2 LNBs αλλαγή πολυδιακόπτη

χαχα την πατήσαμε με το Lnb Λοιπόν, κρίμα!

το πιάτο είναι 80άρι και η εγκατάσταση είναι όπως την είδατε στις φωτό..
13 διαμερίσματα
1600 ευρώ το σύνολο, να υποθέσω ότι η τιμή είναι τσιμπημένη;

100 ευρώ ανά διαμέρισμα δεν είναι τσιμπημένη....

Αλλά πες του τεχνικού ότι το μπλεντάζ από τα καλώδια το κόβουμε δεν το αφήνουμε να σχηματίζει αφάνα !!!!!:afro:

Εγκατάσταση είναι, όχι συναυλία άφρο !!!!!!:D

χαχα την πατήσαμε με το Lnb Λοιπόν, κρίμα!

το πιάτο είναι 80άρι και η εγκατάσταση είναι όπως την είδατε στις φωτό..
13 διαμερίσματα
1600 ευρώ το σύνολο, να υποθέσω ότι η τιμή είναι τσιμπημένη;

Τι περιλαμβάνει το 1600ρη; Επίγεια κεράια, Πιάτο, lnb, multiswitch; Ή και καλωδίωση σε όλα τα σπίτια, πρίζες κτλ; Η καλωδίωση υπήρχε από πριν ή είναι μέσα στα 1600;

100 ευρώ ανά διαμέρισμα δεν είναι τσιμπημένη....

Αλλά πες του τεχνικού ότι το μπλεντάζ από τα καλώδια το κόβουμε δεν το αφήνουμε να σχηματίζει αφάνα !!!!!:afro:

Εγκατάσταση είναι, όχι συναυλία άφρο !!!!!!:D

:afro::afro::afro::afro:
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

ό,τι καλύτερο έχω ακούσει :)

η τιμή περιλαμβάνει τις κεραίες (επίγεια δορυφορική καθώς και τους πολυδιακόπτες που βλέπετε στις φωτό) και όχι τις πρίζες και την καλωδίωση στα σπίτια

:afro::afro::afro::afro:
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

ό,τι καλύτερο έχω ακούσει :)

η τιμή περιλαμβάνει τις κεραίες (επίγεια δορυφορική καθώς και τους πολυδιακόπτες που βλέπετε στις φωτό) και όχι τις πρίζες και την καλωδίωση στα σπίτια

Καλά, σας έσκισε ...

Τα υλικά δε κάνουν πάνω από 300-350 ευρώ, όσο για εργασία, άντε να του πήρε 3-4 ώρες το πολύ.

Σε αυτή την τιμή να απαιτήσεις δωρεάν αντικατάσταση του multiswitch με το 16X9.

Κάπου στα 500 πρέπει να είναι τα υλικά Πάνο....

Και Στέλιο, πάρτε του και καμιά απόδειξη .....:D

απόδειξη πες πως έχει ήδη δώσει..

αυτό που κατάλαβα από τα παραπάνω σημαίνει ότι χρειάζεται αντικατάσταση του πολυδιακόπτη (5/16) που υπάρχει τώρα με έναν 9/16 και αγορά ενός ακόμη 1 quatro lnb

υπάρχει περίπτωση να θέλει να βάλει ακόμα έναν 5/16 για να ρίξει το 2ο lnb (δε νομίζω ότι έχει νόημα αυτό που λέω σωστά;)

Κάπου στα 500 πρέπει να είναι τα υλικά Πάνο....

Και Στέλιο, πάρτε του και καμιά απόδειξη .....:D

Ε όχι και 500.

Κεραία επίγεια καλή: 50 ευρώ
Ιστός - αντιρίδες: 20 ευρώ
Πιάτο 80ρη + βάση: 30 ευρώ
lnb quatro: 30 ευρώ
Πολυδιακόπτης 5/16: 150 ευρώ το πολύ (τον συγκεκριμένο που έβαλε τον βρήκα σε online γερμανικό eshop 99 ευρώ)
280 ευρώ σύνολο. Προσθέτω άλλα 80 ευρώ το πολύ για καλώδια και κοννέκτορες, σύνολο 360 max.

τι λες τωωωώρααα...
δλδ τον 9/16 πόσο μπορώ να τον βρω καμιά 200αριά;

http://www.satshop.tv/EMP-Multiswitch-9-16-Profi-Line-PUI-6

159 ευρώ. Η EMP Centauri δεν είναι Spaun, αλλά θεωρώ πως έχει αρκετά καλή ποιότητα.

Επίσης σκέψου και τα 13/16 και 17/16 (για 3 και 4 δορυφόρους αντίστοιχα) γιατί στο μέλλον ίσως έχεις ανάγκη και από 39 (conn-x tv)

http://www.satshop.tv/EMP-Multiswitch-13-16-Profi-Line-PUI-6

http://www.satshop.tv/EMP-Multiswitch-17-16-Profi-Line-PUI-6

Μεταφορικά περίπου 20 ευρώ. Το κατάστημα είναι έμπιστο, το έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές. Αν βρει Ελλάδα παρόμοιες τιμές ή λίγο ακριβότερες προτίμησέ το (ο επιμένων Ελληνικά κτλ) αλλά όχι και να δίνουμε διπλάσια τιμή.

ετοιμαστείτε για νεές φωτό το απόγευμα,
ήρθε σήμερα ο τεχνικός κ μου είπε ότι κατεβαίνουν 2 καλώδια στο διαμέρισμα,
ένα για δορυφορική και ένα για φηψιακή αναλογική.
Αυτή τη στιγμή έχει κουμπωμένο στο switch που διαμοιράζει στις πρίζες μέσα στο σπίτι το καλώδιο που έρχεται από την ψηφιακή αναλογική.
Αυτός λέει ότι αν θέλω να ρίξω το δορυφορικό σήμα σε μια πρίζα θα πρέπει να βρω ποιο καλώδιο είναι αυτό που πάει στο δωμάτιο που θέλω να έχω δορυφορικό σήμα και να το συνδέσω με το 2ο καλώδιο που έρχεται από πάνω.
Περιορισμός τότε είναι ότι δεν θα βλέπω τα ψηφιακά κανάλια στη πρίζα αυτή.

μου ακούγονται για τρελές πατέντες όλα αυτά.

Μιλάμε οτι έχω μείνει σκεφτικός με την εγκατάσταση που σας έκανε !
Το multiswitch έχει έπανω έισοδο για επίγεια. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει οτι η επίγεια της εισόδου διανέμεται εξίσου στις 16 εξόδους.
Αυτο σημαίνει οτι δεν χρειάζονται ΔΥΟ αλλά ΜΟΝΟ ΕΝΑ καλώδιο, με την προυπόθεση οτι όλες οι πρίζες του κάθε διαμερίσματος είναι συνδεδεμένες σε σειρά (διέλευσης) και οτι η τελευταία της σειράς είναι η τερματική.

Απο κεί και πέρα, μέσα σε καθε διαμέρισμα γίνεται ο διαχωρισμός του επίγειου απο το δορυφορικό και ο περιορισμός είναι πως μόνο σε μια απο τις πρίζες του διαμερίσματος μπορεί να συνδεθεί ο δορυφορικός δέκτης (λογικό αφού δεν γίνεται να ελέγχουν την αντίστοιχη έξοδο του switch 2 διαφορετικοί δέκτες ταυτόχρονα !).

Η συνδεσμολογία σας είναι τουλάχιστον περίεργη και - αν μή τι άλλο - πολύ δύσκολα εξηγήσιμη ...

αυτό πως γίνεται "μέσα σε καθε διαμέρισμα γίνεται ο διαχωρισμός του επίγειου απο το δορυφορικο";
το πιο περίεργο είναι πως μου έλεγε πως στην πρίζα που ρίξω το δορυφορικό μετά τα ψηφιακά επειδή έχουν απώλειες θα χαθούν.
Αυτή τη στιγμή τα πιάνουμε με πολύ χαμηλό σήμα. Περιοχή Άλιμος, κατεύθυνση κεραίας: Πάρνηθα

θα του πω ότι θα πάρω πιο ισχυρό σήμα από Αίγινα και Αλίμονο αν δεν παίζουν

έχω αρχίσει και τα παίρνω οπότε δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα μου φαίνεται..

θα χρειαστεί να πλακωθούμε..

υπάρχουν 2 καλώδια που έρχονται μέσα στο διαμέρισμα,
ένα που έχει δορυφορικό σήμα και ενώθηκε όπως βλέπετε απευθείας με τη πρίζα που ήθελα να έρχεται το δορυφορικό σήμα

και το άλλο που πέφτει σε αυτό το switch που μοιράζει στις άλλες πρίζες μέσα στο σπίτι.

Το περίεργο (αλλά θετικό) είναι πως ενώ έλεγε ότι στη πρίζα που θα ενώσει το δορυφορικό καλώδιο θα πέσει η ποιότητα του ψηφιακού σήματος, αυτό ανέβηκε αρκετά (ίσως επειδή δεν μοιράζεται με άλλες πρίζες)..

img5023y.jpg