2,30 m, 46" η 55";

dsym

Established Member
4 July 2011
234
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα, είχα ζητήσει τη βοήθειά σας με ερώτηση μέσα στο θέμα κάποιου άλλου "συμφορουμίτη".
Τώρα θάθελα κάτι πιο εξειδικευμένο γιατί μέσα στη βδομάδα πρέπει να προχωρήσω σε αγορά.

Κατέληξα σε lcd led,παρά του ότι ως σινεφίλ πείστηκα ότι οι πλάσμα είναι σαφώς καλύτερες για ταινίες.
Ωστόσο υπάρχουν παιδιά που θα παίζουν ώρες games.

Προσωπική χρήση, 90% ταινίες και από TV ελάχιστη εκτός από αθλητικά.
+games και ταινίες από τους μικρούς.

Οι ερωτήσεις είναι οι εξής :
1. Για τα 2,3 - 2,5 μ απόσταση θέασης, είναι αρκετή η 46άρα ή να πάω σε 55"; (από τις 37" που ήδη έχω)

2. Για τις 46" επέλεξα τη Sony EX720. Στις 55" την ίδια ή υπάρχει καλύτερη πρόταση? Υπάρχει κάτι σε ενδιάμεσες ίντσες? Το budget μου ήταν 1200 , ωστόσο κάνω υπέρβαση για 1500 .

3. Η παρακολούθηση αθλητικών ή κάποιας εκπομπής TV θάναι σχεδόν αδύνατη (πολύ κακή ποιότητα) με την 55άρα?

4. Clouding σημαίνει να κάνει ξεπλύματα μία φυσιολογικά ομοιόμορφη επιφάνεια?

Μια χαρά είναι οι 46"-47" για την απόσταση θέασής σου. Καλή και η επιλογή σου με την Sony EX720. Θα έχεις ενδεχομένως μια ανομοιομορφία στο φωτισμό του panel, αλλά έτσι είναι σχεδόν όλες οι edge led, οπότε την παίρνεις γνωρίζοντας εκ των προτέρων τα όποια κουσούρια της.

Εγω θα σου ελεγα "The Bigger the Better" χτυπα την 55αρα.Δεν θα το μετανιωσεις.
Εγω στα 3 μετρα βλεπω με 60αρα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Για 90% ταινιες, εγω θα πηγαινα σε 55. Τις πρωτες δυο μερες θα σου φανει μεγαλη και μετα απο 1 μηνα θα θελεις μεγαλυτερη...

Το 3D δε μ' ενδιαφέρει.
Απλά φοβάμαι μήπως έχω κακή ποιότητα από τόσο κοντά στις 55".

Στα 3μ η 60άρα, τι αίσθηση σου δίνει?

Αν το υλικο ειναι καλο (δεν μιλαω για HD) τοτε βλεπεται ευχαριστα.Αν ειναι κακη η πηγη τοτε εχει μια θολουρα.

Απο media player, σειρες που εχω κατεβασει και βλεπω, η εικονα του ειναι ακρως ικανοποιητικη.

Τωρα δορυφορικα, η νοβα ειναι λιγο αστα να πανε αλλα απο sky movies ειναι πολυ καλη. (οχι HD)

Τωρα για HD, δεν θα θελεις με τιποτα μια μικροτερη διασταση.

Κάθισα λίγη ώρα μπροστά στην 55άρα. (στα 2,5μ)
Μετά η 46 μου φαινότανε μικρή.
Βέβαια σε ένα μεγάλο μαγαζί τα πράγματα είνια αλλιώς.

Το σήμα της nova ήταν λίγο χάλια.
Στα 5 μ το έβλεπα καλούτσικο.

Αλλά το blue ray που έπαιζε (κινούμενα σχέδια) ήταν καταπληκτικό!

Αν παρεις την 46αρα θα χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο μετα απο ενα μηνα.
(και πολυ λεω).
Οταν πηρα την 60αρα, λεγαμε "πωπω που θα μπει αυτο το γαιδουρι" και πως θα παθαινουμε ναυτια βλεποντας.
Τωρα απλως γελαμε οταν βλεπουμε μικροτερες.

αφου δεν υπαρχει αντιρηση απο το ετερο ημισυ,τοτε προχωρα αφοβα για την 55''.
πιστευω θα την καταευχαριστηθειτε και εσεις και κυριως τα παιδια.

καλορίζικη να είναι :)

......λίγο off topic αλλά με έπιασε ναυτία με τις ίντσες σας διότι εγώ έχω μείνει στις ταπεινές 42'':bigcry: