2 κατοπτρα 110X120 AL-G120 tecatel

vazelos

Senior Member
17 October 2010
650
ΨΑΧΝΑ
εχω παραγγειλει 2 κατοπτρα 1,10 χ 1,20 tecatel,το ενα σταθερο στους 39e-42e και το αλλο θα το κανω κινητο,1ον θελω να του βαλω 2 lnb στους 0,8w γινεται για το κινητο,2ον εχω αυτο το disceq emp centauri 16x1 w3 (εχω ηδη ενα multifeed πιατο 120χ130 με 15 lnb 3 εκ των οποιων ειναι στις 39e-42e και 0.8w) οποτε μου περισσευει μια θεση που θα βαλω το κινητο,θελει συγκεκριμμενη θεση 'η να το βαλω στην 16,θα λειτουργησει?δεν εχω καταληξει ακομα σε μοτερ μηπως υπαρχει καμια προταση σαν πιο γνωστες του αντικειμενου με αυτο το πιατο,ευχαριστω

Φίλε vazele.
Και εγώ έχω πήρα τον emp centauri 16x1 πρόσφατα, και έχω μια θέση για το κινητό.
Εγώ όμως μετακινώ το πιάτο με actuator και positioner.
Εσύ πως θα το κινείς το πιάτο;

Δεν λέω ότι δεν γίνεται.
Εγώ, επειδή το πιάτο είναι μεγάλο, πρέπει να πάω σε actuator και positioner.

Στην περίπτωση σου καταρχήν πρέπει να κοιτάξεις, άν σηκώνει το το μοτερ το κάτοπτρο.

Για τις ρυθμίσεις ,κάπου διάβασα ότι πρέπει να το βάλεις στην πρώτη θέση του emp centauri 16x1.
Δεν το έψαξα όμως γιατί πρέπει στην πρώτη θέση , και τι άλλο πρέπει να κάνεις.

Το κινητό το βάζουμε στην πρώτη θέση του DiSEqC, καθώς με αυτόν τον τρόπο είναι σίγουρο πως θα το αναγνωρίσει ο δέκτης μας.
Αν πχ το βάλεις στην θέση 16, λογικά θα πρέπει να δηλώσεις στον δέκτη PORT 16 + DiSEqC 1.2.
Υπάρχουν όμως δέκτες που αν ενεργοποιήσεις το 1.0 (4 πόρτες) ή το 1.1 (16 πόρτες), δεν σε αφήνουν να επιλέξεις και άλλη εντολή.
Γι' αυτό και το κινητό το βάσουμε στην πρώτη θέση, η οποία είναι "pass through"
και πάντα αφήνει να περνάνε οι εντολές από τον δέκτη προς το πιάτο, μόνο με ο πρωτόκολο 1.2. -bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: 2 κατοπτρα 110X120 AL-G120 tecatel

Το κινητό το βάζουμε στην πρώτη θέση του DiSEqC, καθώς με αυτόν τον τρόπο είναι σίγουρο πως θα το αναγνωρίσει ο δέκτης μας.
Αν πχ το βάλεις στην θέση 16, λογικά θα πρέπει να δηλώσεις στον δέκτη PORT 16 + DiSEqC 1.2.
Υπάρχουν όμως δέκτες που αν ενεργοποιήσεις το 1.0 (4 πόρτες) ή το 1.1 (16 πόρτες), δεν σε αφήνουν να επιλέξεις και άλλη εντολή.
Γι' αυτό και το κινητό το βάσουμε στην πρώτη θέση, η οποία είναι "pass through"
και πάντα αφήνει να περνάνε οι εντολές από τον δέκτη προς το πιάτο, μόνο με ο πρωτόκολο 1.2. -bye-
ευχαριστω

Απάντηση: Re: 2 κατοπτρα 110X120 AL-G120 tecatel

χρειαζομαι τιποτα αλλο π.χ δαγκανες
Κανονικά έπρεπε να ρωτήσεις αν περιλαμβάνονται μαζί με πιάτο.
Άλλα έχουν ακόμα και ιστό σαν γωνία. Λογικά όμως αν δεν σου είπαν κάτι τέτοιο, σου δίνουν μόνο το πιάτο.

Πάντως φίλε μου (εγώ θα το γράψω ΤΩΡΑ) vazelos πιστεύω οτι θα κάνεις λάθος. Θα γεμίσεις τον χώρο πιάτα (3 θα πάνε) και πάλι θα σου "λείπουν" συχνότητες.
Εγώ ήμουν μαζί σου στο προηγούμενο σχέδιο που είχες για το Mabo 1,8. Μαζί με τα 16 (!) LNB σε ένα πιάτο 1,10 (δεν το πίστευα μέχρι που είδα τις φωτογραφίες. Νόμιζα οτι έκανες λάθος) τα οποία όσο τόσο σε βγάζουν απο την φάση του συνεχούς πήγαινε έλα του μεγάλου-κινητού πιάτου θα είσαι πολύ καλά.

Σίμος

ΥΓ Και κάτι εντελώς καλοπροαίρετα. Προσπάθησε αυτά που γράφεις να τα διατυπώνεις με περισσότερη σαφήνεια. Βάζε και καμιά παράγραφο. Θα γίνει πιο αντιληπτό αυτό που γράφεις γενικότερα.
Τέλος να θυμάσαι οτι δεν υπάρχει ατονικό σύστημα γραφής, ενώ το ? και το λοιπά αντίστοιχα, δεν είναι ελληνικά σημείο στίξης. Είναι (ψιλο)καγκουριά να γράφεις ελληνικά με λατινικά σημεία στίξης.

Πάντως φίλε μου (εγώ θα το γράψω ΤΩΡΑ) vazelos πιστεύω οτι θα κάνεις λάθος. Θα γεμίσεις τον χώρο πιάτα (3 θα πάνε) και πάλι θα σου "λείπουν" συχνότητες.
Εγώ ήμουν μαζί σου στο προηγούμενο σχέδιο που είχες για το Mabo 1,8. Μαζί με τα 16 (!) LNB σε ένα πιάτο 1,10 (δεν το πίστευα μέχρι που είδα τις φωτογραφίες. Νόμιζα οτι έκανες λάθος) τα οποία όσο τόσο σε βγάζουν απο την φάση του συνεχούς πήγαινε έλα του μεγάλου-κινητού πιάτου θα είσαι πολύ καλά.

Σίμος

ΥΓ Και κάτι εντελώς καλοπροαίρετα. Προσπάθησε αυτά που γράφεις να τα διατυπώνεις με περισσότερη σαφήνεια. Βάζε και καμιά παράγραφο. Θα γίνει πιο αντιληπτό αυτό που γράφεις γενικότερα.
Τέλος να θυμάσαι οτι δεν υπάρχει ατονικό σύστημα γραφής, ενώ το ? και το λοιπά αντίστοιχα, δεν είναι ελληνικά σημείο στίξης. Είναι (ψιλο)καγκουριά να γράφεις ελληνικά με λατινικά σημεία στίξης.

για το mabo 1,80 εχω βρει στην κρητη μαγαζι αλλα δεν μου δινει τιμη μαζι με μεταφορικα για ευβοια και ετσι ειπα να παω σε πιο οικονομικη λυση με δυο μικρα,οσο για τα 15 lnb το πιατο ειναι no name 120χ130,
για το τελευταιο ευχαριστω θα προσπαθησω

Vazelos με μεταφορικά από Κρήτη το Mabo θα βγει διπλά λεφτά. ΔΕΝ συμφέρει σίγουρα. Να δοκιμάσεις από εκεί που είπαμε στο άλλο νήμα. Εκτός φυσικά αν είναι τα λεφτά το θέμα οπότε δεν μου πέφτει καν λόγος και με συγχωρείς που το ανέφερα.

Σίμος