1ο Πανελληνιο Φεστιβαλ Ακουστικων

Εμενα μου επεσε το σαγόνι κομμάτι, και να πεις οτι δεν έχω ακούσει αλλα καλα ακουστικά..

Το σετ απ ήταν με ενα ενισχυτή DAC της Apogee electronics+Mac. Και εγω σκεφτηκα το ιδιο με τον Σταυρο, μια συγκριση με τα ΗΔ800 επιβάλλεται.

DSC02518.jpg

DSC02520.jpg

Παναγιώτη, δεν οργανώνεις από τώρα ένα ανοιξιάτικο Athens Can Fest 2015?
:)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα 812 φημίζονται για imaging 2die4.

Μου πηρε 5 μηνες για το φθινοπωρινο, δεν δικαιούμαι λιγες διακοπές?

Ενα θα πω, οποιος δεν ακουσε τα 812 στην εκθεση εχασε.

Αυτό που έβαλες Δημήτρη είναι μάλλον δησφήμιση.. :)

Χωρςί πλάκα τώρα, θα ήθελα πολύ να ακούσω Sennheiser HD800 vs. AKG 812!

μα δεν το έβαλα για πλάκα (ούτε φατσούλα έβαλα).
και δεν βλέπω που είναι δυσφήμιση

δεν ξέρω πολλά ακουστικά που αρκετά χρόνια μετά το τέλος παραγωγής τους να διατηρούν τόσο πολύ τη φήμη τους και να έχουν μεταπωλητική αξία 2 και 3 φορές πάνω.

E, γι' αυτό σου έδωσa λίγο ακόμη περιθώριο. :)

Μου πηρε 5 μηνες για το φθινοπωρινο, δεν δικαιούμαι λιγες διακοπές?

Ενα θα πω, οποιος δεν ακουσε τα 812 στην εκθεση εχασε.

Σε αυτό έχεις δίκιο (το εννοούσα ως πολλές αγγελίες = πολλοί δυσαρεστημένοι χρήστες).

Εμπειρία έχω μόνο με στρωμένο Κ701 και μπορώ να πω πολλά (καλά) για την ουδετερότητά τους.

μα δεν το έβαλα για πλάκα (ούτε φατσούλα έβαλα).
και δεν βλέπω που είναι δυσφήμιση

δεν ξέρω πολλά ακουστικά που αρκετά χρόνια μετά το τέλος παραγωγής τους να διατηρούν τόσο πολύ τη φήμη τους και να έχουν μεταπωλητική αξία 2 και 3 φορές πάνω.

νομίζω ότι μπορούν να βρεθούν σχετικά εύκολα επίσης πολλοί δυσαρεστημένοι χρήστες ΗΕ 6 για τον ίδιο λόγο (δυσκολία οδήγησης).
Το Κ1000 είναι ο πρωτος διδάξας στην δυσκολία οδήγησης, άσχετα αν αυτό για πολύ καιρό πλασαρίστηκε ως πλεονέκτημα (ότι δηλ δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερο ενισχυτή ακουστικών).

Επίσης, γύρω στους 5-10 χρήστες μετά από τόσα χρόνια στα κάπου 20000 που πουλήθηκαν δεν αποτελεί ένδειξη δυσαρέσκειας.
Μάλλον θα έλεγα ότι κάποιοι ξεπουλάνε ...μετοχές. Και πιθανότατα παρασέρνουν και άλλους που δεν κατάλαβαν ποτέ γιατί τα αγόρασαν ή πως να τα χρησιμοποιήσουν.

Μπα, δεν νομίζω να βρεθούν πολλοί κάτοχοι HE-6 που να πωλούν τα ακουστικά τους.

Εξ 'αλλου δεν υπάρχουν πολλοί. Τους έχουμε προειδοποιήσει επανελλημένως για το λάθος τους να μην τα οδηγήσουν σωστά. :)

Ο τολμών νικά...

Μπα, δεν νομίζω να βρεθούν πολλοί κάτοχοι HE-6 που να πωλούν τα ακουστικά τους.

Εξ 'αλλου δεν υπάρχουν πολλοί. Τους έχουμε προειδοποιήσει επανελλημένως για το λάθος τους να μην τα οδηγήσουν σωστά. :)

Ο τολμών νικά...

Στα 1200 list price (?) αν έβρισκες να τα δώσεις 3000-3500$ μου φαίνεται θα το σκεφτόσουν.
Εγώ όταν βλέπω τέτοιες αγγελίες μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι το σκέφτομαι.

δυστυχώς όμως με τη νέα τάση νομίζω έχει χαθεί ανεπιστρεπτί η μπάλα και ποτέ πιά οι τιμές των ακουστικών δεν θα επιστρέψουν στη γη.

Καλησπέρα και από εμένα,

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ασχολήθηκαν για την διοργάνωση αυτής της έκθεσης. Το κατάευχαριστήθηκα αν και δεν μπόρεσα να κάτσω όση ώρα ήθελα. Ξαναείδα φίλους και γνωστούς, γνώρισα νέους και φυσικά άκουσα κάποια από τα κομμάτια που μου είχαν κάνει κλικ. Δεν ξέρω πώς να πω, υπήρχε μια θετική ενέργεια στον χώρο, αισθάνθηκα σαν να βρέθηκα σε κάποιο χώρο που θα γινόταν κάποιο partυ και μάλιστα σε προ-κρίσης εποχή. Υπεροχο.

Κάποια σχολιάκια και εντυπώσεις για κάποια από τα εκθέματα:

Πολύς κόσμος και νέος. Πολύ ελπιδοφόρο.

Mου άρεσε το σκατουλάκι το explorer της meridian. Αλλά ρε παιδιά, ένα κομμάτι ολο και όλο στο repeat? ΓΙΑΤΙ?????? Τες πα η ουσία είναι ότι όσα προιόντα της meridian έχω ακούσει κατά καιρούς μου άρεσαν. Άραγε πώς να παίζει αυτό http://www.hifichoice.co.uk/news/article/meridian-audio-core-200-dsp3200--pound;5250/8876 ?

O Burson με τα άλλα τα γομάρια τα audeze μου άρεσε πολύ όταν ανέβασα την ένταση, αλλά εκνευριστικό το τσικ-τσικ του volume control. Σε κάποια άλλη εκθεση το είχα ξανακούσει και δεν το έκανε ή δεν το είχα παρατηρήσει.

Τα audio technical μου άρεσαν και ιδιαιτέρως κάποια γυαλιστέρα/κομψά (ath-es700 αν δεν κάνω λάθος ). Είχα πέσει πάνω τους ψάχνοντας ακουστικά για το κορίτσι και μου έκαναν κλικ κυρίως λόγω της εμφάνισης. Δεν τα είχαμε ακουσει όμως οπότε προτιμήσαμε την σίγουρη λύση των Senh. HD 25.

Το ifi δεν με εντυπωσίασε. Ίσως τα όσα έχω ακούσει από τον κολλητό να έθεσαν πολύ υψηλά τον πήχη. Ίσως απλά κάτι να μην λειτούργησε καλά στο set up. Ευτυχώς για εμένα έχω τον κολλητό οπότε μπορώ να το ακούσω όποτε θέλω με την ησυχία μου.

Fiio Χ5. Δεν έπρεπε να τσιγκουνευτώ τα χρήματα και να αγοράσω το Χ3. Καλό το Χ3, αλλά το Χ5 είναι σαφώς καλύτερο. Καλό και το Χ1 buy the way.

Δεν άκουσα τον QUAD ο ηλίθιος και γράφτηκαν τόσο καλά πράγματα. Ούτε το Benchmark Δεν πειράζει, next time μιας και θεωρώ δεδομένο ότι θα ξαναγίνει

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο ότι μπορεί κάλλιστα να μην ισχύουν: ότι τα ακριβότερα είναι απαραίτητα καλύτερα από τα φθηνότερα μιας εταιρίας, ότι θα ταιριάζουν απαραίτητα στο είδος της μουσικής που προτιμάτε περισσότερο και, το σημαντικότερο, τα ακριβότερα δεν είναι κατά κανόνα τα σωστότερα από πολλές απόψεις (επίπεδη απόκριση, ταχύτητα, αληθοφάνεια). Ας μη ξεχνάμε οτι το ακριβότερο μοντέλο μιας εταιρίας στοχεύει αρκετά και στην "χαιφιντελική" αρέσκεια και όχι απαραίτητα στην πιστότητα.
Όσον αφορά στην AKG, που αναφέρθηκε πιο πάνω (τα άκουσα όλα σχεδόν τώρα στο φεστιβάλ), σίγουρα δεν κάνει τον "θόρυβο" που κάνουν άλλες, είναι όμως κατ' εμένα από τις σπουδαιότερες και για τους 2 κόσμους PRO & HiFi, (βλέπε τα σπουδαία Κ-240 των 150 ευρω).

μια και αναφέρθηκαν για άλλη μια φορά τα Κ240 (και παίρνω την ευκαιρία με την δικαιολογία ότι δεν τα ανέφερα εγώ...ξανά) έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε ότι τα Κ240 όταν παρουσιάστηκαν νομίζω γύρω 1975-76 κόστιζαν στην Ελλάδα τα μισά χρήματα από μια (όχι τόσο εξωτική) shure V15III. Ήταν ακριβά, αλλά όχι ασύλληπτο όνειρο, ακόμα και για έναν φοιτητή που ήμουν τότε. 38 χρόνια μετά αυτό το ίδιο ζευγάρι είναι εκείνο στο οποίο καταλήγω πάντα μετά από ώρες ακροάσεων άλλων πιό ακριβών και πιό εξεζητημένων μοντέλων.
Σήμερα θεωρώ ότι είναι ένα απίστευτο vfm για 150 ευρώ και έρχεται σε άμεση αντίθεση με το πού βαδίζει η βιομηχανία και το marketing στον τομέα αυτό σήμερα.

Τα 812 πραγματικά απίστευτα και τα 712 επίσης κοντά τους, αν και σαφώς κατώτερα (πολύ πιο ευαίσθητα όμως).
Μου άρεσαν τα κορυφαία Audio-Technica για το μηχανισμό στήριξης στο κεφάλι (πάρα πολύ άνετα) και την τιμή τους. Δυστυχώς δε μπόρεσα να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα.
Φυσικά, με διαφορά ο κορυφαίος ήχος του φεστιβάλ ο Viva με τα LCD-3. Αυτό του έλειπε να μην ήταν, θα έκαναν κάτι πάρα πολύ λάθος...
Επίσης, πολύ ωραία περίπτωση τα Blue.

Ψείρες δε δοκίμασα καθόλου, αλλά έβαλα τα Κ375 μου στο X5, το οποίο ήταν κορυφαίο για τα λεφτά του κι όχι μόνο σαν φορητό. Επίσης πολύ καλό και το μικρούλι ifi, πάλι με τα 375.

Υ.Γ. Θα ήθελα μια σύγκριση LCD-3, HD800, K812 στον Viva, να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκκος...

μιας που το αναφέρατε κύριε Θέμη, ποιά Κ-240? Τα studio ή τα MKII?
Είναι κοντα σε απόδοση και τα δυο,όποιο σας πάει καλύτερα. Τα αγαπώ και τα εμπιστευομαι ξεκινώντας απο τα 240DF, 600 Ω και τα K1000.

Είναι κοντα σε απόδοση και τα δυο,όποιο σας πάει καλύτερα. Τα αγαπώ και τα εμπιστευομαι ξεκινώντας απο τα 240DF, 600 Ω και τα K1000.

Με τον κ Θεμη ακουσαμε μαζι το καινούργιο Benchmark HGC και τα αγαπημένα του AKG 240 studio, ενας εξαιρετικός συνδυασμός μια που περαν της αποδεδειγμένης αξιας των ακουστικων αυτών και η Benchamrk εχει κανει βήματα μπροστά στον σχεδιασμό του DAC/amp της.

benchmark (3).jpg