24bit 192khz dac

Εκτός από το ψαρωτικό του display, δεν θα έλεγα ότι τρελαίνεσαι με τα υλικά του, χώρια που εδω μπορεί να φτάσει στα διπλά λεφτά...

Σε θέμα υλικών έχει τα ίδια και καλύτερα σε σχέση με τη "Κινεζιά" dac chip AD1955 CS8416 OPA 2134.
Τα διπλά δεν θα πάει γιατί μπορεί να στο στείλει από Γαλλία .
Αλλά δεν αξίζει τα λεφτά του γιατί το DacMagic του ρίχνει στα αυτιά και σε σχέση με τις 200 λίρες που θα το παρεις στη Αγγλία είναι ακριβό.

Να κάνω κι εγώ μία ερώτηση!

Ολοι μιλάτε για 24bit 96khz-192Khz.....
Τα μηχανάκια της Audionote της δική μας Υψιλον και άλλα πολλά είναι no oversampling με το παλαιό AD1865...... και κοστίζουν μία περιουσία, ο ήχος τους είναι χειρότερος πχ από ένα benchmark??

Τα μηχανάκια της Audionote της δική μας Υψιλον και άλλα πολλά είναι no oversampling με το παλαιό AD1865...... και κοστίζουν μία περιουσία, ο ήχος τους είναι χειρότερος πχ από ένα benchmark??

Ακριβώς
Μην κολλάτε στην διαχείριση του 24/192 αλλά στο αναλογικό αποτέλεσμα που αποδίδεται από το dac
Ήμουν κάτοχος του εξαιρετικού benchmark dac1 usb και τώρα του weiss Minerva
Η αναβάθμιση δεν έγινε για να ανέβω σε ανάλυση αλλά για αναλογικοτερο άκουσμα σε οποιοδήποτε υλικό

Απάντηση: Re: 24bit 192khz dac

υπερηχητικέ

1.σε τι σύστημα γίνονται οι συγκριτικές ακροάσεις? -ακολουθεί μια φωτογραφία με ένα συστηματάκι (την κατέβασα από το ίντερνετ-μάλλον από σύστημα στη θεσσαλονίκη)- εκεί τα παιδιά φαίνεται οτι έχουν σοβαρό εξοπλισμό

2. στο νεο benchmark δεν χρησιμοποιούνται 5532

Εμένα γιατί μου μοιάζει με το δωματιό σου? Καλά άλλαξες όλο το σύστημα?

Το όλο θέμα έχει να κάνει με την αξιοποίηση-κατέβασμα εγγραφών υψηλότατης ποιότητας(24/96-192) κι ιδιαίτερα των δωρεάν flac.Γι' αυτόν τον ακοπό,χρειάζεται το κατάλληλο dac ή κάρτα ήχου κι αυτό συζητιέται.

Ουσιαστικά η επιδίωξη είναι υψηλή ποιότητα με ελάχιστα σχετικά χρήματα για τους πολλούς.

Το μηχάνημα που αναφέρεις(δεν το έχω ακούσει δυστυχώς),όπως και τα άντίστοιχα της κατηγορίας του,αφορούν μιάν άλλη εντελώς διαφορετική προσέγγιση,όπου δεν τίθενται περιορισμοί κόστους κι αφορά ελάχιστους.

Απο άποψη ηχητικής απόδοσης,ότι καλύτερο έχω ακούσει προσωπικά,σε ψηφιακή πηγή,δεν ήταν πάντως η πρώτη προσιτή λύση.Ωστόσο,το γεγονός αυτό,δεν αφορά το μέσο χομπίστα,ούτε κάν τους κινούμενους και σε αρκετά υψηλότερες κατηγορίες.Βλέπεις ελάχιστοι έχουν ή μπορούν να έχουν συστήματα των δεκάδων χιλιάδων ευρό...

Re: Απάντηση: 24bit 192khz dac

Το όλο θέμα έχει να κάνει με την αξιοποίηση-κατέβασμα εγγραφών υψηλότατης ποιότητας(24/96-192) κι ιδιαίτερα των δωρεάν flac.Γι' αυτόν τον ακοπό,χρειάζεται το κατάλληλο dac ή κάρτα ήχου κι αυτό συζητιέται.

Ουσιαστικά η επιδίωξη είναι υψηλή ποιότητα με ελάχιστα σχετικά χρήματα για τους πολλούς.

Το μηχάνημα που αναφέρεις(δεν το έχω ακούσει δυστυχώς),όπως και τα άντίστοιχα της κατηγορίας του,αφορούν μιάν άλλη εντελώς διαφορετική προσέγγιση,όπου δεν τίθενται περιορισμοί κόστους κι αφορά ελάχιστους.

Απο άποψη ηχητικής απόδοσης,ότι καλύτερο έχω ακούσει προσωπικά,σε ψηφιακή πηγή,δεν ήταν πάντως η πρώτη προσιτή λύση.Ωστόσο,το γεγονός αυτό,δεν αφορά το μέσο χομπίστα,ούτε κάν τους κινούμενους και σε αρκετά υψηλότερες κατηγορίες.Βλέπεις ελάχιστοι έχουν ή μπορούν να έχουν συστήματα των δεκάδων χιλιάδων ευρό...
Συμφωνούμε , αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν είχε κάποιος παράπονο από την onboard η μια άλλη κάρτα ήχου δεν θα ήταν από την ικανότητα διαχείρισης του υλικού αλλά από το αποδιδόμενο αναλογικό αποτέλεσμα

Μιά πολύ καλή πηγή κι εξαιρετικές ηχογραφήσεις,είναι η πρώτη και σοβαρότερη προυπόθεση,για ν' ακούσεις μουσική.Αν διασφαλίζεται αυτό,τ' άλλα σιγά-σιγά φτιάχνονται...

Re: Απάντηση: Re: 24bit 192khz dac

Εμένα γιατί μου μοιάζει με το δωματιό σου? Καλά άλλαξες όλο το σύστημα?

Μιχάλη, άσε τα σχόλια είπαμε...:argue:

-bye-

Να ξαναρωτήσω με την σειρά μου!
Ένα κομμάτι υψηλότατης ποιότητας(24/96-192) σημαίνει ήδη πολύ καλή πρώτη ύλη!
H ερώτηση μου είναι:
Με ένα non oversampling θα μειώθεί η ποιότητα της πρώτης ύλης ή θα έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα?

Οι τιμές των συσκευών που προανέφερα ξεφεύγουν κατά πολύ αλλά σε diy γύρω στα 700 πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι αξιόλογο!
http://www.audiodesignguide.com/DacEnd/index.html

Μιά πολύ καλή πηγή κι εξαιρετικές ηχογραφήσεις,είναι η πρώτη και σοβαρότερη προυπόθεση,για ν' ακούσεις μουσική.Αν διασφαλίζεται αυτό,τ' άλλα σιγά-σιγά φτιάχνονται...

Οι ηχογραφήσεις είναι το σπουδαιότερο. Εχω αρκετά audiophile CDs με εξαιρετικές ηχογραφήσεις. Αυτά όταν τα ακούω ακόμα και στο αυτοκίνητο το σύστημα παίζει αλλιώς, απογειώνεται. Και δεν μιλάω για κανένα "προχωρημένο" σύστημα αυτοκινήτου. Μιλάω για το μαμίσιο ενσωματωμένο στην κονσόλα ραδιοCD. Χωρίς έξτρα ενισχυτές subs, tweeters κλπ. Οτι πιο απλό υπάρχει δηλαδή.

Να ξαναρωτήσω με την σειρά μου!
Ένα κομμάτι υψηλότατης ποιότητας(24/96-192) σημαίνει ήδη πολύ καλή πρώτη ύλη!
H ερώτηση μου είναι:
Με ένα non oversampling θα μειώθεί η ποιότητα της πρώτης ύλης ή θα έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα?

Οι τιμές των συσκευών που προανέφερα ξεφεύγουν κατά πολύ αλλά σε diy γύρω στα 700 πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι αξιόλογο!
http://www.audiodesignguide.com/DacEnd/index.html

Ενδιαφέρον ερώτημα,που του αξίζει ένα δικό του θέμα.Δεν το ανοίγεις;

Εδώ είσαι εκτός θέματος.

Ουσιαστικά θέλω να προτείνω την διαφορετική σχολή στα DAC, ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι oversampling και ταυτόχρονα πρότεινα μία DIY κατασκευή στον φίλο που ξεκίνησε το θέμα!
Ψάχνοντας κι εγώ για DAC κατέληξα στο παραπάνω της διεύθυνσης που ανέφερα με το AD1865!

Σε θέμα υλικών έχει τα ίδια και καλύτερα σε σχέση με τη "Κινεζιά" dac chip AD1955 CS8416 OPA 2134.

κάνεις το λάθος να κρίνεις ένα μηχάνημα από το dac chip, ενώ αυτό δεν ισχύει ως κανόνας
Επίσης ένας τοροειδής ή ένα καλό display και ένα 2134 αντί 5532 και ένα κουτί δεν νομίζω να κάνουν την διαφορά των 250 επί πλέον δολαρίων

Τα διπλά δεν θα πάει γιατί μπορεί να στο στείλει από Γαλλία .

Εντάξει αυτό, δεν το είδα...

Αλλά δεν αξίζει τα λεφτά του γιατί το DacMagic του ρίχνει στα αυτιά και σε σχέση με τις 200 λίρες που θα το παρεις στη Αγγλία είναι ακριβό.

μα κι αυτό το ακούσες βρε μπαγάσα...?

Χρόνια τώρα γράφω μόνο τις δικές μου εμπειρίες.
Κάτι που απ' ότι κατάλαβα δεν γίνεται από όλους.
Ενώ αν γίνει, τους την πέφτουν κιόλας (απαράδεκτο.-)
Μου είπαν, τους είπα, άκουσα, διάβασα κ.τ.λ εχρησιμοποιήθησαν κάργα σπανίως...

Πιστέυω ότι το 24/192 δεν είναι κάτι σπουδαίο ως ανάλυση ώστε να καλύψει ένα αναλογικό γεγονός.
Απλά πάνε οι "έξυπνοι" να το κάνουν κάτι μοδάτο για ευνόητους λόγους.
Κολάνε και το USΒ επειδής έχουμε και σύγκλιση των τεχνολογιών... και πάει λέγοντας το πράμα...
Βέβαια για να γίνει κάτι συνταρακτικό και να αλλάξει κάτι στην αναπαραγωγή του αναλογικού γεγονότος με ψηφιακά μέσα, πρέπει να αλλάξουν πολλά, από τεχνικές ηχογράφησης/studio μέχρι τα ραδιοσιντί αυτοκινήτου...
Οπότε δεν συμφέρει το πράμα, είναι ακόμα νωρίς και υπάρχουν τόσα πολλά περιθώρια για περαιτέρω κονόμα συν τω χρόνω...

Για την πρώτη παράγραφο τώρα, επειδή έχω ένα παλιονονός ξαναγράφω κάτι που έγραψα παλαιότερα:
'Έχει καθαρίσει μέχρι στιγμής ένα ROTEL 991, ένα TOSHIBA SD-900, ένα SONY CDRW66, ένα ΜΠΕΡΡΥΝΤΑΚ, ένα DEQ-2496(ως ντακ) και το γνωστό DIGITAL (BLUESKY).
Δυστυχώς άλλες πηγές δεν είχα.
Εννοείται πως παίξαν και τα δύο πρωτόκολλα, AES/EBU και SPDIF.
Όπως επίσης θέλω να πιστέυω πως εννοείται... πως σε άλλα συστήματα τα απότελέσματα θα ήταν ίσως διαφορετικά.
Απλά μου έκανε εντύπωση η επαναληψιμότητα με όλους τους αντιπάλους... στο δικό μου συστηματάκι.

Κλέινοντας να πω πως είναι αμαρτία για ένα ντακ με τα υλικά που έχει και την τεχνολογία που κουβαλάει να κοστίζει πάνω από 400 ευρά...
Ειδικά αν είναι του νονού.

Η κινεζιά σε όλο (το ποταπό) της το μεγαλείο....-bye-

attachment.php

Attachments

• Img_8794s.JPG
    Img_8794s.JPG
    67.2 KB · Views: 223
Φίλε sherpa,
to 24/192 είναι πολύ πιό αναλογικό από το 16/44.1
Και ούτε είναι μοδάτο.
είναι εξέλιξη.
το εάν τώρα φτάσαμε στο 24/96 ή 24/192 χωρίς προηγούμενως να εξελιχθεί ή να εξαντληθεί πλήρως το 16/44.1 είναι ένα θέμα προς συζήτηση.

Προσωπικά δεν είμαι πάντως της non-os σχολής.
Το valab που έχω εδώ και αρκετό καιρό ενώ σίγουρα έχει αρετές, αυτές δεν είναι του γούστου μου.

Τέλος αυτό που είπες περί 400 ευρώ είναι αληθές.
το ταπεινό μπερυντακ, με όλα όσα πρόσφερε έφτασε να κοστίζει κάπου 180 και ήταν-είναι πολύ καλό.
Στα ίδια χρήματα με τέτοιες δυνατότητες και ευκολίες δεν υπάρχει κάτι.
(Βέβαια όλο και κάποιος θα βρεθεί να διαφωνήσει)

Φίλε sherpa,
to 24/192 είναι πολύ πιό αναλογικό από το 16/44.1
Και ούτε είναι μοδάτο.
είναι εξέλιξη.
το εάν τώρα φτάσαμε στο 24/96 ή 24/192 χωρίς προηγούμενως να εξελιχθεί ή να εξαντληθεί πλήρως το 16/44.1 είναι ένα θέμα προς συζήτηση.

Προσωπικά δεν είμαι πάντως της non-os σχολής.
Το valab που έχω εδώ και αρκετό καιρό ενώ σίγουρα έχει αρετές, αυτές δεν είναι του γούστου μου.

Τέλος αυτό που είπες περί 400 ευρώ είναι αληθές.
το ταπεινό μπερυντακ, με όλα όσα πρόσφερε έφτασε να κοστίζει κάπου 180 και ήταν-είναι πολύ καλό.
Στα ίδια χρήματα με τέτοιες δυνατότητες και ευκολίες δεν υπάρχει κάτι.
(Βέβαια όλο και κάποιος θα βρεθεί να διαφωνήσει)

Φίλε supersonic.
Το 24/192 είναι μοδάτο δεν είναι εξέλιξη.
Η εξέλιξη έχει πάει όπως γνωρίζεις σε πολύ μεγαλύτερες αναλύσεις...
Δεν ακολουθεί απλά η υπόλοιπη βιομηχανία για λόγους που προανέφερα.
Το 24/192 το έχει πιάσει και η κουτσή μαρία.
Γι' αυτό τιγκάραμε και από "κινεζιές"...
Είναι και παχύ το νούμερο, γουστάρει ο κόσμος και τα χώνει (και πάλι...)
Και απ' ότι φαίνεται δεν έκανε και τίποτα συνταρακτικό...
Όπως και το USB..., ενώ κάνει μούγκα (η "βιομηχανία") στο κατά πολύ αρτιότερο και με λιγότερο latency, firewire...
Άρα η μόδα και η κονόμα καλά κρατεί.
Άσε που και το USB II είναι ήδη παρωχημένο γιατί βγήκε νεώτερο USB interface που υπόσχεται ότι θα πιάσει τις ταχύτητες και το latency του firewire.

Για το αναλογικό του μέρους, δεν υπάρχουν εύκολες ετυμηγορίες.
Είναι δεκάδες τα μηχανάκια αμφότερων των τεχνολογιών.
Το ίδιο ισχύει βεβαίως και για τα νονός αλλά και για οτιδήποτε συναφές στον πλανήτη.

Τα μηχανάκια τύπου μπερυντακ είναι απόλύτως τίμια.
Άλλοι πουλάνε κινέζικα υλικά... τρυγιρισμένα από λουμίνια... και τα βαράνε σα να είναι κινέζικα βάζα του τάδε Χαν...