2008, η χρονιά των καλών δορυφόρων

Για απρόσκοπτη λήψη στην Αττική ο eurobird 1 απαιτεί κάτοπτρο διαμέτρου μεγαλύτερης από 1,2 μ.. Με 1,5 μ. θα είσαι άψογος.

Σεραφείμ εγω ξέρω ότι βγαινει όλος με 1.2μ (και ενίοτε με 1.1μ), όπου βέβαια ως 1.2μ εννοώ την οριζόντια μικρότερη διάσταση (αυτά συνήθως είναι 1.2Χ1.35μ). Τωρα αν δεν έχουμε σωστή εγκατάσταση ή αν το πιάτο ειναι μάπα ...μπορει να χρειαστεί και μεγαλύτερο! Αυτά βέβαια απο πληροφορίες Αθηναίων, εχω καιρό να δω στην Αθήνα λήψεις.

Απάντηση: Re: 2008, η χρονιά των καλών δορυφόρων

Σεραφείμ εγω ξέρω ότι βγαινει όλος με 1.2μ (και ενίοτε με 1.1μ), όπου βέβαια ως 1.2μ εννοώ την οριζόντια μικρότερη διάσταση (αυτά συνήθως είναι 1.2Χ1.35μ). Τωρα αν δεν έχουμε σωστή εγκατάσταση ή αν το πιάτο ειναι μάπα ...μπορει να χρειαστεί και μεγαλύτερο! Αυτά βέβαια απο πληροφορίες Αθηναίων, εχω καιρό να δω στην Αθήνα λήψεις.
Φίλιππε, με 1,2 μ. η fixed του eurobird δεν είναι σταθερή (μεταφέρω την εμπειρία γνωστού μου με κάτοπτρο 1,2 μ.). Βέβαια θα μας ήταν χρήσιμη κάποια αναφορά με gibertini OP120 για παράδειγμα αλλά πιστεύω ότι για απόλυτη σιγουριά προτιμότερη είναι η χρήση κατόπτρου > 1,2 μ..

Το 1.20μ οπως εχουν αναφερει καποιοι που ψαξαν λεπτομερως τις συχνοτητες για την Αττικη διστυχως δεν αρκει παντα. Θα προτεινα να ανεβεις σε 1.50μ. Φυσικα μιλαμε για Offset κεραια.

Δηλαδή εσείς μιλάτε για πιάτο 1.50Χ1.65 (τετοιο βγαζει άλλος πλην της Gibertini?). Αν ειναι έτσι μαλλον χειροτέρεψε η λήψη του δορυφόρου απο όταν ειχα τις πληροφορίες γιατι το 1.2μ το ειχα ακούσει απο πολλούς και αξιόπιστους...
Να λες καλά που δεν εισαι στην Ανατολική Κρητη...

Ακουω διάφορα για το τι πιάτο χρειάζεται. Αξίζει όμως ο Eurobird 1 μόνος του ενα 1.5μ πιάτο? Τι λένε και αυτοί που τον κατεβάζουν ?
Με ενδιαφέρουν κανάλια με αγγλικά πάντα.

Υ,

Για αγγλικά κανάλια οι 28.2-28.5 ανατολικά είναι μονόδρομος, οπότε σίγουρα αξίζει το πιάτο, ακόμη και σταθερό, αν και καλύτερα κινητό....(και χωρίς το πακέτο έχει αρκετά ελεύθερα, φυσικά το ιδεώδες ειναι το αγγλικό πακέτο)
Οσο για το Supral 2.4m εννοείς να μπει σταθερό στις 28.5Ε και να βλέπει παράκεντρα 13Ε? Φαντάζομαι πως είναι εφικτό, αλλά δεν συμφερει σαν λύση, γιατι πιο φτηνά θα έρθει ενα 1.5μ σταθερό για 28.5 και ενα 1.2μ κινητό για τους υπόλοιπους με μοτερ diseqc (εκτός αν το 2.4μ ειναι κινητό, οπότε φυσικά είναι άψογο!)

Βασικά εγώ θέλω 1 για να μην γεμίσει η ταράτσα. Το ζήτημα είναι αν μπορεί να ανέβει ένα πιάτο τόσο μεγάλο στην ταράτσα (3 όροφοι). Αν δεν γίνετε μπορώ να πάρω και ένα μικρότερο. Αλλά η διαφορά στην τιμή θα είναι μικρή. Τουλάχιστον την τιμή που έχω δει στο net. Δεν ξέρω τώρα αν μπαίνει και καπέλο στο Supral στα Ελληνικά μαγαζιά. :p
Βασικά θέλω κέντρο στα 28.5-28.5 και να κάνει ένα τόξο γύρω στις 30 μοίρες (13-28-42). Αυτό είναι εφικτό. Το έχω δει για τέτοιο πιάτο και αν θυμάμαι καλά ήταν 35 με 40 μοίρες το τόξο.

1. Μήπως ξέρει κανείς που πουλάνε Supral 2.4μ???
2. Μήπως έχει βάλει κανείς μεγάλο πιάτο (2+μ) στην ταράτσα του??? Το κάτοπτρο λογικά είναι ενιαίο και όχι σε κομμάτια και οπότε δεν θα περνάει απ' τις σκάλες

Εαν το πιατο δεν περναει απο τη σκαλα, τοτε θα το ανεβασεις με σχοινι. Ετσι τα ανεβαζουν και οι περισσοτεροι τα μεγαλα πιατα. Οταν διαθετεις τα λεφτα για τετοιο πιατο, ολα τα αλλα ειναι λεπτομερειες Μανο :firstprize:

Απλώς ρωτάω. Άρα όπως ανεβάζουμε και τους μεγάλους καναπέδες. :p

Supral που θα βρω??? Γιατί είχα ρωτήσει ένα μαγαζί και μου είπαν ότι δεν φέρνουν πια. :(

Ελπίζω να μην φαίνετε άσχημα ένα μεγάλο πιάτο στην ταράτσα. Το τωρινό πιάτο αν δεν κάνω λάθος είναι μόλις 1μ. Ενώ αυτό φτάνει και τα 2.67μ!

Last edited:
Άδεια για πιάτο μικρότερο από 3μ??? Μήπως υπερβάλουνε??? Είσαι σίγουρος??? Κάνα link???

Edit:
Γεια σας,

Γνωρίζετε κάποιον νόμο που να λέει αν χρειάζεται ή όχι άδεια από την πολεοδομία για την εγκατάσταση δορυφορικού πιάτου και κεραίας W i- F i; Ρωτάω, γιατί έφαγα 3.000 ευρώ πρόστιμο από την πολεοδομία, σήμερα. Παρακαλώ, βρείτε κάποιον αριθμό νόμου η δεδικασμένου, που θα βοηθήσει πολλούς με δορυφορικά πιάτα και ερασιτεχνικές κεραίες W i- F i.

Ευχαριστώ

Αγαπητέ κύριε,

Θα διευκόλυνε ιδιαίτερα τη νομική υπηρεσία του περιοδικού μας, αν μας δίνατε κάποια επιπρόσθετα στοιχεία, όπως τη νομαρχία που ανήκετε, αν μένετε σε μονοκατοικία ή διαμέρισμα. Επίσης, αν μπορείτε, στείλτε μου το πρόστιμο στο fax : 210-5243345, ώστε να το δώσω στο δικηγόρο του περιοδικού, για να μπορώ να σας δώσω και εγώ κάποια πιο έγκυρη απάντηση. Σύμφωνα πάντως με αυτά που γνωρίζω- και με κάθε επιφύλαξη- καθώς δεν είμαι δικηγόρος, κανονικά χρειάζεστε άδεια από την πολεοδομία, ακόμη και για εγκατάσταση κλιματιστικού ή ηλιακού θερμοσίφωνα.

Με εκτίμηση

Sat team
Πηγή: http://209.85.135.104/search?q=cach...κατόπτρου+πολεοδομία&hl=en&ct=clnk&cd=2&gl=uk

Last edited:
οτιδήποτε έχει μεγαλύτερο ύψος από 1,5 μέτρο , θέλει άδεια ( εαν θυμάμαι καλά ) εξαιρούνται οι κεραίες τηλεόρασης ( αλλά όχι πάνω από 2,5 μέτρα πάλι )

4μ είναι. Άρα δεν έχω πρόβλημα. Η βάση 1μ+ θα είναι.
http://newbie.twmn.net/index.php/Νομικά_Θέματα

Edit:
Σύμφωνα με υπουργική απόφαση το ύψος της κατασκευής δεν μπορεί να εκτείνεται πάνω από 4 μέτρα από την βάση της.
Πηγή: http://ngia.rootforge.org/content/Tutorials/PlugMeIn/Mast.htm
Άρα λογικά 4μ είναι το συνολικό ύψος. Οπότε αφού δεν ξεπερνάει τα 4μ αυτό το πράγμα δεν θα έχω πρόβλημα. :)

Last edited:
Ναι, αλλά δεν νομίζω να επιτρέπετε κεραία 4μ ύψος, αλλά να απαγορεύετε ένα κάτοπτρο μικρότερο από 3μ. Θα τους πάρω τηλ για να είμαι σίγουρος. Ξέρει κανείς κάνα τηλ??

Edit: Θα πάρω το τηλ κέντρο του ΥΠΕΧΩΔΕ (http://www2.minenv.gr/Contact/press_gr.html).

Last edited: