2008 - η χρονιά σε δίσκους

17 June 2006
14,350
1. Markus Stockhausen: Electric Treasures Live In Bonn (Activraum)
2. Bobo Stenson Trio: Cantando (ECM)
3. Was (Not Was): Boo (Rykodisc)
4. Gonzalo Rubalcaba: Avatar (Blue Note)
5. Carla Bley & Her Remarkable Big Band: Appearing Nightly (Watt)
6. Dave Douglas: Moonshine (Universal/Emarcy)
7. Enrico Pieranunzi/Marc Johnson: Yellow And Blue Suites (Challenge Jazz)
8. Misha Alperin: Her First Dance (ECM)
9. Schoenberg: A Survivor From Warsaw/Ode To Napoleon/Violin concerto etc -
Wilson-Johnson/Schulte/Fred Sherry Quartet/Simon Joly Chorale/Philharmonia/Craft (Naxos)
10. Schumann: Dichterliebe and other Heine songs - Finley/Drake (Hyperion)
11. Berg: Three Fragments from Wozzeck/Schubert: Symphony No 9, 'The Great'/Beethoven: Fidelio Overture - Kupper/Cologne Radio Symphony Orch/Erich Kleiber (Medici Arts)
12. Britten: Seven Sonnets of Michelangelo/The Poet's Echo/Hoelderlin Fragments etc - Gritton/ Padmore/ Burnside (Signum Classics)

Last edited:
H Δική μου ενδεκάδα γιά τό 2008(αν προκύψει κάτι το απολύτως εξαιρετικό θα το προσθέσω).
1)Misha Alperin:Her First Dance.E.C.M.
2)Carla Blay and her Remarkable Big Band,Appearing Nightly.
3)Bobo Stenson Trio:Cantando.E.C.M.
4)Brad Mehldau :Trio Live .Nonesuch.
5)Martin Wasilewski Trio:January.E.C.M.
6)Ketil Bjornstad-Terje Rypdal:Live in Leipzig
7)Charles Lloyd Quartet:Rabo de Nube.
8)Σαββίνα Γιαννάτου-Primavera en Salonico:Songs of Another.
9)Johannes Brahms:German Requiem.Wilhelm Furtwangler(Live in Stockholm 19/11/1948).Music@Arts,2008
10)Beethoven 9th ,Lucerne Festival 1954.Furtwangler..Music@Arts(o δίσκος κυκλοφόρησε στά τέλη τού 2007 οπότε δικαιούται να αναφερθεί στό 2008)
11)Sviatoslav Richter:Shostakovich(24 preludes and fugues op.87)-Chopin(Etudes op.10&op.25).Supraphon Music.

Ξεκινάω αργά αλλά σταθερά.

Καλύτερο HIP-HOP κομμάτι της χρονιάς.

Ν.Ε.R.D. - Everyone nose ( έχουν ξεφύγει τα πράγματα και αυτό είναι για καλό μας)

Μορφή ο Lil Wayne και ωραίο άλμπουμ.

Πλακίτσα ο FLO RIDA. Πολύ καλό το Low.

Flashback για ένα κομμάτι που το έλιωσα φέτος

DILATED PEOPLE- Back again (αδιανόητο κομμάτι) 10/10

Απάντηση: Re: 2008 - η χρονιά σε δίσκους

Ξεκινάω αργά αλλά σταθερά.

Καλύτερο HIP-HOP κομμάτι της χρονιάς.

Ν.Ε.R.D. - Everyone nose ( έχουν ξεφύγει τα πράγματα και αυτό είναι για καλό μας)

Μορφή ο Lil Wayne και ωραίο άλμπουμ.

Πλακίτσα ο FLO RIDA. Πολύ καλό το Low.

Flashback για ένα κομμάτι που το έλιωσα φέτος

DILATED PEOPLE- Back again (αδιανόητο κομμάτι) 10/10

Eνημερωμενο σε βρισκω!

Φέτος χωρίζω τους δίσκους σε τρείς κατηγορίες ( τα χρώματα είναι κλεμμένα από τον ΗΧΟ και την βαθμολογία συσκευών , πράσινο = Hi end , κόκκινο = Hi-fi , κεραμιδί = ενδιάμεση κατηγορία :flipout: :flipout::flipout:)

Οι Δισκάρες
CARL CRAIG & MORITZ VON OSWALD – Recomposed ( music by Maurice Ravel & Modest Musorgski ) / Deutsche Grammophon
KIERAN HEBDEN / STEVE REICH – NYC / Domino
E.S.T.- Leucocyte / Act
GRACE JONES – Hurricane / Wall of Sound

Oι ενδιάμεσοι
SATOKO FUJII TRIO- Trace A River
BRAD MELDHAU TRIO – Live
NICK CAVE – Dig lazarus Dig
PAT METHENY – Day Trip

Οι Αξιομνημόνευτοι :
TRIO ELF – 746
MATTHIAS EICKE- The Door
ΜONICA – Avatar
KID LOCO – Party Animals & Disco Biscuits
WOLFGANG HAFNER – Acoustic Shapes
MARC RIBOT'S CERAMIC DOG – Party Intellectuals

Υ.Γ . Υπάρχει και τέταρτη κατηγορία ( αν και συνήθως δεν ασχολούμαστε μαζί της ):
Γιατί τα αγόρασα ; έ ;
Fleet Foxes ( τέτοια μ@μ@κί@ καιρό είχα να πάρω )
:flipout::flipout:

Re: Απάντηση: 2008 - η χρονιά σε δίσκους

Φέτος χωρίζω τους δίσκους σε τρείς κατηγορίες ( τα χρώματα είναι κλεμμένα από τον ΗΧΟ και την βαθμολογία συσκευών , πράσινο = Hi end , κόκκινο = Hi-fi , κεραμιδί = ενδιάμεση κατηγορία :flipout: :flipout::flipout:)

Οι Δισκάρες
CARL CRAIG & MORITZ VON OSWALD – Recomposed ( music by Maurice Ravel & Modest Musorgski ) / Deutsche Grammophon
KIERAN HEBDEN / STEVE REICH – NYC / Domino
E.S.T.- Leucocyte / Act
GRACE JONES – Hurricane / Wall of Sound

Oι ενδιάμεσοι
SATOKO FUJII TRIO- Trace A River
BRAD MELDHAU TRIO – Live
NICK CAVE – Dig lazarus Dig
PAT METHENY – Day Trip

Οι Αξιομνημόνευτοι :
TRIO ELF – 746
MATTHIAS EICKE- The Door
ΜONICA – Avatar
KID LOCO – Party Animals & Disco Biscuits
WOLFGANG HAFNER – Acoustic Shapes
MARC RIBOT'S CERAMIC DOG – Party Intellectuals

Υ.Γ . Υπάρχει και τέταρτη κατηγορία ( αν και συνήθως δεν ασχολούμαστε μαζί της ):
Γιατί τα αγόρασα ; έ ;
Fleet Foxes ( τέτοια μ@μ@κί@ καιρό είχα να πάρω )
:flipout::flipout:

γιά άλλη μιά φορά αποδεικνύεται ότι είσαι κρυψίνους...
ή μοναχοφάης...
-bye-

Από όσα ελάχιστα από αυτά πάντως είχα την τιμή να συνακροαστώ θα έλεγα ότι θα σταθώ στους EST που το post mortem ήταν όντως καλό, παρ όλα τα όσα έγραψα, (ΑΛΛΑ εκτός του γνωστού τους ύφους)
Και όντως στην πράσινη κατηγορία.
Από τα άλλα, συμπαθής ο Pat Metheny, που αγόρασα και εγώ, ούτε μετά βίας μπαίνει στα αξιομνημόνευτα, υπάρχουν άλλα κολοσσιαία δείγματά του, αν και η συνεργασία με νέα ονόματα του έκανε καλό.

Τέλος στα αξιομνημόνευτα η Monica.

Φυσικά ελπίζω να μην περιμένετε να βάλω εγώ 2008, γιατί αναλώθηκα ως συνήθως με τους γνωστούς 30 τίτλους των 70'ς που έχωσα λίιιγο καλύτερα στο πετσί μου - και ομολογώ μου έκανε αρκετό καλό....:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: 2008 - η χρονιά σε δίσκους

γιά άλλη μιά φορά αποδεικνύεται ότι είσαι κρυψίνους...
ή μοναχοφάης...
-bye-

Από όσα ελάχιστα ( έχεις ακούσει Marc Ribot , Satoko Fujii, Kid Loco , Wolfgang hafner , EST , Pat Metheny - ε , τι άλλο θες πιά :flipout:) από αυτά πάντως είχα την τιμή να συνακροαστώ θα έλεγα ότι θα σταθώ στους EST που το post mortem ήταν όντως καλό, παρ όλα τα όσα έγραψα, (ΑΛΛΑ εκτός του γνωστού τους ύφους)
Και όντως στην πράσινη κατηγορία.
Από τα άλλα, συμπαθής ο Pat Metheny, που αγόρασα και εγώ, ούτε μετά βίας μπαίνει στα αξιομνημόνευτα, υπάρχουν άλλα κολοσσιαία δείγματά του, αν και η συνεργασία με νέα ονόματα του έκανε καλό.( Για το 2008 μιλάμε , κουμπάρε )

Τέλος στα αξιομνημόνευτα η Monica.

Φυσικά ελπίζω να μην περιμένετε να βάλω εγώ 2008 ( μα κι εγώ 40 δίσκους φρέσκους αγόρασα μόνο ) , γιατί αναλώθηκα ως συνήθως με τους γνωστούς 30 τίτλους των 70'ς που έχωσα λίιιγο καλύτερα στο πετσί μου - και ομολογώ μου έκανε αρκετό καλό....:flipout:

ελα να σου βάλω Grace Jones και Carl Craig να δούμε τι θα λές :BDGBGDB55:

τα έχω ακούσει όλα αυτά ε ?
φαντάσου τι impact μου φτιάξανε....-bye-

Φυσικά γιά 2008 μιλάμε, και προφανώς ήταν μιά κακή χρονιά...(ΚΑΙ γι αυτόν).

Τι 30 τι 40....

Γιά να σκεφτώ...
πήρα κανένα 2008 ?

σίγουρα κάποιο Lagrene θα πήρα....:flipout:

H επόμενη μικρή λίστα αφορά τα πιο ηλεκτρονικά πράγματα με την ευρύτερη πάντα οπτική.

Το ομώνυμο άλμπουμ της SANTOGOLD ήταν η ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς.
Διασκεδαστικό μέχρι τελευταίου beat. Θα πρωταγωνιστήσει.

O μινιμαλισμός και η εξαιρετικά δομημένη πρόταση του HOL BAUMANN ήταν πραγματικά όαση στην αρκετά ταλαιπωρημένη ηλεκτρόνικα. Ευχαριστώ θερμά Leo09.

Η επιστροφή του TRICKY ήταν άλλη μία απόδειξη ότι ο τύπος παραμένει μορφή, αν και κάποιοι δαίμονες του παρελθόντος που τον κυνηγούσαν ,έχουν ξεδοντιαστεί.

BLUE SKY BLACK DEATH. Εγραψα για τους τύπους ότι για μένα είναι πολύ καλύτεροι από τους Thievery. Και επιμένω.

Το άλμπουμ των STATELESS ήταν η καλοκαιρινή πρόταση στα mainstream πράγματα αλλά ήταν τόσο καλοφτιαγμένο που το καραγούσταρα.

Α FLYING LOTUS. Τα ''χαλασμένα'' του beat, η ξεχαρβαλωμένη soul, τo diy προφίλ του, ήταν αυτά που με κάνουν να ελπίζω σε αυτόν τον Acidαρισμένο νεαρό.

THE BUG. O Λονδρέζικος ''Ζωολογικός'' underground κήπος σε όλο του το μεγαλείο. To poison dart είναι τόσο κλασικό, όσο το Voodoo people.
Ίσως το άλμπουμ της χρονιάς για το είδος. Έχω κάνει και πρόβλεψη ότι θα μπει σε πολλές λίστες.

Υπάρχουν και κάποια άλλα που μου άρεσαν ,όπως του Sasha το Invo2lver αλλά ίσως επανέλθω αργότερα.

Last edited:
Απάντηση: Re: 2008 - η χρονιά σε δίσκους

THE BUG. O Λονδρέζικος ''Ζωολογικός'' underground κήπος σε όλο του το μεγαλείο. To poison dart είναι τόσο κλασικό, όσο το Voodoo people.
Ίσως το άλμπουμ της χρονιάς για το είδος. Έχω κάνει και πρόβλεψη ότι θα μπει σε πολλές λίστες.

.

Καλύτερος δίσκος του 2008 σύμφωνα με το Wire . Αλλο ένα περιοδικό που πρέπει να κόψω :flipout::flipout:

Eυχαριστώ Πέτρο το διόρθωσα.

Δημήτρη ,είχα ειλικρινά την αίσθηση ότι θα μπει πολύ υψηλά σε κάποιες λίστες.
Το είχα γράψει από τότε.

Είναι από τα άλμπουμ που είναι φρέσκα, περίεργα ρυθμικά, με ragga, dub, 2 step και ένα σωρό αλλά στοιχεία, σ´ένα μείγμα αριστοτεχνικά φτιαγμένο.
Το ότι συμμετέχει μέσα του όλη η underground σκηνή του Λονδίνου και οι καλύτεροι Mc's απλά δείχνει την ποιότητα της κυκλοφορίας.

Ευχαριστώ το Wire για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην κατηγορία.:flipout:

Kαλά έκανα και περίμενα πριν βγάλω τα τελικά συμπεράσματα.

Η ΘΕΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ.

Alice_Russell-Pot_Of_Gold_b.jpg

H χθεσινή ενημέρωση από τον Μουκ άλλαξε τα δεδομένα.

Η διασκευή στο Crazy των Gnarls Barkley σπέρνει.

Το ακούω στα ακουστικά γιατί δεν πρόλαβα χθες τα ξημερώματα. Η παρουσίαση θα γίνει και επίσημα μόλις ρουφηχτεί.

Στα καλύτερα της χρονιάς για πλάκα.

Υ.Γ. Και δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ποτέ ,ότι το μωρό είναι ανακάλυψη της κατηγορίας τουλάχιστον για τη χώρα.

Kαλά έκανα και περίμενα πριν βγάλω τα τελικά συμπεράσματα.

Η ΘΕΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ.

Alice_Russell-Pot_Of_Gold_b.jpg

H χθεσινή ενημέρωση από τον Μουκ άλλαξε τα δεδομένα.

Η διασκευή στο Crazy των Gnarls Barkley σπέρνει.

Το ακούω στα ακουστικά γιατί δεν πρόλαβα χθες τα ξημερώματα. Η παρουσίαση θα γίνει και επίσημα μόλις ρουφηχτεί.

Στα καλύτερα της χρονιάς για πλάκα.

Υ.Γ. Και δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ποτέ ,ότι το μωρό είναι ανακάλυψη της κατηγορίας τουλάχιστον για τη χώρα.

Και προχθές και χθες και σήμερα παίζει συνέχεια, μπορεί να ήταν μια ελαφρώς μουντή Πρωτοχρονιά αλλά τουλάχιστον η Θεά κατά τα λεγόμενα σου βοήθησε να είναι τουλάχιστον funky.
Μια οπό τις μεγαλύτερες “μαύρες” φωνές του πλανήτη σήμερα είναι λευκή