19 - 16 - 13 - 9 - 7 σε πιάτο ενός μέτρου

Για 7/5 στοχεύω κάπου στην μέση .
Λίγο αριστερά ανέβαινε το σημα στις 5 έπεφταν η 7,λίγο δεξιά γίνονταν το αντίθετο.

Πήρα μια συχνότητα από κάθε δορυφόρο και κοίταξα να είναι και οι δυο σε ικανοποιητικό επίπεδο το σήμα.Μετά κοίταξα και στις άλλες συχνότητες τα επίπεδα σήματος να είναι ικανοποιητικά.

Παίζει ρόλο και το lnb για να πιάσεις δυο δορυφόρους μαζί.
Καλύτερη απόδοση είχα από το Golden Interstar 0,2 και μετά από το DigiSat DX-2100 που φαίνεται στην φώτο.

Στις 9 είχα ένα Inverto Multiconnect και έπιανα και τις 10Ε μαζί,το οποίο το έβαλα σε άλλο δορυφόρο.

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

Το πρόβλημα των Inverto multiconnect με τη βροχή που έχει αναφερθεί (νομίζω και από σένα) σε άλλο φόρουμ, εξακολουθεί να ισχύει; Μήπως να προτιμήσω Alps στενού λαιμού;

Για 7/5 στοχεύω κάπου στην μέση .
Στις 9 είχα ένα Inverto Multiconnect και έπιανα και τις 10Ε μαζί,το οποίο το έβαλα σε άλλο δορυφόρο.

Η θέση 10E έρχεται με καλό σήμα; Έχω κέντρο 28,5Ε σε πιάτο 1,10χ1,20 και η 9Ε έρχεται αρκετά καλά, από τις 10Ε όμως δεν έχω τίποτα. Το LNB είναι τo Smart Titanium.

Re: Απάντηση: 19 - 16 - 13 - 9 - 7 σε πιάτο ενός μέτρου

Η θέση 10E έρχεται με καλό σήμα; Έχω κέντρο 28,5Ε σε πιάτο 1,10χ1,20 και η 9Ε έρχεται αρκετά καλά, από τις 10Ε όμως δεν έχω τίποτα. Το LNB είναι τo Smart Titanium.

Ο φίλος έχει κέντρο 16, εσύ 28. Είναι πολύ μεγάλη η διαφορά.

Απάντηση: Re: 19 - 16 - 13 - 9 - 7 σε πιάτο ενός μέτρου

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

Το πρόβλημα των Inverto multiconnect με τη βροχή που έχει αναφερθεί (νομίζω και από σένα) σε άλλο φόρουμ, εξακολουθεί να ισχύει; Μήπως να προτιμήσω Alps στενού λαιμού;
Χρησημοπιήσα το Inverto multiconnect γιατί αυτό είχα σε twin και βόλευε στην εγκατάσταση μου.
Αν ένδιαφέρεσαι μόνο για τις 9Ε και όχι για τις 10Ε μπορείς να χρησιμοπιήσεις το Alps(ή και το Sharp BS1R9EL100A) .

Re: Απάντηση: Re: 19 - 16 - 13 - 9 - 7 σε πιάτο ενός μέτρου

Χρησημοπιήσα το Inverto multiconnect γιατί αυτό είχα σε twin και βόλευε στην εγκατάσταση μου.
Αν ένδιαφέρεσαι μόνο για τις 9Ε και όχι για τις 10Ε μπορείς να χρησιμοπιήσεις το Alps(ή και το Sharp BS1R9EL100A) .

Σε twin βγαίνουν αυτά;

Εκτός το γεγονός ότι έχω 16 κέντρο,για την λήψη 9-10 μαζί χρειάζεται lnb στενής χοάνης.
Η 9Ε έχει δυνατό σήμα και να μην είναι κεντραρισμένο το lnb θα έχεις καλό σήμα.
Για τις 10Ε πρέπει να κεντράρεις καλά το lnb το οποίο είναι κοντα στις 13.
Εγώ με lnb στενης χοάνης(στην συγκεκριμένη κεραία) δεν τους έπιανα τους δορυφόρους μαζί.
Έβαλά lnb στενή χοάνης για να τους πιάσω.
Από τα Inverto Multiconnect και Megasat Multifeed καλύτερη απόδοση είχα από το Megasat.
Και πάλι το σήμα δεν ήταν πολύ δυνατό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 19 - 16 - 13 - 9 - 7 σε πιάτο ενός μέτρου

Σε twin βγαίνουν αυτά;
Τα Alps τα έχω δει σε twin σε ξένα online κατάστημα.
Τα είχε και στην Ελλάδα κάποιο online κατάστημα, τα είχε όμως πολύ ακριβά (40 ευρώ νομίζω)

Σε μένα πάλι με στόχευση 9Ε, 13Ε, [19Ε], 28.5Ε έρχονται ορισμένες μόνο συχνότητες του 10Ε. Το LNB που στοχεύει στις 9Ε είναι Maximum 0.2db και αναρωτιόμουν αν θα άξιζε να το αλλάξω με το Inverto Ultra και ίσως να στόχευα περισσότερο προς στις 10Ε. Πιστεύω να μην χάσω τίποτα από τις 9Ε και να κερδίσω αρκετούς transpoders από τις 10Ε.

Πιστεύ ότι δεν θα χάσεις ,μπορεί και να αυξήσεις λίγο της 9Ε.
Απλά με το Inverto multiconnect μήπως έχει πρόβλημα με την βροχή ,κοίτα μήπως με τα Alps , Sharp βελτιώσεις το σήμα .

Απάντηση: Re: 19 - 16 - 13 - 9 - 7 σε πιάτο ενός μέτρου

Το πρόβλημα των Inverto multiconnect με τη βροχή που έχει αναφερθεί (νομίζω και από σένα) σε άλλο φόρουμ, εξακολουθεί να ισχύει;
Δυστυχώς ισχύει. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντί για αυτό το maximum xo-r11.

Ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα των Inverto multiconnect με τη βροχή;
Ισχύει και για το Inverto Black Ultra Single LNB?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 19 - 16 - 13 - 9 - 7 σε πιάτο ενός μέτρου

Ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα των Inverto multiconnect με τη βροχή;
Ισχύει και για το Inverto Black Ultra Single LNB?
Σε πυκνή συννεφιά, ξιλόβροχο η απόδοση τους πέφτει κατακόρυφα.
Πιστεύω ότι είναι θέμα στενού λαιμού.
Τα Alps , Sharp που δοκίμασα σε παρόμοιες περιπτώσεις είχαν καλύτερα αποτελέσματα.
Θεωρώ τα Megasat Multifeed ,που και αυτά είναι στενού λαιμού, καλύτερα σε συνολική απόδοση ,αλλά και σε θέμα βροχής από τα multiconnect.

Το Inverto Black Ultra δεν έχει τέτοιο πρόβλημα.

Ήδη παράγγειλα, δε σε πρόλαβα! Αλλά εμφανισιακά αυτό που προτείνεις φαίνεται να είναι το ίδιο με το megasat. Είναι το ίδιο;

Πήρα αυτό από ebay
http://cgi.ebay.de/320659215202#ht_658wt_950

Έκανα σήμερα μια δοκιμή για τις 10Ε, συχνότητα 12611H. Δεν είδα το παραμικρό σήμα. Μάλλον δε βγαίνει 18 μοίρες παράκεντρα.

Όχι μόνο δεν είναι ισχυρός ο 10Ε αλλά και περίεργος, έχει πολλές διακυμάνσεις στη λήψη και ειδικά μεταξύ χειμώνα - καλοκαίρι. Πάντως όταν μπορέσω θα κάνω την προσπάθεια αλλαγής του LNB στις 9Ε από Maximum σε Inverto Black Ultra μπας και δω κάποια διαφορά στη λήψη του 10Ε.