2 modem-router μπορώ;;;

Οκ thanks ,θα τα αγοράσω σύντομα ελπίζω (είναι που έχω βάλει και στο μάτι αυτό: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912356) και θα πω εντυπώσεις.....

Όσο για το Acer θα ανοίξω άλλο post,γιατί νομίζω ότι θα ενδιαφέρει αρκετούς.......

Αν θέλεις να streamάρεις HD video με αυτά τα powerplug, δεν ξέρω αν αρκεί η ταχύτητά τους.
Καλύτερα όμως να πει κάτι περισσότερο γι'αυτό κάποιος άλλος φίλος, γιατί δεν έχω δοκιμάσει video streaming ποτέ...

και μαξιλάρι ακόμα, ένα router εκπέμπει το πολύ 200mw , ενώ ενα κινητό αρκετά συχνά φτάνει τα 2watt ,όταν δεν υπάρχει αρκετό σήμα. Η διαφορά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ

Εκτός από την ισχύ εκπομπής (η οποία παίζει σημαντικό ρόλο) υπάρχει και η συχνότητα εκπομπής... Άλλο τα 900 MHz του κινητού, άλλο τα 2,4 GHz του wifi...

Αν γινεται μεταφορα αρχειων ή download ισχυει το ιδιο? δηλαδη ειναι ποιο ακινδυνο απο τα κινητα? μ ενδιαφερει γιατι εγω μωρο.

Στην ίδια ισχύ εκπομπής όσο μεγαλύτερη η συχνότητα τόσο πιο επιβλαβής είναι.
Το κινητό δεν μπορεί να το αποφύγει κανείς. Καλό είναι να μένει μακριά, και σε σημείο με καλό σήμα, ώστε να εκπέμπει λιγότερο.
Το wifi μπορεί να αντικατασταθεί και με ένα καλώδιο...

Απάντηση: Re: 2 modem-router μπορώ;;;

Αν θέλεις να streamάρεις HD video με αυτά τα powerplug, δεν ξέρω αν αρκεί η ταχύτητά τους.
Καλύτερα όμως να πει κάτι περισσότερο γι'αυτό κάποιος άλλος φίλος, γιατί δεν έχω δοκιμάσει video streaming ποτέ...

Για την ώρα θα το χρησιμοποιήσω απλά για να μοιράσω το internet.......

Re: Απάντηση: Re: 2 modem-router μπορώ;;;

Και το homeplug λυση rf ειναι.
Απλως τωρα ακτινοβολουν ολες οι ηλεκτρικες γραμμες μεσα στο σπιτι, (ακομα και αυτες που περνανε διπλα στο κεφαλι σου για τον αλε ρετουρ και τη πριζα διπλα στο κομοδινο (ειτε εχεις, ειτε δεν εχεις homeplug στο δωματιο)...
Απο τη στιγμη που κατεληξες οτι η rf και το wifi ειναι κατι που σε ενοχλει, μια ειναι η λυση. Τα πουλας ολα και πας να μεινεις σε σπηλια.

Το home plug δεν είναι λύση RF.
Από το να μείνεις σε σπηλιά, ίσως είναι προτιμότερη η μέση λύση: αν μπορεί να μπει ένα καλώδιο, γιατί να μην μπει;
Καλή η ευκολία (; ) που δίνει το ασύρματο, αλλά και αποσυνδέσεις έχει, και χαμηλή ταχύτητα και έχεις και έναν πομπό μικροκυμάτων που λειτουργεί συνεχώς. Ένα ταπεινό καλώδιο σε γλιτώνει από όλα αυτά...

Φυσικα και ΕΙΝΑΙ λυση RF το Homeplug.
Εκπεμπει σε συχνοτητες πανω απο τις ακουστικες, οπως ακριβως και ενας πομπος μεσαιων, πανω στο καλωδιο που κουβαλαει 220volt
Αναγκαστικα αυτο ακτινοβολει γυρω γυρω.
Το ταπεινο utp σαφως εχει αλλα πλεονεκτηματα, αλλα οσο δεν ειναι υποχρεωτικο σε νεες κατασκευες σπιτιων να υπαρχει διπλα σε καθε πριζα τηλεορασης μια διπλη cat5e με ακτινωτα καλωδια συγκεντρωμενα σε καποιο κεντρικο σημειο, το ασυρματο ειναι μια αναγκαια λυση.
Η φοβια που υπαρχει σχετικα με την οποιαδηποτε μορφη rf ειναι υποχονδρια και δεν στηριζεται πουθενα αποδεδειγμενα.

Φυσικα και ΕΙΝΑΙ λυση RF το Homeplug.

Οτιδήποτε μεταφέρεται μέσω αγωγού ΔΕΝ είναι RF. Δεν έχει σχέση με την συχνότητα, αλλά με τον τρόπο μεταφοράς.

Εκτός από την ισχύ εκπομπής (η οποία παίζει σημαντικό ρόλο) υπάρχει και η συχνότητα εκπομπής... Άλλο τα 900 MHz του κινητού, άλλο τα 2,4 GHz του wifi...

και 1800

(η μεγαλυτερη κάλυψη της κοσμοτε πχ είναι στα 1800)

Οτιδήποτε μεταφέρεται μέσω αγωγού ΔΕΝ είναι RF. Δεν έχει σχέση με την συχνότητα, αλλά με τον τρόπο μεταφοράς.

Οταν ο αγωγος δεν ειναι θωρακισμενος, συμπεριφερεται και ως κεραια, εκπεμποντας την rf που μεταφερει στο γυρω περιβαλλον.
Τωρα αν αυτη ειναι χαμηλη δεν εχει σημασια ουτε αν διαδιδεται απο δωματιο σε δωματιο , γιατι και το wifi χαμηλη ισχυ εχει, απλως αλλα χαρακτηριστικα διαδοσης.
Οταν ομως περναει το καλωδιο με το 220 με το homeplug διπλα απο το κεφαλι σου στο κρεβατι, παλι για rf μιλαμε..
Δεν υποστηριζω οτι αυτο ειναι απαραιτητα κακο.. αλλα ουτε και το wifi ειναι..

και οι δύο καλά τα λέτε...

"Radio frequency (RF) is a frequency or rate of oscillation within the range of about 3 Hz to 300 GHz. This range corresponds to frequency of alternating current electrical signals used to produce and detect radio waves. Since most of this range is beyond the vibration rate that most mechanical systems can respond to, RF usually refers to oscillations in electrical circuits."

Είναι εντελώς διαφορετική η διαρροή ακτινοβολίας από αθωράκιστο αγωγό και εντελώς διαφορετική η ακτινοβολία που εκπέμπεται με σκοπό την λήψη...

Δλδ τι διαφορετικο εχει? Το θεμα μας δεν ειναι πια ειναι η πιο καταλληλη για τη μεταδοση πληροφοριας, ουτε κατα ποσον ειναι πρακτικο να διαδοθει στο διπλανο δωματιο...
Για καποιον που ενδιαφερεται για ακτινοβολια, 10 εκατοστα απο το κεφαλι του, οταν κοιμαται στο τοιχο διπλα στο καlωδιο μια χαρα εκπεμπει και το homeplug, οπως ευκολα μπορει να διαπιστωσει κανεις με ενα απλο οργανο ανιχνευσης rf..

ΥΓ Ενοικιαζονται σπηλιες σε τιμη ευκαιριας. Πληροφοριες με pm. :D

ΥΥΓ Προσπαθω να πω οτι ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια υπαρχει απο πολυ περισσοτερες πηγες απο οσες νομιζουμε και οτι ο συνολικος εξορκισμος που παρατηρειται γενικοτερα ειναι σαν τις μαγισσες που εκαιγαν το μεσαιωνα. (καλυτερα καμμενες παρα ζωντανες... ωστε να εχουμε το κεφαλακι μας ησυχο....)

Φυσικά και υπάρχει ακτινοβολία (ακόμα και ραδιενέργεια) στην ατμόσφαιρα.
Όσο όμως αυξάνεται η συχνότητα αυξάνεται και ο κίνδυνος.
Σαφώς και με ένα μετρητή μπορείς να διαπιστώσεις την ύπαρξη των 50 Hz σε μικρή απόσταση (εκατοστά) από ένα καλώδιο. Με τον ίδιο μετρητή το RF του homeplug είναι μάλλον δύσκολο να το εντοπίσεις. Το wifi θα το εντοπίσεις όμως σε απόσταση αρκετών μέτρων (για αυτό φτιάχτηκε εξάλλου).
Όμως μιλάμε για εντελώς διαφορετικές συχνότητες και άρα κινδύνους.
Η ενέργεια που μεταφέρουν τα 50 Hz ή τα 50MHz του homeplug έχει μικρή επίδραση στο ανθρώπινο σώμα. Τα 2GHz του wifi όμως μπορούν να αποσπάσουν και να ταλαντώσουν ηλεκτρόνια από τα άτομα του σώματος. Είναι εντελώς διαφορετική η επίδραση.

Το εάν κάποιος θεωρεί την ακτινοβολία του wifi ασφαλή είναι δικαίωμά του. Όμως έλλειψη αυτής της "ευκολίας" δεν σημαίνει σπηλιά.
Για εμένα η χρήση καλωδίου έχει άπειρα πλεονεκτήματα σε σχέση με το wifi. Ένα από αυτά είναι και η έλλειψη της ακτινοβολίας του στο χώρο.
Δεν μου χρειάζεται το ίντερνετ παντού (δεν περιφέρομαι με ένα λάπτοπ και κάθομαι όπου τύχει), οπότε δεν μου προσφέρει κάτι το wifi. Το να το ενεργοποιήσω γιατί ένα καλώδιο κάπου με ενοχλεί "αισθητικά" για εμένα είναι αδιανόητο.

Επίσης το γεγονός ότι κάποιες περιοχές συχνοτήτων συνοδεύονται από όρια αφαλούς χρήσης πρέπει να μας λέει κάτι. Και αυτό που λέει είναι ότι αποδεχόμαστε μια "ασφαλή" ζημιά στον οργανισμό μας για να αποκομίσουμε κάποιο άλλο όφελος. Αν αυτό το όφελος δεν είναι σημαντικό, ποιος ο λόγος να δεχτούμε την "ασφαλή" ζημιά;

Για εμένα πάντα το wifi έχει μια χρησιμότητα αν βρίσκομαι σε εξωτερικό χώρο ή σε κάποιο ξένο χώρο και χρειάζομαι ίντερνετ. Στο γραφείο μου όμως ή στο σπίτι δεν υπάρχει κανένα νόημα η χρήση του.

Όσο όμως αυξάνεται η συχνότητα αυξάνεται και ο κίνδυνος.
Σαφώς και με ένα μετρητή μπορείς να διαπιστώσεις την ύπαρξη των 50 Hz σε μικρή απόσταση (εκατοστά) από ένα καλώδιο. Με τον ίδιο μετρητή το RF του homeplug είναι μάλλον δύσκολο να το εντοπίσεις. Το wifi θα το εντοπίσεις όμως σε απόσταση αρκετών μέτρων (για αυτό φτιάχτηκε εξάλλου).
Όμως μιλάμε για εντελώς διαφορετικές συχνότητες και άρα κινδύνους.
Η ενέργεια που μεταφέρουν τα 50 Hz ή τα 50MHz του homeplug έχει μικρή επίδραση στο ανθρώπινο σώμα. Τα 2GHz του wifi όμως μπορούν να αποσπάσουν και να ταλαντώσουν ηλεκτρόνια από τα άτομα του σώματος. Είναι εντελώς διαφορετική η επίδραση.

Οχι ακριβως...
Ερωτηση κρισεως
εχουμε δυο πομπους που ο καθενας εκπμεπει με 50watt στους 100Mhz
και στους 1800Mhz.
Ποιος πιστευετε οτι ειναι χειροτερη περιπτωση?

Οσο για τους 2.4 Ghz (και οχι τους 2Ghz) ειναι η συχνοτητα που ταλαντωνουν τα μορια του νερου, με αποτελεσμα να θερμαινονται κατω απο υψηλη ακτινοβολια (μιλαμε για 100δες watt σε απο αποσταση εκατοστων).
Με χαμηλοτερες ισχυς/μεγαλυτερες αποστασεις δεν ταλαντωνουν καν...
( η εφαρμογη αυτη λεγεται φουρνος μικροκυματων)

Οχι ακριβως...
Ερωτηση κρισεως
εχουμε δυο πομπους που ο καθενας εκπμεπει με 50watt στους 100Mhz
και στους 1800Mhz.
Ποιος πιστευετε οτι ειναι χειροτερη περιπτωση?

Φυσικά ο 2ος...

Φυσικά ο 2ος...

Λυπαμαι αλλα κανεις λαθος..
Είναι χειρότερο να σε ακτινοβολούν 50W στους 100 MHz, για δυο πολύ απλούς λόγους:

α) Σε απόσταση 10μ, το σήμα των 100 MHz έχει εξασθενήση περιπου 32 dB ενώ το σήμα των 1800 MHz θα έχει εξασθενήσει ~57 dB. Μιλάμε για 25 dB διαφορά, δηλαδή το σήμα 1800 MHz θα φτάσει >200 φορές χαμηλότερο απ' ότι το 100 MHz.
β) Το ανθρώπινο σώμα ξεκινά να απορροφά Η/Μ ακτινοβολία από τους 5 MHz και πάνω, ενώ πάνω από τους 1000 MHz περίπου αρχίζει να εμφανίζει ανακλαστικές ιδιότητες. Ο λογος ειναι οτι το κορμί ενός μέσου ύψους ανθρώπου, ταιριάζει στο μήκος κύματος των 50-100 MHz και απορροφά περισσότερη ενέργεια απ' ότι σε συχνότητες >1 GHz.

Αρα, οι 100 MHz θα σου έρθουν 200+ φορές πιο δυνατά γιατί εξασθενούν λιγότερο με την απόσταση, και το σωμα του ανθιρωπου απορροφά περισσότερη η/μ ακτινοβολια στους 100 MHz απο οτι στους 1800Mhz

Τα παραπανω δεν αποτελουν θεωριες, ουτε αποψεις, ειναι μετρημενα και αποδεδειγμενα απο σοβαρα πανεπιστημιακα και ερευνητικα εργαστηρια, εδω και πολλα χρονια.

Φυσικα το ζητουμενο ειναι τι προκαλουν ολες αυτες οι ακτινοβολιες..
Του ραδιοφωνου τουλαχιστον, που τις εχουμε για πανω απο 70 χρονια στις συχνοτητες των fm δεν εχει βρεθει κατι....

Λυπαμαι αλλα κανεις λαθος..
Είναι χειρότερο να σε ακτινοβολούν 50W στους 100 MHz, για δυο πολύ απλούς λόγους:

α) Σε απόσταση 10μ, το σήμα των 100 MHz έχει εξασθενήση περιπου 32 dB ενώ το σήμα των 1800 MHz θα έχει εξασθενήσει ~57 dB. Μιλάμε για 25 dB διαφορά, δηλαδή το σήμα 1800 MHz θα φτάσει >200 φορές χαμηλότερο απ' ότι το 100 MHz.
β) Το ανθρώπινο σώμα ξεκινά να απορροφά Η/Μ ακτινοβολία από τους 5 MHz και πάνω, ενώ πάνω από τους 1000 MHz περίπου αρχίζει να εμφανίζει ανακλαστικές ιδιότητες. Ο λογος ειναι οτι το κορμί ενός μέσου ύψους ανθρώπου, ταιριάζει στο μήκος κύματος των 50-100 MHz και απορροφά περισσότερη ενέργεια απ' ότι σε συχνότητες >1 GHz.

Αρα, οι 100 MHz θα σου έρθουν 200+ φορές πιο δυνατά γιατί εξασθενούν λιγότερο με την απόσταση, και το σωμα του ανθιρωπου απορροφά περισσότερη η/μ ακτινοβολια στους 100 MHz απο οτι στους 1800Mhz

Μερικά λινκ θα βοηθούσαν, γιατί δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη (μου φαίνεται λανθασμένη). Το ότι η μεγαλύτερη συχνότητα θα φτάσει εξασθενημένη, οφείλεται στο ότι αλληλεπίδρασε περισσότερο με την ατμόσφαιρα, που απορρόφησε μέρος της και το μετέτρεψε σε θερμότητα. Το ίδιο θα συμβεί και από το ανθρώπινο σώμα: θα απορροφήσει περισσότερο από την υψηλή συχνότητα και θα το μετατρέψει σε συχνότητα.
Ναι μεν η ακτινοβολία των 100MHz θα φτάσει με μεγαλύτερη ένταση, αλλά θα με περάσει κιόλας ενώ εγώ θα απορροφήσω κάτι ελάχιστο. Η ακτινοβολία των 2GHz θα φτάσει μειωμένη, αλλά θα απορροφήσω πολύ περισσότερο.

Η απορρόφηση δεν περιορίζεται σε εύρος συχνοτήτων. Το σώμα μας (όπως κάθε σώμα) μπορεί να απορροφήσει όλες τις συχνότητες από το 1 Hz μέχρι την υψηλότερη συχνότητα που υπάρχει στην φύση. Και το κυριότερο αποτέλεσμα της μη ιονίζουσας ακτινοβολίας (όλες δηλαδή μέχρι τις υπεριώδης) είναι η θέρμανση του αντικειμένου που απορροφά.

Πληροφοριακά οι βιομηχανικοί φούρνοι μικροκυμάτων λειτουργούν στα 900 MHz. Τις οποίες μια χαρά απορροφά το σώμα μας...

Και επειδή έχουμε βγει off-topic, ελπίζω να συμφωνήσεις ότι το κλειστό wifi είναι πολύ καλύτερο για το σώμα μας από το ανοικτό wifi, όσο λίγο και αν εκπέμπει. Τώρα αυτό το λίγο πόσο ζημιά κάνει κάνει αν είναι ανοικτό, θα δούμε σε μερικές δεκαετίες. Ότι και να λέμε τώρα είναι πρόωρο... -bye-