2 LNBs αλλαγή πολυδιακόπτη

stelaras1

New member
15 January 2009
48
Athens
Αγαπητοί φίλοι καλημέρα σας,

είμαστε σε καινούρια πολυκατοικία και έχει γίνει εγκατάσταση κεντρικής κεραίας (για τα αναλογικά ψηφιακά) και ένα πιάτο 80άρι για τα δορυφορικά με 1 LNB.

Εδώ και ένα μήνα που έχουμε μπει στο σπίτι τις 2 πρώτες εβδομάδες δεν έπαιζε η αναλογική-ψηφιακή τηλεόραση οπότε πήρα τον μάστορα και ήρθε και το έφτιαξε (κάτι είχε ξεχάσει να συνδέσει).

Ομοίως για τη δορυφορική μιλάω μαζί του αυτές τις ημέρες γιατί κανένας από τους κατοίκους δεν μπορεί να δει δορυφορική, οπότε τον έχω ξανακαλέσει να έρθει να δει.

Αυτό που του είπα είναι επίσης αν μπορεί να βάλει αντί για 1 LNB ακόμα 1 LNB (monoblock? δεν τα ξέρω και πολύ καλά :) ώστε να βλέπουμε και Astra, αλλά μου είπε ότι χρειάζεται και αλλαγή πολυδιακόπτη.
Ισχύει κάτι τέτοιο;

δεν μου φαίνεται και πολύ λογικό, εφόσον τα monoblocks βγάζουν σε μια έξοδο τις συχνότητές τους.

Αν είναι όντως multiswitch (και όχι DiseqC switch) τότε το LNB είναι τύπου quattro και όχι quad, δηλαδή βγάζει 4 καλώδια (L/H, L/V, H/H, H/V) που πηγαίνουν στο multiswitch.

Οπότε η προσθήκη ενός quattro LNB μπορεί να απαιτεί ΚΑΙ αλλαγή...
Ο πιό εύκολος τρόπος είναι να ανέβεις στην ταράτσα και να το δείς.

Edit: Τώρα που το καλοσκέφτομαι (σόρρυ, είναι πρωί και δεν έχω πιεί καφέ ακόμα !) μάλλον έχει βάλει multiswitch. Αν είναι μόνο 1 το LNB που εγκατέστησε, πώς θα έπαιζε το DiseqC;

Last edited:
Φίλιππε,

ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση,

επειδή δεν τον κατέχω και πολύ το πράμα, θα πάω ταράτσα να δω τι έχει κάνει και να πάρω καμιά φωτό για να βγάλουμε άκρη..

Multswitch θα έχει βάλει, οπότε πάτε για άλλο ένα lnb Quattro.

Το θέμα όμως είναι τι multiswitch έχει βάλει, γιατί αν είναι μόνο για έναν δορυφόρο τότε θα πρέπει να αλλαχθεί και το υπάρχον multiswitch....

Φίλιππε,

ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση,

επειδή δεν τον κατέχω και πολύ το πράμα, θα πάω ταράτσα να δω τι έχει κάνει και να πάρω καμιά φωτό για να βγάλουμε άκρη..

Βγάλε μια κοντινή φώτο από το multiswitch και ανέβασε τη εδώ να τη δούμε...

img5022e.jpg

img5020o.jpg

Last edited:
sorry αλλά κάτι είχε κολλήσει πριν και δεν εμφανίστηκαν όλες οι φωτό
να και οι υπόλοιπες

img5017e.jpg

img5019m.jpg

img5021.jpg

Αυτό που φοβόμουν, ο πολυδιακόπτης είναι για έναν δορυφόρο μόνο...

Λοιπόν ...

Όντως το LNB είναι quattro, όντως έχει μπει πολυδιακόπτης 5/16 (δηλαδή 4 sat όπως σου τα είχα πεί πιο πάνω + 1 επίγειο --- 16 έξοδοι) με πιασμένες τις 13 εξόδους και 3 ελεύθερες...

Για να μπεί και 2ο LNB θα πρέπει να αλλάχτεί ο πολυδιακόπτης (καλά σου τα είπε ο τεχνικός δηλαδή) ...

Απο εκεί και πέρα θα πρέπει να αποφασίσετε αν είσαστε (οι ένοικοι δηλαδή) αποφασισμένοι να επωμισθείτε το κόστος της αλλαγής που δεν είναι αμελητέο αλλά διϋλίζεται σε βατά επίπεδα λόγω των 13 παροχών.

Για κόστη και άλλα συναφή, πιο ειδικός είναι ο Αντώνης να σου πεί....

Αν θέλει να βλέπει μόνο το παλικάρι ASTRA δεν μπορεί να βάλει ακόμα ένα lnb στο πιάτο να τον πιάσει παράκεντρα και να το ρίξει μέσα στα επιγεια με combiner?

Αν θέλει να βλέπει μόνο το παλικάρι ASTRA δεν μπορεί να βάλει ακόμα ένα lnb στο πιάτο να τον πιάσει παράκεντρα και να το ρίξει μέσα στα επιγεια με combiner?

Αν είναι μόνο εκείνος που θέλει τον Astra, υπάρχει τρόπος .... Αλλά αν τον θέλουν κι άλλοι;

Ισχύει ότι δεν χρειαζόμαστε και πολλά, νομίζω πως με τον Astra θα είμαστε οκ αφού έχω την εντύπωση πως έχει πιο ποιοτικά κανάλια από τον HotBird (αν και λιγότερα σε αριθμό).

Αυτό για να το ρίξει στα επίγεια με combiner σημαίνει πως ουσιαστικά θα χρησιμοποιηθεί η είσοδος του πολυδιακόπτη που εισάγονται τα επίγεια κανάλια;

κάτι τέτοιο δεν μπορεί να μας κάνει (ώστε να μην αλλάξουμε τίποτα;)
http://www.europesat.gr/index.php?act=viewProd&productId=374

Πόσο είναι περίπου το κόστος ενός πολυδιακόπτη για να ενημερώσω και τους συγκατοίκους και να έχουμε μια εικόνα;

κάτι τέτοιο δεν μπορεί να μας κάνει (ώστε να μην αλλάξουμε τίποτα;)
http://www.europesat.gr/index.php?act=viewProd&productId=374

Δεν νομίζω να κάνει γιατί απο ότι βλέπω λέει LNB Inverto Monoblock Quad.
Στον πολυδιακόπτη αν δεν κάνω λάθος χρειάζεται μόνο Quattro.

Πόσο είναι περίπου το κόστος ενός πολυδιακόπτη για να ενημερώσω και τους συγκατοίκους και να έχουμε μια εικόνα;

Για κοίτα εδώ σε μιά αναζήτηση που έκανα.

Last edited:
Θέλει αλλαγή ο πολυδιακόπτης. Αυτός που σας έβαλε κάνει 120 ευρώ περίπου, ο 9/16 για δύο δορυφόρους κάνει περίπου 170. Επιπλέον θα χρειαστείτε άλλο ένα quatro lnb (περίπου 30 ευρώ) και τα καλώδια. Ζήτα του να πάρει πίσω τον 5/16 και να πληρώσεις τη διαφορά. Σίγουρα θα βρει να τον βάλει σε κάποια άλλη εγκατάσταση.

9 x 16 πολυδιακόπτη θέλετε, από 280 ευρώ και πάνω....

Για monoblock lnb ψάξτο λίγο, θέλετε quattro...δεν κάνει για όλα τα πιάτα... άσε που δεν υπάρχει quattro monoblock !!!!!! Τώρα το θυμήθηκα !!!!!

Τι διαστάσεις έχει το πιάτο ????

Last edited: