2 αποκωδικοποιητες, μια καρτα!

Δεν το θεωρώ κακό αυτό. Θα διπλασίαζε αυτόματα την πελατειακή βάση (άσχετα αν η μισή δεν θα πλήρωνε συνδρομή), θα πούλαγε άλλους τόσους δέκτες/κάρτες (όλο και κάτι θα βγάλει από αυτό), ένα σημαντικό ποσοστό των πελατών θα αναβάθμιζαν την συνδρομή στο full pack, και υποθέτω ότι θα εμφανιστούν και αρκετοί νέοι πελάτες όταν μαθευτεί ότι με μια συνδρομή μπορούν να βλέπουν 2 σπίτια.
Νομίζω ότι θα είχε όλα τα οφέλη της μείωσης την συνδρομής στο μισό, χωρίς να την μειώσει...

[Υπάρχει περίπτωση να προσεγγίσει και μια μερίδα του αγοραστικού κοινού που αρέσκεται να υπάρχει μια "μαγκιά" στα προϊόντα, κάτι που τους διαχωρίζει από τους υπόλοιπους. Παρόμοιο με αυτό που προσπαθεί να προσεγγίσει η AMD με τους τριπύρηνους που "ξεκλειδώνουν" και γίνονται τετραπύρηνους...]

Μα πολύ απλά αν το έκαναν ...ξαφνικά όλοι οι συνδρομητές θα αποκτούσαν εξοχικά! Στην πράξη θα έδιναν την δεύτερη κάρτα με τον δεύτερο δέκτη σε κολλητό τους και θα μοίραζαν την συνδρομή στα 2!
Αυτο ακριβως θα γινόταν!! Στην Ελλάδα ζουμε!
Η μονη περιπτωση να ειχε βαση κατι τετοιο ειναι να γινει μια παραλλαγη του multiroom του sky uk με τηλεφωνικη συνδεση του δεκτη συνεχως με τον παροχεα, και να μπορει για παραδειγμα οταν δουλευει ο ενας δεκτης να μην μπορει να δουλευει και ο αλλος (για την περιπτωση των εξοχικών που συζητάμε).

Δεν το θεωρώ κακό αυτό. Θα διπλασίαζε αυτόματα την πελατειακή βάση (άσχετα αν η μισή δεν θα πλήρωνε συνδρομή), θα πούλαγε άλλους τόσους δέκτες/κάρτες (όλο και κάτι θα βγάλει από αυτό), ένα σημαντικό ποσοστό των πελατών θα αναβάθμιζαν την συνδρομή στο full pack, και υποθέτω ότι θα εμφανιστούν και αρκετοί νέοι πελάτες όταν μαθευτεί ότι με μια συνδρομή μπορούν να βλέπουν 2 σπίτια.
Νομίζω ότι θα είχε όλα τα οφέλη της μείωσης την συνδρομής στο μισό, χωρίς να την μειώσει...

[Υπάρχει περίπτωση να προσεγγίσει και μια μερίδα του αγοραστικού κοινού που αρέσκεται να υπάρχει μια "μαγκιά" στα προϊόντα, κάτι που τους διαχωρίζει από τους υπόλοιπους. Παρόμοιο με αυτό που προσπαθεί να προσεγγίσει η AMD με τους τριπύρηνους που "ξεκλειδώνουν" και γίνονται τετραπύρηνους...]

Σε πρώτη φάση μάλλον ...θα μείωνε την πελατειακή βάση στο μισό, θα κέρδιζε όμως νέους πελάτες που θα θεωρούσαν τα μισά λεφτά τον μήνα τίμια πρόταση για το πακέτο (και...δεν θα είχαν και άδικο φυσικά!). Δύσκολο να πεις τι απο τα δύο θα συνέβαινε περισσότερο, πιθανόν και τα 2 ταυτόχρονα.
Στο αγγλικό πακέτο πάντως εφαρμόζεται η λύση που αναφέρει ο dante, αλλά αυτό προυποθέτει δέκτες με μόντεμ για κανάλι επιστροφής (και δεν ξέρω και πόσο ασφαλές μπορεί να είναι για τον provider).
Τελος, το πρόβλημα δεν είναι μόνο η θέαση στο εξοχικό, αλλά κυρίως το γεγονός ότι κυκλοφορούν εκατοντάδες δέκτες της ελεύθερης αγοράς καλύτεροι ή πολύ καλύτεροι απο τους ιδιοκτησιακούς και θάπρεπε ο καθένας να είναι ελεύθερος να βλέπει με τον δέκτη που αυτός προτιμά, ενω στην περιπτωση που και η δεύτερη πλατφόρμα (που αναμένεται) κάνει το ίδιο (πάντρεμα καρτας-δέκτη), όποιος θέλει και τα 2 πακέτα θα πρέπει να έχει και τους 2 δέκτες (+ ενα τρίτο της ελεύθερης αγοράς για ποιοτικότερη εικόνα και άλλες ευκολίες...για τα υπόλοιπα κανάλια!). Τρεις δέκτες, ενα video recorder, ενας επίγειος ψηφιακός δέκτης, ενα media player και ενδεχομένως διάφορες άλλες ηλεκτρονικές συσκευές ...εμφανίζουν σημαντικά προβλήματα συνδεσμολογίας ακόμη και στην πιο εξοπλισμένη τηλεόραση!

Σε αυτό συμφωνώ και εγώ. Τα πολλά κουτιά είναι πρόβλημα.
Καλύτερη λύση θα ήταν να δίνουν και Irdeto CAM κλειδωμένο με την κάρτα, αλλά μάλλον είναι απίθανο... :flipout:

τελευταια ενημερωση!!!!η καρτα ειναι πλεον ελευθερη, στοπ!!!!!παιζει και σε ολους τους αποκωδικοποιητες στοπ!συμπεριλαμβανομενου και του 1110 στοπ!!!!θα επικοινωνησω μαζι τους για την επιστολη που λετε στοπ!!!καλο χειμωνααααα μιας και επεστρεψα απο τις τελευταιες μου διακοπες στοππππππππππππππππ!!!!:grandpa::grandpa::grandpa:

Είναι σίγουρο ότι στον PVR δεν είναι παντρεμένη? :grinning-smiley-043

Ναι, προς το παρόν στον PVR η κάρτα δεν είναι παντρεμένη, αλλά ...δεν ξέρουμε μήπως είναι λογοδοσμένη και την παντρέψουν με την πρώτη ευκαιρία!

Το PVR καλύπτει απόσταση 20 μέτρων περίπου ή θα χει προβλήματα στην εικόνα?

Αν η δεύτερη TV είναι σε απόσταση 20 μέτρων θα δείχνει κανονικά η θα έχει απώλειες το καλώδιο?

ακυρο για τον 1110!!!τελικα εκει μπορει να παιζει αλλα αυτοματα κλειδωνει!!!!ψαχνω να βρω για αγορα ειτε τον 100 ειτε τον 500 dreambox!!ξερετε εδω αθηνα που μπορω να τον βρω για πιο αμεσα????

Προσωπικά δεν έχω αγοράσει. Θα σου πρότεινα να αγοράσεις σκέτο τον δέκτη και με τα 60 της διαφοράς παίρνεις 320 GB δίσκο αντί για 160 GB και τον τοποθετείς μόνος σου..

λοιπον κατεληξα στην αγορα ενος dreambox 600 pvr!θελω να ρωτησω κατι ρε παιδια!θα βαλω μεσα κανονικα την καρτα της νοβα!σκεφτομαι εδω και μερες να παρω την καρτα του al jazeera για να βλεπω τα υπολοιπα πρωταθληματα!αυτο ειναι κανενα 100αρικο περιπου για ενα χρονο!θα εχω καποιο θεμα?δεν ειναι στον ιδιο δορυφορο?μπορω να βλεπω κανονικα χωρις προβληματα?

όντως, κι εγώ θα θελα να συνδυάσω τον al jazeera με το αλβανικό π.χ.,
μιας κ δείχνει πρωτάθλημα αργεντινής απ'ότι είδα κλπ,
επειδή έκανα λοιπόν κ μια αναζήτηση, αλλά δεν βρήκα πουθενά γενικές πληροφορίες για τον al jazeera,
μπορεί κάποιος να μας κατατοπίσει αν μπορεί να παίξει από τον ΚΑΟΝ π.χ. και τι θα χρειαστούμε; ένα δεύτερο lnb και +100 ευρώ για την κάρτα;
παίρνει δυο κάρτες ο ΚΑΟΝ;

Απάντηση: Re: 2 αποκωδικοποιητες, μια καρτα!

όντως, κι εγώ θα θελα να συνδυάσω τον al jazeera με το αλβανικό π.χ.,
μιας κ δείχνει πρωτάθλημα αργεντινής απ'ότι είδα κλπ,
επειδή έκανα λοιπόν κ μια αναζήτηση, αλλά δεν βρήκα πουθενά γενικές πληροφορίες για τον al jazeera,
μπορεί κάποιος να μας κατατοπίσει αν μπορεί να παίξει από τον ΚΑΟΝ π.χ. και τι θα χρειαστούμε; ένα δεύτερο lnb και +100 ευρώ για την κάρτα;
παίρνει δυο κάρτες ο ΚΑΟΝ;
Ο ΚΑΟΝ θα διαβάσει μόνο τη συνδρομητική κάρτα του digitalb εκτός κι αν έχει υποδοχή CI για να προσθέσεις αντίστοιχη μοντούλα. Συνήθως όμως στους ιδιοκτησιακούς δέκτες δεν υπάρχει επεκτασιμότητα και η λήψη άλλων καναλιών και δορυφόρων είναι περιορισμένη ή ανύπαρκτη.

Πέρα από αυτό, το Digitalb εκπέμπει από τις 16 Ε και το πακέτο του Al Jazeera από τον Hotbird 13 E. Η λήψη και των δύο είναι εύκολη με μικρό πιάτο, δύο lnb και έναν διακόπτη Diseqc 2/1

Απάντηση: Re: 2 αποκωδικοποιητες, μια καρτα!

λοιπον κατεληξα στην αγορα ενος dreambox 600 pvr!θελω να ρωτησω κατι ρε παιδια!θα βαλω μεσα κανονικα την καρτα της νοβα!σκεφτομαι εδω και μερες να παρω την καρτα του al jazeera για να βλεπω τα υπολοιπα πρωταθληματα!αυτο ειναι κανενα 100αρικο περιπου για ενα χρονο!θα εχω καποιο θεμα?δεν ειναι στον ιδιο δορυφορο?μπορω να βλεπω κανονικα χωρις προβληματα?
O 600άρης έχει ένα card reader χωρίς υποδοχή CI, συνεπώς πρέπει πρώτα να λύσεις το θέμα, δηλαδή αν θα εναλλάσσεις τις κάρτες ή αν θα προχωρήσεις στην αγορά ενός συμβατικού PVR με δύο card reader και 2 CI.

- Τα δύο μπουκέτα είναι στον ίδιο δορυφόρο και λήψη τους είναι πανεύκολη.