24/96 AΠΟ USB

hellenic vanagon

AVClub Enthusiast
23 May 2008
1,022
Eπειδή με ενδιαφέρει η αγορά ενός USB dac, για να έχω την πληροφορία από το main stream, ψάξε-ψάξε ανακάλυψα ότι από την θύρα αυτή τα dac δεν προσφέρουν παρά μόνο 16 μπιτο ήχο! Άρα πως θα παίξουμε τα 24 μπιτα HD αρχεία, flac, wav κ.τ.λ., από ΙΝΤΕΡΝΕΤ->σκληρό;

Άρα το benchmark είναι μονόδρομος! Γιατί είχα στοχοποιήσει το AQVOX και το C.A. DAC MAGIC τα οποία σαφώς δηλώνουν ότι δεν παίζουν απο USB 24 bit!
(Συγγνώμη δεν πρόλαβα ακόμα να δω τα links όπου ίσως υπάρχουν και άλλες λύσεις).

Είδα και τα links για τα EDIROL (4 ΜΟΝΤΈΛΑ). Δείχνουν τέλεια αλλά δεν έχουν balanced xlr outputs που για μένα είναι απόλυτα απαραίτητο.

Tελικά η AQVOX μαθαίνω ότι έβγαλε το 2 που είναι 24 bit από USB αλλά η τιμή ανέβηκε στα 1.000 (περίπου).

Είδα και τα links για τα EDIROL (4 ΜΟΝΤΈΛΑ). Δείχνουν τέλεια αλλά δεν έχουν balanced xlr outputs που για μένα είναι απόλυτα απαραίτητο.

balanced xlr outputs για αναλογικη η για ψηφιακη εξοδο?

Re: Απάντηση: 24/96 AΠΟ USB

Το εχω αυτο. 120 ευρω απο μαγαζι που φερνει πραγματα απο το Στόλλα στην Πατρα. (Aκριβα το πηρα)...

Η μονη απευθειας συγκριση που μπορω να κανω ειναι αυτο να παιζει PCM και το NAD525 να παιζει CD. Το CD player ειναι καλυτερο εμφανως.

Δεν εχω δοκιμασει καλυτερο σημα απο 44.1/16bit.

Δεν εχω δοκιμασει ουτε κατι αλλο, αλλα νομιζω οτι μπορει να θεωρηθει σαν μια καλη καρτα ηχου, με εξοδους RCA.

Re: Απάντηση: 24/96 AΠΟ USB

Για αναλογική.

Για Digital XLR πας σε τέτοια λύση.Και το αντίστοιχο οικονομικότερο.
Mετά για να έχεις αναλογικό XLR η οικονομική λύση είναι αυτή.
Για να έχεις καλύτερη απόδοση από αυτό τον συνδυασμό πάς σε λύση του χιλιάρικου δηλαδή σε αυτή.

Να ρίξω καμιά ιδέα αλλά να ελεγχθεί
Η EMU έχει κάρτες εξωτερικές μέχρι 24-192 και παίζουν και καλά.
Το καινούριο DAC της Cambridge είχα την εντύπωση ότι δέχεται 24-96 από USB και μάλιστα έλεγε ότι το anagram εξαφανίζει το jitter από εκεί.
Πάντως το θέμα είναι ότι ποιο ενδιαφέρων αυτή τη στιγμή.
Καμιά γνώμη γιατί όχι usb to spdif και bit perfect player με dac που να έχει μόνο spdif ;

Αν εννοείς το Dac Magic από usb μόνο ως 16/48. Μετά τα κάνει όλα upsampling.
Αν είναι να μπει στο παιχνίδι η usb το ιδανικό θα ήταν να δίνει κατευθείαν Ι2S στα dac αλλά ρίξε και μια ματιά εδώ
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=36793
να δεις και τι λένε τα παιδιά που δοκίμασαν.