2017? OLED, QLED η τι?

georget

Supreme Member
31 March 2007
3,111
Λευκωσία
Άρχισαν σιγά σιγά τα 2017 μοντέλα να εμφανίζονται στα καταστήματα, έχουμε και μερικά reviews και ήμουν πολύ περίεργος να δω τι μας περιμένει φέτος.
Βρήκα λίγο χρόνο χτες μετά από πολύ καιρό και πήγα να δω από κοντά τηλεοράσεις.
Οι συνθήκες δεν ήταν οι ιδανικότερες αλλα κάποια συμπεράσματα μπορούν να βγούν.
Με τα ματια τα δικά μου που είναι συνηθισμένα μονο σε PLasma TV οι OLED είναι πράγματι πολύ μπροστά από τις υπόλοιπες.
Ήθελα πολύ να δω τις QLED. Αυτό που είδα εκεί και με το υλικό που έπαιζε δεν με εντυπωσίασε αλλα μου άρεσε. Είναι ότι καλύτερο είδα σε LCD μέχρι στιγμής. Δυστυχώς οι τιμές τους είναι τσιμπημένες που για ένα που διαθέτει αυτό το ποσο σίγουρα θα προτιμήσει OLED...
Ποια η άποψη σας για φέτος? Ποίες Brands/TVs βλέπετε να ξεχωρίζουν?

Re: 2017? OLED, QLED η τι?

Μια από τα ίδια φίλε μου, και γω συνηθισμένος από πλάσμα μόνο οι oled μου φαίνεται ότι αξίζουν, περίμενα να δω κάτι απο Sony αλλά ακόμη και αν είναι καλύτερες από τις αντίστοιχες lg με τέτοιες τιμές στην ελληνική αγορά ......δεν το βλέπω...οπότε Lg oled προς το παρόν.

οι Oled ειναι το μελλον.γενικα υπερεχουν ολων των υπολοιπων και καθε χρονια θα παρουσιαζονται ακομα καλυτερες.
απο την αλλη εμφανιστηκε η samsung με τις qled οι οποιες-απ`οσο διαβαζω-ειναι παρα πολυ καλες και ειναι μια κλαση πανω απο τις κλασικες led/lcd.
μαλιστα σε δοκιμη της 656αρας στο avsforum,την θεωρουν ουσιαστικα τον μοναδικο αντιπαλο των Oled.
http://www.avsforum.com/samsung-q9f-65-qled-lcd-tv-qn65q9f-review-part-1/
μεγαλο τους μειον η πολυ υψηλη τιμη της(5.500 ευρω)για μια τεχνολογια που ναι μεν εχει υποστει βελτιωσεις απο την samsung αλλα δεν μπορει να πεισει οπως μια Oled.
εχει ενδιαφερον παντως η συνεχεια..

Αν θυμάμαι καλά, παρόμοιες ατάκες με αυτή: "While they are not the “perfect” black you’ll find on an emissive display, the bars appear pitch black to the naked eye"

διαβάζαμε πριν 5-6 χρόνια στα τεστ των LG με IPS panel. Θυμάμαι μια χαρακτηριστική για σκούρο γκρί που ο εγκέφαλος μας μεταφράζει σε μαύρο :D

εαν κρινω απο το μαυρο των σειρων 7000 και 8000 μοιαζει λογικη συνεχεια η βελτιωση του μαυρου.αλλωστε καπως πρεπει να δικαιολογηθουν και οι υψηλες τιμες.
τωρα εαν ειναι τοσο ουαου που αναφερουν αυτοι δεν ξερω.
παντως σε φωτεινοτητα ειναι λενε οτι πιο φωτεινο εχουν δοκιμασει σε πανελ.

Το θέμα είναι να εκλείψουν φαινόμενα όπως το banding και η αίσθηση lotto. Κατα τα αλλα και τα va panels είναι μια χαρά και έχουν και καλό shadow detail.

Νομιζω οτι οι Qled της Samsung θα κυριαρχισουν καθως οι Lg (life is not good ) δεν με ικανοποιουν και δυστυχως το λεω εκ πειρας καθως οτι εχω αγορασει απο ηλεκτρονικα της δεν μου δουλεψε σωστα η" καθολου και η Pioneer το εκλεισε το μαγαζι δυστυχως.

Το θέμα είναι να εκλείψουν φαινόμενα όπως το banding και η αίσθηση lotto. Κατα τα αλλα και τα va panels είναι μια χαρά και έχουν και καλό shadow detail.

αυτο δεν βλεπω να αλλαζει λογω της φυσης αυτων των πανελ.μαλλον θα παραμεινει lotto.

Το μαύρο που είδα εγώ ήταν πολύ καλο. Δεν είχα διπλα OLED αλλα σε σύγκριση με άλλες LCD ήταν πολύ καλο.

Δυστυχώς είναι δύσκολο να πεις "το μέλλον είναι στο Χ". Καλώς η κακώς ο κόσμος και δεν μιλάω για τους περισσότερους εδώ μέσα, ένα a/v enthusiasts forum, κοιτάνε προσιτές λύσεις. Όσο θα κοιτάνε το προσιτό, οι LED θα υπάρχουν και θα πουλάνε αρκετά. Για να προχωρήσουν οι OLED και να μπουν σε περισσότερα σπίτια θα πρέπει να πέσουν οι τιμές και με την LG να έχει μονοπωλήσει την αγορά με την τεχνογνωσία της, θα πάρει καιρό να πέσουν οι τιμές. QLED δεν είναι άξιες καν αναφοράς, μιλάμε για την μεγαλύτερη μαρκετινίστικη απάτη των ημερών μας. Για τον enthusiast, η λύση των OLED είναι μονόδρομος. Προσωπικά, ακόμη και σε περίοδο οικονομικής στενότητας, θα προτιμήσω τις περισσότερες δόσεις από το clouding και το μέτριο μαύρο των LED. Δυστυχώς, δεν την παλεύω με κανένα από αυτά τα 2.

(να είχαμε και 3D καλά θα ήτανε....)

εγω καταλαβαινω οτι το καλυτερο μαυρο,φως και ποιοτητα κατασκευης ανεβαζουν στα υψη την τιμη.λογικα σε κανα 6μηνο θα μιλαμε για ενα 20% μειωση τιμων.

Δυστυχώς είναι δύσκολο να πεις "το μέλλον είναι στο Χ". Καλώς η κακώς ο κόσμος και δεν μιλάω για τους περισσότερους εδώ μέσα, ένα a/v enthusiasts forum, κοιτάνε προσιτές λύσεις. Όσο θα κοιτάνε το προσιτό, οι LED θα υπάρχουν και θα πουλάνε αρκετά. Για να προχωρήσουν οι OLED και να μπουν σε περισσότερα σπίτια θα πρέπει να πέσουν οι τιμές και με την LG να έχει μονοπωλήσει την αγορά με την τεχνογνωσία της, θα πάρει καιρό να πέσουν οι τιμές. QLED δεν είναι άξιες καν αναφοράς, μιλάμε για την μεγαλύτερη μαρκετινίστικη απάτη των ημερών μας. Για τον enthusiast, η λύση των OLED είναι μονόδρομος. Προσωπικά, ακόμη και σε περίοδο οικονομικής στενότητας, θα προτιμήσω τις περισσότερες δόσεις από το clouding και το μέτριο μαύρο των LED. Δυστυχώς, δεν την παλεύω με κανένα από αυτά τα 2

Εχεις εγκυρες πηγες ?

Οι QLED είναι ένα βήμα προς τα μπροστά αλλα για να έχουν τύχη πρέπει να έχουν αισθητή διαφορα στην τιμή σε σχέση με τις OLED.

Οι QLED είναι ένα βήμα προς τα μπροστά αλλα για να έχουν τύχη πρέπει να έχουν αισθητή διαφορα στην τιμή σε σχέση με τις OLED.

Οντως , τσιμπανε οι τιμες τους ακομη αλλα πιστευω οτι στο αμεσο μελλον θα γινουν καλυτερες και πιο προσιτες.
Στο Πλαισιο που τις ειδα επαιζαν αξιοπρεπως με το περιεχομενο που προβαλλανε.

20170509_120329.jpg

Μια νέα QLED όπως την είδα από κοντά στο εξωτερικό. Από εμφάνιση είναι εξωτικές. Το κλασσικό θέμα που έχουν είναι σε συνθήκες display σε καταστήματα, δεν μπορείς να καταλάβεις το παραμικρό.

Τόσο υπερκορεσμένα χρώματα, λες και έχεις πάρει χάπια και τα βλέπεις όλα πολύχρωμα.

Ο κόσμος όλος εντυπωσιασμένος, γυρνάνε γύρω τους σαν τις σφήκες ενώ πιο δίπλα οι LG OLED δεν κυκλοφορεί άνθρωπος. Βέβαια, το περίπτερο της Samsung στο συγκεκριμένο πολυκατάστημα μπορεί να είναι και 30 τ.μ.

Εχεις εγκυρες πηγες ?

Υπάρχει νήμα που συζητιέται το θέμα

http://avclub.gr/forum/showthread.php/154737-Samsung-QLED-QF

Edle-Lit LCDs που πλασάρονται ως νέα τεχνολογία είναι. Επίσης οι τιμές τους είναι κοροϊδία και πρόκειται για κίνηση που απλά θέλει να προωθήσει ένα Χ προϊόν ως high end την στιγμή που φθηνότερα μοντέλα προηγούμενης γενιάς της ίδια εταιρείας έχουν τις ίδιες ή και καλύτερες επιδόσεις.

Απάντηση: 2017? OLED, QLED η τι?

Στο skroutz η 65αρα η B6 εχει ηδη πεσει στα 2500 και λογω του ανταγωνισμου εκει μεσα λογικα μεσα στον Ιουνιο θα πεσει κι αλλο.Εκτιμω οτι μεχρι τελη Αυγουστου (να υπαρχει βεβαια ακομα) θα ειναι σε τιμη ταμαμ.Εχω "οπλισει" και περιμενω. Επισης υπαρχει πτωση τιμης και στην Β7 1000 ευρω κατω σε μαγαζι παλι skroutz αλλα και παλι η τινη ειναι απλησιαστη για τους "θνητους".Σε
Καθε περιπτωση ομως ειναι ενθαρυντικα τα βηματα .

Τις ίδιες σκέψεις κάνω και εγώ. Ενώ αρχικά λόγο απόστασης σκεφτόμουν 75άρα LCD όταν είδα τις OLED στο κατάστημα άλλαξα ιδέα.
Πιστεύετε ότι η B7 είναι τόσο καλύτερη από την Β6 που αξίζει τον κόπο κάποιος να περιμένει?

Απάντηση: 2017? OLED, QLED η τι?

Πιστεύω πως αξίζει την αναμονή. Αν και με τις εκπτώσεις αυτού του ΣΚ, η 65ZD9 με έχει βάλει σε σκεψεις

Sent from my iPad using Tapatalk