19/11 Ημέρα κατά τής Παιδικής Κακοποίησης

17 June 2006
62,715
Χολαργός
http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=50&newid=368

Η 19η Νοεμβρίου καθιερώθηκε σαν ´Ημέρα κατά τής Παιδικής Κακοποίησης´
Στήν προσπάθεια αφυπνίσεως τής Κοινής Γνώμης και τών Γονέων γιά ένα θέμα πού αφορά καί στον Πολιτισμένο Κόσμο συμμετέχει και ´Το Χαμόγελο τού Παιδιού´.

διαβαζα στα Νεα αν θυμαμαι καλα στατιστικα στοιχεια για την
κακοποιηση μικρων παιδιων για στην Ελλαδα αλλα και για ολοκληρη την υφηλιο..

δεν θυμαμαι ακριβως τα στοιχεια ,,αλλα το σιγουρο ειναι οτι δεν ειναι καθολου
μα καθολου ενθαρρυντικα....

το κακο ειναι οτι η κακοποιηση ξεκινα τις περισσοτερες φορες απο το οικειο περιβαλλον,
απο γονεις δηλαδη αλλα και απο ατομα που ειναι γνωριμα στο παιδι..

ειδα χθες μια απιστευτη ιστορια με τους δυο (πως να τους χαρακτηρισω) καπου στην
Νεα Ζηλανδια που εβαλαν το τριχρονο κοριτσακι μεχρι και σε πλυντηριο,,το πετουσαν
σε καδους σκουπιδιων και διαφορα αλλα που δεν τα χωρα ο ανθρωπινος νους...

τι να πεις γι αυτους τους "ανθρωπους"...

δεν ειναι σωστο να το επαναλαμβανω αλλα χθες διαβαζοντας το, πραγματικα δακρυσα..

το μονο που μπορω να κανω ειναι να ευχηθω καποα στιγμη να γινουμε επιτελους
ανθρωποι με ολη την σημασια της λεξης...μονο ετσι θα δουν τα παιδια καλυτερες μερες..

εγώ αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί μας βγαίνουν τέτοια ένστικτα.

ξεκινάει απο το παρελθόν μας ?
είναι ένα λάθος κάπου μέσα στο κεφάλι μας που το κουβαλάμε απο την γέννηση μας ?

τι μπορεί να φταίει και κακοποιούμε οτι πιο αγνό και όμορφο υπάρχει σ' αυτόν τον κόσμο ?

Μάλλον είναι στη φύση μας. Είμαστε άγρια ζώα που έχουν μυαλό και σκέφτονται.
Αλλά μόνο για κακό και ζημιά.
Από τα χειρότερα ένστικτά μας είναι η απληστία και η ζήλεια.

Να προσθεσω απλα οτι η κακοποιηση δεν σταματα στην σωματικη βια.
Υπαρχουν πολλοι που με τον τροπο που φερονται στα παιδια τους τα κακοποιουν ψυχολογικα.

whyls1.jpg

πηγή: Τα Νέα
17-11-2008

Άστε και μπήκα σήμερα στην Αγγλική Sun για να δω για το Γερμανία-Αγγλία και τρελάθηκα. Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που δεν μπορείς να σταματήσεις να διαβάζεις από το σοκ.
Το παιδάκι του έσπασαν την πλάτη και όπως ήταν πια ανάπηρο το πήγανε σε γιατρό που διέγνωσε κρυολόγημα. 3 μέρες μετά του ρίξανε μπουνιά που έσπασε το δόντι του το οποίο κατάπιε και έτσι πέθανε.
Στην Αγγλία γίνεται χαμός με το θέμα καθώς πολλοί πήγανε να σώσουν το παιδάκι αλλά οι ''κοινωνικοί λειτουργοί'' το επιστρέφανε στην κατεστραμένη μητέρα.
Μέχρι και ο πραγματικός πατέρας το απήγαγε και τον αναγκάσανε να το επιστρέψει.
Και μην σας φαίνονται επιστημονική φαντασία για Ελλάδα. Να θυμίσω πόσες περιπτώσεις κακοποίησης και εξαφάνισης παιδιών που έχουμε?
Οι μέρες που η γενιά μας έπαιζε στις αλάνες τελειώσανε. Τα παιδιά σας και τα μάτια. Καμμιά εμπιστοσύνη και μόνιμη επαγρύπνυση.
Κριμα, κρίμα, κρίμα........

:angel: Baby P

Ίσως ως νέος γονιός να είμαι πιο ευαίσθητος πλέον, αλλά έχω πολύ καιρό από μια είδηση που διαβάζω, να αισθανθώ το στομάχι μου να ανακατεύεται...