2 ερωτήσεις άσχετες μεταξύ τους!

nikosmelt

AVClub Addicted Member
19 March 2007
2,069
Κατερίνη, Ελλάδα
Έχω 2 απορίες, η μία καθαρά software, η άλλη δεν ξέρω που να τη βάλω και τη βάζω εδώ.
1)Γράφτηκα στο hd-bits.ro και θέλω να ρωτήσω τα εξής: πως μετράν τα dl? Έχω κατεβάσει 3 ταινίες και το dl είναι πολύ χαμηλά, καμία σχέση με τα gb που κατέβασα. Επίσης, γιατί,ενώ δίνω 100kbs up, πιάνει πάντα χαμηλό up? Υπάρχει τρόπος να το αυξήσω? Έχω δοκιμάσει αρκετές ρυθμίσεις στο utorrent, αλλά λύση δε βρήκα.
2)Έχω xp pro sp3, ρούτερ D-link g624t και χρησιμοποιώ το Zone Alarm Security Suite. Σε τακτά χρονικά διαστήματα κολλάει το πρόγραμμα και δε με αφήνει να μπω στο ιντερνετ. Δοκίμασα απεγκατάσταση-ξαναεγκατάσταση, τζίφος. Καμιά πρόταση για firewall, antivirus κλπ? Κατά προτίμηση free. Γενικότερα προτιμάτε σουίτες ή χωριστά προγράμματα?

Έχω 2 απορίες, η μία καθαρά software, η άλλη δεν ξέρω που να τη βάλω και τη βάζω εδώ.
1)Γράφτηκα στο hd-bits.ro και θέλω να ρωτήσω τα εξής: πως μετράν τα dl? Έχω κατεβάσει 3 ταινίες και το dl είναι πολύ χαμηλά, καμία σχέση με τα gb που κατέβασα. Επίσης, γιατί,ενώ δίνω 100kbs up, πιάνει πάντα χαμηλό up? Υπάρχει τρόπος να το αυξήσω? Έχω δοκιμάσει αρκετές ρυθμίσεις στο utorrent, αλλά λύση δε βρήκα.
2)Έχω xp pro sp3, ρούτερ D-link g624t και χρησιμοποιώ το Zone Alarm Security Suite. Σε τακτά χρονικά διαστήματα κολλάει το πρόγραμμα και δε με αφήνει να μπω στο ιντερνετ. Δοκίμασα απεγκατάσταση-ξαναεγκατάσταση, τζίφος. Καμιά πρόταση για firewall, antivirus κλπ? Κατά προτίμηση free. Γενικότερα προτιμάτε σουίτες ή χωριστά προγράμματα?

Λοιπόν...
1) υπάρχουν τα λεγόμενα free leech αρχεία (στο hdbits.ro είναι αυτά με ένα χρυσοκίτρινο σηματάκι) που δεν μετράνε ως κατέβασμα καθόλου αλλά μόνο ως ανέβασμα και σε βοηθούν να φτιάξεις ratio. Όσο αφορά την ταχύτητα up, δεν εξαρτάται μόνο από την ταχύτητα της σύνδεσής σου αλλά και από άλλους παράγοντες, όπως αν υπάρχουν αρκετοί χρήστες που κατεβάζουν το αρχείο που εσύ δίνεις,αν είναι σωστά ρυθμισμένο το router (που εφόσον κατεβάζεις κανονικά, λογικά είναι) και, πρόσεξε εδώ, αν έχεις εσύ ορίσει/περιορίσει την ταχύτητα αποστολής (καταμερισμός εύρους ζώνης-> ταχύτητα αποστολής)
2) από free δοκίμασε το avast : http://www.avast.com/ Εγώ προσωπικά καταφεύγω σε σουίτες και όχι σε μεμονωμένα προγράμματα λόγω βαρεμάρας κυρίως

...επίσης, για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις είσαι σίγουρος πως φταίει το firewall? Γιατί μπορεί και να υπερθερμένεται πχ το ρούτερ σου και να κολάει,αν λειτουργεί σε πολύ ζεστό περιβάλλον.

portforward της θυρας του utorrent,εχεις κανει?

portforward της θυρας του utorrent,εχεις κανει?

Όλα είναι εντάξει. Τώρα uploadaρει με 90~100. Το περίεργο είναι ότι κατεβάζω 3 ταινίες με αστεράκι (που δε μετράει το download) αλλά πέφτει επικίνδυνα το ratio. Δεν ξέρω γιατί, θα δείξει.

Όλα είναι εντάξει. Τώρα uploadaρει με 90~100. Το περίεργο είναι ότι κατεβάζω 3 ταινίες με αστεράκι (που δε μετράει το download) αλλά πέφτει επικίνδυνα το ratio. Δεν ξέρω γιατί, θα δείξει.

λεγοντας "ολα ειναι ενταξει",να υποθεσω οτι εχεις κανει προωθηση της θυρας και στο test port του utorrent σου λεει ok?

στο test port του utorrent μου λεει για καποιο προβλημα δεν μπορώ να καταλαβω ακριβως αλλα ναι εχω δωσει την θυρα κανονικα γιαυτο πιστευω οτι εχω dawnload 1.5mb

Re: Απάντηση: 2 ερωτήσεις άσχετες μεταξύ τους!

στο test port του utorrent μου λεει για καποιο προβλημα δεν μπορώ να καταλαβω ακριβως αλλα ναι εχω δωσει την θυρα κανονικα γιαυτο πιστευω οτι εχω dawnload 1.5mb

μηπως το hardware firewall του router?

σωστος το διόρθωσα τωρα up me 30kb περιπου αν και το εχω ρυθμισει στα 500
δεν ξερω καλα ειναι

σωστος το διόρθωσα τωρα up me 30kb περιπου αν και το εχω ρυθμισει στα 500
δεν ξερω καλα ειναι

εγω το utorrent,δεν το εχω πειραξει καθολου.
εχω download 700-850 και upload 60-80.

για την ταχυτητα που δινεις πισω για να φτιαξεις ρατιο παιζει ρολο και το ποσοι κατεβαζουν <ενδιαφερονται> για τις ταινιες που εχεις κατεβασει !

τωρα για το οτι δεν μπαινεις στο Ιντερνετ πολλες φορες εμενα δεν με αφηνει το ΖΟΝΕ ΑΛΑΡΜ και εξαναγκαζομαι να το κλεινω....

δεν ξερω τι του φταιει !
μαλον θελει Up date...

για την ταχυτητα που δινεις πισω για να φτιαξεις ρατιο παιζει ρολο και το ποσοι κατεβαζουν <ενδιαφερονται> για τις ταινιες που εχεις κατεβασει !

τωρα για το οτι δεν μπαινεις στο Ιντερνετ πολλες φορες εμενα δεν με αφηνει το ΖΟΝΕ ΑΛΑΡΜ και εξαναγκαζομαι να το κλεινω....

δεν ξερω τι του φταιει !
μαλον θελει Up date...

Δε νομίζω να είναι θέμα update, άσε που πλέον εμένα δεν κάνει ούτε update! Δεν συνδέεται ούτε το ίδιο το za στο ίντερνετ, η αιτία άγνωστη. Τελευταίο update είχα κάνει πριν καμιά βδομάδα, πλέον νεκρό. Θα το απεγκαταστήσω και θα δοκιμάσω κάτι άλλο. Ψήνομαι για kaspersky, κυρίως γιατί προτιμώ τις σουίτες. Μου είπαν καλά λόγια και για το Norton internet security, το έχει κανείς? Με χαλάει η παλιότερη εμπειρία από νορτον και το γεγονός ότι λειτουργεί συνέχεια, ενώ το za το κλείνω και το ανοίγω κατά βούληση.

Δε νομίζω να είναι θέμα update, άσε που πλέον εμένα δεν κάνει ούτε update! Δεν συνδέεται ούτε το ίδιο το za στο ίντερνετ, η αιτία άγνωστη. Τελευταίο update είχα κάνει πριν καμιά βδομάδα, πλέον νεκρό. Θα το απεγκαταστήσω και θα δοκιμάσω κάτι άλλο. Ψήνομαι για kaspersky, κυρίως γιατί προτιμώ τις σουίτες. Μου είπαν καλά λόγια και για το Norton internet security, το έχει κανείς? Με χαλάει η παλιότερη εμπειρία από νορτον και το γεγονός ότι λειτουργεί συνέχεια, ενώ το za το κλείνω και το ανοίγω κατά βούληση.

απο προσωπικη εμπειρια&δοκιμη πολλων σουιτων και αυτονομων λυσεων,κατεληξα στο nod32 smartsecurity.
επισης πολυ καλο και το kaspersky Intrentsecurity.
και τα 2 "αθορυβα" αλλα ειδικα το nod32,νομιζω οτι εχει σαφως μικροτερη καταναλωση πορων.

Τελικά έβαλα το Kaspersky Internet Suite (trial) και μπορώ να πω πως έχω ενθουσιαστεί. Πολύ μικρή κατανάλωση πόρων, εύχρηστο και γρήγορο. Σκέφτομαι να το αγοράσω. Thanks for the tips guys!