Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νύχτες πρεμιέρας 2013
Aντε να πουμε και δυο λογακια για τις ταινιες...
FRANCES HA: Για τους λατρεις του αμερικανικου ανεξαρτητου κινηματογραφου. Ασπρομαυρη φωτογραφια,
ωραιοι διαλογοι, περνας ευχαριστα.
THE CONJURING Απο τις πιο δυνατες ταινιες τρομου των τελευταιων ετων. Χωρις gore και σεναριακες αηδιουλες επικεντρωνεται σε ατμοσφαιρικο τρομο και το κανει καλα, εστω και αν δε φτανει την προηγουμενη ταινια του Wan (Insidious).
KON-TIKI Ναυτικη περπετεια χωρις κοιλιες και με καλο ρυθμο που κραταει το θεατη. Διασκεδαστικη.
Πολύ Κακό για το Τίποτα: Ευχαριστη εκπληξη για μενα! Σαιξπηρ απο το σκηνοθετη των Εκδικητων, με
ασπρομαυρη φωτογραφια, τοποθετημενος στη συγχρονη εποχη αλλα διατηρωντας τη γλωσσα?
Απιστευτα φρεσκια ματια και πολυ γελιο. Στο δευτερο μερος εχανε λιγο, αλλα το αποτελεσμα
συνολικα ηταν πολυ ενδιαφερον.
ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ: ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ Καλτ με τη μια! Ελληνικο, no budget (μαζεψαν τα λεφτα με
καμπανια στο indiegogo), φτιαγμενο απο ερασιτεχνες με αγαπη για αυτο που εκαναν.
Δεν μπορουσα να ξεκολλησω το χαμογελο απο τα χειλη μου σε ολη τη διαρκεια της ταινιας.
Απολαυστικο, αλλα χρειαζοταν λιγο ψαλιδι στο μονταζ...
IN FEAR Καλη σκηνοθεσια, κλειστοφοβικο κλιμα, ομορφη φωτογραφια. Ολα αυτα καταστραφηκαν απο την
ηλιθια καταληξη (τα twists μου μεσα). Απογοητευση.
upstream color: Aκρως απογοητευτικο για μενα. Εξαιρετικη (τεχνικα) η ματια του σκηνοθετη και ενα απο τα καλυτερα μονταζ που εχω δει ποτε. Πολυ καλες και οι ερμηνειες. Αλλα απο σεναριο...
Ο Καραθ μαλλον την ειδε Ταρκοφσκι και πεταει ενα σωρο ανεξηγητα γεγονοτα, θεωρωντας οτι ο
θεατης θα δωσει τη δικη του εξηγηση. Αυτο ΔΕΝ ειναι ΕΦ. Μεχρι και το Prometheus ειναι πιο "μαζεμενο"
σεναριακα.
big bad wolves Ενοχη απολαυση απο το Ισραηλ. Kαι μονο το γεγονος οτι ο πιο συμπαθητικος χαρακτηρας ειναι
ενας αραβας λεει πολλα. Μαυρο χιουμορ, αλλα και ταινια για γερα στομαχια.
Coldwater Εξαιρετικο δραμα για τα Αμερικανικα ιδιωτικα σωφρονιστικα ιδρυματα. Ηθελε λιγο παραπανω
ψαλιδι στο τελος που εξηγουσε τα αυτονοητα, αλλα και παλι ηταν παρα πολυ καλο.
Cheap Thrills Η καλυτερη αλληγορια για τον καπιταλισμο που εχω δει τελευταια. Βιτριολικο, στοχευμενο
χιουμορ και ταινια που πετυχαινει απολυτα το σκοπο της. Επισης για γερα στομαχια.
Σημερα τελειωνουμε.
Και του χρονου, με περισσοτερη συμμετοχη απο το φορουμ ευχομαι.