Απάντηση: Re: 24bit 192khz dac
Να κάνω κι εγώ μία ερώτηση!
Ολοι μιλάτε για 24bit 96khz-192Khz.....
Τα μηχανάκια της Audionote της δική μας Υψιλον και άλλα πολλά είναι no oversampling με το παλαιό AD1865...... και κοστίζουν μία περιουσία, ο ήχος τους είναι χειρότερος πχ από ένα benchmark??
Χρόνια τώρα γράφω μόνο τις δικές μου εμπειρίες.
Κάτι που απ' ότι κατάλαβα δεν γίνεται από όλους.
Ενώ αν γίνει, τους την πέφτουν κιόλας (απαράδεκτο.-)
Μου είπαν, τους είπα, άκουσα, διάβασα κ.τ.λ εχρησιμοποιήθησαν κάργα σπανίως...
Πιστέυω ότι το 24/192 δεν είναι κάτι σπουδαίο ως ανάλυση ώστε να καλύψει ένα αναλογικό γεγονός.
Απλά πάνε οι "έξυπνοι" να το κάνουν κάτι μοδάτο για ευνόητους λόγους.
Κολάνε και το USΒ επειδής έχουμε και σύγκλιση των τεχνολογιών... και πάει λέγοντας το πράμα...
Βέβαια για να γίνει κάτι συνταρακτικό και να αλλάξει κάτι στην αναπαραγωγή του αναλογικού γεγονότος με ψηφιακά μέσα, πρέπει να αλλάξουν πολλά, από τεχνικές ηχογράφησης/studio μέχρι τα ραδιοσιντί αυτοκινήτου...
Οπότε δεν συμφέρει το πράμα, είναι ακόμα νωρίς και υπάρχουν τόσα πολλά περιθώρια για περαιτέρω κονόμα συν τω χρόνω...
Για την πρώτη παράγραφο τώρα, επειδή έχω ένα παλιονονός ξαναγράφω κάτι που έγραψα παλαιότερα:
'Έχει καθαρίσει μέχρι στιγμής ένα ROTEL 991, ένα TOSHIBA SD-900, ένα SONY CDRW66, ένα ΜΠΕΡΡΥΝΤΑΚ, ένα DEQ-2496(ως ντακ) και το γνωστό DIGITAL (BLUESKY).
Δυστυχώς άλλες πηγές δεν είχα.
Εννοείται πως παίξαν και τα δύο πρωτόκολλα, AES/EBU και SPDIF.
Όπως επίσης θέλω να πιστέυω πως εννοείται... πως σε άλλα συστήματα τα απότελέσματα θα ήταν ίσως διαφορετικά.
Απλά μου έκανε εντύπωση η επαναληψιμότητα με όλους τους αντιπάλους... στο δικό μου συστηματάκι.
Κλέινοντας να πω πως είναι αμαρτία για ένα ντακ με τα
υλικά που έχει και την τεχνολογία που κουβαλάει να κοστίζει πάνω από 400 ευρά...
Ειδικά αν είναι του νονού.