19 - 16 - 13 - 9 - 7 σε πιάτο ενός μέτρου

Γιατί θα πας σε Inverto Black Ultra;
Το πρόβλημα στην λήψη του δορυφόρου είναι ότι είναι κοντά στις 13Ε και χρειάζεται lnb στενού λαιμού(ίσως και με στενής χοάνης βελτιώσεις την λήψη,σε εμένα ήθελε στενού λαιμού) για καλύτερο κεντράρισμα.

Το πιάτο που επιλέχτηκε είναι το 110 της Hirschmann το οποίο όπως είδα είναι το ίδιο με το TDA110 της Triax (πραγματικό 100*110). Έχει νόημα η χρήση της ειδικής 4πλης βάσης της Triax; Όπως τη βλέπω στις φωτογραφίες έχω την εντύπωση πως δε μπορείς να βάλεις lnb στο κέντρο!

To σημειωσα και σε αλλο παρομοιο θεμα, και προτεινω με "εργαλειο" το sathunter (http://www.sathunter.com/) να δοκιμασετε καθε πιθανο συνδυασμο παρακεντρων ληψεων.
Το σταθερο πιατο μου (1,20Χ1,30) με κεντρο τις 28,2" πιανει ανετα απο 42" - 19,2", (δηλ σε ευρος 23") και απορω με τον φιλο epafos που λεει οτι με ιδιο κεντρο βγαζει και τους 9"!

Last edited:
Δεν ξέρω αν βγαίνουν η 9Ε με κέντρο τις 28Ε σε 1,20 κεραία.
Όλα τα πιάτα όμως δεν έχουν την ίδια απόδοση στην παράκεντρη λήψη, όπως και όλα τα lnb .
Μήπως με άλλο πιάτο και άλλα lnb είχε καλύτερα αποτελέσματα.

Με αίθριο καιρό η θέση 9Ε έρχεται πολύ καλά. Στα FTA HD έχω Q~65% στον Edision Piccollo. Σημειώνω, μάλιστα, ότι το πιάτο μου δεν είναι γνήσιο 1,20 αλλά 1,20χ1,10. Το LNB είναι το Smart Titanium - φτηνό και καλό.

Όταν βρέχει όμως, αλλάζουν τα πράγματα.

Καλά προφανώς -προφανώς- δεν έχει κέντρο τις 28 για να βγάζει τις 9 με 65% που λέει ο edision
αν τα 65 του edision είναι 35 πραγματικά, τότε μπορεί/ίσως
:chinscratch:​

Και βέβαια έχω κέντρο στις 28,5Ε και η λήψη στο Luxe.TV HD@9Ε είναι άψογη όταν δεν βρέχει. Το ίδιο και στο Fashion TV HD όσο ήταν ανοιχτό.

Και βέβαια έχω κέντρο στις 28,5Ε και η λήψη στο Luxe.TV HD@9Ε είναι άψογη όταν δεν βρέχει. Το ίδιο και στο Fashion TV HD όσο ήταν ανοιχτό.

Αν θες, πες μου τη διασταση (διαμετρο) του πιατου σου και την αποσταση απο το κεντρικο lnb εως κεντρο πιατου

Όπως έγραψα παραπάνω, οι διαστάσεις του πιάτου είναι 1,20χ1,10. Η απόσταση του κεντρικού LΝΒ από το κέντρο του πιάτου είναι 80cm. Σε τι χρησιμεύει όμως αυτή η πληροφορία;

Όπως έγραψα παραπάνω, οι διαστάσεις του πιάτου είναι 1,20χ1,10. Η απόσταση του κεντρικού LΝΒ από το κέντρο του πιάτου είναι 80cm. Σε τι χρησιμεύει όμως αυτή η πληροφορία;

Στον υπολογισμο για τοποθετηση παρακεντων lnb. Συμφωνα με το sathunter η αποσταση του παρακεντρου lnb για ληψη του 9Ε απο το κεντρικο των 28,5Ε πρεπει να ειναι...40 εκ.:hmmmm: Ειναι τοσο;

Η απόσταση από το κέντρο του ενός μέχρι το κέντρο του άλλου είναι γύρω στα 29cm.

Συμφωνα με το Sathunter, αυτο αντιστοιχει σε αποσταση κεντρου πιατου/lnb 58εκ. Κανε εναν υπολογισμο και συ αν θες με αυτο

Όπως έγραψα παραπάνω, οι διαστάσεις του πιάτου είναι 1,20χ1,10.
Οι διαστάσεις επομένως είναι 1,1*1,2 μ. και το κάτοπτρο διαμέτρου 110 εκατοστών. Ας το λέμε έτσι στο εξής. Σίγουρα βγαίνουν οι 9E με καλές καιρικές συνθήκες. Είναι πανίσχυρος δορυφόρος. Στο δικό μου OP120 το έχω δοκιμάσει κι εγώ.

Re: Απάντηση: 19 - 16 - 13 - 9 - 7 σε πιάτο ενός μέτρου

Συμφωνα με το Sathunter, αυτο αντιστοιχει σε αποσταση κεντρου πιατου/lnb 58εκ. Κανε εναν υπολογισμο και συ αν θες με αυτο

Τι βάζεις στην τιμή focus; Πρέπει να βάζεις το focal length του πιάτου σου, όχι τη διάμετρό του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: 19 - 16 - 13 - 9 - 7 σε πιάτο ενός μέτρου

Τι βάζεις στην τιμή focus; Πρέπει να βάζεις το focal length του πιάτου σου, όχι τη διάμετρό του.

Focus= η αποσταση κεντρου πιατου με κεντρικο lnb
(Focus – Focal length (in millimeters). This is the length between the LNB and the point on the satellite dish to which it is directed.
Center – Central satellite.)

Last edited: