2 συσκευές με διαφορετικούς λογαριασμούς, ένα application

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, γιατί έχω έναν προβληματισμό τις τελευταίες μέρες.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε κι από τον τίτλο του θέματος, είναι αν μπορούμε να εγκαταστήσουμε στο τηλέφωνό μας μια εφαρμογή που την έχει κατεβάσει κάποιος άλλος, φυσικά με διαφορετικό λογαριασμό.

Είναι εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο??

Αρχικά σας παρακαλώ θα ήθελα να συζητήσουμε αν αυτό είναι δυνατόν να γίνει χωρίς να χρειαστεί να "σπάσουμε" το λειτουργικό του τηλεφώνου (jailbreak δηλαδή).

Το έχω σκεφτεί κι εγώ, αλλά δεν έχω δεύτερο iphone για να δοκιμάσω.
Έτσι κι αλλιώς είναι γνωστό που αποθηκεύει το itunes τις εφαρμογές.
Φαντάζομαι πως αν συνδεθεί ένα δεύτερο iphone θα δημιουργηθεί νέος φάκελλος (δεύτερος "λογαριασμός") από το itunes για το νέο τηλέφωνο. Αν μεταφέρει κανείς στο δεύτερο "λογαριασμό" του itunes τις εφαρμογές του πρώτου τηλεφώνου θα μπορέσει να τις συγχρονίσει στο δεύτερο iphone χωρίς jailbrake? Ιδού η απορία.

δυο υπολογιστες mac / pc γινεται να συγχρονιζουν με το ιδιο τηλεφωνο ?

παντως εγω ειχα στο μακ εφαρμογες ( apps )

- που ειχα κατεβασει απο το pc οσο χρησιμοποιουσα το pc

- που ειχα κατεβασει στο μακ απ ευθειας

δε συγχρονισε καμια

(ιδιος λογαριασμος app store )

( ολες free )

δε συγχρονισε καμια )

Last edited:
Για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, γιατί έχω έναν προβληματισμό τις τελευταίες μέρες.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε κι από τον τίτλο του θέματος, είναι αν μπορούμε να εγκαταστήσουμε στο τηλέφωνό μας μια εφαρμογή που την έχει κατεβάσει κάποιος άλλος, φυσικά με διαφορετικό λογαριασμό.

Είναι εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο??

Αρχικά σας παρακαλώ θα ήθελα να συζητήσουμε αν αυτό είναι δυνατόν να γίνει χωρίς να χρειαστεί να "σπάσουμε" το λειτουργικό του τηλεφώνου (jailbreak δηλαδή).
Δεν ξέρω να σου απαντήσω με σιγουριά,αλλά μπορείς να δοκιμάσεις με μια δωρεάν εφαρμογή, κάνοντας αντιγραφή από τον φάκελλο του itunes του ενός υπολογιστή κ μετά κάνοντας drag&drop στο itunes του άλλου υπολογιστη.

Eγώ πάντως δε νομίζω να γίνεται. Πρέπει και το iphone να έχει τον ίδιο λογαριασμό με αυτόν που θα το συγχρονίσουμε.

Re: Απάντηση: 2 συσκευές με διαφορετικούς λογαριασμούς, ένα application

Δεν ξέρω να σου απαντήσω με σιγουριά,αλλά μπορείς να δοκιμάσεις με μια δωρεάν εφαρμογή, κάνοντας αντιγραφή από τον φάκελλο του itunes του ενός υπολογιστή κ μετά κάνοντας drag&drop στο itunes του άλλου υπολογιστη.

το δοκιμασα με free εφαρμογες

τις πηρα απο πι σι τις εβαλα σε ενα στικακι τις εβαλα στο μακ και δε συγχρονιζει ... ουτε αυτες ουτε καμια !

ουτε αυτες που ειχα κατεβασει στο μακ ...

Βρήκα τη "λύση" αν και δεν είναι και τόσο χακεριά όπως μπορεί να νομίζουν ή να περίμεναν κάποιοι...

Η διαδικασία έχει ως εξής:
1. Κατεβάζει ο φίλος μας την εφαρμογή είτε από το iphone είτε μέσω itunes
2. Αποσυνδέεται από τον λογαριασμό του στο itunes (logout)
3. Με κάποιο πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης συνδέεται ο φίλος μας στον υπολογιστή μας
4. Μπαίνει στο itunes και βάζει τα στοιχεία του λογαριασμού του (για αυτό και μπαίνει απομακρυσμένα, ώστε να μην αναγκαστεί να μας δώσει τον λογαριασμό του κι εμείς με την σειρά μας να γνωρίζουμε. Καθαρά για λόγους ασφαλείας δηλαδή, αν δεν υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη)
5. Κάνει authorize στον συγκεκριμένο υπολογιστή τον λογαριασμό του
6. Κατεβάζει πάλι την εφαρμογή που είχε κατεβάσει
7. Θα του βγάλει το μήνυμα ότι την εφαρμογή την έχει ήδη πληρώσει κι ότι αν θέλει αν την κατεβάσει πάλι δωρεάν
8. Την κάνει donwload
9. Αποσυνδέεται από τον λογαριασμό του
10. Συνδέεται ο 2ος φίλος πια με τον δικό του λογαριασμό, επιλέγει την εφαρμογή, κάνει συγχρονισμό και η εφαρμογή του είναι έτοιμη και εγκατεστημένη και στο δικό του iphone :grinning-smiley-043

Το βήμα 5 είναι αν καταλάβατε το κλειδί στην όλη υπόθεση :operator:

Μειονέκτημα:
Αν θέλει να κάνει κάποια στιγμή update την εφαρμογή, δεν θα μπορεί μόνος του. Θα πρέπει να την κάνει απομακρυσμένα ο χρήστης που την έχει πληρώσει μέσα στο itunes και ο άλλος πάλι με συγχρονισμό να περνάει στο κινητό του την αναβαθμισμένη πια εφαρμογή.

Πλεονεκτήματα:
1. Μπορείτε να εγκαταστήσετε με αυτό τον τρόπο εφαρμογές που δεν υπάρχουν καν στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, αν έχετε κάποιο φίλο που είναι στην Αμερική για παράδειγμα, μπορεί να κατεβάσει αυτός μια εφαρμογή που υπάρχει μόνο στο Αμερικάνικο itunes και με την παραπάνω διαδικασία να την περάσετε κι εσείς στο δικό σας τηλέφωνο.
2. Μπορεί με αυτό τον τρόπο 2-3 κολλητοί φίλοι να μοιράσουν στα 2 ή 3 το κόστος αγοράς κάποιων εφαρμογών που θέλουν να αγορασουν ;)

Last edited:
στην περιπτωση μου εγω κι ο '' φιλος '' ειμαστε το ιδιο προσωπο

το βημα 5 authorize δλδ πως το κανω ?

γιατι μου λεει not authorized for this computer

ακομα και εφαρμογες που κατεβασα απ ευθειας στο μακ

το λογ/μο ομως τον ειχα πρωτα στο πι σι

οταν πηρα το μακ εβαλα τα στοιχεια του λογ/μου στο μακ

και κατεβαζα εφαρμογες

πολλες μου ελεγε οτι τις εχω ξανακαεβασει ...

ομως στο sync : not authorized for this computer

ε πως κανω authorize ?

πρεπει να ανοιξω το παλιο πι σι και να κανω log out ?

επισης παιζει ρολο που ειναι λογ/μος αμερικανικου app store ?

( δεν εχω λογ/μο itunes store εχω μονο στο app store χωρις πιστωτικη )

Last edited:
στο account μου λεει computer authorizations : one machine is authorized to play content purchased with this account

πως βαζω και δευτερο authorization ?

Δεν σε καταλαβαίνω τι λες. Αν είσαι το ίδιο πρόσωπο, τότε σημαίνει ότι έχεις κοινό account, οπότε πού είναι το πρόβλημά σου???
Π.χ. εγώ και η γυναίκα μου έχουμε το ίδιο account και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

ιδιο account αλλα σε διαφορετικους υπολογιστες

δλδ ειχα κατεβασει εφαρμογες στο πι σι

μετα πηρα το μακ

κατεβασα εφαρμογες και στο μακ πολλες απο τις οποιες τις ειχα ξανακατεβασει ελεγε

αλλα το μακ λεει '' not authorized for this computer '' και δε συγχρονιζει καμια (ολες free )

εκτος απο το να βαλω τα στοιχεια του λογ/μου ( οπως εκανα ) πρεπει να κανω και authorize ?

και πως ?

Απάντηση: Re: 2 συσκευές με διαφορετικούς λογαριασμούς, ένα application

εκτος απο το να βαλω τα στοιχεια του λογ/μου ( οπως εκανα ) πρεπει να κανω και authorize ?

και πως ?

Ναι, πρέπει να κάνεις authorize τον λογαριασμό σου για τον συγκεκριμένο υπολογιστή. Κάπου πάνω στα μενού αν ψάξεις έχει την επιλογή (δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς που).
-bye-

Τι authorize και account και μέχρι 5 υπολογιστές και σαχλαμάρες.

Κάτι τέτοια κουλά να μην είχε η apple και θα ήταν πολύ πιό όμορφη η ζωή (όπως επίσης να μην ήταν απαραίτητο το itunes).

"Δυστυχώς", από την στιγμή που αγοράζουμε προγράμματα, πρέπει να υπάρχουν κ δικλίδες ασφαλείας για να αποφεύγονται οι αντιγραφές.
Μια τέτοια δικλίδα είναι κ το iTunes.

το pc τωρα που εχω το μακ οταν κανω authorize το μακ πρεπει να κανω deauthorize το pc ?

μεχρι 5 υπολογιστες ?

δλδ αν καποιος αλλαξει ( θεωρητικα ) 5 υπολογιστες και εχει τον ιδιο λογ/μο

πρεπει να κανει deauthorize τους προγουμενους ...

εγω εχω αμερικανικο λογ/μο ... παιζει ρολο ? να μην παιζουν οι εφαρμογες ?

και αν καποιος θελει δευτερο ( η και δευτερο ) λογ/μο πως γινεται ? σου το επιτρπεπει η αππλε ?

και να αλλαζεις τα στοιχεια και να κανεις sign in με διαφορετικα στοιχεια αναλογα το λογ/μο

εχει και ελληνικο app store ?

ευρωπαικο ?

το αμερικανικο δεν ειναι πιο πλουσιο ?

Υ.Γ.: ναι αν ειναι περιεχομενο που το αγοραζει κανεις τοτε οκ

αλλα εγω που εχω μονο free ?

τι authorize ...

Φίλε μου spyrmak, διάβασα το μήνυμα σου κ δεν κατάλαβα τίποτα.......αν θέλεις να το ξαναγράψεις, θα ήταν πολύ καλό....μην βάζεις τόσες ερωτήσεις μέσα σε ένα μήνυμα...δεν γίνεται κατανοητό...

λεω

πρεπει να κανω deauthorize το πι σι ?

και ταυτοχρονα authorized μπορουν να ειναι μεχρι πεντε υπολογιστες

αρα αμα καποιος εχει ηδη πεντε και θελει να εξουσιοδοτησει καποιον εκτο πρεπει να κανει deauthorize καποιον αλλον ...

σωστα ?

επισης το authorize εχει νοημα σε περιεχομενο που κοστιζει οχι σε free εφαρμογες ( μονο τετοιες εχω )

γιατι το απαιτει η απλλε ?

Last edited:
Η έννοια authorization ισχύει για οποιαδήποτε εφαρμογή, είτε δωρεάν, είτε επί πληρωμή.
Στην ουσία χαρακτηρίζει την σύνδεση τηλεφώνου με iTunes.