2.7QR cross

Και μερικες τελευταιες με τα κουτια στη θεση τους στην ιδια βαση των ηχειων....

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

-bye-

Aυτες μπηκαν προχειρα για την ωρα. Συντομα θα τις αλλαξω.

οφ/ εαν ξερεις κανα ιντερνετικο ευρωπη για τα αλφακορ, ενημερωσε πλιζ,γιατι σε βλεπω να τα κρατας.../

Εύγε για το νέο σου κρος! Πολύ όμορφη, περιποιημένη δουλειά, καθώς και καλή επιλογή υλικών.

Τι διαφορές άκουσες?

Άντε και με ενεργό!

Θενκς

To αποτελεσμα ηταν ολοκληρωτικα καλυτερο.

Ξεχωρισαν τα παντα, εφτιαξε η σκηνη και η εστιαση των οργανων και πως να στο πω, εγινε "μελατο" οπως πρεπει να ειναι ενα πανελ.....Επισης ηρθε το χαμηλο και ατακα η οποια ελλειπε "ασχημα". Καθαρισαν ολα!

Επισης εγινε εμφανεστατη πλεον η ανεπαρκεια του τελικου μου, ο οποιος μεχρι καποιες σταθμες παιζει αξιοπρεπεστατα, αλλα απο ενα σημειο και πανω, αδειαζουν τα πραγματα και ο ηχος γινεται "ανισοροπος".......

Έτσι, έτσι.

Τη λύση θα την έχεις τώρα με κάτι κιλοβατικό:grandpa:. Δες τι μπορείς να βρείς γύρω σου να ακούσεις με ισχύ πραγματικά υψηλή (πχ >600watt/8ωμ) ώστε να καταφέρεις να οδηγήσεις το "κτήνος". Προτείνονται, έτσι και για δοκιμή, τα κιλοβατικά μοσχάρια του μπαρμπα-θωμά, σε τάξη ~D, και σε τιμή χώμα - λάσπη. Για πιο "αξιοπρεπείς χαϊεντάδικες" λύσεις δες κατά σπέκτρον ή κλάιν μάιν πλευρά (Klein & Hammel αλλά προσοχή: εδώ τα πράγματα γίνονται όντως Hi-End και μπορεί και να τρομάξεις....)

Προσοχή επίσης περισσή στη μεμβράνη των χαμηλών, δεν αρέσκεται σε μεγάλες διαδρομές, άσε που ξεχειλώνει με τον καιρό, αλλά ταυτόχρονα η μεγάλη μετατόπιση της μεμβράνης μειώνει την ένταση του μαγνητικού πεδίου μέσα στο οποίο βρίσκονται οι συρμάτινοι αγωγοί (πηνείο του ηχείου), μειώνει ουσιαστικά το BL, με αποτέλεσμα πτώση ευαισθησίας και μείωση δυναμικών σε υψηλότερες συχνότητες (συρρίκνωση μικροδυναμικών και πτώση στάθμης χαμηλομεσαίων ας πούμε, όταν παίζουν πολλές - πληθωρικές χαμηλές). Καλό είναι να την κόψεις τουλάχιστον στους 35 κύκλους (να το κόψεις "μαχαίρι" όμως, πχ 48db/oct) και αν νομίζεις ότι έχεις κενό εκεί χαμηλά, ρίξε το φόρτο αυτών σε ένα σαμπάκι. Με τέτοιο τρόπο θα μπορείς να έχεις απίστευτες στάθμες από αυτό το ηχείο, με τον ήχο που άκουσες, χωρίς άλλες αλλοιώσεις.

Και η ζωή συνεχίζεται...

Απάντηση: Re: 2.7QR cross

Έτσι, έτσι.

Τη λύση θα την έχεις τώρα με κάτι κιλοβατικό:grandpa:. Δες τι μπορείς να βρείς γύρω σου να ακούσεις με ισχύ πραγματικά υψηλή (πχ >600watt/8ωμ) ώστε να καταφέρεις να οδηγήσεις το "κτήνος". Προτείνονται, έτσι και για δοκιμή, τα κιλοβατικά μοσχάρια του μπαρμπα-θωμά, σε τάξη ~D, και σε τιμή χώμα - λάσπη. Για πιο "αξιοπρεπείς χαϊεντάδικες" λύσεις δες κατά σπέκτρον ή κλάιν μάιν πλευρά (Klein & Hammel αλλά προσοχή: εδώ τα πράγματα γίνονται όντως Hi-End και μπορεί και να τρομάξεις....)

Προσοχή επίσης περισσή στη μεμβράνη των χαμηλών, δεν αρέσκεται σε μεγάλες διαδρομές, άσε που ξεχειλώνει με τον καιρό, αλλά ταυτόχρονα η μεγάλη μετατόπιση της μεμβράνης μειώνει την ένταση του μαγνητικού πεδίου μέσα στο οποίο βρίσκονται οι συρμάτινοι αγωγοί (πηνείο του ηχείου), μειώνει ουσιαστικά το BL, με αποτέλεσμα πτώση ευαισθησίας και μείωση δυναμικών σε υψηλότερες συχνότητες (συρρίκνωση μικροδυναμικών και πτώση στάθμης χαμηλομεσαίων ας πούμε, όταν παίζουν πολλές - πληθωρικές χαμηλές). Καλό είναι να την κόψεις τουλάχιστον στους 35 κύκλους (να το κόψεις "μαχαίρι" όμως, πχ 48db/oct) και αν νομίζεις ότι έχεις κενό εκεί χαμηλά, ρίξε το φόρτο αυτών σε ένα σαμπάκι. Με τέτοιο τρόπο θα μπορείς να έχεις απίστευτες στάθμες από αυτό το ηχείο, με τον ήχο που άκουσες, χωρίς άλλες αλλοιώσεις.

Και η ζωή συνεχίζεται...

Θενκς φορ δε ινφο -bye-

Οι μεμβρανες ειναι ακομα σε καλη κατασταση απο τεντωμα (δικη μου εκτιμιση). Δεν ξερω βεβαια ποσα χρονια εχουν ακομα οι "κολλες" αλλα το εχω υπο ελεγχο και τα τσεκαρω.
Οσο για την ενισχυση ετσι οπως τα λες ειναι. Το "κοψιμο" στα χαμηλα και τοσο αποτομο που το λες, δεν ξερω πως το εννοεις να το κανω. Το μονο που μπορω να υποθεσω ειναι οτι μιλας για καποιο ψηφιακο πριν?

Οσο για το χαμηλο δεν ειναι υπερβολικο, θα ελεγα οτι ειναι οσο σωστο θα επρεπε (καποια στιγμη θα τα μετρησω). Για να κατεβω παρακατω δυσκολο και για το χωρο που ειμαι τωρα, αλλα κι εκει που θα πανε μετα .
Το σαμπακι ισως να βοηθουσε, αλλα θα πρεπει να ειναι πολυυυυυυυ γρηγορο για να ακολουθησει !!

Τωρα οσον αφορα παλι την ενισχυση, εχω βαλει για δοκιμη ενα 5ακαναλο bryston 9bsst απο τον οποιο γεφυρωσα τα 4 καναλια ανα δυο και τροφοδοτισα τα ηχεια.
Μπορω να πω οτι ειμαι αρκετα ικανοποιημενος για να μην πω πολυ. Ειδικα με την ουδετεροτητα του , τουλαχιστον μεχρι τις σταθμες που μου αρεσει να ακουω....:grandpa:

Ναί, οι Bryston είναι καλές επιλογές, τις χρησιμοποιούσαν κατά κόρο και οι κατασκευαστές των μαγκ στις εκθέσεις (παλιά).

Το κόψιμο μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους (απότομα στα 35Hz). Και ψηφιακά προφανώς.

Ό,τι έχει μεμβράνη, χαλαρώνει... Οι κόλλες δεν έχουν καμιά σχέση, το ίδιο το μίλαρ ξεχειλώνει.

βρήκα κάτι παλιές φώτο από τις βάσεις μου, βέβαια τώρα έχω προσθέσει αρκετά πραγματάκια κάτω από τη βάση το ΣΚ θα βγάλω φρέσκες φώτο.

Η βάση αποτελείται από μεταλικό τετράγωνο σωλήνα, στο κάτω μέρος της είναι γεμάτη με μασίφ σίδερο, το αποτέλεσμα απίστευτο.

Στις φρέσκες φώτο θα εξηγήσω και πως έκανα τη στήριξη.

Attachments

• 100_2759_35.JPG
    100_2759_35.JPG
    99.9 KB · Views: 19
  • 100_2760_35.JPG
    100_2760_35.JPG
    93.8 KB · Views: 17
  • 100_2761_35.JPG
    100_2761_35.JPG
    76 KB · Views: 19
  • 100_2766_35.JPG
    100_2766_35.JPG