1η φορα στην ζωη μου αγορά Home theater! Που ειναι η μπαλα....οεο?

Έχεις 5 τελικά στάδια ενίσχυσης. Βρες ένα sub πάρε μια κάρτα ήχου με 5.1 εξόδους ήχου. Κάρφωσε και ένα laptop που προφανώς θα έχεις κάπου. Πόσο να θες για ένα μικρό sub; 300 ευρώ; Και πόσο για μια κάρτα ήχου 5.1; 70 ευρώ;

Δεν βλέπω κάτι πιο οικονομικό να μπορέσεις να κάνεις για 5.1 ηχο. σε συνδυασμό με τον ενισχυτή και τα ηχεία που εχεις. Με δεδομένο ότι λειτουργούν χωρίς βλάβες.

Έχεις 5 τελικά στάδια ενίσχυσης. Βρες ένα sub πάρε μια κάρτα ήχου με 5.1 εξόδους ήχου. Κάρφωσε και ένα laptop που προφανώς θα έχεις κάπου. Πόσο να θες για ένα μικρό sub; 300 ευρώ; Και πόσο για μια κάρτα ήχου 5.1; 70 ευρώ;

Δεν βλέπω κάτι πιο οικονομικό να μπορέσεις να κάνεις για 5.1 ηχο. σε συνδυασμό με τον ενισχυτή και τα ηχεία που εχεις. Με δεδομένο ότι λειτουργούν χωρίς βλάβες.

Εχω αποφασισει τον X2600 που μου προτεινες.....τα λεφτα πρεπει να βρεθουν απλα....

Για πολύ λίγο ακόμα θα διατηρηθούν οι σημερινές τιμές πάντως. Μετά θα ανέβουν... .

Εκανα μια δοκιμη να συνδεσω ΠΡΟΧΕΙΡΩΣ (και μεχρι να αγορασω αυτα που μου λειπουν), την OLED c9 ως εξης:

Εχω συνδεσει το ενα καλωδιο που η μια του ακρη ειναι mini jack (πανω στην τηλεοραση) και η αλλη ειναι 2 rca πανω σε στερεο ενισχυτη.
Γιατι μου παιζει ΜΟΝΟ το ενα ηχειο? Και μαλιστα το balance δεν παιζει ρολο...εννοω ειτε το παω τερμα δεξια ειτε τερμα αριστερα, το ΕΝΑ ηχειο που παιζει, παιζει κανονικα....δεν κοβεται σε κανενα απο τα δυο ακρα....

https://i.rtings.com/images/reviews/tv/lg/c9/c9-inputs-back-large.jpg

Δεν έχεις βάλει μέχρι μέσα το mini jack βύσμα.

Παντως ειτε η εισοδος του mini jack ειναι για το πεος, ειτε το καλωδιο.....μου ξανακανε κονξες οταν τα εστησα ολα στις τελικες τους θεσεις, το εβγαλα πισω απο την τηλεοραση και το ξαναβαλα (κανει ΚΛΙΚ οταν πιανει, δε μπορει να κανω λαθος),,,,ακουγα παλι το ενα ηχειο.....μετα βαζω αναποδα τα rca πισω απο τον ενισχυτη....εξακολουθει το ΕΝΑ (το δεξια) που ακουγοταν καλα να ακουγεται μια χαρα, το αλλο ειναι "αναιμικο"...μοιαζει ολος ο ηχος σα να ερχεται απο το δεξια. Κανονικα αφου εβαλα αναποδα τα rca θα επρεπε να ζωντανεψει το αριστερα και το δεξια να μην ακουγεται (η να ακουγεται αδυναμο).
Οταν βαζω cd player ειναι και τα δυο ηχεια μια χαρα....αρα δεν φταιει καποιο ηχειο ή η συνδεση σε αυτο...

Περιεργα πραγματα....

EDIT:

Λοιπον, βρηκα ΠΟΥ ειναι το προβλημα, δεν ξερω ομως ΠΟΥ ωφειλεται...ελπιζω σε σας τους ειδικους χαχαχαχα!!!

Οταν εχω την επιλογη "headphones" στην τηλεορασγ, για καποιο λογο το ενα ηχειο ειναι απο πολυ χαμηλα, εως καθολου. Το left.
Αν γυρισω απο το μενου την επιλογη στο audio out ολα ειναι οκ....(ή τελος παντων, αν υπαρχει διαφορα δεν ειναι τοσο "ακουστη" στα δικα μου απαιδευτα αυτια).
Το προβλημα ειναι το εξης: Η επιλογη headphones στο μενου, μου δινει την δυνατοτητα ρυθμισης του ηχου απο την τιβι....απο την αλλη η "εξοδος" που δινει στον ενισχυτη ειναι πολυ χαμηλη.
Η επιλογη audio out, δινει πολυ δυνατοτερο (και καλυτερο?) ηχο ως εξοδο, παυει να υπαρχει το προβλημα που προαναφερα (με το "νεκρο" αριστερο ηχειο), αλλα ομως δεν μπορω να ρυθμισω γχο απο την τιβι και ο ενισχυτης που εχω δεν εχει τηλεκοντρολ...αρα πρεπει να σηκωνομαι.

Τεσπα....προχειρη λυση ειναι, απλα δεν το καταλαβαινω....

Μήπως το καρφί είναι μονοφωνικό; Για δες αν έχει δύο ή τρεις ζώνες...
stereo-vs-mono-plugs_3.jpg

Θα τα πουμε και απο κοντα βεβαια σημερα μιας και θα ερθω για να δω τον 2600.....ερωτηση για κατι αλλο.
Βρηκα (μου δωσανε) και 2 ηχεια Β&W DS.6....τα οποία ειναι για "πίσω".
Εγω σκοπευα για πίσω να βαλω τα Jamo ART....οποτε μπορω αυτα να τα χρησιμοποιησω για "πανω" για το 7.1 (Atmos και ετσι)? Η να το κανω αναποδα? Η λεω τριχες?

Θα τα πουμε και απο κοντα βεβαια σημερα μιας και θα ερθω για να δω τον 2600.....ερωτηση για κατι αλλο.
Βρηκα (μου δωσανε) και 2 ηχεια Β&W DS.6....τα οποία ειναι για "πίσω".
Εγω σκοπευα για πίσω να βαλω τα Jamo ART....οποτε μπορω αυτα να τα χρησιμοποιησω για "πανω" για το 7.1 (Atmos και ετσι)? Η να το κανω αναποδα? Η λεω τριχες?
Απ τον φιλο μου Rodemi τα πηρες ε;

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απ τον φιλο μου Rodemi τα πηρες ε;

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τσου....."υπηρχαν" στην αποθηκη του φιλου μοτ μαζι με το κεντρικο B&W που ειχα "βρει", απλα δεν τα ειχαμε παρει χαμπαρι.....
Η λογικη λεει οτι αυτα θα "ταιριαζουν" καλυτερα με το κεντρικο για να γινουν πισω ηχεια, αλλα μετα απο το display που ειδα στο μαγαζι του Pleo (πολυ καλη επαγγελματικη δουλεια και πολυ κατατοπιστικος) δε νομιζω οτι μπορω να χρησιμοποιησω καποιο απο τα δυο σετ (ta Jamo ART ή τα Β&W DS.6) ως "πανω" ηχεια.
Μπορω δηλαδη, αλλα θα ειναι ψευδολυση "να χουμε να λεμε".
Απλα επειδη "τρωγωντας ερχεται και η ορεξη" μπορω να ξεκινησω να στησω κατι και να το βελτιωνω σιγα σιγα (οταν μαζευεται και κανα φραγκο και αποκτησω και μια εμπειρια στο τι θελω)

Αν δεν έχεις θέμα με το να κάνεις μερεμέτια, βάλε τα για Atmos στο ταβάνι.
Από το 0 ηχεία στο ταβάνι τα 2 ή 4 και ας είναι ποιοτικά κάτω του μετρίου και τεχνικά μη ιδανικά, είναι καλύτερο.

Αν δεν έχεις θέμα με το να κάνεις μερεμέτια, βάλε τα για Atmos στο ταβάνι.
Από το 0 ηχεία στο ταβάνι τα 2 ή 4 και ας είναι ποιοτικά κάτω του μετρίου και τεχνικά μη ιδανικά, είναι καλύτερο.

Εννοεις τα B&W φανταζομαι...

Πιο εύκολα, και ίσως και πιο ταιριαστά για ταβανιού τα Jamo Art.
Όποια και να βάλεις, είτε τα Jamo είτε τα B&W, στο ταβάνι, θα έχεις υπερφανερή διαφορά στον ρεαλισμό του ήχου στις ταινίες με Dolby Atmos soundtrack.

Πιο εύκολα, και ίσως και πιο ταιριαστά για ταβανιού τα Jamo Art.
Όποια και να βάλεις, είτε τα Jamo είτε τα B&W, στο ταβάνι, θα έχεις υπερφανερή διαφορά στον ρεαλισμό του ήχου στις ταινίες με Dolby Atmos soundtrack.

Αισθητικα προφανως και ταιριαζουν τα jamo διοτι ειναι λευκα οπως και το ταβανι μου. Νομιζω οτι και ποιοτικα, ειναι πιο "ολοκληρωμενο" ηχειο. Το ζητημα ειναι αν ποιο σημαντικες απαιτησεις απο πλευρας ηχου εχουν τα πανω ηχεια ή τα πισω, για να βαλω τα "καλυτερα" εκει που πρεπει.....ολα αυτα μεχρι καποια στιγμη να αρχισω (σιγα σιγα) να τα αντικαθιστω με σωστοτερα/ακριβοτερα/κλπ ηχεια

Κανονικά η Dolby λέει μεγάλο NO και στα δίπολα και για bed χρήση.
Στο ταβάνι είναι ακόμα μεγαλύτερο το "όχι" της Dolby σε αυτό τον τύπο ηχείων.