1970's Progressive Psychedelic Hard etc Rock.

Kαλησπέρα σε όλους, πρώτη φορά βλέπω το συγκεκριμένο νήμα και το ομολογώ αν και δεν έχω σχεδόν καθόλου ακούσματα εντούτοις είμαι λάτρης του είδους. Μου κάνει εντύπωση πως δεν γίνεται καθόλου αναφορά στους ELOY απ τους οποίους έχω 17 άλμπουμ αν θυμάμαι. Ειδικά το Power and the passion όπου όλος ο δίσκος είναι μια αυτοτελή ιστορία με απίθανες τροπές θα έπρεπε να έχει εξέχουσα θέση εδώ. Τέλος πάντως το καλό είναι ότι θα μάθω απ όλα αυτά που βάλατε και αποκτά ενδιαφέρον πλέον η μουσική μου αναζήτηση μόνο που λόγω χρόνου και οικονομικού δεν μπορώ να τα αγοράσω, τώρα ή θα μπω στη διαδικασία να τα βρώ κάπου να τα κατεβάσω ή δεν ξέρω πως αλλιώς θα μπορέσω να τα προμηθευτώ να τα ακούσω. Επίσης δεν έχουν αναφερθεί οι Camel, μήπως κάνω λάθος και δεν ανήκουν τα δύο γκρουπάκια στο συγκεκριμένο είδος μουσικής; Ελπίζω να μην κατάλαβα λάθος, μόλις πάω σπίτι θα ακούσω όλα τα βιντεάκια που έχετε ποστάρει καθώς είμαι στο πι σι του ξενοδοχείου τώρα και δεν μπορώ, χάρηκα ξαναλέω που υπάρχει τέτοιο νήμα με το συγκεκριμένο είδος μουσικής, ελπίζω να υπάρξει συνέχεια στην ενημέρωση.

Kαλησπέρα σε όλους, πρώτη φορά βλέπω το συγκεκριμένο νήμα και το ομολογώ αν και δεν έχω σχεδόν καθόλου ακούσματα εντούτοις είμαι λάτρης του είδους. Μου κάνει εντύπωση πως δεν γίνεται καθόλου αναφορά στους ELOY απ τους οποίους έχω 17 άλμπουμ αν θυμάμαι. Ειδικά το Power and the passion όπου όλος ο δίσκος είναι μια αυτοτελή ιστορία με απίθανες τροπές θα έπρεπε να έχει εξέχουσα θέση εδώ. Τέλος πάντως το καλό είναι ότι θα μάθω απ όλα αυτά που βάλατε και αποκτά ενδιαφέρον πλέον η μουσική μου αναζήτηση μόνο που λόγω χρόνου και οικονομικού δεν μπορώ να τα αγοράσω, τώρα ή θα μπω στη διαδικασία να τα βρώ κάπου να τα κατεβάσω ή δεν ξέρω πως αλλιώς θα μπορέσω να τα προμηθευτώ να τα ακούσω. Επίσης δεν έχουν αναφερθεί οι Camel, μήπως κάνω λάθος και δεν ανήκουν τα δύο γκρουπάκια στο συγκεκριμένο είδος μουσικής; Ελπίζω να μην κατάλαβα λάθος, μόλις πάω σπίτι θα ακούσω όλα τα βιντεάκια που έχετε ποστάρει καθώς είμαι στο πι σι του ξενοδοχείου τώρα και δεν μπορώ, χάρηκα ξαναλέω που υπάρχει τέτοιο νήμα με το συγκεκριμένο είδος μουσικής, ελπίζω να υπάρξει συνέχεια στην ενημέρωση.

Είναι τόσο μεγάλος ο πλούτος των 70's που δεν ξέρεις από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Κι εμένα οι ELOY είναι από τους αγαπημένους μου.Απλά έτυχε και δεν έχει αναφερθεί κάτι όπως και με τους Camel. Μπορείς όμως να συμβάλεις κι εσύ με κάποια παράθεση βίντεοή σχολίου! -bye-

ετσι οπως τα λες ειναι,τεραστια group αλλα τουλαχιστο απο πλευρας μου προσπαθω να ανεβασω πραματα μη ευρεως γνωστα,
τους Eloy και τους Camel λιγο πολυ τους γνωριζουν ολοι.
Εκτος αυτου η μουσικη αυτη δεν σταματησε το 70 με 80 συνεχιζει εως σημερα με διαφορα ειδη rock,γιαυτο και ανεβαζω φρεσκα πραματα απο prog/psy.
Mηπως να αλλαζε το ονομα του νηματος,να εσβηνε το 1970

ετσι οπως τα λες ειναι,τεραστια group αλλα τουλαχιστο απο πλευρας μου προσπαθω να ανεβασω πραματα μη ευρεως γνωστα,
τους Eloy και τους Camel λιγο πολυ τους γνωριζουν ολοι.
Εκτος αυτου η μουσικη αυτη δεν σταματησε το 70 με 80 συνεχιζει εως σημερα με διαφορα ειδη rock,γιαυτο και ανεβαζω φρεσκα πραματα απο prog/psy.
Mηπως να αλλαζε το ονομα του νηματος,να εσβηνε το 1970

Kαι πολύ καλά κάνεις γιατί πραγματικά δεν ξέρω ούτε ένα και με βάλατε σε μπελά, ευχάριστο βέβαια, το θέμα όπως είπα πρέπει να βρω τρόπο να τα προμηθευτώ κι όχι να αγοράσω γιατί λεφτά... δεν υπάρχουν. Συμφωνώ να φύγει το 1970 αφού συνεχίζουν μέχρι σήμερα τέτοια γκρουπ.

Αν και δεν είναι 70's, είναι στο πνεύμα 100%, οπότε το παραθέτω....Ο λόγος περί Phideaux:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πω πω πωωωωωωωωωωωωωωωω ...... !!!!!!!!!

Τι εχει "παιξει" μεσα σ'αυτο το νημα !!!!
Ειναι 2 και 20, εχει πιαστει η μεση μου, και δεν θελω να σηκωθω :laugh:
Ολακερη η Οδυσσεια και Ιλιαδα του Progressive(-Psychedelic-Space-)Rock και οχι μονο.

Επιτρεψτε μου τουλαχιστον, να ποσταρω δυο υμνους των Camel
που σημαδεψαν την ζωη μου, στην τρυφεροτατη ηλικια των 12-13 ετων (1977-1978).
Συγχωρεστε την ΕΛΕΙΠΕΣΤΑΤΗ καταρτιση μου πανω στο αντικειμενο που εχετε ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ.
Δηλωνω μαθητης σας και συναμα .... σκραπας.

http://www.youtube.com/watch?v=pPq7gI4Hj90

http://www.youtube.com/watch?v=Ysi4eyvo4TY

(νιωθω σαρωτικη την κυτταρικη αναπλαση που με κατακλυζει ..... thanks)

Σεπτεμβριος του 77 ....

Παιδακι με κοντο παντελονακι, πρωτη φορα στην Αθηνα, Συνταγμα, γραπωμενος στο χερακι του μπαμπα.
Δυο περιπτερα ολα κι ολα στο Συνταγμα, τιγκα στα περιοδικα, πολλα περιοδικα, ΞΕΝΑ περιοδικα.
Σαστισμενο το βλεμματακι μου, περιεργαζεται την πλουσια πραματεια. Καποια στιγμη ... o μπαμπας
επιστρεφει με ενα TIME magazine. Το ξεφυλλιζω ... απροετοιμαστος για την υφαρπαγη οριζοντα
προκειται να συμβει, σε ελαχιστα δευτερολεπτα. Και τοτε .................. ΜΠΑΑΑΑΑΑΜ !!!!!!!

http://3.bp.blogspot.com/_s8l-yu7AZ...zq7eXM6gXe0/s1600-h/sw_article_pg_1_and_2.jpg

Σε κατασταση αντιληπτικου σοκ, υπερ-ξεχειλωματος οριζοντα και καλπασμου φαντασιας, πριν ΚΑΝ προλαβω να αντιληφθω
τι εχει συμβει (και τι προκειται να ακολουθησει) .... απο την διπλανη καφετερια ερχεται μια πολυ απαλη μουσικη, αερινη,
σχεδον ψιθυρος παρα υποκρουση .... μια σαγηνη με τυλιγει απο παντου, μια ΥΦΑΡΠΑΓΗ απο αυτες που δεν θελεις να
ξεφυγεις αλλα να ξαναγυριζεις συνεχεια πισω στον χρονο και να τις βιωνεις ... ξανα .... και ξανα .... ΚΑΙ ΞΑΝΑ .....
ως μυσταγωγικη τελετουργια, ως πρωτη εφηβικη ονειρωξη, ως ολα αυτα ΜΑΖΙ .... χωρις να ταμπελωνεις τιποτα
κατω απο βαρυγδουπους τιτλους (Progressive Rock - Space Saga - SciFi culture) γιατι ΔΕΝ υπαρχει καμια αναγκη
να το πραξεις !

http://www.youtube.com/watch?v=lPNSxwZnLTM

Δεν θα μπορουσα να ειμαι κατι αλλο, δεν θα μπορουσα να εξελιχθω σε κατι αλλο, δεν θα μπορουσα να φυλακιστω η
ζυμωθω και "φθαρω" σε κατι "χειροτερο" απο το συνδυασμενο ασυμμετρο χτυπημα των δυο παραπανω "γεγονοτων".
Ειμαι ευτυχης που στην ηλικια των 12, ΥΦΑΡΠΑΧΘΗΚΑ τοσο αερινα, τοσο συναρπαστικα, τοσο αμετακλητα και τοσο
δημιουργικα απο αυτα τα δυο "γεγονοτα"-γεφυρες. Γεφυρες σε κοσμους ανυπαρκτους αλλα τοσο "αληθινους" .....
Το σωμα μου βαδιζει εδω ... αλλα το πνευμα μου .....

:angel:

Last edited: