1ο Πανελληνιο Φεστιβαλ Ακουστικων

Συγχαρητήρια και από εμένα φοβερή έκθεση και πολύ κάλά οργανωμένη. Μάθαμε πολλά!!!
Και του χρόνου...

Απάντηση: Re: 1ο Πανελληνιο Φεστιβαλ Ακουστικων

Χαμος εγινε ε; Μπραβο μπραβο:SFGSFGSF:

Ωραία έκθεση, αν και προτιμούσα περισσότερα ακουστικά παρά μηχανήματα.
Με βοήθησε στο να ξεχωρίσω τις καλές από τις μέτριες μάρκες(συμπληρώνοντας την παλιότερη εμπειρία μου από μαγαζιά) και να καταρρίψω μύθους για μαγικά soundstage και εξωσωματικές εμπειρίες.
Διαπίστωσα απλά τι παίζει ομαλά(aka αναλλοίωτα) και καθαρά και τι όχι.

Καλησπερα,
ημουν και εγω εκει :music-smiley-005:, τελεια διοργανωση! συγχαρητηρια σε οσους κοπιασαν :SFGSFGSF:.
Αν και υπηρχε ενας μονο χωρος μπορουσες να ακουσεις και να χαζεψεις ανετα, οι αντιπροσωποι φιλικοτατοι και τα παιδια του site με το χαμογελο στο στομα.
Καλο θα ηταν να υπηρχε και δευτερη μερα (η Κυριακη) για μια δευτερη πιο "διεισδυτικη ματια", στα υποψιν για του χρονου..

"Εικόνες" από την έκθεση:

- Unbelievably good (για τα χρήματά τους): Quad PA-1 / Senn 600.
- Καλύτερος ήχος: Egoista με συνδεδεμένα πάνω τους τα... ξέρετε τώρα. :)
- Moda MA-100: κάτι πολύ καλό - εξαιρετικό σ' αυτά τα ακουστικά (μεσαία - υψηλή περιοχή) και ταυτόχρονα κάτι πολύ εντυπωσιακό και ταυτόχρονα περίεργο στο δέσιμο μεταξύ χαμηλών και μεσαίων.
- Benchmark dac/pre: αρνήθηκε να συνεργαστεί με τα Hifiman HE-6 - ούτε καν ψίθυρος (?)
- Auralic Taurus: πολύ καλή ανάλυση και ροή / χροιές αλλά τον κατάπιαν ζωντανό (τα Hifiman).
- Εντυπωσιακό presence / ανάλυση από τα μεγάλα ακουστικά της Mo-Fi σε συνεργασία με το dac 902 της Grace.
- Εξαιρετική οργάνωση - μπράβο και πάλι στον Παναγιώτη.

Εγω προσωπικα ερωτευτηκα. Εκατσα καπου 4 ωρες , ειπα να κλεισω δωματιο.
  • Δεν μπορώ να συνελθω αν δεν βρω λεφτα για τον QUAD PA one τον λαμπατο ή τον Vincent KHV-1 .
  • Επίσης πολύ καλο το κλασικο Bench DAC2.
  • Οι Burson απογοητευση (γυρνας το knob και ακους μαζι με το κομματι την αλλαγή που κανει στις αντιστασεις), κριμα τα AUDEZE.
  • Επισης εκπληξη τρελη τα σουηδικα ακουστικα ERGO που με 140 ευρω και αλλα 300 ο ενισχυτης κερδίζεις πολλά παραπανω ηχητικα. Βεβαια ειναι μονο για jazz , classical και τα σχετικα...
  • Επισης οσο αφορά portable source μέτριο το καινουργιο X1 της Fiio αλλα πολύ καλο το υπαρχον Χ3 και ο κλασικος ενισχυτής της E9+E17 dac που για την τιμή του ειναι value for money.
Μπραβο σας! Σημερα με τους νεους μου ερωτες, ξεπερασα την πρωην μου!!!:afro:

Last edited:
Σταύρο:
Τα Audeze LDC 3 ήταν τα πιο αναλλοίωτα είτε σε απαλή μουσική είτε σε μέταλ(ραμστάιν άκουσα). Μου άρεσε και το μπάσο τους που σήκωνε και άλλη ένταση χωρίς να θολώσει ο ήχος, γιατί δεν μπούμαραν οι μεσοχαμηλές. Το μπάσο επηρεάζεται από την ποιότητα της εφαρμογής και τα Audeze ήταν εκπληκτικά στον τομέα αυτό(όχι όμως τα X, για κάποιο λόγο). Και πολύ άνετα για το βάρος τους.

Τα Audeze όπως και τα HD 800 που τα άκουσα λίγο από ένα παλικάρι που τα είχε φέρει είχαν αέρινο ήχο με την έννοια της έλλειψης κουτίλας και διαφόρων αλλοιώσεων. Το αν είχαν περισσότερη διαύγεια από τα κατώτερα μοντέλα μου ήταν δύσκολο να το εξακριβώσω υπό τέτοιες συνθήκες.
Δεν άκους ήχους μπροστά σου. Μόνο μια ηχητική σκηνή με έκταση από αριστερά προς τα δεξιά και όχι περισσότερο εκτεταμένη από αυτήν των HD 650 ,ας πούμε, σε κατάλληλες ηχογραφήσεις. Η ηχογράφηση είναι κυρίως αυτή που ευθύνεται για την αίσθηση προέλευσης των ήχων ευρύτερα των ακουστικών. Η ηχογράφηση και η τονικότητα μαζί με την έλλειψη σοβαρών αντηχήσεων. Νομίζω ότι όλα τα senn πάνω από τα 600 πληρούν τις προδιαγραφές αυτές για καλό soundstage.

Τα HD 600 ήταν και αυτά μέσα στα ομαλότερα ακουστικά χωρίς όμως καλή έκταση μπάσου, εκεί όπου τα 800 απέδιδαν όπως έπρεπε. Κάτι ανάλογο συνέβαινε και με τα HD 700 μόνο που αυτά είχαν πιο επιθετικά πρίμα και δεν ξέρω κατά πόσο δικαιολογούσαν τα επιπλέον λεφτά.

Τα ακουστικά της AKG(K242, 712, Q701) με εξαίρεση τα Κ550 και 545 μου φάνηκαν χρωματισμένα στις μεσαίες, γεγονός που έχει αναφερθεί και από συγκεκριμένα μέλη στο headfi. Έβγαζαν μια άδεια ένρινη χροιά. Δεν έμεινα ικανοποιημένος από την εταιρεία αυτή στο ζήτημα της ομαλότητας και αυτό που λέμε διαφάνεια, ήτοι να ακούς ηχογράφηση και όχι τις ατέλειες του μέσου αναπαραγωγής. Η beyerdynamic με εξαίρεση τα κλασσικά treble spikes έχει πιο φινιρισμένο ήχο ακόμα και στα φθηνά της μοντέλα.

Ωραία και τα Shure 840 αν και με υπερτονισμένα πρίμα. Αν η ηχογράφηση το επιτρέπει παίζουν πολύ ομαλά.
Βασικά αυτά με ενδιέφεραν. Και τα KS που έτυχε να ακούσω δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό, ενώ με την λαμπάτη ενίσχυση ακουγόταν και μια παραμόρφωση.

Υ.Γ: Το benchmark που λες πιο πάνω ήταν στο χαμηλότερο gain. Τέρμα το είχα για να ακούσω με τα HD 700 κάπως δυνατά σε οριμένα κομμάτια. Κατά τα άλλα μια χαρά μηχάνημα είναι.

Last edited:
Μπράβο για την αναλυτική παρουσίασή σου Anvidia!

Συμφωνείς ότι τα LCD-3 δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ σχέση με τα LCD-2 και ότι δικαιολογούν σχεδόν απόλυτα το x2 κόστος τους?

Δεν μπορώ επίσης παρά να συμφωνήσω με τα Χ. Μάλλον έγιναν κάποιες υποχωρήσεις ώστε να βελτιωθεί η αίσθηση του soundstage (συγκριτικά με τα LCD-2).

ΥΓ. Πως μου ξέφυγαν τα 800?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα LCD-XC δεν ήταν συνδεδεμένα σε κάποιο iFI? Κρίμα, διότι σε ανέβασμα της έντασης παραμόρφωνε αισθητά...

"Εικόνες" από την έκθεση:

- Unbelievably good (για τα χρήματά τους): Quad PA-1 / Senn 600.
- Καλύτερος ήχος: Egoista με συνδεδεμένα πάνω τους τα... ξέρετε τώρα. :)
- Moda MA-100: κάτι πολύ καλό - εξαιρετικό σ' αυτά τα ακουστικά (μεσαία - υψηλή περιοχή) και ταυτόχρονα κάτι πολύ εντυπωσιακό και ταυτόχρονα περίεργο στο δέσιμο μεταξύ χαμηλών και μεσαίων.
- Benchmark dac/pre: αρνήθηκε να συνεργαστεί με τα Hifiman HE-6 - ούτε καν ψίθυρος (?)
- Auralic Taurus: πολύ καλή ανάλυση και ροή / χροιές αλλά τον κατάπιαν ζωντανό (τα Hifiman).
- Εντυπωσιακό presence / ανάλυση από τα μεγάλα ακουστικά της Mo-Fi σε συνεργασία με το dac 902 της Grace.
- Εξαιρετική οργάνωση - μπράβο και πάλι στον Παναγιώτη.
Με 83db ευαισθησια χρειαζεται ερωτηματικο;

Tα συγχαρητήρια μου και εμένα στον Παναγιώτη και όλα τα παιδιά του forum για την εξαιρετική διοργάνωση! Και εμένα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου και σε ποιότητα αλλα και σε προσελευση αφου γινότανε χαμός!

Αν και ο Egoista με τα Audeze πραγματικά ήταν υπεράνω οποιαδήποτε κριτικής εμένα το setup που μου άρεσε περισσότερο στην έκθεση ήταν το dac και ο ενισχυτής ακουστικών Μ2Τech με τα Audeze συνδυασμός που κατα την ταπεινή μου άποψη σκότωνε..

Παρότι είμαι εξεικοιωμένος με τον ήχο της Μeridian αφου έχω το dac της director, επίσης πολύ καλή εντύπωση μου έκανε και το Meridian explorer, πραγματικά πολύ καλό για ταλεφτά του να είχε και λίγη οδήγηση παραπάνω θα ήταν εξαιρετικό. Δεν μπορώ να πώ το ίδιο για το ακριβότερο που το βρίσκω λίγο ακριβό για αυτά που προσφέρει

Best all Rounder (η αλλιώς αν δεν παινεψουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει) το iFi iDSD micro που απολαμβάνω στο σπίτι μου εδώ και δύο μέρες. Ήχος καθαρός (το μόνο που του λείπει απο τα υπερδιπλάσιας τιμής είναι η τρελλή ανάλυση.. ), μουσικότατος και δυναμικός που σε κάνει να θές να ακούς με τις ώρες, μαζί με ενισχυτή ακουστικών απο άλλο πλανήτη (για την κατηγορία μήν παρεξηγηθώ) με ήχο ποιοτικότατο, πολυτελή ,δυναμικο και ισορροπημένο και οδήγηση επαρκή για κυριολεκτικά οποιοδήποτε ακουστικό. Επίσης παίζει κυριολεκτικά τ α π α ν τ α, παίζει και απο smartphone που το φορτίζει κιόλας (έιναι αυτόνομο δεν θέλει μπρίζα) αμα λάχει απο την μπαταρία του και δέχεται του κόσμου τις ρυθμίσεις σε ψηφιακά φίλτρα και ταίρισμα με λογιών ακουστικά. Ακόμα ψάχνω να βρώ που μπαίνει η κάψουλα για τον espresso..

Δέν έπαθα την πλάκα μου με τα Αstell & Kern ειδικά για τα λεφτά τους (όχι οτι ήταν κακά αλλα..) Επίσης η δεύτερη απόπειρα να πείσω τον εαυτό μου οτι το Auralic έχει κάτι να μου πεί σε σχέση με το Mytek den καρποφόρησε. Δέν πειράζει, καλύτερα..

Για τελευταίο άφησα το καλύτερο... Κάτι Sony ακουστικά που έπαιζαν απο ένα mp3 walkman δίπλα απο την αφίσα τα οποία είχαν δόνηση!!! Τα μαντηλάκια για το σκούπισμα μετα την ολοκλήρωση έμαθα οτι πωλούνται χωριστα... Για τον ήχο δεν χρειάζεται να σχολιάσω έρχεται σε δεύτερη μοίρα μετα το βασικό, ..ΤΗΝ ΔΟΝΗΣΗ!!..

Να μήν ξεχάσω να αναφερθώ και στην εξαιρετική παρέα απο φίλους που έκαναν όπως πάντα την επίσκεψη μου στο event ξεχωριστή..

Ευχομαι μέσα απο την καρδιά μου πάντα τέτοια και εύχομαι του χρόνου ναξαναγίνει το event με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία!..

Last edited:
Ο πιο ευτυχισμένος επισκέπτης της έκθεσης..

DSC02392.jpg

Σαν παρένθεση και πριν πω το οτιδήποτε άλλο,θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο μπράβο στον tmjuju.
Απίστευτη δουλειά όλη μέρα ώστε να μεταφέρει στους φίλους που δεν μπόρεσαν να έρθουν όσα πιο πολλά γινόταν.

Με minimal εξοπλισμό (που σε κάποιον που ξέρει είναι αρκετός ),κατάφερε να ενημερώνει σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.
(Κι επιπλέον στο τέλος έβγαλε μια φώτο που για μένα έδειξε όλη την διαφορά της νέας αυτής προσπάθειας,θα την ανεβάσει κάποια στιγμή ο ίδιος πιστεύω. )
Αυτό απλώς σαν προκαταβολή,τα υπόλοιπα μπράβο και οι εντυπώσεις αργότερα.

(Καραδοκεί πάρα πολύ υλικό,μετά το ξεσκαρτάρισμα κι από αύριο θα ανεβεί αρκετό. )

-bye-

Τώρα θέλω να ποστάρει (κάτι) και ο αγαπητός Σωκράτης..
Σταύρο μου,αν εννοείς φώτο ή βιντεάκι,έχω τόσα πολλά που πρέπει να τα βάλω σε μια σειρά πριν κάνω το οτιδήποτε.
Αν εννοείς όμως τις εντυπώσεις αυτών που νομίζω,από αύριο θα τα πούμε όλα.

Σωκ, και στον Τάσο και σε σένα που έφυγες ξημέρωμα απο το Αίγιο και γύρισες μεσάνυχτα για όλους εμάς και όλα τα παιδιά που έτρεξαν, ειδικά στους αφανείς εργάτες!

Σας ευχαριστούμε και ελπίζω οι εμπειρίες σας απο την εκδήλωση να μην πάνε χαμένες και να αξιοποιηθούν απο το AVCLub για επόμενες εκδηλώσεις.

Και πάλι ευχαριστούμε για το κόπο και τη διάθεσή σας.

Last edited:
Συμφωνείς ότι τα LCD-3 δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ σχέση με τα LCD-2 και ότι δικαιολογούν σχεδόν απόλυτα το x2 κόστος τους?

Άκουσα τρία LCD. Δεν θυμάμαι ποιό ήταν το τρίτο σαν μοντέλο.
Ήταν αυτό που άκουσα πάνω στον viva(άρα το 3), το Χ που είχε στην άλλη μεριά και ένα άλλο που μάλλον ήταν πάλι το 3 επάνω σε burson και εκείνα τα τεράστια DAC(; ) με την ψηφιακή ένδειξη. Λες να το έχασα ρε γαμώτο. Και να σκεφτείς ότι στη μεριά των burson πήγα για να ακούσω μεγαλύτερη ποικιλία από πιο εμπορικούς δίσκους.

Πάντως να σου πω την αλήθεια πήγα στοχευμένα για να ακούσω τα ανοικτά Audeze, τα τοπ Sennheiser, AKG και γενικά μεγάλες μάρκες.
Ας πούμε τα Ergo δεν με ενδιέφεραν καθόλου.

Δύο πράγματα ήταν αισθητά σε αυτή την έκθεση.
Ο μικρός μέσος όρος ηλικίας σε σχέση με τις άλλες εκθέσεις και η γυναικεία παρουσία, που στις άλλες εκθέσεις είναι ελάχιστη.
Μπορεί το μέλλον να βρίσκεται στα μεγάλα συστήματα για πολλούς από τους νέους που επισκέφθηκαν την έκθεση, το "εκκολαπτήριο" όμως τελικά είναι εκεί. Στα ακουστικά.