Λοιπόν, σήμερα υπέκυψα στις ορέξεις μου και πήρα ένα πιάτο 1.05 για να το βάλω αποκλειστικά για τον 9Ε. Γυρνώντας σπίτι διαπίστωσα ότι το υπάρχων πιάτο που έχω για 13Ε είναι κατά πολύ μικρότερο, το υπολογίζω 80-85 εκ. Αρχικά μου μπήκε λοιπόν η ιδέα να βάλω το πιο μικρό στις 9Ε και το μεγαλύτερο στις 13Ε αλλά όπως λένε τρώγοντας έρχεται η όρεξη.
Φαίνεται ότι ο 9Ε είναι πολύ εύκολος στο κατέβασμα του στο Ηράκλειο, οπότε σκέφτηκα αντί να έχει αποκλειστικό πιάτο να τον βάλω παράκεντρα στο πιο μεγάλο και το μικρό στον Ελλάσατ.
Έτσι σε αυτό το σημείο είχα:
Μεγαλύτερο πιάτο: 13Ε + 9Ε Μικρότερο: 39Ε
Αφού πήγα και πήρα ένα λαμάκι για το κόλπο είδα ότι περίσσευε άλλο ένα στήριγμα (στο λαμάκι, συνολικά 3 θέσεις) και σκέφτηκα γιατί όχι και 19Ε, ότι κατέβει. Πλεονέκτης δεν είμαι......
Έχουμε τελικά:
Μεγαλύτερο πιάτο: 19Ε + 13Ε + 9Ε Μικρότερο: 39Ε
Απο το stock μου βρήκα αρκετά disecq, τετραπλά lnb, διπλά lnb, f adaptors κτλ κτλ Αγόρασα και καμιά 15ρια μέτρα καλώδιο και είμαι έτοιμος απο hardware.
Οι ερωτήσεις μου
Φαίνεται ότι ο 9Ε είναι πολύ εύκολος στο κατέβασμα του στο Ηράκλειο, οπότε σκέφτηκα αντί να έχει αποκλειστικό πιάτο να τον βάλω παράκεντρα στο πιο μεγάλο και το μικρό στον Ελλάσατ.
Έτσι σε αυτό το σημείο είχα:
Μεγαλύτερο πιάτο: 13Ε + 9Ε Μικρότερο: 39Ε
Αφού πήγα και πήρα ένα λαμάκι για το κόλπο είδα ότι περίσσευε άλλο ένα στήριγμα (στο λαμάκι, συνολικά 3 θέσεις) και σκέφτηκα γιατί όχι και 19Ε, ότι κατέβει. Πλεονέκτης δεν είμαι......
Έχουμε τελικά:
Μεγαλύτερο πιάτο: 19Ε + 13Ε + 9Ε Μικρότερο: 39Ε
Απο το stock μου βρήκα αρκετά disecq, τετραπλά lnb, διπλά lnb, f adaptors κτλ κτλ Αγόρασα και καμιά 15ρια μέτρα καλώδιο και είμαι έτοιμος απο hardware.
Οι ερωτήσεις μου
- ποιος ο βαθμός δυσκολίας; χεχεχε
- θα έχω την μέγιστη απόδοσή για τις 13Ε + 9Ε που με ενδιαφέρει πρωτίστως; στις 19 είπαμε είναι "ότι κατέβει".
- Το πιατο σκέφτομαι να το κεντράρω στις 13Ε, σωστά; Ο 19Ε πάει αριστερά από το lnb των 13Ε και ο 9Ε δεξιότερα, όπως κοιτάζω το πιάτο, ε;;; Υποθέτω ότι αυτά με τα Azimouth, elevation και skew είναι απλά όσο φαίνονται στο Satlex.
- σε παλιότερες φωτογραφίες απο δικές σας εγκαταστάσεις είχα προσέξει ότι το λαμάκι-ράγα είχε μια κλίση/κύρτωση/καμπυλώτητα προς τα άκρα. Μπορείτε να πείτε πως πρέπει να είναι στην περίπτωσή μου; Κυρτό η κοίλο; Αν είναι δυνατόν κάποιο σκαρίφημα.
- Με προβληματίζει και το πως θα πιάσει το λαμάκι πάνω στο στήριγμα του lnb ή μήπως πάνω στο κεντρικό lnb;;; ότι φώτος ανέβουν είναι καλοδεχούμενες.
- Αφού τελειώσω με αυτά, θα ανεβάσω ένα δέκτη (τον Ipbox 9000 για να βγάλει τα λεφτά του) στην ταράτσα μαζί με μια 7" τηλεόραση. Σε ποιές συχνότητες να σιγουρέψω την λήψη για μέγιστο σήμα και το πιο βασικό την αναγνώριση του δορυφόρου.
- Αν μου έχει ξεφύγει κάτι...πέστε το. Φυσικά το μικρό πιάτο θα το πειράξω τελευταίο, αφού σιγουρέψω τα υπόλοιπα, μην φάμε και παντόφλα απο την πεθερά....