1909 vs AVR255 vs RX-V465 ... Ποιον?

Δε θυμάμαι αν ήταν σφραγισμένο γιατί το άνοιξε ο πατέρας μου.. :slapface:. Μέσα τα είχε όλα, βιβλία, μικρόφωνα κλπ. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο καινούριος ήταν ο ενισχυτής.. 1 ποδαράκι είναι σπασμένο, ενώ και το χειριστήριο έχει κάποιες μικρές γρατζουνιές από την πάνω πλευρά. Από την κάτω δεν παρατήρησα κάτι. Πάντως οι γρατζουνίτσες μόνο κάτω από έντονο φως φαίνονται. Ξέρει κάποιος αν μπορώ να δω τις ώρες λειτουργίας..; :grandpa:

Όσο για το αν έπαιξε σωστά, δεν ξέρω τι να σου πω. Ζεσταίνεται υπερβολικά, αλλά δεν ξέρω αν έχουν κι' άλλοι κάτοχοι αυτό το πρόβλημα. Επίσης βγάζει κάτι σαν άσπρες κουκκίδες και κάπου κάπου κάνει κάτι φλασίες στην τηλεόραση, σαν να ανάβει flash, φαίνεται όμως πως όλα εξαφανίζονται όταν βάζω πάνω του έναν ανεμιστήρα να τραβάει τον αέρα. Το πρόβλημα όμως δεν εμφανίζεται πάντα. Πχ χθες έπαιξα για αρκετή ώρα GT5 και Ratchet and Clank: Tools of Destruction. Στο GT5 έπαιζε απλά τέλεια, ενώ στο Ratchet έκανε κάπου κάπου τις φλασίες.
(πρώτα έπαιξα Ratchet και μετά GT5).

Πάμε στο WD TV.. Κάνει καλό decode του DTS από τις ματρόσκες και ήχος μου φαίνεται πολύ ωραίος, ακόμα και χωρίς τα ηχεία που μου λείπουν (1 κεντρικό και το sub). ΑΛΛΑ, κάπου κάπου χάνει το σήμα και μετά το ξαναβρίσκει. Η τηλεόραση βγάζει αναζήτηση σημάτων. Κι' αυτό όμως φαίνεται να λύνεται με τον ανεμιστήρα.

Να πω πως ΔΕΝ έχω κάνει FW Update, και ίσως κάποια από τα προβλήματα να λύνονται με αυτό. Είναι κατασκευασμένος τον Οκτώβριο του 2008.

Πάω να δω τώρα μια ταινία από το WD TV, χωρίς ανεμιστήρα και με τον ενισχυτή τοποθετημένο μέσα στο έπιπλο, ώστε να ζεσταθεί λιγάκι. Για να 'ουμ'..

hm....το firmware update επιβαλεται σε αυτον τον ενισχυτη αν δεν εχει το τελευταιο γιατι εχω διαβασει οτι λυνει παρα πολλα προβληματα που κατα καιρους ειχε.

Παντως αποτι λες αν δε τα κανει ολα αυτα με τον ανεμιστηρα, ειναι υποπτο για το θεμα της θερμοκρασιας...

Οταν ερθει και ο δικος μου θα σου πω εντυπωσεις, πιστευω δευτερα-τεταρτη πρεπει να ειναι εδω...

Είδα την ταινία που έλεγα (Horton Hears a Who σε 1080p, decode του DTS από τον harman). Μετά από 20 λεπτά, κόπηκε για λίγο το σήμα προς την TV (ο ήχος όμως συνέχισε να παίζει κανονικά). Μετά ξαναβρήκε το σήμα και απόλαυσα το υπόλοιπο της ταινίας, χωρίς άλλο πρόβλημα. Ανεμιστήρι δεν έβαλα και τον είχα τοποθετημένο στο έπιπλο, με σχετικά υψηλή ένταση.

Έχω παραγγείλει 2 14άρηδες Coolermaster, για να κάνω μια μικρή greek monta.. Τι θα γίνει το καλοκαίρι με τα 40άρια και την υγρασία που 'χουμε εδώ κάτω; :grandpa:

Είδα την ταινία που έλεγα (Horton Hears a Who σε 1080p, decode του DTS από τον harman). Μετά από 20 λεπτά, κόπηκε για λίγο το σήμα προς την TV (ο ήχος όμως συνέχισε να παίζει κανονικά). Μετά ξαναβρήκε το σήμα και απόλαυσα το υπόλοιπο της ταινίας, χωρίς άλλο πρόβλημα. Ανεμιστήρι δεν έβαλα και τον είχα τοποθετημένο στο έπιπλο, με σχετικά υψηλή ένταση.

Έχω παραγγείλει 2 14άρηδες Coolermaster, για να κάνω μια μικρή greek monta.. Τι θα γίνει το καλοκαίρι με τα 40άρια και την υγρασία που 'χουμε εδώ κάτω; :grandpa:

Μηπως εχει προβλημα το συγκεκριμενο κομματι ? Γιατι δεν εχω διαβασει απο αλλους (εγω τουλαχιστον ) να εχει προβλημα το συγκεκριμενο μοντελο με θερμοκρασιες..

Για πεστε γιατι και εγω αναμεσα σε αυτους τους τρεις ειμαι..:grandpa:

βαλε το τελευταιο firmware και αν συνεχισουν τα προβληματα, τουλαχιστον φροντισε να το πεις στον πωλητη γιατι μπορει να σου προσφερει καποιο refund. Το ιδανικο βεβαια θα ηταν να τον στειλεις πισω σε τετοια περιπτωση, αλλα επειδη τα μεταφορικα δε θα σου τα καλυψει, αν κρινεις οτι ειναι μονο θεμα θερμοκρασιας και μπορεις να το "φτιαξεις" μονος σου κρατα τον. Παντως και για το σπασμενο ποδαρακι αλλα και για το προβλημα που λες, ισως σου δωσει καποια αποζημιοσουλα μεσω paypal δε χανεις να δοκιμασεις....αφου δε θα θελει να του βαλεις αρνητικη αξιολογηση...

τον παρελαβα σημερα και εγω. Το κουτι ηταν λιγο χτυπημενο στη μια γωνια, τιποτα σπουδαιο. Τον ανοιξα και ολα ηταν σφραγισμενα οπως επρεπε και μυριζε η πλαστικιλα. Δεν εχω κανενα δειγμα οτι δεν ηταν καινουριος, ολα ηταν πακεταρισμενα αψογα.

Μολις προλαβα να συνδεσω τα ηχεια και δεν εχω κανει καν το auto-setup με το μικροφωνο, οποτε δε μπορω να πω εντυπωσεις ακομα....αλλα σιγουρα αναβει και δεν ηταν DOA ευτυχως...

Τον δουλεψα για 3-4 ωρες και ολα καλα. Δεν παρουσιασε τιποτα περιεργο. Ζεσταινεται λιγο ειναι η αληθεια αλλα μαλλον ειναι φυσιολογικο.

Εχω 2-3 ερωτησεις αν ξερει καποιος να μου πει :
1) Πως βλεπω ποια εκδοση firmware εχει για να δω αν ειανι το τελευταιο?
2) Εκανα το autosetup των ηχειων και το αποτελεσμα ειναι αψογο, αλλα οταν συνδεω ακουστικα, διατηρει και εκει την αυτοματη τυθμιση των front left/right ηχειων και ετσι το ενα απο τα 2 ακουστικα ακουγεται αρκετα χαμηλοτερα....υπαρχει τροπος να το αποφυγω αυτο? Δεν ειναι δυνατον καθε φορα που θα βαζω τα ακουστικα να πηγαινω να φτιαχνω μονος μου τη σταθμη του ηχειου και μετα να το ξανα αλλαζω...

Για το 1ο δοκίμασε στο μενού AVR: 1-2-3-0-OK. Για τα άλλα δεν ξέρω. Καλορίζικος.

Εγώ τον άνοιξα και του έβαλα μέσα έναν 12άρη Coolermaster. Δεν έχω καταλάβει τι γίνεται με το χάσιμο του σήματος από το HDMI του WD TV.. αλλά κάτι μου λέει ότι φταίει το καλώδιο του WD γιατί όταν το κουνάω το ξαναβρίσκει..

Τον δουλεψα για 3-4 ωρες και ολα καλα. Δεν παρουσιασε τιποτα περιεργο. Ζεσταινεται λιγο ειναι η αληθεια αλλα μαλλον ειναι φυσιολογικο.

Το ζήτημα της θερμοκρασίας μη σας απασχολεί. Είμαι κάτοχος του 340 (δύο γενιές πίσω, αν δεν κάνω λάθος), και μετά από λίγη ώρα οι θερμοκρασίες που ανεβάζει στο σασί είναι πραγματικά πολύ υψηλές. Παρ' όλα αυτά, δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα λόγω υπερθέρμανσης. Απλώς να φροντίζετε οι τρύπες εξαερισμού να είναι πάντα ελεύθερες.

Λοιπον, επαιξα xbox360 , και το hdmi audio δουλεψε σωστα. Συνεδεσα και το HTPC αλαλ δυστυχως δεν μπορει να δωσει audio η καρτα γραφικων (ειναι μια 8800gt και πρεπει να βρω ενα περιεργο καλωδιακι να συνδεσω εσωτερικα για να μπορεσει) οποτε καταφερα μια χαρα να δωσω εικονα απο το hdmi και ηχο απο optical.

To HTPC βλεπει τον harman σαν AVR 254/354 δηλαδη τα αντιστοιχα αμερικανικα μοντελα, δεν υπαρχει κανενα περοβλημα βεβαια ουτε με παραξενεψε αφου και τον Optoma HD800X τον βλεπει 1.5 χρονο τωρα σαν HD803 που ειναι παλι το αμερικανικο μοντελο.
Ειδα λοιπον και ενα bluray και 2 ωρες επεισοδεια σειρων MKV 720p και ολα καλα.

Οπως ειπα και πριν, ζεστενεται σχετικα (και τον εχω σε εντελως ανοικτο χωρο μονο του, δε θα γινοταν να υπαρξουν καλυτερες συνθηκες) αλλα εχω ακουσει και χειροτερα. Δηλαδη πχ μπορεις ανετα να βαλεις το χερι σου απο πανω και να τον ακουμπησεις, εχω ακουσει και περιπτωσεις που ειναι αδιανοητο γιατι "καιγεσαι".

Κοιταξα και το firmware και εχει το προτελευταιο μαλλον, 93.1.1 , ενω ειδα οτι υπαρχει και 95.1.1 αλλα επειδη δεν εχω serial port προς το παρον δε θα αναβαθμισω αν δε βρω προβλημα που να με ενοχλει.

Γενικα θελει λιγο ψαξιμο για να βρω καποια πραγματα πως τα διαλεγεις στα menu του (πχ δεν εχω εντοπισει που απενεργοποιεις το video processing, και διαλεγεις τι θα βγαζει 1080π/720π κλπ, πως κανεις pure direct για να ακουσεις μουσικη stereo και τετοια αλλα θα τα βρω), αλλα ειμαι ευχαριστημενος προς το παρον. Στο bluray που ειδα εντυπωσιαστικα πολυ απο το surround (οχι λογω trueHD και τετοια, με DTS mixing επαιζε αφου ηταν με optical ο ηχος). Ενιωθα να δουλευουν πολυ καλα τα πισω ηχεια, και νομιζω ηταν λογω της πολυ καλης ρυθμισης του EZsetup.

αποτι εχω διαβασει, με το τελευταιο firmware μπορεις! το scaling μονο δεν μπορεις.

Εχω και ενα θεματακι, οταν δινω σημα απο το htpc και ειμαι στο desktop, καποια γραμματα οπου υπαρχει κειμενο τα δειχνει μπλε αντι για ασπρα. Δεν ειναι ελλατωμα της εικονας αυτης καθ'αυτης, με την εννοια οτι αν κουνησω το παραθυρο ας πουμε, τα ιδια γραμματα θα παραμεινουν μπλε, δε θα μεινει το σημειο στο οποιο ηταν τα γραμματα πριν μπλε. Ειναι δηλαδη σαν να γινεται καποια βλακεια με το σημα που στελνει το htpc αλλα δεν εχω καμια ιδεα τι να πειραξω....1080p60 στελνω, και 32bit color. εκτος και αν τη ζημια την κανει ο precessor του harman....γιατι οταν στειλω απευθειας στον προβολεα δεν γινεται αυτο. Απλα σε αυτην την περιπτωση μου κανει εντυπωση πως τα ιδια γραμματα μενουν μπλε ασχετα αν μετακινησω το παραθυρο στην εικονα...

και εγω ειμαι ικανοποιημενος απο την ποιοτητα, αλλα μη φανταστεις δεν εχω εντυπωσιαστει κιολας σε στυλ αυτων που ακουω οτι ειναι πιο μουσικος κλπ κλπ. Δε μπορω να δω καποια διαφορα με αυτο που θυμαμαι απο μνημης με τον yamaha 361 στο θεμα της μουσικοτητας (εννοειται τα ιδια ηχεια, κατι crystal audio TX-FS) αλλα μπορει και απλα να ειναι απαιδευτο το αυτι μου...

Στο θεμα εντασης, μου ειναι επαρκης για τα 20 τετραγωνικα του δωματιου μου και τον εχω στο 75% συνηθως. Αλλα τον εχω παει και μεχρι 85%, παραπανω δε νομιζω οτι αντεχεται ουτως η αλλως, αρα ειναι επαρκης.

Ξέρει κάποιος αν η μέγιστη ένταση αλλάζει ανάλογα με τα ηχεία; Προχθές πχ έβαλα ένα παλιό ηχείο και μετά το setup η μέγιστη ένταση ήταν 0. Χωρίς αυτό, ήταν +4.

Δεν ξέρω τι γίνεται με άλλους που έχουν μεγαλύτερα/σοβαρότερα ηχεία, αλλά εμένα μου φαίνεται αδύναμος. Το παλιό μου set προενισχυτή και τελικού Sony, στο μισό της έντασής του, ήταν πιο δυνατό από τον 255 στο τέρμα του. Μήπως ο τελικός κάνει τη διαφορά ή τα 7x50 είναι όντως λίγα;

Να πω ότι δε χρειάζομαι παραπάνω ένταση, γύρω στα -15 με -10dB τον παίζω, αλλά αναρωτιέμαι τι γίνεται..

τα ηχεια σου τι ευαισθησια εχουν? Εμενα πχ ειναι 91db οποτε δεν τον ζοριζουν και πολυ για να βγαλουν ενταση.
Μηπως ειναι και προβλημα της τοποθετησης στο χωρο? Το αυτοματο συστημα που εχει με το μικροφωνο, αν καποιο/καποια απο τα ηχεια σου κρινει πως θα ακουγεται αρκετα πιο χαμηλα σε κανονικες συνθηκες απο τα υπολοιπα, θα αναγκασει τον ενισχυτη να ριξει πολυ την ενταση στα υπολοιπα με σκοπο να τα φερει οπως πρεπει σαν συνολο, οποτε αυτο μπορει να ειναι ο αδυναμος κρικος. Τουλαχιστον ετσι καταλαβαινω οτι λειτουργει, μπορει να λεω και βλακειες, αλλωστε δε νομιζω πως μπορει να ειναι τοσο χαλια η τοποθετηση που να πρεπει να κανει τοσο μεγαλη διαφορα...

Η ευαισθησια των ηχειων φαινεται να ειναι το πιο λογικο....απο τελικους κλπ δεν ξερω.

Να πω και ενα θεματακι, εμενα σημερα μου εκανε κατι κολπα για να παρει σημα απο το HTPC μεσω hdmi....δηλαδη με το που πατουσα να στειλει το htpc σημα στον ενισχυτη, δεν εδειχνε τιποτα. Μετα απο 5-6 προσπαθειες και χωρις να παρατηρησω οτι αλλαξα κατι ουσιαστικο εδωσε....ισως πρεπει να βωαλω τελικα το τελευταιο firmware...

No idea για την ευαισθησία.. Είναι παλιά και Sony, δε νομίζω να βρω κάτι.. Ποια είναι η μέγιστη ένταση που βγάζει ο δικός σου; Εμένα μέχρι +4 πάει αν θυμάμαι καλά. Όσο για το χώρο, δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα.. Απλά τα πίσω ηχεία είναι πιο μικρά και φαντάζομαι ότι λόγω αυτών χαμηλώνει την ένταση, δεν ξέρω όμως κατά πόσο. Θα κάνω μια δοκιμή χωρίς αυτά..

ΒΤW: Έβαλα 2 14άρηδες πάνω του και έναν 12άρη μέσα του.. η greekoulae modda φαίνεται πολύ αποτελεσματική μέχρι στιγμής, καθώς μετά από 1 ώρα + παιξίματος, το πάνω μέρος του 255 ήταν σαν να λειτουργεί για 2-3 λεπτά.. :D