2 καλώδια από 1 LNB

zeovani

Established Member
6 February 2007
105
Γειά σας παιδιά,

Σκοπεύω να αγοράσω και μία δορυφορική κάρτα για το pc. Εχω κινητό κάτοπτρο με 1 LNB που το καλώδιό του καταλήγει στο δέκτη. Μπορώ πάνω στο LNB να συνδέσω 2 υποδοχές ώστε να βγάζω 1 επιπλέον για την κάρτα του PC ή αλλιώς τι άλλο μπορώ να κάνω?

Ευχαριστώ...

Θα αλλαξεις το μονο lnb με ενα διπλο..
Την κινηση θα συνεχισεις να την ελεγχεις απο το δεκτη.

Δηλαδή κάθε LNB ουσιαστικά δίνει σήμα σε ένα δέκτη?
Δεν μπορώ στο ήδη υπάρχον να έχω 2?

Αν και δεν στο προτείνω ,μπορείς να κάνεις "αλυσίδα" (loop through) .
Το μειον είναι οτι ο δεύτερος δέκτης (η κάρτα του pc εν προκειμένω) θα "βλέπει" μόνο κανάλια της ίδιας μπάντας (low ή Ηigh) και της ίδιας πόλωσης (V ή Η) με τον πρώτο δέκτη.

...ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο, αλλά πάλι ο περιορισμός που περιέγραψε ο anastazio ισχύει.

Σίμος

Σίμο αυτό είναι για επίγειο σήμα μόνο, χρειάζεται να έχει το splitter δυνατότητα διαχείρισης σημάτων 5-2400 ΜΗΖ με δυνατότητα dc pass για το δορυφορικό μέρος

Η μεγαλυτερη βαβουρα ειναι το περασμα του δευτερου καλωδιου μεχρι το κατοπτρο.
Αν αυτο δεν ειναι προβλημα, το να αλλαξει κανεις το lnb ειναι μια απλη υποθεση, με κοστος περιπου 30 ευρω το πολυ.

Σίμο αυτό είναι για επίγειο σήμα μόνο, χρειάζεται να έχει το splitter δυνατότητα διαχείρισης σημάτων 5-2400 ΜΗΖ με δυνατότητα dc pass για το δορυφορικό μέρος

Έχεις απόλυτο δίκιο. Έβαλα, την λάθος φωτό στον σύνδεσμο
Να ένα σωστό.

Σίμος

Last edited:
Δηλαδή ουσιαστικά μου λέτε ότι ο διακλαδωτήρας θα πηγαίνει κατευθείαν στο LNB?
Το ένα καλώδιο θα φεύγει προς το μοτέρ και το άλλο προς το pc μου?
Ετσι απλά? Δεν θα χάνω καθόλου σήμα?

To splitter δουλεύει αν και οι δυο δέκτες θέλουν να βλέπουν Νοβα (ο καθένας άλλο κανάλι) ή θα πρέπει να μπει διπλό lnb ?