24bit 192khz dac

Re: Απάντηση: Re: 24bit 192khz dac

Σχεδόν κανείς από όσους κάνουν αλλαγές πυκνωτών δεν ξέρει γιατί τις κάνει, τι καλύτερο έχει ο πυκνωτής που αντικαθιστά τον παλιό.

.

δεν θέλω να διαφωνήσω μαζί σου, αλλά θα σου πω αυτό που σκέφτομαι (όπως φαντάζομαι ο καθένας)....

υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες στους πυκνωτές?
Αν έχουμε έναν χαμηλής ποιότητας δεν τον αλλάζουμε?
Στις diy κοινότητες, το θέμα αλλαγής ή της χαμηλής ποιότητας πυκνωτών που πρέπει να αλλαχτούν δεν είναι στην καθημερινή ΗΔ ?

Εγώ τουλάχιστον αυτό ξέρω.
Κάνεις κρος ?
Α.... όχι ηλεκτρολυτικούς, βάλε ΜΚΡ, έχεις επιφανειακούς, βγάλτους...
λέω τώρα...

Αν είναι όλοι ίδιοι, τότε τι συζητάτε στα φόρα ?

Απάντηση: Re: 24bit 192khz dac

εγώ προχώρησα στην λύση της EMU 0404.... περνάει κανονικότατα 24/192 από την usb (απαραίτητα σε έκδοση 2.0 ) .... έχω κάνει και τις συγκρίσεις μου, σχεδόν 2 μήνες τώρα, που την έχω .... είμαι πολύ ευχαριστημένος,

Mέσα σε αυτήν την τρικυμία, είναι σημαντικό να έχουμε και κάποια σημεία αναφοράς. Να πω λοιπόν εδώ ότι η κάρτα ήχου της ΕΜU, η, (24/192, 120 db S/N), 1212m με balanced εξόδους, αν και pci δηλαδή με τοποθέτηση μέσα στο κουτί, παίζει εξαιρετικά, κοστίζει ελάχιστα, (150 ), και σε κάθε περίπτωση παίζει καλύτερα από την ομόσταυλη 0404, οπως επιβεβαιώνουν όσοι έκαναν τις συγκρίσεις και το αναφέρουν στο σχετικό forum για ΕΜU προϊόντα:

http://www.productionforums.com/viewforum.php?f=4

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 24bit 192khz dac

δεν θέλω να διαφωνήσω μαζί σου, αλλά θα σου πω αυτό που σκέφτομαι (όπως φαντάζομαι ο καθένας)....

Στις diy κοινότητες, το θέμα αλλαγής ή της χαμηλής ποιότητας πυκνωτών που πρέπει να αλλαχτούν δεν είναι στην καθημερινή ΗΔ ?

Κάνεις κρος ?
λέω τώρα...

Ποιά είναι τα κριτήρια ποιότητας ενός πυκνωτή για εφαρμογές audio?
Στα φόρα συζητάμε τα ίδια και τα ίδια εδώ και 10 χρόνια: Τούτο παίζει το άλλο όχι. Μέσα κι εγώ, αλλά δεν συμφωνούμε όλοι - είναι υποκειμενικά- γι αυτό λέω είναι παρακινδυνευμένο να μιλάμε απόλυτα για ανβαθμίσεις.

αυτή όμως είναι pci και υπάρχει αρκετός κόσμος που ακούει pc και τον πιάνει αλλεργία...

Στην καλύτερη να έχουν ένα λαπτοπ ή ένα media player με usb...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 24bit 192khz dac

Ποιά είναι τα κριτήρια ποιότητας ενός πυκνωτή για εφαρμογές audio?
Στα φόρα συζητάμε τα ίδια και τα ίδια εδώ και 10 χρόνια: Τούτο παίζει το άλλο όχι. Μέσα κι εγώ, αλλά δεν συμφωνούμε όλοι - είναι υποκειμενικά- γι αυτό λέω είναι παρακινδυνευμένο να μιλάμε απόλυτα για ανβαθμίσεις.

μα δεν αντιλέγω....
όμως τουλάχιστον υπάρχει μιά βάση γιά συζήτηση, μιά μοντιφιά στο συγκεκριμένο dac, (και σε άλλα) κάποιος που το έκανε και από οσο φαίνεται του έκατσε.
Και σαν πλατφόρμα δοκιμών (ένα dac 60-70 ευρώ) είναι μιά χαρά.
Δεν χάθηκε ο κόσμος. Μπορεί και να παίξει και τότε κερδίσαμε.
Μην ξεχνάμε ότι το σετάκι dac receiver φορούσανε τουλάχιστον όλα της σειράς 1* της marantz και μερικά creek νομίζω.

Και τέλος ...όλα είναι υποκειμενικά.
Ε´δω υπάρχουν οι σχολές 1541 που άλλοι μισούν και άλλοι προσκυνάνε.
Καθώς και οι oversampling και μη, και χίλια δυό άλλα.
Εδώ μεσα υποστηρίχτηκε όυτε λίγο ούτε πολύ ότι
α. αυτό φοράει το 1541 και εκείνο το 1541 άρα είναι ίδια...
β. αυτό φοράει το 1853 και εκείνο το 1541 και επειδή το 1541 είναι καλύτερο από το 1853 τότε όποιο φοράει το 1853 είναι χειρότερο από όποιο φοράει το 1541
που όλα είναι λάθος.

Tα dac chip χωρίζονται στα πρώτης γενιάς που ήταν τα 16bit όπως είναι πχ το 1541.
Στα δεύτερης γενιάς που έχουμε τώρα και είναι στα 24bit όπως είναι πχ το CS 8614.
Και στα τρίτης γενιάς που πηγαίνουμε ολοταχώς τώρα που είναι 32bit όπως το ESS και το BB 1795.
Οποιος δεν τα λαμβάνει αυτά τα δεδομένα υπόψιν του και τα κάνει όλα παλιά καινούργια σαλάτα έχει τρικυμία εν κρανίο.

...32bit όπως το ESS και το BB 1795.

Kαι το ΑΚΜ 4397 για το οποίο έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια (αλλά δεν είχα την ευκαιρία να το ακούσω).

Tα dac chip χωρίζονται στα πρώτης γενιάς που ήταν τα 16bit όπως είναι πχ το 1541.
Στα δεύτερης γενιάς που έχουμε τώρα και είναι στα 24bit όπως είναι πχ το CS 8614.
Και στα τρίτης γενιάς που πηγαίνουμε ολοταχώς τώρα που είναι 32bit όπως το ESS και το BB 1795.
Οποιος δεν τα λαμβάνει αυτά τα δεδομένα υπόψιν του και τα κάνει όλα παλιά καινούργια σαλάτα έχει τρικυμία εν κρανίο.

Από πότε είναι DAC to 8614 (8416)?

Η φυσική εξέλιξη των DAC τσιπ δεν λέει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτε για την ηχητική εξέλιξη των συσκευών DAC.

Ούτε θα πρέπει να απορρίπτουμε συσκευές μόνο και μόνο από το τσιπ σετ.

Η μαγκιά ενός κατασκευαστή (συσκευών ή κιτ) φαίνεται στο κατά πόσο μπορεί να διαφοροποιηθεί θετικά από τη σωρό των "by-the-book" σχεδιαστών..

Στα δεύτερης γενιάς που έχουμε τώρα και είναι στα 24bit όπως είναι πχ το AD 1852 .
OK TΩΡΑ

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 24bit 192khz dac

Κάνεις κρος ?
λέω τώρα...

Ηχητικά οι αλλαγές πυκνωτών ελέγχεται... αν ακούγονται...
Συνηθέστερα ίσως βελτιωθούν κάποια χαρακτηριστικά όπως είναι ο λόγος S/N μιας συσκευής.
Τα οποία φυσικά μετρώνται (πριν και μετά).
Επίσης πολύ σπάνια SMT κατασκευές χάνουν στον τομέα αυτό από κατασκευές υλοποιημένες με τον γνωστό τρόπο.
Πάντως σίγουρα στον ψυχολογικό τομέα υπάρχει τεράστια βελτίωση με αλλαγή πυκνωτών!
Ένα εύκολο πειρα(γ)ματάκι π.χ είναι αλλαγή πυκνωτών μετά από την έξοδο τελεστικού.
Αν εκεί ακούμε διαφορές τότε λέμε ότι κάτι κάναμε...

Εδω γνωστος ντιουης και βελτιωτης συσκευων ηχου υποστηριζει
οτι το bufallo dac ειναι το δευτερο καλυτερο στο κοσμο του
high end dac

http://www.lampizator.eu/LAMPIZATOR/REFERENCES/Buffalo DAC/BuffaloDAC.html

Μηπως αυτος να ειναι ο λογος που η 500euro
πλακετα του bufallo dac εχει εξαντληθει;

Δεν νομίζω ότι λέει πουθενά ότι το ESS δεν είναι το καλύτερο αντίθετα λέει ότι έχει περιθώρια βελτιώσεις η κατασκευή του που θα το κάνουν ακόμα καλύτερο άρα σαφέστατα καλύτερο από το Α-Ν . Nομίζω ότι έχουν εξαντληθεί πριν καν βγουν όλες οι πλακέτες του ESS .

Εδω γνωστος ντιουης και βελτιωτης συσκευων ηχου υποστηριζει
οτι το bufallo dac ειναι το δευτερο καλυτερο στο κοσμο του
high end dac

http://www.lampizator.eu/LAMPIZATOR/REFERENCES/Buffalo DAC/BuffaloDAC.html

Μηπως αυτος να ειναι ο λογος που η 500euro
πλακετα του bufallo dac εχει εξαντληθει;

και κάπου εδώ

http://www.lampizator.eu/LAMPIZATOR/CD_player_ranking.html

πάνω κάτω λέει ότι η κινεζιά ακολουθεί πολύ κοντά...(αναβαθμισμένη ή μοντιφαρισμένη - ας προσέχω τα λόγια μου....)-bye-

Λέει, λέει, λέει αυτός ο Lampizator...

Πολύ δραστήριος ρε παιδί μου δε λέω.

Αλλά στις επεμβάσεις του φαίνεται πολύ ατζαμής και πρόχειρος. Ούτε κολλήσεις, ούτε wire management, ούτε τίποτα.

Μην τον πολυ-εμπιστεύεστε. Άποψή μου..

μάλιστα λέει αυτό το καλό:

Only the Buffalo seriously challenged the Lampucera. At the price of 40 Euros we can consider it a joke but in fact this is not a joke. I would without hesitation recommend it to someone who has Ongaku amplifier and asks me for advice on CD player. That is AFTER the oscon mods of capacitors.

Σταύρε έχεις δίκιο, αλλά ΑΝ λέμε τώρα έχει λίγο δίκιο κάπου...πού ξέρεις.
Αυτό που λες όντως, το παραδέχεται κι ο ίδιος "βαριέται να ξεκολλήσει, κάνει bypass, όλα χύμα" Σου λέει άμα έτσι παίζει, εσύ κάντο καλύτερα...

Γι αυτό είπα να δοκιμάσω να δω τι παίζει.

Δεν ξέρω τι κανει το κινέζικο με τα mods, αλλά stock αν πλησίαζε κοντά στο Buffalo θα το είχες καταλάβει φίλε Δημήτρη (γιατί πολύ απλά θα έπαιζε πολύ καλύτερα από το Benchmark).