2 τροφοδοτικά σε 1 πύργο,γίνεται?

Ulysses

AVClub Enthusiast
28 June 2008
732
Θεσσαλονίκη
Για πείτε ρε παιδιά τη γνώμη σας,θέλω να βάλω κάρτα γραφικών που απαιτεί 400watt τουλάχιστον τροφοδοτικό.Εγώ έχω τώρα ένα 350watt αλλά έχω στην άκρη και ένα με τα ίδια χαρακτηριστικά.Μπορώ να τα βάλω μαζί στον ίδιο πύργο και τι συνδέσεις πρέπει να κάνω?

Υπόψη οτι στον πύργο τώρα υπάρχουν 3 sata HDD,1 BR recorder,1DVD recorder.
Τα τροφοδοτικά που έχω είναι τα εξής..

IMGP4493.jpg

IMGP4494.jpg

Όχι κανονικά δεν γίνεται. Ίσως με πατέντα, αλλά θα είναι τελείως αναξιόπιστο και επικίνδυνο για την υγεία του συστήματός σου.

Επίσης, τα υπάρχον που έχεις, δεν είναι καμίας σοβαρής μάρκας, οπότε καλύτερα να πας σε αγορά ενός καλού και επώνυμου τροφοδοτικού.

Καλύτερα να μην δοκιμάσεις με το υπάρχον να το σηκώσεις το σύστημα, καθώς μπορεί στην αρχή να παίξει, αλλά μόλις θελήσει η κάρτα παραπάνω ρεύμα, να μην έχει να δώσει το τροφοδοστικό (που είναι σχεδόν σίγουρο) και να προκαλέσεις βλάβη στην κάρτα σου.

motherboard, vga και βασικός δίσκος πρέπει να είναι στο ίδιο τροφοδοτικό.
Από εκεί και πέρα αν έχεις άλλους SATA, SCSI δίσκους κλπ περιφερειακά που τα βλέπει μετά το boot μπορείς να τους καρφώσεις σε δεύτερο.
Από τη στιγμή όμως που πας ούτως η άλλος σε άλλο τροφοδοτικό, η αγορά δύο τροφοδοτικών είναι ασύμφορη οικονομικά.

για να ανοιξουν ταυτοχρονα τα τροφοδοτικα ενωνεις το πρασινο με το μαυρο καλωδιο στο διακοπτη. Βαζεις εξωτερικο διακοπτη και ανοιγεις πρωτα το τροφοδοτικο της καρτας γραφικων. Δεν φερω ευθυνη για τυχον ζημιες...

Last edited:
Συμφωνώ και εγώ με τους προλαλήσαντες. Η αγορά ενός καλού τροφοδοτικού μάλλον σου είναι απαραίτητη για να είσαι βέβαιος αφενός ότι θα σηκώσει τις απαιτήσεις και αφετέρου να είσαι καλυμμένος από ζζημιές. Μία άλλη λύση είναι το επόμενο τροφοδοτικό της Thermaltake το οποίο τροφοδοτεί αποκλειστικά την κάρτα γραφικών. Αν το βρεις μεταχειρισμένο πουθενά αρκετά φθηνό ίσως αξίζει ως λύση. Αλλά και πάλι ξαναλέω ένα καλό τροφοδοτικό θα σου λύσει πολλά θέματα. Και πλέον σε προσφορές θα βρεις καλά σε καλές τιμές.

01enlargedView.jpg

http://www.thermaltakeusa.com/product/power/purepower/w0099/w0099.asp

έχει βγει αρκετό καιρό βέβαια οπότε μόνο μεταχειρισμένο θα το βρεις. Μου το έδωσε φίλος μαζί με την κάρτα που αγόρασα από αυτόν και παρόλο που έχω καλό τροφοδοτικό έχω συνδεδεμένη την κάρτα σε αυτό και είμαι ήσυχος.

Re: Απάντηση: 2 τροφοδοτικά σε 1 πύργο,γίνεται?

Ο μόνος λόγος που σκέφτηκα να το κάνω είναι επειδή τα δύο φτηνά τροφοδοτικά τα είχα,και θα τα χρησιμοποιούσα για να μην αγοράζω καινούριο.Αλλά και αλλού που ρώτησα το 95% με απέτρεψε απο το να ενώσω 2 γιατί δεν ήταν σίγουρο για το αν θα παίξει σωστά και μου πρότειναν καινούριο.
Οπότε έτσι θα κάνω,δεν θα βάλω αμέσως την νέα κάρτα γραφικών,θα περιμένω να μαζέψω κανένα φράγκο και θα πάρω corsair 500Watt..

*Επίσης παλιότερα απο φτηνιαδούρα σταθεροποιητή τάσης,πήρε φωτιά το καλώδιο του (έβλεπες τη φλόγα να κινείται αργά αργά πάνω στο καλώδιο) και άρχισε να μου σιγοκαίει το γραφείο και ευτυχώς ήμουν εκεί και το πρόλαβα!!!Γιατί βάζω πολλές φορές το PC να κατεβάζει ταινίες και λείπω για ώρες,μην πάρω και φωτιά για 60-80 ..

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας..