες εχουν "τεχνικα" βαση αλλες ειναι καθαρα εμπειρικες/ακουστικες οπως ολα σχεδον που αφορουν το χομπυ.Βλ.καλωδια,πικαπ,ηχεια,λαμπες.................

Οι συζητήσεις αυτές θα πάψουν να υπάρχουν μόνον υπό δύο προϋποθέσεις :
α) να απολαμβάνει ο κάθε ένας μας αυτό που ακούει όπως θέλει να το ακούει κι από όπου θέλει να το ακούει , και
β) να πάψει να προσπαθεί να πείσει τους άλλους ότι αυτό που ακούει είναι καλύτερο από αυτό που ακούν οι άλλοι , είτε μετερχόμενος αντικειμενικών , είτε υποκειμενικών κριτηρίων.

Re: Απάντηση: 180- 200 gr HQ vinyl. Μυθος ?

Οι συζητήσεις αυτές θα πάψουν να υπάρχουν μόνον υπό δύο προϋποθέσεις :
α) να απολαμβάνει ο κάθε ένας μας αυτό που ακούει όπως θέλει να το ακούει κι από όπου θέλει να το ακούει , και
β) να πάψει να προσπαθεί να πείσει τους άλλους ότι αυτό που ακούει είναι καλύτερο από αυτό που ακούν οι άλλοι , είτε μετερχόμενος αντικειμενικών , είτε υποκειμενικών κριτηρίων.

Εχω την εντυπωση οτι τα νηματα ανοιγονται για να συζητηθουν και οχι για να παψουν να υπαρχουν συζητησεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: 180- 200 gr HQ vinyl. Μυθος ?

Εχω την εντυπωση οτι τα νηματα ανοιγονται για να συζητηθουν και οχι για να παψουν να υπαρχουν συζητησεις.

είναι προφανές ότι μιλάω για την συνήθη τροπή όλων των νημάτων . Ιδια όπως και στο παρόν . Ή μήπως έχεις την εντύπωση ότι απαντήθηκε η απορία του εναρκτήριου ποστ;

Ο Παναγιωτης στο αρχικο ποστ ρωτησε αν οι δισκοι αυτοι αξιζουν τα λεφτα τους,κατι που θα μπορουσε να απαντηθει με ενα ναι η ενα οχι.Αν καναμε αυτο ολοι,ο Παναγιωτης θα μετρουσε τοσα ναι και τοσα οχι.

Ομως ρωτησε επισης στο τελος "οι γνωμες σας;"

Αυτες ειπαμε.

Νομίζω ότι καλώς γράφτηκαν όλα αυτά. Τα διάβασα με προσοχή και έβγαλα τα συμπεράσματά μου. Αν απαντούσαν όλοι με ένα ξερό "ναι" ή "όχι" και πλειοψηφούσε το ένα από τα δύο δε θα άξιζε να ασχοληθεί κανείς ούτε θα μπορούσε να βγάλει συμπέρασμα. Έμαθα και πράγματα που δε γνώριζα. Πραγματικά πολύ καλό θέμα.