24bit 192khz dac

Re: Απάντηση: Re: 24bit 192khz dac

Όπως και το USB..., ενώ κάνει μούγκα (η "βιομηχανία") στο κατά πολύ αρτιότερο και με λιγότερο latency, firewire...
Άρα η μόδα και η κονόμα καλά κρατεί.
.

εδώ φίλε μου βγαίνουν ακόμα pc με rs232 και παράλληλες θύρες και ps1 συνδέσεις...
Πάντα πουλάει ό,τι αγοράζει ο συρμός.

Aυτό είναι αλήθεια.
Εξέλιξη εγώ βρίσκω (σε ερασιτεχνικό επίπεδο...) μόνο στους ματάκηδες!
Εκεί οι αναλύσεις έχουν ένα κάποιο (αμελητέο για μένα...) αντίκρυσμα.
Ενώ συμβαδίζει και αντιστρόφως ανάλογα το κόστος.
Βέβαια και εκεί μιά καλή LCD πριν 5 χρόνια κόστιζε όσο ένα αυτοκίνητο...
Σε μας τους αυτάκηδες, είναι τα δύσκολα και τα παρατράγουδα...
Διότι παρωχημένες τεχνολογίες συνεχίζουν... να κοστίζουν... πολλές φορές, όσο ένα αυτοκίνητο!

Επειδή εδώ κάποιοι τείνουν προς το να χάσουν την μπάλα να διευκρινίσω ότι στο 24/96 δεν πήγαμε πρώτοι εμείς αλλά οι ηχολήπτες.
Και για του λόγου το αληθές ορίστε ένας εξοπλισμός ηχολήπτη.
Και αφού σκοπός μας υποτίθεται είναι να ακούσουμε όσο το δυνατόν πιστότερα αυτό που έχει γράψει ο ηχολήπτης αναγκαστικά πήγαμε και εμείς εκεί.
Οσοι γουστάρουν να ακούν το mp3 του ηχολήπτη που είναι το 16/44.1 προβλημά τους αλλά δεν αντέχω να διαβάζω την παράλογη γκρίνια τους.

Last edited:
Re: Απάντηση: 24bit 192khz dac

εγώ δεν αναφέρομαι μόνο σε hd, θέλω να αξιοποιήσω το 1Τ που έχω σε mp3 διαφόρων bit rate.

Το όλο θέμα έχει να κάνει με την αξιοποίηση-κατέβασμα εγγραφών υψηλότατης ποιότητας(24/96-192) κι ιδιαίτερα των δωρεάν flac.Γι' αυτόν τον ακοπό,χρειάζεται το κατάλληλο dac ή κάρτα ήχου κι αυτό συζητιέται.

Ουσιαστικά η επιδίωξη είναι υψηλή ποιότητα με ελάχιστα σχετικά χρήματα για τους πολλούς.

Το μηχάνημα που αναφέρεις(δεν το έχω ακούσει δυστυχώς),όπως και τα άντίστοιχα της κατηγορίας του,αφορούν μιάν άλλη εντελώς διαφορετική προσέγγιση,όπου δεν τίθενται περιορισμοί κόστους κι αφορά ελάχιστους.

Απο άποψη ηχητικής απόδοσης,ότι καλύτερο έχω ακούσει προσωπικά,σε ψηφιακή πηγή,δεν ήταν πάντως η πρώτη προσιτή λύση.Ωστόσο,το γεγονός αυτό,δεν αφορά το μέσο χομπίστα,ούτε κάν τους κινούμενους και σε αρκετά υψηλότερες κατηγορίες.Βλέπεις ελάχιστοι έχουν ή μπορούν να έχουν συστήματα των δεκάδων χιλιάδων ευρό...

καλή μέρα σε όλους.
Και καλή Πρωτομαγιά
Γιά να επαναφέρω τα πράγματα στην τάξη, χτες έκανα ένα λίγο πιό εμπεριστατωμένο τεστ (όσο γινόταν) ΑΒ με τον υπεραναλυτικό δολοφόνο K1000.
Το benchmark ακούστηκε σίγουρα καλύτερα, οπότε μπορεί να πάει η καρδιά σας στη θέση της.
ΟΜΩΣ, το μικρό ακούστηκε επικίνδυνα κοντά του κσι όπως ίσως (και εάν) έχετε διαβάσει στα σχετικά sites η αναβάθμιση που δέχεται είναι πολύ μεγάλη.
Έτσι επανέρχομαι στο αρχικό ποστ της συμμετοχής μου στο thread, όπου έλεγα ότι θα έχουμε πολύ ενδιαφέρουσα άνοιξη ή και καλοκαίρι.

καλή μέρα σε όλους.
Και καλή Πρωτομαγιά
Γιά να επαναφέρω τα πράγματα στην τάξη, χτες έκανα ένα λίγο πιό εμπεριστατωμένο τεστ (όσο γινόταν) ΑΒ με τον υπεραναλυτικό δολοφόνο K1000.
Το benchmark ακούστηκε σίγουρα καλύτερα, οπότε μπορεί να πάει η καρδιά σας στη θέση της.
ΟΜΩΣ, το μικρό ακούστηκε επικίνδυνα κοντά του κσι όπως ίσως (και εάν) έχετε διαβάσει στα σχετικά sites η αναβάθμιση που δέχεται είναι πολύ μεγάλη.
Έτσι επανέρχομαι στο αρχικό ποστ της συμμετοχής μου στο thread, όπου έλεγα ότι θα έχουμε πολύ ενδιαφέρουσα άνοιξη ή και καλοκαίρι.

Κατά βάση η μόνη ουσιαστική αναβάθμιση που δέχεται είναι ο OPA MOON ή OPA SUN στη θέση του 5532.
Τα Cirrus δεν αλλάζουν...

Είναι πολύ καλό - αλλά Buffalo δεν είναι.
Αν έχεις πρόβλημα κόστους (το Buffalo θα βγει σημαντικά ακριβότερο), χτύπα το

Είναι πολύ καλό - αλλά Buffalo δεν είναι.
Αν έχεις πρόβλημα κόστους (το Buffalo θα βγει σημαντικά ακριβότερο), χτύπα το

Δεν εχουν αποθεμα σε S/PDIF Receiver
και καπου διαβασα οτι το S/PDIF Receiver
που προτεινουν δεν ειναι 24/192 αλλα ειναι 24/174

Εχεις μηπως υποψι σου καποιο αντιστοιχα καλο S/PDIF Receiver?

καλή μέρα σε όλους.
Και καλή Πρωτομαγιά

Καλημέρα και καλή Πρωτομαγιά και από εμένα.
Τελικά φίλε μου αν με τόσα λίγα χρήματα αγοράζουμε μια Κινεζιά μεν, που είναι πολύ κοντά στο "θηρίο" δε, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το αποκτήσουμε, και εμείς που χρειαζόμαστε ένα "αξιοπρεπές" Dac, χωρίς να πληρώσουμε μιά περιουσία. Τι λές?

Φιλικά
Γιώργος.

Κατά βάση η μόνη ουσιαστική αναβάθμιση που δέχεται είναι ο OPA MOON ή OPA SUN στη θέση του 5532.

Φίλε Aprile, αν γίνει η "μοντιφιά", ποιά είναι η γνώμη σου? Θα βελτιωθεί αρκετά η "Κινεζιά", και με τι κόστος? Αξίζει η κίνηση?

Φιλικά
Γιώργος.

φίλε μου, και πολύ φιλικά: η επιμονή σου σε ορισμένα πράγματα ξεπερνάει κάθε όριο.

Στις σελίδες που έχω παραθέσει και εχω διαβάσει προσεκτικά το μηχανάκι εκτός από τους opa, μπορεί να δεχθεί αναβάθμιση σε όλους τους πυκνωτές του με καλύτερα υλικά, να παρακαμφθεί ο τελεστικός εντελώς, να μπεί λαμπάτο στάδιο εξόδου αλλά και να μετατραπεί η έξοδός του σε balanced.
και υπάρχουν οδηγίες βήμα προς βήμα...-bye-

Όποιος έχει διάθεση και χρόνο διαβάζει.

Φίλε Aprile, αν γίνει η "μοντιφιά", ποιά είναι η γνώμη σου? Θα βελτιωθεί αρκετά η "Κινεζιά", και με τι κόστος? Αξίζει η κίνηση?

Φιλικά
Γιώργος.

Γιώργη, αφού σου απάντησε ο άνθρωπος...

Για πειτε, βρε παιδες, τι εχουμε ως USB επιλογη μεχρι τα 150-200 Ευρω...

SuperPro DAC 707 USB
κατι τετοιο τελικα το δοκιμασε καποιος? Χωρις πολλα-πολλα, μια καλη και καθαροτερη αποδοση θα με ικανοποιουσε (απο την onboard καρτα).

Δεν καταλαβα τελικα τι συμβαινει με το USB του - λαμβανει μεχρι και 24/96? παραπανω? παρακατω?

Κατι αντιστοιχο που να μην ειναι κιτ? Στην περιπτωση του Κιτ, υπαρχει καποιος που με μια λογικη αμοιβη να μας το συναρμολογησει?

αυτό από όσο βλέπω έχειι το ζευγάρι dac receiver που φοράει αυτό που παρουσίασα σε μιά συσκευασία ανάλογη σε δυνατότητες με το audiotrak.
Δηλαδή ένα usb powered μηχανάκι, σαν εξωτερική κάρτα.
Από τα λίγα ελάχιστα ιταλικά μου.

έχει και αγγλική σελίδα....
αυτό που λέει:

Audio output: 24bit/48khz (44.1Khz)

δεν μου άρεσε πολύ...

Πάντως γιά το κιτ (αν αναφέρεσαι σ αυτό που έδειξα) δεν θέλει κάποια συναρμολόγηση είναι έτοιμο και παίζει. Ενώνεις απλά δυό φυσάκια.
Στο λινκ που έβαλε ο Aprile που είναι λίγο φτηνώτερο από το δικό μου φαίνεται να έχει έτοιμα κολλημένα και τα rca.
Στο δικό μου ήταν χύμα μέσα στο πακέτο.
Φυσικά εννοείται ότι χρειάζεται να έχεις και ένα κουτί. Αυτό το κάνεις και μόνος σου.

Αν δεν θέλεις κιτ, μπορείς να πάρεις σε αντίστοιχα χρήματα το audiotrak (που να μην ξεχνιόμαστε ο Aprile μας το συνέστησε αν θυμάμαι καλά πρώτος) που είναι έτοιμο, ποιοτικό, παίζει 24/96 από παντού και κάνει 115.

αρα σε καλο δρομο δεν ειμαστε?

ΥΓ>> Εχει και αγγλικα η ιστοσελιδα, πανω δεξια το σημαιακι...

φίλε μου, και πολύ φιλικά: η επιμονή σου σε ορισμένα πράγματα ξεπερνάει κάθε όριο.

Στις σελίδες που έχω παραθέσει και εχω διαβάσει προσεκτικά το μηχανάκι εκτός από τους opa, μπορεί να δεχθεί αναβάθμιση σε όλους τους πυκνωτές του με καλύτερα υλικά, να παρακαμφθεί ο τελεστικός εντελώς, να μπεί λαμπάτο στάδιο εξόδου αλλά και να μετατραπεί η έξοδός του σε balanced.
και υπάρχουν οδηγίες βήμα προς βήμα...-bye-

Όποιος έχει διάθεση και χρόνο διαβάζει.

Αν είναι να τα κάνεις όλα αυτά τότε πάρε ένα ESS τα ίδια λεφτά θα σου πάει.
Και καλύτερα θα ακούγετε...
Ή το καινούργιο ΒΒ 32bit 1795.
Οτι γαρνιτούρες και να του βάλεις κατά βάση μπορείς να ακούσεις το μάξιμουμ που μπορεί να σου δώσει το κάθε dac chip.
Aν νομίζεις ότι μπορείς να ξεπεράσεις αυτό το όριο τότε η προσέγγιση σου είναι μεταφυσική και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια :grandpa:

Απάντηση: Re: 24bit 192khz dac

Αν είναι να τα κάνεις όλα αυτά τότε πάρε ένα ESS τα ίδια λεφτά θα σου πάει.
Και καλύτερα θα ακούγετε...
Ή το καινούργιο ΒΒ 32bit 1795.
Οτι γαρνιτούρες και να του βάλεις κατά βάση μπορείς να ακούσεις το μάξιμουμ που μπορεί να σου δώσει το κάθε dac chip.
Aν νομίζεις ότι μπορείς να ξεπεράσεις αυτό το όριο τότε η προσέγγιση σου είναι μεταφυσική και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια :grandpa:

Εδώ πρέπει να συμφωνήσω κι εγώ. Έχω σοβαρές επιφυλάξεις, κατά πόσον π.χ η μετατροπή unbalanced -balanced είναι βελτίωση. Εκτός κι αν έχεις 10 μέτρα interconnects.
Η ιστορία με τα πυκνωτάκια και τις αντιστασούλες έιναι τόσο παλιά όσο και το "δήθεν" DIY: Σχεδόν κανείς από όσους κάνουν αλλαγές πυκνωτών δεν ξέρει γιατί τις κάνει, τι καλύτερο έχει ο πυκνωτής που αντικαθιστά τον παλιό.

Προβάλλονται οι συνήθεις νεφελώδεις λόγοι τύπου "παίζει καλύτερα", ή διάφορες επιστημονικοφανείς τρίχες όπως "χαμηλότερη αντίσταση στις υψηλές συχνότητες" σε λαμπάτο που με βια φτάνει τα 30 κΗζ.

Δεν θέλω να πω ότι δεν υπάρχουν πράγματα που είναι δυσερμήνευτα με τη θεωρία, αλλά κάτι που δεν μπορούμε αντικειμενικά να ελέγξουμε όλοι, ας το λέμε απλά μετατροπή. Το βελτίωση είναι παραπλανητικό.

Απάντηση: Re: 24bit 192khz dac

Για πειτε, βρε παιδες, τι εχουμε ως USB επιλογη μεχρι τα 150-200 Ευρω...

SuperPro DAC 707 USB
κατι τετοιο τελικα το δοκιμασε καποιος? Χωρις πολλα-πολλα, μια καλη και καθαροτερη αποδοση θα με ικανοποιουσε (απο την onboard καρτα).

Δεν καταλαβα τελικα τι συμβαινει με το USB του - λαμβανει μεχρι και 24/96? παραπανω? παρακατω?

Κατι αντιστοιχο που να μην ειναι κιτ? Στην περιπτωση του Κιτ, υπαρχει καποιος που με μια λογικη αμοιβη να μας το συναρμολογησει?

Μέχρι 48. Το γράφει το datasheet του cm108 που διαχειρίζεται τη usb είσοδο:

http://www.qsl.net/om3cph/sb/CM108_DataSheet_v1.6.pdf

Από τεχνική άποψη, είναι μίλια πίσω από μια EMU0202, μόνο που αυτή δεν έχει s/pdif.
Κάνει 100 ευρώ και θέλει υποχρωτικά usb2 (192/24 !!), αλλιώς κι αυτή μόνο 44/16.

Ακόμα και η ταπεινή edirol ua1-ex (70ευρώ) υποστηρίζει 96/24 από usb1.

Και ΟΧΙ δεν ξέρω πως παίζει τίποτα από τα παραπάνω. Τα υλικά τους και τα τεχνικά χαρακτηριστικά έχω δει μόνο.