2 καναλια σε ενα ηχειο

Impel123

Established Member
11 May 2010
116
Yπαρχει τροπος να συνδεσω το δεξι και αριστερο καναλι σε ενα μονο ηχειο?οπως τα subwoofer των 2.1 συστηματων.μεχρι τωρα απλα συνδεα τα καλωδια του δεξιου και του αριστερου καναλιου και δουλευε μια χαρα,ξερω ομως οτι ηλεκτρικα δεν ειναι σωστο και μπορει να καψει τιποτα.

Απ' όσο γνωρίζω το "suming" γίνεται σε επίπεδο line, όπου μέσω ανάλογης ηλεκτρονικής διάταξης μιξάρονται τα δύο κανάλια σε μία έξοδο.
Σε επαγγελματικό επίπεδο υπάρχουν "κουτάκια" που το κάνουν αυτό.
Η ΑRT έχει κάτι τέτοια.
Ή μπορείς να πάρεις ένα μικρό σπλιτερ/μίξερ.
Όλα αυτά πάντως λειτουργούν με σήμα line.

Επίσης γίνεται σε ηχείο με διπλό πηνιο φωνής.

Μπορείς ακόμα να στακάρεις δύο ηχεία για να "φαίνονται" σαν ένα.

Γιατί όμως θέλεις κάτι τέτοιο????

Eχω μετασχηματιστη 22v 250va και ειχα παρει 2 
lm3886.τα συνδεσα ολα οκ, αλλα με κατι παλια 2καναλα 12χρονων sharp 20watt/4w ηχεια ο ηχος παραμορφωνε σε μεγαλες εντασεις.το οδηγουσα απο την θυρα που μπαινουνε τα ακουστηκα του ηχοσυστηματος sharp με επιπεδο εντασης 4/10. Aπλα τα ηχεια του τα οδηγουσε πλεον ο lm. με mp3 player ο ηχος ηταν καμπανα. Eπειδη θα φτιαξω και δικα μου ηχεια δεν θελω να συνδεσω σε καθε καναλι το tweeter με woofer παραλληλα γιατι θα πεσω κατω απο τα 4ωμ και παραγγελα και αλλους 2lm με σκοπο οι 2 να τρεχουν τα tweeter και οι αλλοι 2 τα woofer.

θα αντεχει ομως ο ενισχυτης να δωσει τα απαραιτητα watt σε 2 woofer και 2 tweeter στις συχνοτητες που λειτουργουν ταυτοχρονα? Θελω να παω σε woofer 50watt για να πιανω λιγακι πιο χαμηλες συχνοτητες. E και σκεφτηκα μηπως το κανα 2.1..

μανα μου, τα μπερδευεις λιγακι ολα... :ADFADF1:
Δηλαδη συνδεοντας Mp3-lm-ηχεια ειναι καμπανα, ενω εξοδος ακουστικων-lm-ηχεια ειναι χαλια?.. αν ναι κατα 99% φταιει η εξοδος ακουστικων.
Και θα το πω αλλη μια φορα!! Το woofer Και το tweeter θες δε θες ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ! Ασε το κροσοβερ να κανει την δουλιτσα του! Και δεν θα πεσεις κατω απο 4ohm!

Καλα ντε!θα τα αφησω ολα ν κανουν την δουλεια τους κ γω θ κοιταω..

Oτι θ πεσει κατω απο 4ωμ θ πεσει,αλλα θ κανω τα στραβα ματια τι ν κανουμε νταξει.

Nαι τ mp3 καμπανα σαν την cosmote.στην εξοδο των ακουστικων μεχρι το 3/10 την παλευει με ποτ στο φουλ.στα 4/10 ειναι σν να ακουω μουσικη απο τον ασυρματο.σν αυτα π περνω οταν παω στην σκοπια καλη ωρα.

Κ αυτα τα b4n δεν τα χει στοκ το europe audio ρ γμτ.ηταν οτι πρεπει 25βατ με πολυ καλο μπασο.ααααχχχ

δεν θα πέσει στα 4 Ω αν συνδέσεις woofer + tweeter με το ανάλογο crossover....

Στα 4 Ω θα έπεφτες αν συνέδεες π.χ. 2 woofer παράλληλα....

δεν θα υπαρχει μια περιοχη που θα λειτουργουν και τα 2 ταυτοχρονα? Γιατι δεν θα πεσει κατω απο τα 4ω?

Γιατί ο κλάδος του κροσόβερ για τις υψηλές μαζί με το tweeter στις χαμηλές συχνότητες θα έχει μεγαλύτερη εμπέδηση από την ονομαστική του tweeter και το αντίστροφο.

δεν θα υπαρχει μια περιοχη που θα λειτουργουν και τα 2 ταυτοχρονα? Γιατι δεν θα πεσει κατω απο τα 4ω?

αν το πουμε λίγο απλουστευμένα, φαντάσου ότι αν πχ το crossover σου κόβει στα 3ΚΗz το σήμα, ο ενισχυτής σου πάνω από τα 3ΚHz θα βλέπει τα 4Ohm του tweeter και κάτω από τα 3ΚHz θα βλέπει τα 4ohm του woofer, αρα παντου θα βλεπει 4Ohm. Στην πραγματικότητα βέβαια η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική και ο ενισχυτής σου θα δει λιγο χαμηλότερη αντίσταση περιπου στα 150-200Hz, καπου 3+κάτι Ηz, αλλά don't worry, πες ότι είσαι στα 4.

γιαυτη την μικρη περιοχη μιλουσα.δεν ξερω παντως ο 3886 οτν του βαλα διδρομα 4ω ηχεια εκαιγε μετα απο 10λεπτα.τα φοβαμαι λιγο,αλλα πανω τα παιδια ειπαν δν θα εχω προβλημα

Η θερμοκρασία που αναπτύσσεται εξαρτάται και από την ψύκτρα που έχεις τον 3886.

Θα δοκιμασω κ κμια αλλη.αλλα καλη μ φαινεται ειναι καπου 11χ6cm.

Σηφη τις ψυχτρες π εστειλες εβαλα.μια σε καθε λμ.μια χαρα δεν ειναι?αααχχχχ ασε και μου καηκε ο ενας ενισχυτης..παραγγειλα αλλους 2.εβαλα καταλαθος αναποδη πολικοτητα μου καηκε ο ενας πυκνωτης πεταξε υγρα ενα ποδαρακι του λμ εβγαζε σπιθες και εγινε μαυρο και περασε ταση στο ηχειο..ευτυχως ηταν ενα τελε που ειχα παρει γ δοκιμες.μυριζε κ αυτο καμμενο κ εκανε κτ θορυβους σαν σκισμενο χαρτι αλλα εξακολουθει να δουλευει! Mαρεσε τοσο ηχος που καθε μερα πηγενα και το συνδεα στα γρηγορα για να το ακουσω και την επαθα!δεν τα χα συνδεσει μονιμα τα ενισχυτακια στ κουτι γτ θελω να το βαψω πρωτα.αχχχχ

Last edited:
Mε την ευκαιρια να ρωτησω κατι αλλο...πηρα πυκνωτακια 10nf τα βαλω στον διακοπτη παροχης ρευματος.αλλα δεν ξερω να τα συνδεσω!ο διακοπτης εχει 6 πινακια,εχω συνδεσει τα 4 κατα τον γνωστο τροπο.τωρα να βαλω τον πυκνωτη παραλληλα στα 2-οχι σε αυτα που συνδεονται στην μπριζα,στα αλλα 2 λεω-?ετσι πρεπει ν μπαινει λογικα αλλα δν ειμαι κ σιγουρος.

αρχηγε οι ψυχτρες αυτες δε φτανουν για το Lm.. ειναι μικρες..μπορεις να βαλεις απο κανα cpu Παλιο, εγω εχω απο P2 Slot1 μια ψυκτρα σε καθε lm.
Kαι οντως για χρηματα τους εχουν πολυ καλο ηχο τα σκασμενα!