1909 vs AVR255 vs RX-V465 ... Ποιον?

Blinky

AVClub Enthusiast
2 October 2006
820
Χρειαζομαι νεο ενισχυτη "οικονομικο" και να υποστηριζει τα HD codecs. Θεωρητικα και οι 3 με καλυπτουν απο specs αλλα πρακτικα ειναι αλλο θεμα, εξου και το νημα αυτο.

Τα ηχεια που θα συνδεθουν ειναι 4 δαπεδου Crystal Audio TX-FS και το κεντρικο τους + woofer
Ο στοχος ειναι να συνδεθουν πανω του HTPC + Xbox360 και ισως και μια τριτη hdmi συσκευη μελοντικα (πχ PS3) και η hdmi εξοδος του θα παει σε splitter 1x2 το οποιο θα δωσει μετα σημα σε προβολεα και σε LCD-TV σε διπλανο δωματιο.

Εκει που περιπλεκεται λοιπον το θεμα ειναι με το hdmi τους και ειδικοτερα με το passthrough.

Πχ απο αυτους θα πηγαινα στον AVR255 μιας και τον βρισκω στα 460 απο Γερμανια και ηχητικα εχω ακουσει τα καλυτερα, αλλα διαβασα οτι εχει προβλημα να δεχτει σημα απο htpc καθως και οτι στο hdmi δεν κανει καθαρο passthrough αλλα πειραζει λιγο το σημα.

Για τον denon δεν εχω διαβασει τιποτα αρνητικο, αλλα πρακτικα ειναι και ο πιο ακριβος μιας και μονο 535 απο Ελλαδα τον εχω βρει και απο εξωτερικο δεν παιζει κατι καλυτερο...

Τελος ο yamaha δεν εχει ερθει ακομα Ελλαδα, και ειναι μια σκαλα κατω θεωρητικα απο τους αλλους 2, αλλα δεν ειναι οτι χρειαζομαι και τα τρελα ρευματα (μου αρκουσε ο 361 που ειχα πριν σε δυναμη). Ενα μειονεκτηματακι του ειναι οτι ειναι 5.1 και οχι 7.1 , οχι οτι θα συνδεσω ποτε 7.1 συστημα πανω αλλα καλοβλεπω τη δυνατοτητα των αλλων 2 να κανουν multiroom και ετσι να συνδεσω 2 αλλα ηχεια για stereo και ραδιοφωνο στο διπλανο δωματιο (που ειναι το υπνοδωματιο μου). Α ερθει στα 350 ευρω που λενε ειναι ο πιο οικονομικος.

Ποιον παιρνουμε λοιπον? Κλινω προς τον Denon, αλλα θα με πονεσουν και λιγο τα 500+ ευρωπουλα να πω την αληθεια....τουλαχιστον αν τα δωσω θελω να ξερω οτι θα κανω σωστα τη δουλεια μου και να μη ψαχνομαι μετα (οπως πχ θα γινοταν με τον harman αν τον επαιρνα και μαθαινα εκ των υστερων για τα προβληματακια του)...

τον marantz τον ξεχναμε, τα 535ε του 1909 ειναι το απολυτο μεγιστο. Και γενικα θα προτιμουσα να δωσω γυρω στα 400-450. Μονη προυποθεση μου ειναι να υποστηριζει τα HD codecs και να δουλευουν σωστα τα hdmi...

Θα κοιτουσα και τον απερχομενο yamaha 663 αλλα τα hdmi του δεν παιζουν σωστα (ελεος με αυτο το θεμα, ποσο δυσκολο ειναι να κανουν μια σωστη υλοποιηση οι εταιρειες???).

Οποτε νομιζω μονο οι 3 που λεω στον τιτλο παιζουν....τι λετε?

Nομίζω ότι το έχει ψάξει αρκετά καλά από την αρχή στο πρώτο post.

Θα σου έλεγα καλορίζικος ο 1909... -bye-

Nομίζω ότι το έχει ψάξει αρκετά καλά από την αρχή στο πρώτο post.

Θα σου έλεγα καλορίζικος ο 1909... -bye-

εχεις δικιο...ωστοσο με τρωει η δελεαστικη τιμη του yamaha. Ειναι που θελω να κανω και αλλες αγορες (lcd-tv) και 200 ευρω δεν ειναι μικρο κερδος (που μπορεις να τα βαλεις μετα στην αλληυ αγορα). Η αληθεια ειναι οτι ο yamaha εχει οσα χρειαζομαι. Του λειπει μονο το Multiroom που ειναι κατι που δε με πολυνοιαζει απλα ισως θα φαινοταν χρησιμο μελλοντικα, και η "μουσικοτητα" σε σχεση με τον Denon, που ειναι κατι που δε ξερω αν μπορω να το καταλαβω ουτως η αλλως. Η τιμη ομως ειναι 349 ευρω με μεσα τα μεταφορικα απο Γερμανια, και φανταζομαι οτι και εδω πανω απο 350 δε θα βγει οταν με το καλο ερθει... ειναι πολυ δελεαστικη τιμη και αν δεν εντοπισω στο internet καποιο προβλημα με τα hdmi του και το passthrough μου φαινεται προς τα εκει θα κινηθω. Θα περιμενω να τον φερουν εδω (ελπιζω μη παρει πανω απο 1-2 εβδομαδες) και αν τυχον ερθει στα 400+ ευρω θα παρω απο Γερμανια στα 349 και τελος...

εχεις δικιο...ωστοσο με τρωει η δελεαστικη τιμη του yamaha. Ειναι που θελω να κανω και αλλες αγορες (lcd-tv) και 200 ευρω δεν ειναι μικρο κερδος (που μπορεις να τα βαλεις μετα στην αλληυ αγορα). Η αληθεια ειναι οτι ο yamaha εχει οσα χρειαζομαι. Του λειπει μονο το Multiroom που ειναι κατι που δε με πολυνοιαζει απλα ισως θα φαινοταν χρησιμο μελλοντικα, και η "μουσικοτητα" σε σχεση με τον Denon, που ειναι κατι που δε ξερω αν μπορω να το καταλαβω ουτως η αλλως. Η τιμη ομως ειναι 349 ευρω με μεσα τα μεταφορικα απο Γερμανια, και φανταζομαι οτι και εδω πανω απο 350 δε θα βγει οταν με το καλο ερθει... ειναι πολυ δελεαστικη τιμη και αν δεν εντοπισω στο internet καποιο προβλημα με τα hdmi του και το passthrough μου φαινεται προς τα εκει θα κινηθω. Θα περιμενω να τον φερουν εδω (ελπιζω μη παρει πανω απο 1-2 εβδομαδες) και αν τυχον ερθει στα 400+ ευρω θα παρω απο Γερμανια στα 349 και τελος...

Ναι αλλά σκέψου ότι στον Denon συνδέεις και όποια συσκευή δεν έχει scaler και δίνεις 1080p στο display σου. Για παράδειγμα ένα δέκτη της Nova.

Πού βρίσκεις τον h/k 460; Έχεις κάποιο link; Ακόμα δεν έχω πάρει, μέσα στην εβδομάδα θα έπαιρνα τον Denon αλλά τώρα μου 'βαλες φωτιά.. :p

529 βγαίνει από technidirekt με μεταφορικά

Πού βρίσκεις τον h/k 460; Έχεις κάποιο link; Ακόμα δεν έχω πάρει, μέσα στην εβδομάδα θα έπαιρνα τον Denon αλλά τώρα μου 'βαλες φωτιά.. :p

529 βγαίνει από technidirekt με μεταφορικά

στο ebay γερμανιας, αλλα θελει και λιγη υπομονη. Αυτη τη στιγμη υπαρχει αυτο :
http://cgi.ebay.de/HARMAN-KARDON-AV...ryZ19674QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

δηλαδη 449+32 μεταφορικα = 481 , οταν το εγραψα ο ιδιος πωλητης ειχε μερικα κομματια στα 429 (οποτε εβγαινε 461 με μεταφορικα) και ξεπουλησε. Εχω ακουσει οτι παλιοτερα τον ειχαν παρει καποιοι και πιο κοντα στα 400 ευρω. Επισης αν δεις την δημοπρασια αυτη λεει οτι μπορεις να προτεινεις εσυ καποια τιμη και αν θελει θα τη δεχτει. Οποτε αν προτεινεις 429 πχ το βρισκω πολυ πιθανο να το δεχτει αφου προχτες τοσο τον πουλαγε...Αν εχεις διαθεση για παιχνιδι προτεινεις και παρακατω, αλλα για να ανεβαζει την τιμη σημαινει οτι ξεπουλαει ευκολα οποτε δε θα δεχτει και πολλη μειωση...

Pleo αυτη ειναι αλλη μια διαφορα, το upscaling απο αναλογικες πηγες, αλλα δε νομιζω να το χρησιμοποιησω ποτε. Αυτη τη στιγμη εχω HTPC και Xbox360 να συνδεσω πανω, και τα 2 με HDMI. Επισης περιστασιακα συνδεσω και ενα dvd-recorder παλι με HDMI που κανει μονο του upscaling 1080p για να δω καναν αγωνα στον προβολεα με το tuner του. Μελοντικα δε μπορω να φανταστω να αγορασω κατι που να μην εχει HDMI πλεον....το πολυ ενα PS3 να προστεθει...

Το μονο που με πειραζει λιγακι ειναι το θεμα της "μουσικοτητας" , αλλα δε νομιζω πως αξιζει τα 200 ευρω παραπανω, αμα ειναι να ασχοληθω μελοντικα ας παρω κανενα μεταχειρησμενο NAD δικαναλο...αυτη τη στιγμη ηδη σπανια ακουω μουσικη απο το Home cinema...

Παρήγγειλα αυτόν από το e-bay, ευχαριστώ blinky :). Ελπίζω όλα να πάνε καλά. Ευτυχώς που είδα το thread, θα έπαιρνα από το plus4u με 557 ..

Παρήγγειλα αυτόν από το e-bay, ευχαριστώ blinky :). Ελπίζω όλα να πάνε καλά. Ευτυχώς που είδα το thread, θα έπαιρνα από το plus4u με 557 ..

καλοριζικος! χαιρομαι που βοηθησα...η τιμη ειναι πολυ καλη, θα επαιρνα και εγω μαλλον αν δεν ειχε τα θεματακια του με HTPC...

Πάντως στα specs ο 5003 είναι ίδιος με τον 1909. Στην τιμή είναι η διαφορά (145 στο Skroutz) όπου είναι πιο κοντά με τον 2309 (-65 στο Skroutz).