2.05 piato (neco)

Re: Απάντηση: 2.05 piato (neco)

καλησπέρα παίδες και ευχάριστο για τοις απαντήσεις

ναι το πιάτο είναι offset
ναι έχει δικό της polarmount
για κίνηση μου πρότεινε 24V και ενός του έλεγα για 36 μου έλεγε ότι το έχει ξαναβάλει με 24 είναι ok
φιλε χριστό δεν το έπιασα αυτό με το 1,2 "δισεθ"
αφού θα έχω το ποσισιονερ πως γίνετε να το γυρίσω από το δεκτη με 1,2 ?
:BDGBGDB55:

Τοτε εισαι ΟΚ και πραγματι το 24ιντσο ειναι το κατάλληλο μεγεθος γι αυτήν την διάσταση, κι εγω 24αρι έχω σε κεντρικής εστίασης 2.40μ και έχω το τόξο που ανέφερε ο Χρήστος (εκτός απο 45 δυτικά που εχω βουνό)
Αν έχεις εξωτερικό ποζίσιονερ για actuator θα δουλέψει χωριστά. Αν όμως δεν έχεις και πάρεις ενα V-Box, θα συνεργαστεί με το diseqc1.2 του δεκτη σου και θα κάνεις την κίνηση απο τον δεκτη (εφόσον σεταριστει)

Last edited:
δηλαδή δεν έχει δικά του μνήμη θα τον ελέχει ο δεκτης ?
και στους δορυφόρους που είναι και στο wavefrontier
τι γίνετε ?

ox θα μπλέξουμε μου φαίνεται............
χρειάζομαι διάβασμα πάω για ψάξιμο...:grandpa:

e ρε γλέντια :flipout::flipout::flipout:

Μισό...εσυ πρωτα μίλησες για ποζίσιονερ αλλά δεν ειπες αν έχεις ήδη κάποιο, οπότε ανέφερα τις 2 περιπτώσεις. Το v-box όπως σου εγραψε και ο Λεο ειναι ποσίζιονερ για μοτερ actuator (σαν αυτό που θα βαλεις), το οποίο όμως συνεργάζεται και με τις εντολές diseqc1.2 που διαθέτουν σχεδόν όλοι οι δέκτες...οπότε με αυτό (και την κατάλληλη σύνδεση-σετάρισμα) θα κινείς το πιάτο απο τον δεκτη, όπως θα το κινούσες αν ειχες ενα πιατακι 1.10μ και ενα μοτερ diseqc1.2 (δηλαδή το v-box παρεμβαλεται αναμεσα στο ομοαξονικό σου που φευγει απο τον δεκτη και στο μοτερ και απο την μία δεχεται το ομοαξονικό, ενω απο την άλλη βγαζει τα 4 καλώδια που χρειάζονται για την κίνηση στα μοτερ τυπου actuator)
Με αλλα ποζισιονερ (εξωτερικά η ενσωματωμένα σε...παλιούς δέκτες) η παραπάνω συνεργασία δεν ειναι εφικτή, οπότε στην περιπτωση αυτή έχεις αλλο τηλεκοντρολ για την κίνηση του πιάτου και άλλο για την θέαση.
Απο εκει και πέρα για τον συνδυασμό με το wave...η όλη κατασταση απαιτεί περισσότερη μελέτη και...καλό τεχνικό που θα τα σετάρει όλα, όχι μόνο στις συνδέσεις αλλά και στον δεκτη σου, εφόσον ειναι στα πλαίσια του εφικτού...
Ελπίζω γενικά να σε κάλυψα...

ok Vorie με κάλυψες αρκετά και σε ευχαριστώ:grinning-smiley-043
δεν έχω άλλο positioner
τώρα χρησιμοποιώ ένα diseq 8se1 (diseq_1.2)και ένα άλλο 4σε1 για το δεύτερο δεκτη
από ένα γρήγορο διάβασμα σε φορα γεννιούνται τα εξής προβλήματα

1.δεν μπορώ μάλλον να χειρίζομαι το κινητό (μάλλον θα το κάνω κινητο)από το δεύτερο δεκτη. σωστά ?
2.δεν μπορώ να έχω τον ίδιον δορυφόρο και σε κινητό και σε σταθερό.σωστά ?
3.τώρα το diseq το δουλεύω σαν 1.1 από της ρυθμίσεις του δεκτη.Αν ακυρώσω ένα lnb και βάλω εκεί το κινητό θα περνάει σαν 1.2 και όλοι οι άλλοι 1.1 ?
4.γράφετε πολλά καλά λόγια για το spaun 1.1 πρέπει να βάλω κάτι τέτοιο η είναι άσχετο ?(είμαι και άσχετος βλέπετε, αλλα με θέληση για εκμάθηση )
5.αν στο satellite.xml στο όνομα του δορυφόρο γράψω ένα άσχετο όνομα θα καταφέρω να ξεγελάσω το δεκτη ώστε να έχω τον ίδιον δορυφόρο και στο κινητό και στο σταθερό(19.2,28.2 και 1W ασ πουμε)
:BDGBGDB55:

Το κάτοπτρο αυτό έχει polar mount οπότε απλά με ένα actuator το κανει κινητό. Όσο για τους ανέμους δεν έχει κανένα πρόβλημα μιας και έχει safe edge πολύ δυνατό. Έχω δει τέτιο κάτοπτρο σε προπο που το είχε στον 9ο όροφο σε περιοχή με πάρα πολύ αερα και μετά από 4 χρόνια δεν έχει πάθει τίποτα.

Από λήψη είναι πολύ καλό γιατί σε σύγκριση που το κάναμε με prime focus έβγαζε καλύτερα από ένα 2,4m και ενοείτε ότι βγάζει όλο το τόξο άνετα

Είναι αλουμινένιο ή σιδερένιο; Από την συζήτηση αρχίζει να με ενδιαφέρει !

Επικοινώνησα με την necogroup και μου είπαν πως 2.05 είναι η μεγάλη διάσταση. Επίσης μου είπαν πως θα υπάρχουν ελάχιστα κομμάτια σε 2-3 βδομάδες και μετά δεν θα το ξαναφέρουνε. Δεν μου δώσανε στοιχεία gain ούτε πόσο είναι η μικρή διάσταση.

Τώρα έχω το gibertini OP120 και σκεφτόμουν για μία "αναβάθμιση" στο OP150. Να κάνω την υπέρβαση και να πάω στο neco;

δεν έχει έρθει ακόμα για να σας πω τι ψαρια πιάνει .............

και εγώ το "γιβερτινι" σκεφτόμουν αλλα όσο gain και να τις λείπει 2 μετρα είναι αυτά και σε special τιμή όχι ένα μιση μηνιάτικο

στα δικά μου καμια απάντηση στα ερωτήματα μου παίδες ?

:vroam:

Εξαρταται τι θελεις να πιασεις και που μενεις. Αλλου διαβασα πως η κεραια εχει ως μικροτερη διαμετρο 1.80μ. Απαραδεχτο να μην σου δεινουν τις πληροφοριες αυτες. Δυσφιμιζουν το καταστημα τους με τετοιες πραξεις ανεξαρτητα απο την ποιοτητα της κεραιας. Το 2.05μ χτυπαει περισσοτερο βεβαια και αυξανει τα κερδη σε σχεση με την σωστη αναφορα του μεγεθους.

Απάντηση: Re: 2.05 piato (neco)

Εξαρταται τι θελεις να πιασεις και που μενεις. Αλλου διαβασα πως η κεραια εχει ως μικροτερη διαμετρο 1.80μ. Απαραδεχτο να μην σου δεινουν τις πληροφοριες αυτες. Δυσφιμιζουν το καταστημα τους με τετοιες πραξεις ανεξαρτητα απο την ποιοτητα της κεραιας. Το 2.05μ χτυπαει περισσοτερο βεβαια και αυξανει τα κερδη σε σχεση με την σωστη αναφορα του μεγεθους.

με διαβεβαίωσαν ότι είναι 100% offset τα παιδiα από το μαγαζί που το παρήγγειλα και επειδή είναι φιλαράκια δεν νομίζω να μου λένε ψέματα

μόλις έρθει με το καλο θα μετρήσω και θα πω

:vroam:

Τρεχεις πολυ φιλε και δε σε προλαβαινω...
Η απαντηση μου βασιζοταν στα λεγομενα του malakudi.

Λοιπον ας αναλυσουμε την τωρινη συνδεσμολογια σου για να δουμε πως ακριβως θα γινει η ολη φαση. Ο Voreios καλα στα ειπε και εκει συνεχιζουμε.

Καταρχην επειδη βολευει η σελιδα (γερμανικου shop) ριξε μια ματια στο κατω μερος: http://www.satshop24.de/satshop24_s/36_v_motoren_h2h_mount_36v_motoren_einse.html
Βλεπεις δυο V-Box II της Moteck και της Jaeger. Δεν γνωριζω διαφορες μεταξυ τους και δεν ακουσα αρνητικα μεχρι στιγμης απο κανεναν. Υπαρχει και ενα V-Box III για το οποιο ισως μπορει ο Voreios να μας πει ποτε χρειαζεται. Αυτο πιο σπανια χρησημοποιειται και δεν νομιζω να ειναι για σενα.

Για πες μας πρωτα η Τ90 σου ποσα LNB εχει και ποια πηγαινουν στον 8/1 διακοπτη και ποια στον 4/1 ?

Το 8/1 switch δεν δεχεται Diseqc 1.1 ? Ποιος ο λογος που το δουλευεις σε 1.2 ? Ο δεκτης που ειναι συνδεδεμενος σ' αυτον μηπως δεν υποστηριζει 1.1 ?

δεν θυμάμαι τώρα τι μάρκα είναι ο diseq και έχει πάνω 8 lnb
από αυτά τα 3 είναι twin και πάνε με ένα 4σε1 στο δεύτερο δεκτη(13.16.19)
όχι το έχω πει και πιο πάνω e διακόπτης είναι 1,2 αλλα τον δουλεύω σαν 1,1 τώρα
και ο δεκτης είναι ένας DM800 και ένας κλώνος 500

:vroam: paw na dw to diseq

Απάντηση: Re: 2.05 piato (neco)

Επικοινώνησα με την necogroup και μου είπαν πως 2.05 είναι η μεγάλη διάσταση. Επίσης μου είπαν πως θα υπάρχουν ελάχιστα κομμάτια σε 2-3 βδομάδες και μετά δεν θα το ξαναφέρουνε. Δεν μου δώσανε στοιχεία gain ούτε πόσο είναι η μικρή διάσταση.

Τώρα έχω το gibertini OP120 και σκεφτόμουν για μία "αναβάθμιση" στο OP150. Να κάνω την υπέρβαση και να πάω στο neco;
Αφού γνωρίζεις ότι στη δορυφορική λήψη, το μέγεθος μετράει!
Το ποιοτικό Gibertini είναι 1.5μ. To ανώνυμο θα είναι 1.80 με 1.90.
Πρόκειται για σημαντική διαφορά μεγέθους.

Εγώ θα επέλεγα το Neco.

μετά από τρία απογεύματα σήμερα το έργο έλαβε τέλος
βγήκε όλο το τόξο 45W-90E

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

παιδιά είμαι πτώμα πάω για καφέ
λεπτομέρειες προσεχώς
όσον αφορά την neco πρόκειται για την πιο αναξιόπιστη εταιρία που έχω συνάντηση. λεπτομέρειες μετά

αα όλο το εγχείρημα έγινε με ένα άτομο

Attachments

• IMAG0004.jpg
    IMAG0004.jpg
    77.1 KB · Views: 83
  • IMAG0005.jpg
    IMAG0005.jpg
    74.8 KB · Views: 81
  • IMAG0006.jpg
    IMAG0006.jpg
    92.8 KB · Views: 82
  • IMAG0010.jpg