2014

Μεταφέρω αυτούσιο το κείμενο που συνόδευε την αντίστοιχη ανάρτηση μου στο facebook! Δεν αποτελεί παρουσίαση.......

"Το nightshades παιχνιδίζει σχεδόν ξεδιάντροπα σε μια παρτιτούρα συνειρμών, κοσμοπολιτικό και παθιασμένο ταυτόχρονα, ασυμβίβαστο και ταπεινό, σαρώνει έξι επτα δεκαετίες μουσικών ρευμάτων στην jazz για να φτάσει στο σήμερα όχι αποκαμωμένο αλλά με το βλέμμα σε ένα ιδανικό μέλλον! Σε μία ιδεατή διάσταση όπου τα πάντα στην πιο αγνή τους μορφή μπορεί να συνυπάρχουν αρμονικά. Ο υπνωτισμός με την νηφαλιότητα, το ατσάλινο με το εύθραυστο, το κομψό με το παρανοϊκό.

Το μόνο στερεότυπο στο όποιο λάγνα σχεδόν βυθίζεται είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να υφίσταται στην υψηλή τέχνη! Η ατμόσφαιρα, το σύνολο εκφρασμένο έξω από τον καταστροφικό εγωκεντρισμό των ταλαντούχων μουσικών!

Σε μια εποχή που η πολιτιστική κρίση έχει προϋπάρξει της δήθεν οικονομικής, το nightshades του Matt Bauder, έρχεται να θυμίσει στο κόσμο αυτό ακριβώς που έχει περισσότερο ανάγκη! Την ομορφιά και την ελευθερία!

Ιδανική δε, μουσική επένδυση σε ένα υποτιθέμενο remake του Orient Express, μιας και από κάθε άποψη είναι ένα “Εγκλημα Υψηλής αισθητικής"

41cZbj3iEEL.jpg

Matt Bauder and Day in Picture - Nightshades (Clean Feed) 2014 ****1/2

Καλέ μου Σπύρο, μην "αμύνεσαι", άλλο ήταν το πνεύμα των γραφομένων μου. Γράψε ότι θέλεις και με όποιο τρόπο επιλέξεις. Αυτό που υπονόησα, ίσως με περίσσιο πάθος, είναι ότι η μεγαλοσύνη ενός καλλιτέχνη τελικώς αποδεικνύεται από το έργο και την επιδραστικότητά του. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι αντιπροσωπεύουν, αν και μπορώ να το φανταστώ, κομμάτια σαν τα Street Fighting Man, Under My Thumb, Street Fighting Man, Sympathy for the Devil, Satisfaction, Brown Sugar, You Can't Always Get What You Want, για να αναφέρω μερικά, για ανθρώπους που μεγάλωσαν με άλλα ακούσματα, αλλά πιστεύω ότι αυτά έχουν πια περάσει στη σφαίρα του κλασικού και ανεπανάληπτου που δεν χρήζουν ούτε επανεκτίμησης ούτε επικαιροποίησης. Ίσως για κάποιους ακούγομαι ως δογματικός, αλλά εγώ σήμερα, πολύ απλά αναζητώ για τα νέα "κλασικά" ακούσματα που στην ανακάλυψή τους βοηθάτε εσείς οι νεώτεροι και "ευέλικτοι", έχοντας βέβαια σαν αναφορά τα "δικά" μου παλαιά και καταξιωμένα.

Γιώργη, το εξώφυλλο με ενθουσίασε και θα το αναζητήσω πάραυτα.
Φιλιά

1396966861_front.jpg

Επίσης μεταφέρω κείμενο από τον λογαριασμό μου στο facebook....

Επαναλαμβάνω πως τα κείμενα αυτά δεν είναι "παρουσιάσεις", αλλά αν ενοχλούν την νεοσυντηρητική πλευρά του φόρουμ να μου το πείτε για να συμμορφωθώ λίγο....λίγο...όσο πατάει η γάτα....

"Λίγα πράγματα πλέον σε κάνουν να αισθάνεσαι πως υπάρχει μέλλον, και κατά 99% αυτή η αίσθηση δεν προέρχεται από τους συμπατριώτες σου! Το παίρνουμε απόφαση και προχωράμε, αυτή ή χώρα είναι πεθαμένη χρόνια και τώρα αρχίζει να σαπίζει κιόλας!
Η μουσική, η τέχνη γενικά, όταν στρέφει το βλέμμα στο μέλλον σε γεμίζει με θάρρος ακριβώς γιατί αντικατοπτρίζει την ανάγκη του ανθρώπου ενίοτε μιας ολόκληρης κοινωνίας να συνθλίψει το κεφάλι του φιδιού, να αισθανθεί , να κλάψει , να γελάσει, να δημιουργήσει! Στην τελική να κλείσει στον κλουβί του τον νέο συντηρητισμό και να τον καταδικάσει σε ασφυξία!
Ο σχεδόν καχεκτικός (εμφανισιακά πάντα), o πιτσιρικάς Douglas dare, με σπουδές στο πιάνο και μητέρα καθηγήτρια πιάνου, κυκλοφορεί στην Erased tapes παρακαλώ!!! την πρώτη ολοκληρωμένη προσωπική του δουλειά έχοντας μάλιστα την υποστήριξη των Nils Frahm και Olafur Arnalds
Ο αντίστοιχος πιτσιρικάς στην Ελλάδα, διασκεδάζει στο μπουρνάζι , ακουει Κιάμο και ψηφίζει την θανατίλα! Αλλά του φταίει ο κακός καιρός που δεν μπορεί να κολυμπήσει!
Βεβαία για να αισθανθείς ελεύθερος μέσα στο νερό δεν χρειάζεσαι απλά γαλάζια νερά και λαμπερό ήλιο! Πρωτίστως χρειάζεσαι καθαρή συνείδηση αλλιώς θα πνιγείς "

Douglas Dare - Whelm (Erased Tapes) 2014 ****

Last edited by a moderator:
Επίσης μεταφέρω κείμενο από τον λογαριασμό μου στο facebook....

Επαναλαμβάνω πως τα κείμενα αυτά δεν είναι "παρουσιάσεις", αλλά αν ενοχλούν την νεοσυντηρητική πλευρά του φόρουμ να μου το πείτε για να συμμορφωθώ λίγο....λίγο...όσο πατάει η γάτα....

Αυτό πάλι πού κολλάει βρε Γιώργο;

Αυτό πάλι πού κολλάει βρε Γιώργο;

Διονύση το είπα επειδή ο τρόπος που παρουσιάζω στο fb, η γλώσσα είναι διαφορετική από αυτήν που χρησιμοποιώ επίσημα εδώ! Δεν είμαι διχασμένη προσωπικότητα απλώς εκεί έχεις την δυνατότητα να γράφεις όπως θέλεις επειδή ο τοίχος είναι δικό σου! αλλά βασικά ξέρεις ότι είμαι και λίγο πειραχτήρι....πικάντικο αστείο ήταν ή με τέτοιο έμοιαζε :angel:

Μια χαρά είναι η γλώσσα σου ακόμη και για εδώ!
Πολυεπίπεδη, μεστή νοημάτων και σφύζουσα συνειρμών.
Μην ξεχνάς ότι κατά καιρούς έχουν γραφεί εδώ κείμενα ελευθεριάζουσας γλώσσας...:D

Last edited:
Μην ξεχνάς ότι κατά καιρούς έχουν γραφεί εδώ κείμενα ελευθεριάζουσας γλώσσας...:D

Εντάξει λοιπόν, θα την κάνω χειρότερη και πιο κοφτερή :idea:
Άσχετο : νομίζω πως θα σου αρέσει ο Douglas Dare......

Επαναλαμβάνω το Post μου διότι το κουτσούρεψε ο δαίμων των forum:

Πολυεπίπεδη, μεστή νοημάτων και σφύζουσα συνειρμών.

Άσχετο : νομίζω πως θα σου αρέσει ο Douglas Dare......
Θα τον τσεκάρω!

Γιώργη μου, εσύ τέτοια γράφεις στο fb; Με βάζεις σε σκέψεις για την επανεκτίμησή του.
Είχα την άποψη ότι εξυπηρετούσε άλλες ανάγκες, πιο ...ναρκισσιστικές και εγωκεντρικές.
Μην τσιμπήσεις, εσύ ή κάποιος άλλος που διατηρείτε σελίδες, έτσι πειράζω και τη γυναίκα μου...:Banane0:

Αν η Sacred Bones Records καμαρώνει για την τελευταία κυκλοφορία των Lust for Youth που ξεκίνησαν ως heavy cold wave σχήμα για να μεταλλαχθούν στον νέο τους δίσκο σε κλώνους των New Order (ο δίσκος είναι κοντά στα ***), τότε ναι μπορούμε να είμαστε περήφανοι για τους δικούς μας “αυτόχειρες κροταλίες” (Rattler Proxy) και την επιθυμία τους να φέρουν στο 2014 τον ήχο των Suicide!!!!!!!

The Rattler Proxy - Mr. Sham (Timothy J. Fairplay Do The Dead Walk? Remix) 2014 ****

https://soundcloud.com/luridmusic/mr-sham-timothy-j-fairplay-do

Απάντηση: Re: 2014

Αν κάποιος ορίσει ένα συγκεκριμένο σύστημα κριτηρίων για να βαθμολογεί θα πρέπει να αυτοαναιρείται συνεχώς!
Θα το πω και λαϊκά: “Ποιος είμαι εγώ που υποτίθεται ότι μπορώ να σταθμίσω παράγοντες, με τέτοιο τρόπο ώστε να βαθμολογώ με απόλυτη αυστηρότητα και συγκρίνοντας πάντα διαφορετικές εποχές, είδη κλπ, και πως μπορεί αυτό να γίνει από την στιγμή που είμαι ημιμαθής( και μεταξύ μας όλοι είμαστε και πάντα θα είμαστε μπροστά στο άπειρο της μουσικής)?....Αν λοιπόν κάποιος υποθέσουμε πως έχει θητεία σε κλασική, jazz και rock τότε λογικά θα πρέπει να βαθμολογεί δίσκο των Stones από 2,5 αστέρια και κάτω! Και πάλι σωστός με την δική του λογική δεν θα είναι γιατί πιθανότατα δεν θα γνωρίζει άλλα είδη! Δεν τετραγωνίζεται ο κύκλος με τίποτα παίδες μου…………

Ο κάθε δίσκος κρίνεται στον καιρό του, στο είδος του και σε συνάρτηση πάντα και με τις υπόλοιπες κυκλοφορίες στην συγκεκριμένη περίοδο.....

ΕΝΣΤΑΣΗ!!! Ο καθενας μας ας ειναι συνεπης με τον εαυτο του και οχι με καποιο υποτιθεμενο παγκοσμιο συστημα αξιολογησης. Δεχομαι καποιον να βαλει 2/5 στο exile, αλλα ο ιδιος να μη βαλει 4/5 στους animal collective. 'H ειναι ασχετος ή τρολαρει ή το κανει εσκεμμενα, ωστε να εξηπηρετησει το πανηλιθιο hype.

υ.γ. και φυσικα, οποιαδηποτε κουβεντα περι μουσικης, κολλαει σε ολα τα νήματα...μουσικης.

Last edited:
όλα είναι σχετικά Στέλλιο
εγώ πχ πρέπει μιας και το ξέρω από τα 10 μου να έχω ακούσει το a broken frame των Depeche Mode τουλάχιστον 2000 φορές (Δεν υπερβάλλω , μόνο για τα δυο πρώτα χρόνια μετά την αγορά του το άκουγα κάθε μέρα), και το mezzanine γύρω στις 300 από το έτος κυκλοφορίας του….
Ζήτημα είναι να έχω ακούσει 5 φόρες το pepper…

Σιγουρα ,ολα σχετικα Γιωργο μου
εγω το Pepper εχω να το ακουσω καπου 5-6 χρονια
βλεπω που και που το εξωφυλλο , αυτο μου φθανει προς το παρον
καποια στιγμη θα ακουσω και τον δισκο
κατι που μ αρεσει πολυ δεν το μπορω πολλες φορες
ανυσηχω μηπως χασω την μαγεια ...

.

Σιγουρα ,ολα σχετικα Γιωργο μου
εγω το Pepper εχω να το ακουσω καπου 5-6 χρονια
βλεπω που και που το εξωφυλλο , αυτο μου φθανει προς το παρον
καποια στιγμη θα ακουσω και τον δισκο
κατι που μ αρεσει πολυ δεν το μπορω πολλες φορες
ανυσηχω μηπως χασω την μαγεια ...

.

Στέλλιο μου και εγώ για να μην χαλάσω την μαγεία δεν τον ακούω:flipout::flipout:

Δεν πιστεύω να παρεξηγείσαι? Τρελαίνομαι να σε πειράζω…

Live your own time, child.
Sing about your own time.

λεει η μαυρη κυρια στο μικρο Dylan
για το τι εχει αξια να τραγουδα....

απο το I am not There

Live your own time, child.
Sing about your own time.

λεει η μαυρη κυρια στο μικρο Dylan
για το τι εχει αξια να τραγουδα....

απο το I am not There

αλλα αυτος δεν την ακουσε και τραγουδησε και για τις επομενες γενιες ...

.

Άτιμε Μπάιρα, γιαυτό είχες εξαφανισθεί τόσο καιρό, ε ; αντί να γράφεις εδώ τα γράφεις στο φβ, απονενοημένα δολωματάκια σε λιμπιζιριστά αγκίστρια ...