2014

140214-angel-olsen.jpg

Angel Olson: Burn Your Fire For No Witness

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: 2014

Κωστα, υπερβαλεις!

δώσε του μερικά ακούσματα ακόμη Πέτρο.
ποπάκι - αλλά σαφώς καλύτερο και πιο πρωτότυπο από του Jack White. Αυτόν τον τελευταίο τον ακούω
και είναι σαν Neil Young αλλά χωρίς ..."λιπαρά".

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 2014

δώσε του μερικά ακούσματα ακόμη Πέτρο.
ποπάκι - αλλά σαφώς καλύτερο και πιο πρωτότυπο από του Jack White. Αυτόν τον τελευταίο τον ακούω
και είναι σαν Neil Young αλλά χωρίς ..."λιπαρά".

To ακουσα δυο φορες και φυσικα μου αρεσε. Απλα δε συμφωνω με το 5/5.
Τον Jack "οφειλουμε" να τον στηριζουμε επειδη και αυτος στηριζει το ροκ, στρεφει τον κοσμο στη καλη αμερικανικη μουσικη του παρελθοντως, στηριζει με φανατισμο το βινύλιο (παρηγγειλα σε βινυλιο το αλμπουμ του, ενω ξερω πως ελαχιστες φορες θα παιξει και πως βασικα θα το ακουω απο mp3, στο αυτοκινητο) και ειναι ωραιος τυπος γενικα. Μακαρι να υπηρχαν περισσοτεροι σαν κι αυτον, με τοση αναγνωρισιμότητα. Ειναι της "κατηγοριας" Bruce Springsteen, Pearl Jam, Neil Young (βγηκαν μαζι στο show του Jimmy Fallon) και μερικων ακομα. Ειναι ο νεοτερος απο αυτους.

Ήρθε και mr bad guy με πολύ ξινίλα σήμερα…

Λοιπόν από τις μέχρι τώρα προτάσεις!

Angel Olson: αβαθμολόγητο! Τα γυναικεία σε καταστολή (έστω και με κάποιες εξάρσεις ) φωνητικά είναι το χειρότερο μου! Δεν έχω φίλτρο σε αυτά! Καλά κακά όλα ίδια τα ακούω…

Οι Mogwai συνηθισμένοι όπως πάντα…

Οι Black Keys σαν να έπιασαν την καλή μου φαίνεται…..με το καλό και στο Billboard…

Ο Jack White καταπίνεται εύκολα και πάει με ποτά καλοκαιρινά και μη! Ευχάριστο άκουσμα αλλά δεν θα το αγόραζα ποτέ! **1/2 αυστηρά…άντε κάπου κοντά στο ***

Λίγο πάνω από *** οι Swans, το she loves you είναι ***1/2…..γενικά το προηγούμενο (Seer) αν και ασυμμάζευτο μου άρεσε πιο πολύ! (συγκρίνουμε πάντα τους τελευταίους τους δίσκους)

Hauschka: Abandoned City: ξεκινάει πολύ καλά με ένα εξώφυλλο που υπαινίσσεται πολύ περισσότερο τελικά urban feeling από αυτό που η ίδια η μουσική προσφέρει…
Θα μπορούσε να είναι ευφυέστατο αν δεν ήταν τόσο μετρονομικό…..
Φορμαλισμός…….***

Και ενώ θα ήθελα να κλείσω επεισοδιακά με μεγάλο θάψιμο, δυστυχώς:flipout::flipout::flipout: στις προτάσεις σας υπήρξε και δίσκος που μου άρεσε παρά πολύ!!!!!!

Gruff Rhys: American Interior: Είναι αυτό που λέμε “μία βαριά κατάρα σέρνεται κυρά μου πάνω από το κεφάλι σου”(Red violin)…Έξοχη ποπ με μία απίστευτη μελαγχολική διάθεση πάντα! Οι ενορχηστρώσεις κυρίως στις γέφυρες και στα φινάλε είναι απίστευτα κομψές! …και ενώ μιλάμε για δυο τελείως διαφορετικές σχολές και φαντάζομαι πως και οι ίδιοι μπορεί να μην το έχουν καν συνειδητοποιήσει η αναφέρει μέσα στο γονίδιο τους υπάρχει ενσωματωμένο κάτι από Simple Minds…
θα έβαζα πέντε αλλά επειδή είμαι όπως είπα πολύ ξινισμένος ****1/2

θα επιστρέψω ακόμα πιο στρυφνός:behead::elefant::elefant:…..

Απάντηση: Re: 2014

Gruff Rhys: American Interior:
θα έβαζα πέντε αλλά επειδή είμαι όπως είπα πολύ ξινισμένος ****1/2

Δηλαδη, να ξανακανουμε, για πολλοστή φορα, τη γνωστη συζητηση περι βαθμολογιων; :grinning-smiley-043
ΟΚ, λοιπον, ας βαλουμε 5 ή 4,5 σε αυτο το αλμπουμ. Στο exile οn main street να βαλουμε επισης 5; Ειναι ισαξια; Η μηπως καθε εποχη εχει τη δικη της βαθμολογηση; Πχ, ο καλυτερος παικτης του φετινου μπασκετικου Αρη παιρνει 5/5 και ο Γκαλης παιρνει παλι 5/5;

Προσωπικα, 3,5/5 βαζω στα ΠΟΛΥ καλα αλμπουμ της εποχης μας. ΜΑΞ 10/ετος, τα τελευταια χρονια. Και πολυ τους ειναι!:grandpa::grandpa::grandpa:

Πολυ σωστος ο κυριος Πετρος
5αρια δεν υπαρχουν στην σημερινη περιοδο ζωης
αυτα γραφει ο κυριος Λυμπε
και κακομαθαινει και τον νεαρο Μπαιρα

Αν κάποιος ορίσει ένα συγκεκριμένο σύστημα κριτηρίων για να βαθμολογεί θα πρέπει να αυτοαναιρείται συνεχώς!
Θα το πω και λαϊκά: “Ποιος είμαι εγώ που υποτίθεται ότι μπορώ να σταθμίσω παράγοντες, με τέτοιο τρόπο ώστε να βαθμολογώ με απόλυτη αυστηρότητα και συγκρίνοντας πάντα διαφορετικές εποχές, είδη κλπ, και πως μπορεί αυτό να γίνει από την στιγμή που είμαι ημιμαθής( και μεταξύ μας όλοι είμαστε και πάντα θα είμαστε μπροστά στο άπειρο της μουσικής)?....Αν λοιπόν κάποιος υποθέσουμε πως έχει θητεία σε κλασική, jazz και rock τότε λογικά θα πρέπει να βαθμολογεί δίσκο των Stones από 2,5 αστέρια και κάτω! Και πάλι σωστός με την δική του λογική δεν θα είναι γιατί πιθανότατα δεν θα γνωρίζει άλλα είδη! Δεν τετραγωνίζεται ο κύκλος με τίποτα παίδες μου…………

Ο κάθε δίσκος κρίνεται στον καιρό του, στο είδος του και σε συνάρτηση πάντα και με τις υπόλοιπες κυκλοφορίες στην συγκεκριμένη περίοδο.....

Που είναι και καλύτερο από το Pepper's! (Κόλαση: θα ακολουθήσουν άπειρα μηνύματα από ομάδα εξαγριωμένων μπιτλάδων:Banane0::Banane0::music-smiley-005:)

Πφφ..Εμπορικουρες....Οι αδικημένοι της υπόθεσης είναι οι παρακάτω Μεξικανοι οι οποίοι ξεκίνησαν να διασκευάζουν κομμάτια των Beatles και σύντομα τους ξεπέρασαν...(Να μην ακουει ο Στελιος) ...Φτωχαδακια που έπαιζαν τύμπανα σε καρέκλες μέχρι να βγάλουν πέντε φράγκα και ν' αγοράσουν ένα κανονικό σετ...Τελικά δεν πλούτισαν αλλά τους έμειναν τα ταμπουρα...

333.jpg

Ωπ..Σορρυ...Εδώ μιλάμε για το '14 κι εγώ πήγα πολύ πίσω...

Πολυ σωστος ο κυριος Πετρος
5αρια δεν υπαρχουν στην σημερινη περιοδο ζωης
αυτα γραφει ο κυριος Λυμπε
και κακομαθαινει και τον νεαρο Μπαιρα

Ο νεαρός μπάιρα είναι πανευτυχής γιατί το Σαββατοκύριακο ανακάλυψε όχι μόνο τον δίσκο πεντάρι της χρονιάς, αλλά και το κομμάτι της χρονιάς!

Ο δίσκος (πεντάρι) μοιάζει με μια διαμαντένια δαχτυλήθρα που κόβει παγάκια! Δεν είναι παγωμένο όμως είναι melt…..

Το κομμάτι πεντάρι της χρονιάς είναι ποπ!
Ποπ? Βασικά είναι ένα baroque electro gospel ενός αγοριού (περίπου) που το ρεφραίν είναι ικανό να σου ανεβάσει την πίεση στο 20! Έμαθα ότι αυτοκτόνησε ο Jimmy Somerville:rip:.............

Επίσης, ετοιμαστείτε για μια μεγάλη έκπληξη..
Κυκλοφορεί Ελληνικό γκρουπ το οποίο αρχίζει και γίνεται ιδιαίτερα αγαπητό στους ξένους underground κύκλους! Τον Ιούνιο θα κυκλοφορήσουν maxi single το remix του οποίου θα επιμεληθεί ο ίσως πιο underground dj αυτή την στιγμή στην Ευρώπη…..
Και δεν είναι απλά καλοί! Είναι πάρα πολύ καλοί….
Είχαν ανοίξει την συναυλία των Fall στο Gagarin…

Παίδες μην βλασφημείτε, οι Stones, έβγαλαν 6 τουλάχιστον άλμπουμ (Aftermath, Between the Buttons, Let It Bleed, Get Yer Ya-Ya's Out!, Sticky Fingers, Exile on Main St.), δεκάρια, με άριστα το 5!. Το Their Satanic Majesties Request, το θεωρώ υποδεέστερο, χωρίς να λέω ότι δεν είναι καλό. Και το αναφέρω μετά λόγου γνώσεως.
Α και κάποια πράγματα δεν "αντιμετωπίζονται" με υποκειμενισμούς, οπτικές, επίπεδο γνώσεων, ακαδημαϊσμούς ή ότι άλλο υπαγορεύει η διαλεκτική μας για να υποστηρίξουμε την άποψή μας. Κύριοι, μιλάμε για ροκ εντ ρολ, που η αμεσότητα του "μηνύματος" είτε σε κυριεύει και γίνεται ύμνος της ύπαρξής σου ή το προσπερνάς και ζητάς αλλού παρηγοριά...

Πάμε τώρα στο 2014 και στις νέες κυκλοφορίες. Πες το βρε Γιώργη το πεντάρι της χρονιάς, μην μας κρατάς σε αγωνία.
Πέτρο και Κώστα, ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
:ernaehrung004:

Για πεντάρι δεν ξερω, αλλα ενα τεσσερα-μισό για την Ολσεν, για τον Φροστ σιγουρα
Γιωργο εχεις ακουσει φανταζομαι το καινουργιο της κας Τσερρυ, εκει κοντα και αυτο
να σου προτεινω (εσενα ειδικα!) τους Madlib στο Pinata Beats, που δεν τους ηξερα ,
τους ακουσα και με εξεπληξαν

Last edited by a moderator:
Παίδες μην βλασφημείτε, οι Stones, έβγαλαν 6 τουλάχιστον άλμπουμ (Aftermath, Between the Buttons, Let It Bleed, Get Yer Ya-Ya's Out!, Sticky Fingers, Exile on Main St.), δεκάρια, με άριστα το 5!. Το Their Satanic Majesties Request, το θεωρώ υποδεέστερο, χωρίς να λέω ότι δεν είναι καλό. Και το αναφέρω μετά λόγου γνώσεως.
Α και κάποια πράγματα δεν "αντιμετωπίζονται" με υποκειμενισμούς, οπτικές, επίπεδο γνώσεων, ακαδημαϊσμούς ή ότι άλλο υπαγορεύει η διαλεκτική μας για να υποστηρίξουμε την άποψή μας. Κύριοι, μιλάμε για ροκ εντ ρολ, που η αμεσότητα του "μηνύματος" είτε σε κυριεύει και γίνεται ύμνος της ύπαρξής σου ή το προσπερνάς και ζητάς αλλού παρηγοριά...

Πάμε τώρα στο 2014 και στις νέες κυκλοφορίες. Πες το βρε Γιώργη το πεντάρι της χρονιάς, μην μας κρατάς σε αγωνία.
Πέτρο και Κώστα, ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
:ernaehrung004:

Τέτοια γουστάρω Grio...
τρελαίνομαι με τέτοιες δηλώσεις....
Ποιος τα γ@@@@ τα κριτήρια αξιολόγησης.........

Που είναι και καλύτερο από το Pepper's! (Κόλαση: θα ακολουθήσουν άπειρα μηνύματα από ομάδα εξαγριωμένων μπιτλάδων:Banane0::Banane0::music-smiley-005:)

δεν υπαρχουν απειρα μηνυματα
ουτε εξαγριωμενοι Μπιτλαδες ....
το Pepper's δεν εχει βαθμολογια ουτε συναγωνιζεται
μ αλλους δισκους

το American Inteterior ειναι ενας θαυμασιος δισκος
θα τον ακουσουμε μερικες φορες
και μετα παμε στο επομενο
και η ζωη συνεχιζεται με τα ωραια της και τα μη ....

:BDGBGDB55:

δεν υπαρχουν απειρα μηνυματα
ουτε εξαγριωμενοι Μπιτλαδες ....
το Pepper's δεν εχει βαθμολογια ουτε συναγωνιζεται
μ αλλους δισκους

το American Inteterior ειναι ενας θαυμασιος δισκος
θα τον ακουσουμε μερικες φορες
και μετα παμε στο επομενο
και η ζωη συνεχιζεται με τα ωραια της και τα μη ....

:BDGBGDB55:

όλα είναι σχετικά Στέλλιο
εγώ πχ πρέπει μιας και το ξέρω από τα 10 μου να έχω ακούσει το a broken frame των Depeche Mode τουλάχιστον 2000 φορές (Δεν υπερβάλλω , μόνο για τα δυο πρώτα χρόνια μετά την αγορά του το άκουγα κάθε μέρα), και το mezzanine γύρω στις 300 από το έτος κυκλοφορίας του….
Ζήτημα είναι να έχω ακούσει 5 φόρες το pepper…

Παίδες μην βλασφημείτε, οι Stones, έβγαλαν 6 τουλάχιστον άλμπουμ (Aftermath, Between the Buttons, Let It Bleed, Get Yer Ya-Ya's Out!, Sticky Fingers, Exile on Main St.), δεκάρια, με άριστα το 5!. Το Their Satanic Majesties Request, το θεωρώ υποδεέστερο,

Γρηγορη δεν βλασφημούμε καθόλου...Οι Stones έβγαλαν σπουδαία άλμπουμ για συναυλιακούς χώρους και το Their Satanic Majesties Request για να μας αποδείξουν ότι υπάρχει και το απαραίτητο υπόβαθρο.(Να μην πάει χαμένη και η ιστορία με τον πατέρα του keith richards,σύμφωνα πάντα με τον αστικό μύθο :flipout: )...Όπως και να χει, δεν έχω σκοπό να πείσω κανέναν για κάτι που αποτελεί προσωπική εκτίμηση...Απλά λέω την γνώμη μου η οποία σε κάποιους μπορεί να φανεί σαν υβριστική,ενώ κατά βάθος δεν έχει τέτοιο σκοπό...
Αλλά ας γυρίσουμε στο 2014,μην χαλάμε και το νήμα του Πέτρου..

Μια χαρά είναι και οι παράπλευρες συζητήσεις. Έχουν προκύψει νήματα διαμάντια με τέτοιες συζητήσεις.
Keep going...:smile: