2015 - οι "καλυτεροι" δισκοι της χρονιας

William Basinski - The Deluge
Jam City - Dream a Garden
Carter Tutti Void - f (x)
King Midas Sound & Fennesz - Edition One
Helm - Olympic Mess
Oneohtrix Point Never - Garden of Delete
The Necks - Vertigo
Matana Roberts - Coin Coin Chapter Three: River Run Thee
Jlin - Dark Energy
Disasterpeace - It Follows
Panda Bear - Panda Bear Meets the Grim Reaper
M.E.S.H. - Piteous Gate
Kurt Vile - b'lieve i'm going down
Sufjan Stevens - Carrie & Lowell
Father John Misty - I Love You, Honeybear
Napalm Death - Apex Predator - Easy Meat
Deerhunter - Fading Frontier
Deafheaven - New Bermuda
Viet Cong - Viet Cong
Young Fathers - White Men Are Black Men Too
Container - LP

Last edited:
Laurie Anderson - Heart Of A Dog
Edouard Ferlet/Violaine Cochard - Bach: Plucked-Unplucked
William Parker - For Those Who Are, Still
Jack DeJohnette - Made In Chicago
Steve Gunn & The Black Twig Pickers - Seasonal Hire
Grimes - Art Angels
Oren Ambarchi - Sleepwalker's Conviction

Η μουσική που παραγεται στις μέρες μας εχει τετοιο όγκο και είναι τόσο πολυσχιδής που υπάρχει ο κίνδυνος να χαθει κανεις πολύ εύκολα. Να πεσει σε λογικά ατοπηματα, όπως οτι στις μερες μας δεν παραγεται μουσικη, "€œόπως τότε"€ (δηλ. πότε?).

Οι λιστες με τα "€œκαλυτερα"€ αποτελουν ένα μπουσουλα και περιέχουν σε αρκετές περιπτώσεις τα ίδια πράγματα, που με αντικειμενικά/ακαδημαικά κριτηρια ίσως να είναι τα "€œκαλύτερα", εφόσον τις εχουν καταρτισει κάποιοι που εχουν τη δυνατότητα να ακουν πολυ περισσότερα απο εναν "€œερασιτέχνη"€ ακροατή.

Αλλά σε προσωπικό επίπεδο αυτό δεν έχει και τόσο σημασία. Οι καιροί αλλάζουν γρηγορα, εμείς λιγότερο.
Πάντα η προσωπική ματιά θα έχει την ταση να φιλτραρει το καινούργιο (το έξω) πριν το ενσωματώσει, με βαση τα βιώματα δηλ το παρελθον, και όσο περνούν τα χρόνια τόσο το φίλτρο "€œσκληραίνει"€ (κατι σαν τα αγγεια που γερνανε ενα πραγμα).

τελικά με ποιά κριτήρια επιλεγει κανείς ένα έργο ως σημαντικό, "€œκαλύτερο της χρονιάς"€?

Με το συναισθημα
οταν παλιές αγάπες ξανάρχονται,
άξιοι αναβιωτες ξεπροβάλλουν και επιβεβαιωνουν οτι ο κύκλος παραμένει άθικτος,
στις απροσδόκητες μεταστροφες μοναχικών δημιουργων που προκαλουν θαυμασμο
τους αχαλίνωτους πειραματισμους και τις ακροβασίες μεταξύ θριάμβου και πτωσης
στις ενοχες απολαυσεις

Με το μυαλό

Από εξωτερικους παράγοντες/γεγονότα και πρόσωπα που συνδέθηκαν (πολλές φορές τυχαια) με το εργο

για το 2015
πέντε γκρουπς +1, χωρις ταμπέλες (σε καθε γκρουπ θα μπορουσαν να βρισκονται 10-50 ακομα)

Glenn Mercer - Incidental Hum
Jo Jackson - Fast Forward
Tuxedomoon & Cult with No Name - Blue Velvet Revisited
Popol Vuh - Kailash - Pilgrimage to the Throne of Gods - Piano Recordings
Wire - Wire

Protomartyr - The Agent Intellect
My Disco - Severe
Le Butcherettes - A Raw Youth

Jim O'Rourke - Simple Songs
Julia Holter - Have You In My Wilderness
Wolf Eyes - I Am a Problem Mind in Pieces

Steve Hauschildt - Where All Is Fled
Helm - Olympic Mess
Stephan Mathieu - Before Nostromo
Gnod - Infinity Machines
The Necks - Vertigo

Chris Potter Underground Orchestra - Imaginary Cities
Hieroglyphic Being & J.I.T.U Ahn-Sahm-Buhl - We Are Not the First
Han Bennink & Irene Schweizer - Welcome Back
Joshua Abrams - Magnetoception
Rob Mazurek & Exploding Star Orchestra - Galactic Parables, vol. 1
Vijay Iyer Trio - Break Stuff

κι ενα ολομοναχο α-γκρουπάριστο
William Parker - For Those Who Are, Still

Last edited by a moderator:
Με σειρά.....

1.Insanlar/Ricardo Villalobos - Kime Ne (Honest Jon's Records)
2.Vijay Iyer Trio - Break Stuff (ECM Records)
3.Kendrick Lamar - To Pimp A Butterfly (Interscope Records)
4.A Band Called Flash - Mother Confessor (Future Vision Records)
5.Rob Mazurek & Exploding Star Orchestra - Galactic Parables: Volume 1 (Cuneiform Records)
6.Dave Douglas- High Risk (Greenleaf Music)
7.Hieroglyphic Being & J.I.T.U Ahn-Sahm-Buhl - We Are Not the First (Rvng Intl.)
8.Nicolas Jaar - Pomegranates (Other People)
9.Michal Turtle - Are you psychic/ Astral Decoy (Music From Memory 1983- 2015)
10.Anatolian Weapons - A Strange Light From The East (Lurid Music)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

οι Τούρκοι Insanlar για μένα είναι καραμπινιασμένα το νούμερο ένα της χρονιάς . Δεν μπήκε σε λίστες γιατί είναι maxi single και όχι lp (αν και ξεπερνάει τα 45 λεπτά σε συνολική διάρκεια)
Το χαστούκι των γειτόνων έχει να κάνει πως σε σχέση με μας ξέρουν πολύ καλά με ποιόν πρέπει να συνεργαστούν για να προωθήσουν την δουλειά τους..
Εμείς ζούμε με την εσωστρέφεια μας ακόμα.....

Επίσης είναι μια κυκλοφορία κόντρα στην αφαιρετική μόδα της εποχής ...
Ακραία έντονο, ακραία πολύχρωμο, εξωφρενικά in your face, μυρίζει πατσουλί...ενώ ταυτόχρονα είναι ποιητικό, χαοτικό, υπνωτικό και ξεδιάντροπα belly....
Τόσο heavy synth bass δεν είχαν ούτε τα σκληρά electrofunk της περιόδου 80-85
Τόσο dub δεν ακούγεται κανένας σύγχρονος μαύρος η λευκός
και τόσο ψυχεδελικός ήχος δεν βγαίνει από κανένα σύγχρονο εναλλακτικό rock κλώνο των Floyd

Η μουσική που παραγεται στις μέρες μας εχει τετοιο όγκο και είναι τόσο πολυσχιδής που υπάρχει ο κίνδυνος να χαθει κανεις πολύ εύκολα. Να πεσει σε λογικά ατοπηματα, όπως οτι στις μερες μας δεν παραγεται μουσικη, β€œόπως τότε” (δηλ. πότε?).

Οι λιστες με τα β€œκαλυτερα” αποτελουν ένα μπουσουλα και περιέχουν σε αρκετές περιπτώσεις τα ίδια πράγματα, που με αντικειμενικά/ακαδημαικά κριτηρια ίσως να είναι τα β€œκαλύτερα”, εφόσον τις εχουν καταρτισει κάποιοι που εχουν τη δυνατότητα να ακουν πολυ περισσότερα απο εναν β€œερασιτέχνη” ακροατή.

Αλλά σε προσωπικό επίπεδο αυτό δεν έχει και τόσο σημασία. Οι καιροί αλλάζουν γρηγορα, εμείς λιγότερο.
Πάντα η προσωπική ματιά θα έχει την ταση να φιλτραρει το καινούργιο (το έξω) πριν το ενσωματώσει, με βαση τα βιώματα δηλ το παρελθον, και όσο περνούν τα χρόνια τόσο το φίλτρο β€œσκληραίνει” (κατι σαν τα αγγεια που γερνανε ενα πραγμα).

τελικά με ποιά κριτήρια επιλεγει κανείς ένα έργο ως σημαντικό, β€œκαλύτερο της χρονιάς”?

Με το συναισθημα
οταν παλιές αγάπες ξανάρχονται,
άξιοι αναβιωτες ξεπροβάλλουν και επιβεβαιωνουν οτι ο κύκλος παραμένει άθικτος,
στις απροσδόκητες μεταστροφες μοναχικών δημιουργων που προκαλουν θαυμασμο
τους αχαλίνωτους πειραματισμους και τις ακροβασίες μεταξύ θριάμβου και πτωσης
στις ενοχες απολαυσεις

Με το μυαλό

Από εξωτερικους παράγοντες/γεγονότα και πρόσωπα που συνδέθηκαν (πολλές φορές τυχαια) με το εργο

+1

Με σειρά.....

1.Insanlar/Ricardo Villalobos - Kime Ne (Honest Jon's Records)
2.Vijay Iyer Trio - Break Stuff (ECM Records)
3.Kendrick Lamar - To Pimp A Butterfly (Interscope Records)
4.A Band Called Flash - Mother Confessor (Future Vision Records)
5.Rob Mazurek & Exploding Star Orchestra - Galactic Parables: Volume 1 (Cuneiform Records)
6.Dave Douglas- High Risk (Greenleaf Music)
7.Hieroglyphic Being & J.I.T.U Ahn-Sahm-Buhl - We Are Not the First (Rvng Intl.)
8.Nicolas Jaar - Pomegranates (Other People)
9.Michal Turtle - Are you psychic/ Astral Decoy (Music From Memory 1983- 2015)
10.Anatolian Weapons - A Strange Light From The East (Lurid Music)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

οι Τούρκοι Insanlar για μένα είναι καραμπινιασμένα το νούμερο ένα της χρονιάς . Δεν μπήκε σε λίστες γιατί είναι maxi single και όχι lp (αν και ξεπερνάει τα 45 λεπτά σε συνολική διάρκεια)
Το χαστούκι των γειτόνων έχει να κάνει πως σε σχέση με μας ξέρουν πολύ καλά με ποιόν πρέπει να συνεργαστούν για να προωθήσουν την δουλειά τους..
Εμείς ζούμε με την εσωστρέφεια μας ακόμα.....

Επίσης είναι μια κυκλοφορία κόντρα στην αφαιρετική μόδα της εποχής ...
Ακραία έντονο, ακραία πολύχρωμο, εξωφρενικά in your face, μυρίζει πατσουλί...ενώ ταυτόχρονα είναι ποιητικό, χαοτικό, υπνωτικό και ξεδιάντροπα belly....
Τόσο heavy synth bass δεν είχαν ούτε τα σκληρά electrofunk της περιόδου 80-85
Τόσο dub δεν ακούγεται κανένας σύγχρονος μαύρος η λευκός
και τόσο ψυχεδελικός ήχος δεν βγαίνει από κανένα σύγχρονο εναλλακτικό rock κλώνο των Floyd

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

The Necks - Vertigo

Να ένα που θα ήθελα ν' ακούσω..Ούτε πήρα χαμπάρι πως έβγαλαν δίσκο...Τελευταία αναλώνομαι σε βιντεακια με θέμα την μαστορική (γενικά) και την διακόσμηση εσωτερικών χώρων μπας και αξιωθώ να μάθω καμιά τέχνη ιντερνετικώς..:flipout:

Καλοδεχουμενες οι λίστες γενικώς..Σε πάνε παραπέρα.. Ας βάλω κι εγώ ένα μικρο λιθαράκι με κάτι που με άφησε άφωνο την χρονιά που μας πέρασε..

Punch Brothers - The Phosphorescent Blues

R-6805531-1427013043-4751.jpeg.jpg

Να ένα που θα ήθελα ν' ακούσω..Ούτε πήρα χαμπάρι πως έβγαλαν δίσκο...Τελευταία αναλώνομαι σε βιντεακια με θέμα την μαστορική (γενικά) και την διακόσμηση εσωτερικών χώρων μπας και αξιωθώ να μάθω καμιά τέχνη ιντερνετικώς..:flipout:

Καλοδεχουμενες οι λίστες γενικώς..Σε πάνε παραπέρα.. Ας βάλω κι εγώ ένα μικρο λιθαράκι με κάτι που με άφησε άφωνο την χρονιά που μας πέρασε..

Punch Brothers - The Phosphorescent Blues

R-6805531-1427013043-4751.jpeg.jpg

τα origami δες...και μάθε
οι τύποι που τα φτιάχνουν έχουν εκατομμύρια θεάσεις και πληρώνονται άπω το yt:award:

τα origami δες...και μάθε
οι τύποι που τα φτιάχνουν έχουν εκατομμύρια θεάσεις και πληρώνονται άπω το yt:award:

Τα origami κρύβουν επιμελώς πολλά κιλά μαθηματικών κι εγώ στο σχολείο ήμουν καλός μόνον στη γυμναστική..
Γουστάρω πηλοφόρι με άλλα λόγια. :grandpa:

Τα origami κρύβουν επιμελώς πολλά κιλά μαθηματικών κι εγώ στο σχολείο ήμουν καλός μόνον στη γυμναστική..
Γουστάρω πηλοφόρι με άλλα λόγια. :grandpa:

ωραία, λαϊκό καλό παιδί....για Insanlar έτοιμος είσαι
αλλιώς Καζαντζίδης:Banane0:

ωραία, λαϊκό καλό παιδί....για Insanlar έτοιμος είσαι
αλλιώς Καζαντζίδης:Banane0:

Καλός ο Καζαντζίδης...Θα ήταν καλύτερος αν χρησιμοποιουσε περισσότερα σύμφωνα.

Τώρα για Insanlar δεν ξέρω αν είμαι έτοιμος..Θα πρέπει πρώτα να μάθω να προφέρω το όνομά τους χωρίς να μπερδεύω την γλώσσα μου..
Άκουσα είδη ένα κομμάτι....Αν ήθελα να στην πω θα σου έλεγα ότι έβαζε και το freeze παλαιότερα κάτι παρόμοια. :flipout:

Εσωτερική γυμναστική ένα πράμα.. Εδω χάσαμε τον τρικέφαλο και τον τετρακέφαλο που είναι ορατοί τους εσωτερικούς συνδέσμους θα γυμνάσουμε :)

Αλλά είμαι καλό παιδί και δεν στην λέω...

ΥΓ.. Βγήκε έρευνα που λέει ότι όποιος βάζει περισσότερες από μια τελείες στο τέλος μιας πρότασης,πάσχει από μια μορφή σχιζοφρένιας...

Ρε λες να την ''άρπαξα;''

λες να μην σε καταλαβαίνω...
και εγώ καλό παιδί είμαι........(......πολλές τελείες....)
αν ήμουν κακό παιδί (αν λέω) τότε θα έλεγα πως αυτοί οι Necks μου θυμίζουν πρόγνωση κακοκαιρίας από την Ολγα Τρέμη ...:flipout:
αλλά δεν θα το πω....γιατί είμαι καλό παιδί:ears:

υγ. δεν άρπαξες τίποτα..καλύτερα δεν ήσουν ποτέ............(2037 τελείες)

ΥΓ.. Βγήκε έρευνα που λέει ότι όποιος βάζει περισσότερες από μια τελείες στο τέλος μιας πρότασης,πάσχει από μια μορφή σχιζοφρένιας...

Ρε λες να την ''άρπαξα;''

ετσι ε...
για πες...
:p

υγ. δεν άρπαξες τίποτα..καλύτερα δεν ήσουν ποτέ............(2037 τελείες)

Ε λοιπόν θα το πω...Το καλύτερο που άκουσα φέτος είναι ένας τύπος με φλογέρα που μετακόμισε στην γειτονιά τις τελευταίες δυο βδομάδες...Όταν τον παίρνω χαμπάρι κλείνω τα πάντα και κάθομαι να τον ακούσω..
Παίζει καλά...Αν και ακούγεται από μακριά,σχηματίζεται μια περίεργη σιλουέτα που δίνει υπόσταση στην μελωδία του..
Και η μελωδία αυτή έρχεται από ένα μοναχικό περιβάλλον,πράο,πολλές φορές ιδανικό γιατί υπερχειλίζει από νηνεμία κάτι που αυτομάτως την κάνει απόκοσμη για κάποιον που δεν θεωρεί το πράο,ιδανικό.

Λες να ηχούν οι καμπάνες της αποκέντρωσης;