2 Κάρτες Γραφικών σε 3 οθόνες! Γίνεται;

andre74

Banned
13 September 2008
5,733
Γεια χαρά
Αυτή τη στιγμή στο "σαλονάτο" PC μου, σε μια 8600gts έχω συνδέσει Projector και Monitor. Θέλω να συνδέσω και μια 32'' TFT TV. Εφόσον το PC μου έχει motherboard SLI με 2 slot για κάρτα γραφικών, γίνεται να έχω ταυτόχρονα επάνω και την παλιά μου κάρτα 6600, ώστε να κερδίσω άλλες 2 εξόδους VGA και να μοιράζω το desktop σε 3 οθόνες (δεν με ενδιαφέρει να λειτουργούν ταυτόχρονα, αλλά να μπορώ να διαλέξω μεταξύ Monitor-Projector-TV) ???
Αφήνω εκτός το TV-out καθώς θέλω να χρησιμοποιώ την TV σαν δεύτερο μεγαλύτερο μόνιτορ για desktop χρήση και πιστεύω η ποιότητα S-video δεν είναι αρκετή. (Σωστά?)
Μέχρι στιγμής χρησιμοποιώ 2 vga καλώδια 10 μέτρων λόγω απόστασης και κόστους και σκοπεύω να αγοράσω ένα ακόμη 2 μέτρων DVI σε VGA.

Το σύστημα μου:
Asus A8N Sli Deluxe
Athlon64 2GB RAM
Msi 8600GTS (2 DVI)
υποψήφια 2η κάρτα 6600 (1 DVI & 1 VGA)

Περιμένω τη βοήθειά σας και τις συμβουλές σας!

Ναι μπορείς, θα βάλεις την μητρική σε sli mode μέσω του paddle ( μια μικρή πλακέτα σαν dimm μνήμης που έχει μεταξύ των δύο peg slots, θέλει να μπει αντίστροφα ) αλλα μετά ΔΕΝ θα ενεργοποιήσεις το sli από τους drivers ούτε θα συνδέσεις το sli bridge. Έτσι θα χρησιμοποιείς τις δύο κάρτες σαν ξεχωριστές κάρτες γραφικών.

Για να στείλεις εικόνα σε πολλά μέσα προβολής είναι πιο ορθολογικό να το κάνεις είτε μέσω ενισχυτή είτε μέσω ενός "switch". Πολύ πιο απλό από το να μπλέξεις με πολλαπλές κάρτες γραφικών και SLI

Εχω την εντυπωση οτι για SLI απαιτουνται δυο πανομοιοτυπες καρτες, ουτως ή αλλως.

Στο σαλονι μου ειχα παρεμφερες θεμα, οποτε τσιμπησα ενα HMDI spliter για 40 ευρώ (ή κατι τετοιο) και ελυσα το προβλημα μου. Δεν θελει ουτε softeware ουτε drivers kαι ειναι και αθορυβο...

Μην ξεχνας και το θορυβο απο τα εξτρα ανεμιστηρακια και το φορτο του PSU να τροφοδοτει αλλη μια καρτα γραφικων!

Μα δεν πρόκειται να ενεργοποιήσει το SLI, απλά το sli paddle πρέπει να μπει σε sli mode, γιατί όταν δεν ειναι σε SLI mode αλλά σε Normal mode, το primary peg slot είναι σε pci-e 16x electrically, ενώ το secondary peg slots σε 1χ electrically ( ή και δεν δουλεύει καθόλου ), βάζοντας το paddle σε SLI mode, και το primary και το secondary peg slot γίνονται 8x electrically.. μετά είναι απλά σαν να έχει δύο κάρτες γραφικών στο σύστημα, κανένα SLI.

Σας ευχαριστώ

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Savan, νομίζω με κατατόπισες, σκεφτόμουν το αντίθετο, πως δεν χρειαζόταν η αντιστροφή της πλακετίτσας. Έχω ένα καλούτσικο τροφοδοτικό, θα είναι αρκετό το ρεύμα μέσω του pci xpress, ή θα πρέπει να δώσω εξτρά τροφοδοσία;
Θα το δοκιμάσω το συντομότερο και θα σας γράψω τί κατάφερα.
Spliter, KVM κ.λ.π θα ήθελα να τα αποφύγω και λόγω κόστους και λόγω "κοκορετσάδας" καλωδίων, αλλά και γιατί έχω 2 καρτούλες VGA στο ντουλάπι να κάθονται...
Όσο για το θόρυβο, που και εμένα με απασχολεί, όλες μου οι κάρτες είναι silent και έχουν γίνει οι απαραίτητες επεμβάσεις στο σύστημα.

Last edited:
Αν δεν έχουν οι κάρτες peg power connector, δεν χρειάζονται αυτές extra τροφοδοσία. Αν η μητρική έχει βύσμα για extra τροφοδοσία σε χρήση sli ( συνήθως ένα 4pin molex ) σύνδεσε το και αυτό..

Για βοηθήστε και μένα. Δύο monitor 22άρια στο γραφείο και μιά έξοδος HDMI προς τον ενισχυτή (με σκοπό να ταίζει την 52άρα LCD). Μιά κάρτα γραφικών (πχ 4850) γίνεται να ταίζει και τα τρία (δηλαδή το κυρίως monitor και η LCD να μπουν πάνω σε splitter?), ή να βάλω και δεύτερη κάρτα γραφικών?

Θές κάτι τέτοι σε hdmi switch http://tinyurl.com/5md8kt που θα συνδεθεί στην μια έξοδο dvi ή hdmi της κάρτας γραφικών και ως εξόδους την 52" lcd και το μονιτορ. Είναι όμως πανάκριβο σε βαθμό να σε συμφέρει να πάρεις ακόμα μία κάρτα γραφικών ( δεν χρειάζεται ακριβή, μια απλή που επιταχύνει h264/vc1 είναι αρκετή, προτίμησε όμως ati αφου έχεις ήδη μια ati, ωστε να μην μπλεξεις με drivers ) και να χρησιμοποιήσεις αυτη την κάρτα για έξοδο στην lcd.

Το κύριο monitor και η 52άρα θέλω να είναι στην ίδια έξοδο της "καλής" VGA (της 4850 δηλαδή), για να μπορώ να παίξω και κανένα παιχνίδι. Αν βάλω την LCD σε δεύτερη φτηνή κάρτα, δεν βλέπω να μπορεί να σηκώσει παιχνίδια.

Άλλωστε νομίζω ότι αυτό http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&product=1032313 είναι το ίδιο με αυτό που μου έδειξες και κάνει μόνο 39 ...

Αυτό έχει μια είσοδο και δύο εξόδους. Από μία εξοδο της καρτας γραφικών στην εισοδο του και μετά σε lcd και στο ένα μονιτορ, αλλα θα υπάρχει πρόβλημα, καθώς η lcd έχει ανάλυση 1920χ1080, το μονιτορ 1680χ1050 ( υποθέτω για 22" ) .. δεν ξέρω τι θα κάνει, ή δεν θα δείξει καθόλου σήμα, ή και η tv θα πάει σε 1680χ1050, οπότε και θα έχεις χάλια εικόνα, αφού δεν είναι ούτε η Native αναλυση της, ούτε και το σωστό ratio ( 16/10 ενώ η τηλεόραση είναι 16/9 )...

Σωστό κι αυτό. Την ανάλυση όμως την ορίζεις εσύ από τους catalyst ή μέσα από το παιχνίδι. Οπότε αν είναι να παίξεις στην LCD βάζεις 1920x1024 και απλά σβήνει το monitor. Εκτός αν πάρω 24άρα, αλλά και αυτήν είναι 1920x1200.

Αν η LCD μπει στην δεύτερη έξοδο της 4850, πως λες στα παιχνίδια να παίζουν εκεί και όχι στην πρώτη έξοδο που θα είναι το κυρίως monitor? Αν γίνεται εύκολα, βάζω το δεύτερο monitor στην δεύτερη "φτηνή" κάρτα και βολεύομαι...

Τα παιχνδια ξεκινουν σε οποιο μονιτορ ειναι primary στα windows, δεξι κλικ στο desktop, properties, settings, σε οποιο μονιτορ ειναι 1. Μπορεις παντα να κανεις detach το 1o monitor ( απο το ιδιο μερος ) ωστε να γινεται primary η lcd tv και να παιζεις τα παιχνιδια εκει...

2 Κάρτες Γραφικών σε 3 οθόνες... ΝΑΙ Γίνεται!

Με τη βοήθεια σας, αυτή τη στιγμή λειτουργούν οι 2 κάρτες (6800GTS + 6600LE), "ανεξάρτητα". Έβαλα το paddle του SLI σε Dual mode και έπειτα, επειδή είχα συνέχεια Μπλε Οθόνη ξεκινώντας τα windows, έκανα boot σε safe mode και εγκατέστησα τον τελευταίο driver από την nVidia (και οι 2 κάρτες είναι σειράς 6 και λύθηκε το πρόβλημα). Αμέσως δούλεψαν και οι δύο κάρτες, έκανα τις απαραίτητες ρυθμίσεις από το nVidia panel και χθές έκανα ρυθμίσεις από DVD αναφοράς. Είναι λίιιιγο μπέρδεμα ακόμη τί παίζει που, πάντως τώρα έχω επιλογή μεταξύ Samsung CRT - Sanyo Z3 - LG 32'' TV, όλα από τον ίδιο υπολογιστή, με VGA καλώδια που τελικά δίνουν πολύ καλή ποιότητα.
Χαίρομαι που βρήκα και μια χρήση για το SLI τελικά!