2 πιάτα OP150 φτάνουν για παράκεντρες 42Ε - 30W ?

Φίλιππος Φ.

Supreme Member
12 February 2007
3,910
Αθήνα
Κανονικά 1 κινητό θα ήταν υπερ-αρκετό ... Αλλά είμαι πολύ ανυπόμονος στο zapping και δεν θα το άντεχα για πολύ ...

Οπότε πρέπει να μοιράσω το τόξο στα 2 ... και μιάς και τα HD με ενδιαφέρουν περισσότερο απο τα άλλα (το ITV HD κυρίως στις 28,5Ε), η ανατολική πλευρά θα έχει κέντρο στις 28,5Ε με στόχο να καλυφθούν παράκεντρα απο 42Ε - 7Ε (ήτοι τόξο 35 μοιρών αλλά μοιρασμένο 13,5 με 21,5). Κατα συνέπεια, το άλλο θα έχει ένα ακρο στις 4,8Ε και το άλλο στις 30W με κέντρο τις 12,5W που έχουν και τα καλά feeds.

Εχει κανείς άποψη κατα πόσο το εγχείρημα αυτό είναι εφικτό στην Αθήνα ? Και τι ΔΕΝ θα μπορούσα να κατεβάσω με τέτοιο setup εκτός απο το γνωστό Astra 2D ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις γνώμες και τις συμβουλές σας ...

Φίλιππος

Προσωπικά έχω το OP120 (Θεσσαλονίκη) και με κέντρο τις 26Ε κατεβάζω από 39Ε μέχρι 9Ε. Σύντομα θα προσθέσω τις 42Ε και 7Ε (μπορεί και 5Ε). Στις 39 δεν κατεβαίνει μόνο το Ουκρανικό πακέτο, ενώ σις 9Ε κατεβαίνουν οι περισσότερες συχνότητες. Γενικά η συντριπτική πλειοψηφία των συχνοτήτων που κατεβάζω με το κινητό (1μ) κατεβαίνει και με το σταθερό.
Συγκεκριμένα οι δορυφόροι που σκοπεύω είναι
9Ε 13Ε 16Ε 19,2Ε 23,5Ε 26Ε 28,2Ε 39Ε (και 1-2 συχνότητες του 40Ε με το ίδιο lnb)

Γενικά το OP120 κατεβάζει σχετικά καλά τόξο +- 17 μοιρών (μπορεί και +- 19)

Υποθέτω ότι το μεγαλύτερο OP150 θα τα πηγαίνει καλύτερα στο ίδιο τόξο.

@mouratos : Τι πάς να κάνεις ρε αθεόφοβε !!! Είμαι σίγουρος ότι την λύση των 2 toroidal (έστω ενός) την σκέφτηκες και την απέκλεισες. Πας δλδ για καλύτερη ποιότητα από toroidal. Χαρά στο κουράγιο σου εκεί που πάς να μπείς...

@kanenas : Εντυπωσιακό !!!

Σίμος

@mouratos : Τι πάς να κάνεις ρε αθεόφοβε !!! Είμαι σίγουρος ότι την λύση των 2 toroidal (έστω ενός) την σκέφτηκες και την απέκλεισες. Πας δλδ για καλύτερη ποιότητα από toroidal. Χαρά στο κουράγιο σου εκεί που πάς να μπείς...

@kanenas : Εντυπωσιακό !!!

Σίμος

Εβαλα πλώρη για 32 LNBs ;) 2x 16/1 και 1x 2/1 ...

Αλλά ΟΛΑ τα LNB θα είναι twin (κάποια θα είναι quad, για άλλους λόγους - PVR κλπ) οπότε πάω να γράψω 4 ψηφία κόστος και 3 μέρες - τουλάχιστον - στην ταράτσα !

@malakudi
Παναγιώτη, δε λές πάλι καλά που δεν πάω για 2 Prodelin 1,80 !!! (ξέρω οτι δεν γίνεται παράκεντρη με αυτά... αλλά με Mabo 1,85 γίνεται !)

Φίλιππος

ΥΓ: Αυτά θα στηθούν μετά το Πάσχα, να φτιάξει και ο καιρός λίγο :)

Προσωπικά έχω το OP120 (Θεσσαλονίκη) και με κέντρο τις 26Ε κατεβάζω από 39Ε μέχρι 9Ε. Σύντομα θα προσθέσω τις 42Ε και 7Ε (μπορεί και 5Ε). Στις 39 δεν κατεβαίνει μόνο το Ουκρανικό πακέτο, ενώ σις 9Ε κατεβαίνουν οι περισσότερες συχνότητες. Γενικά η συντριπτική πλειοψηφία των συχνοτήτων που κατεβάζω με το κινητό (1μ) κατεβαίνει και με το σταθερό.
Συγκεκριμένα οι δορυφόροι που σκοπεύω είναι
9Ε 13Ε 16Ε 19,2Ε 23,5Ε 26Ε 28,2Ε 39Ε (και 1-2 συχνότητες του 40Ε με το ίδιο lnb)

Γενικά το OP120 κατεβάζει σχετικά καλά τόξο +- 17 μοιρών (μπορεί και +- 19)

Υποθέτω ότι το μεγαλύτερο OP150 θα τα πηγαίνει καλύτερα στο ίδιο τόξο.

Η Θεσσαλονίκη έχει πλεονέκτημα στους Ανατολικούς δορυφόρους (πλήν των Αφρικανικών) οπότε εκει θα μπορούσα να τη σκαπουλάρω με 2 OP120 και να τελειώνω.

Αλλά στην Αθήνα, τα toroidal δεν έχουν καμμία τύχη με το ITV HD, και το OP120 έχει πρόβλημα όταν βρέχει ... Αρα αναγκαστικά πάω για OP150 ...
Το μόνο κακό είναι οτι με κέντρο τις 28,5Ε θα "φτύσει αίμα" το Gibertini για να πιάσει τα πάντα στις 7Ε (είναι και 21,5 μοίρες απόκλιση όπως και να το δεί κανείς, άσχετα αν χρειάζεσαι ένα απλο 80αρι για να τον κατεβάσεις απ' ευθείας...)

Η Θεσσαλονίκη έχει πλεονέκτημα στους Ανατολικούς δορυφόρους (πλήν των Αφρικανικών) οπότε εκει θα μπορούσα να τη σκαπουλάρω με 2 OP120 και να τελειώνω.

Αλλά στην Αθήνα, τα toroidal δεν έχουν καμμία τύχη με το ITV HD, και το OP120 έχει πρόβλημα όταν βρέχει ... Αρα αναγκαστικά πάω για OP150 ...
Το μόνο κακό είναι οτι με κέντρο τις 28,5Ε θα "φτύσει αίμα" το Gibertini για να πιάσει τα πάντα στις 7Ε (είναι και 21,5 μοίρες απόκλιση όπως και να το δεί κανείς, άσχετα αν χρειάζεσαι ένα απλο 80αρι για να τον κατεβάσεις απ' ευθείας...)

Και ξαναλέω. 2 toroidal για το γρήγορο zapping + ένα μεγάλο κινητό (OP150 ή μεγαλύτερο) μπαλαντέρ για όλα τα "δύσκολα" ...

Και ξαναλέω. 2 toroidal για το γρήγορο zapping + ένα μεγάλο κινητό (OP150 ή μεγαλύτερο) μπαλαντέρ για όλα τα "δύσκολα" ...

Παναγιώτη, σαν κόστος είναι "ισα βάρκα ισα νερά".
Απλώς το κινητό θα είναι (δυστυχώς) σχεδόν μόνιμα παρκαρισμένο στον Eurobird 28,5E. Και αυτό γιατί μετά απο 11 χρόνια διαβίωσης στην Αγγλία, μου λείπουν τα κανάλια της ...

Αλλιώς θα ήταν μια πολυ καλή (ίσως η τέλεια) λύση !

Μέχρι που σκέφτηκα να κατασκευάσω μόνος μου toroidal 1,35 !!! Αλλά θα ήταν μεγάλο πρόβλημα η κατασκευή του ανακλαστήρα. Το κυρίως πιάτο είναι (κατ' αντιστοιχία) απλή υπόθεση... Οι δε βαφές, το ίδιο ....

Εγώ πάντως μέχρι το καλοκαίρι θα βάλω και δεύτερη Τ90 για το ίδιο τόξο, ή μεγαλύτερο.
Και πιθανόν ένα πιάτο ακόμη 90-100 εκ για λήψη πέρα από τις 42Ε.:violent-smiley-030: