1929 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,263
Ακουγα σήμερα το πρωϊ στον "Flash",ότι οι πυρκαγιές έχουν φθάσει αισίως,μέχρι σήμερα,τις 1929.Παράλληλα Αγγλοι μετερεωλόγοι και το πανεπιστήμιο Columbia,προβλέπουν με μεγάλα ποσοστά,ότι η περίοδος Μάη-Αυγούστου,θα είναι μία απο τις θερμότερες...

Αξιοσημείωτο είναι,ότι οι περισσότερες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν,την περίοδο που χιόνιζε...

Ο κρατικός μηχανισμός δεν έχει πάρει κάποια ιδιαίτερα μέτρα πρόληψης,ενώ η υπόθεση της αναδάσωσης των τεράστιων καμμένων εκτάσεων δεν περπατάει,λόγω των γνωστών κρατικών δυσλειτουργειών αλλά και της ανομβρίας.

Η ανομβρία,δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα,γιατί προβλέπονται πολύ μεγάλα ποσοστά ξεραμένων δενδρυλίων όταν (κι άμα) ξεκινήσουν οι δενδροφυτεύσεις.Σαν αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης,οι διεκδικητές σχετικών αναθέσεων είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί,ζητόντας ιδιαίτερους όρους για την εξασφάλισή τους...

Ευτυχείτε!!!!

Εχει ειπωθεί,ότι μέχρι τα μέσα αυτού του αιώνα-πιθανά κι αρκετά γρηγορότερα λόγω της ταχύτητας των αλλαγών-η χώρα μας θα γίνει κάτι σαν την Τυνησία.

Αλλά η Ελλάς κοιμάται...

Κι οι Ελληνες περί άλλων τυρβάζουν...

Τρομάζω και μόνο με τη σκέψη...Κάνω ό,τι μπορώ πριν είναι αργά...Αλλά φοβάμαι πως έφτασε ο κόμπος στο χτένι.:bigcry:

Σιγα μην ειχαμε απο την αρχη του χρονου 1929 πυρκαγιες...

Προφανως, μετρανε για πυρκαγια ακομα και αυτον που και χορταρια στην αυλη του.

Πολυ κινδυνολογια μου ακουγεται.

Σιγα μην ειχαμε απο την αρχη του χρονου 1929 πυρκαγιες...

Προφανως, μετρανε για πυρκαγια ακομα και αυτον που και χορταρια στην αυλη του.

Πολυ κινδυνολογια μου ακουγεται.

Εύκολα ......

Μια από τις 1929 είναι κάτι παϊδάκια που έκαψα στην ψησταριά την
προηγούμενη Κυριακή ..... την νύστα μου μέσα :BDGBGDB55:

Και φαντασου, εγω δεν εχω ξεκινησει ακομα την σεζον. (ψησταριας)
:flipout:

Και φαντασου, εγω δεν εχω ξεκινησει ακομα την σεζον. (ψησταριας)
:flipout:

Εσύ άσε τα παϊδάκια σε μένα, δεν ξέρεις θα τα κάψεις !!!!!!-bye-

και σοβαρά, ο αριθμός των πυρκαγιών περιλαμβάνει τα πάντα, από χόρτα μέχρι σπίτια και μαγαζιά....

Δηλαδή άμα δεν καούν χιλιάδες στρέμματα και καούν 5-10-20-30-... τι είναι;

Να καούν τα κάρβουνα...

και σοβαρά, ο αριθμός των πυρκαγιών περιλαμβάνει τα πάντα, από χόρτα μέχρι σπίτια και μαγαζιά....

Καμία αντίρρηση σε αυτό Αντώνη και αυτό το λόγο πρέπει
να είναι πιο συγκεκριμένοι αυτοί που λένε αυτές τις πληροφορίες
στο ράδιο είτε αυτοί που τις μεταφέρουν εδώ.

Όσο για τα περί Τυνησίας, θα τα αφήσω ασχολίαστα γιατί θα γίνω χυδαίος.

Re: Απάντηση: 1929 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...

Γιατί θα γίνεις χυδαίος;

Γιατί μόνο με "κακές" λέξεις θα χαρακτήριζα σωστά
τα περί Τυνησίας και άλλου τέτοιου είδους καταστροφολογίες.

Οκ άποψή σου.
Αλλά αυτά λέγονται απο πανεπιστήμια,ινστιτούτα,περιβαντολλόγους....
Εχουν γραφτεί στον ντόπιο και διεθνή τύπο πολλά σχετικά άρθρα.

OK υπάρχει μια υπερβολή ,αλλά πιστεύω καλοπροαίρετη ώστε να καταλάβει ο κόσμος τι παίζει...

Δηλαδή αν δεν είναι στα μέσα αυτου του αιώνα αλλά είναι του επόμενου σημαίνει κάτι?

Το θέμα είναι οτι υπάρχει πρόβλημα και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανεις.

Δεν είναι υπερβολή.Τεράστιες καλιεργήσιμες εκτάσεις έχουν νεκρωθεί ήδη(ασβεστοποίηση είναι ο όρος?).Εχω παρακολουθήσει 2-3 σχετικές εκπομπές στην ΕΤ.Οι καμμένες εκτάσεις άν δεν αναδασωθούν εγκαίρως,θα γίνουν ξερότοποι χωρίς χώμα.Απο μόλυνση περιβάλλοντος μόνο με τριτοκοσμικές χώρες συγκρινόμαστε.............................................................
Νερό δεν υπάρχει αρκετό,ούτε για πόσιμο-πόσο μάλλον για άρδευση.Δεν βρέχει πιά.

Ολα αυτά δεν είναι άκρως ανησυχητικά;

Το θέμα είναι οτι υπάρχει πρόβλημα και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανεις.

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο Σάκη.

Πριν 2-3 ημέρες η ΝΕΤ έδειξε κάποιες εικόνες
γύρω στα 30 δευτερόλεπτα από το νέο τεράστιο
κομμάτι πάγου που αποκολλήθηκε από την Βρετανική Ανταρκτική.
ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ

... και ο γελοίος ο καράφλας παρουσιαστής της ΝΕΤ (δεν θυμάμαι το όνομά του για αυτό και λέω ο καράφλας) έκανε χαβαλέ λέγοντας " μα καλά για που το έβαλαν και φεύγουν" και χαζογέλαγε ο παλιό καραγκιόζης.:slapface:

Δυστηχώς έτσι είναι... αν ήμουν ιστορικός, θα χαρακτήριζα την εποχή μας "αιώνας της υπέρτατης αφθονίας".

Αλόγιστη κατάχρηση των πάντων...πόρων ζωτικής σημασίας... πόσιμο νερό...δεκάδες χιλιάδες κυβικά κατασπαταλούντε ... φαί... χιλιάδες τόνοι στα σκουπίδια...η βιομηχανία παράγει τα πάντα σε τεράστιες ποσότητες που το μεγαλύτερο μέρος καταλήγει στα σκουπίδια. Η χειρότερη ανακύκλωση.

η μεγαλύτερη εκμετάλλευση της γης ever! τους 2-3 τελευταίους αιώνες, ο άνθρωπος κατόρθωσε να καταστρέψει ότι η γη έφτιαξε σε δισεκατομμύρια χρόνια...για σκεφτείτε το λίγο...

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο Σάκη.

Πριν 2-3 ημέρες η ΝΕΤ έδειξε κάποιες εικόνες
γύρω στα 30 δευτερόλεπτα από το νέο τεράστιο
κομμάτι πάγου
που αποκολλήθηκε από την Βρετανική Ανταρκτική.
ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ

... και ο γελοίος ο καράφλας παρουσιαστής της ΝΕΤ (δεν θυμάμαι το όνομά του για αυτό και λέω ο καράφλας) έκανε χαβαλέ λέγοντας " μα καλά για που το έβαλαν και φεύγουν" και χαζογέλαγε ο παλιό καραγκιόζης.:slapface:

μεγεθους 40+ επι 10+ χιλιομετρα

Απάντηση: Re: 1929 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...

μεγεθους 40+ επι 10+ χιλιομετρα

για καθίστε γιατί κι εγώ δεν κατάλαβα καλά, μιλάμε για κομμάτι πάγου με έκταση 400.000 στρέματα να επιπλέει ελεύθερο στη θάλασσα;;;

Re: Απάντηση: Re: 1929 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...

για καθίστε γιατί κι εγώ δεν κατάλαβα καλά, μιλάμε για κομμάτι πάγου με έκταση 400.000 στρέματα να επιπλέει ελεύθερο στη θάλασσα;;;

Πολύ σωστά.

Όλοι οι κορυφαίοι επιστήμονες έχουν πει ότι από την
στιγμή που άρχισε να καταρρέει η χερσόνησος της Ανταρκτικής
που είναι απέναντι από την Χιλή ..... άρχισε η αντίστροφη
μέτρηση για τα καλά.

Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι το δεύτερο τεράστιο κομμάτι
που ξεκολλάει (και στην συνέχεια θα λειώσει) μέσα σε λιγότερο
από 5 χρόνια. Και το πρώτο ήταν εξίσου τεράστιο ......

Η Γη βαράει συναγερμό αλλά δυστυχώς φοράμε ωτοασπίδες ......