24hz ή 23.976

geoaspro

New member
19 June 2006
60
Καλησπέρα παιδιά,

Είμαι λίγο μπερδεμένος με τα hz... Δίνω 24hz από την κάρτα γραφικών (ΑΤΙ 4350) στην SONY Z5500 ή οποία το δέχεται σαν 1080/24p και παρακολουθώ την ταινία. Χρειάζεται να δώσω ακριβώς 23.976 και να χρησιμοποιήσω powerstrip ή και έτσι που το κάνω είναι το ίδιο?

Επίσης σε πλάνα με panning της κάμερας πχ από δεξιά προς τα αριστερά βλέπω την κίνηση να "σπάει" σαν να βλέπω τα καρέ, αυτό είναι κάτι που διορθώνεται ή είναι το γνωστό θέμα-πρόβλημα των 24 καρέ της κινηματογραφικής λήψης??

Ευχαριστώ πολύ!

Καλά το κάνεις.

Η κίνηση στα 24Hz είναι ΤΟ πρόβλημα στην HD εποχή. Μέχρι να βγει κάποιο software που να επιτρέπει στα PC να δημιουργούν ενδιάμεσα frames (frame interpolation) για να εξομαλύνουν την κίνηση, είμαστε καταδικασμένοι.

OK ευχαριστώ για την απάντηση. Μια λύση είναι να ενεργοποιώ τα 100hz της τηλεόρασης αλλά δεν μου αρέσει πολύ αυτό που βλέπω...

Απάντηση: Re: 24hz ή 23.976

OK ευχαριστώ για την απάντηση. Μια λύση είναι να ενεργοποιώ τα 100hz της τηλεόρασης αλλά δεν μου αρέσει πολύ αυτό που βλέπω...

Αυτή δεν είναι λύση, είναι διά-λυση...:D

Να τα απενεργοποιείς τα 100 Hz όταν παίζεις 24άρια. Δεν βοηθάνε σε τίποτα, αντιθέτως μάλιστα, έχεις χειρότερη κίνηση.-bye-

Η κάρτα σου υποστηριζει 23,976.

Αν δεν εχει καποιο θεμα η tv δεν εχεις λογο να μην δινεις 23,976 προκειμενου να εχεις το βελτιστο αποτελεσμα (υπο συνθηκες η διαφορα με τα 24 μπορει να ειναι αμελητεες εως ορατες).

Κατα τα αλλα, μια χαρα ειναι τα 24, το fi δεν θα δωσει καμια λυση. Αυτη θα ερθει οταν πρωτογενως η ταινια γυριζεται σε >24 καρε.

Κατα τα αλλα, μια χαρα ειναι τα 24, το fi δεν θα δωσει καμια λυση. Αυτη θα ερθει οταν πρωτογενως η ταινια γυριζεται σε >24 καρε.

spcav σε ευχαριστώ για την βοήθεια... το παραπάνω όμως δεν το κατάλαβα, τι εννοείς?? :huh2:

F.I.= Frame Interpolation

Είναι μια τεχνική προσθήκης ψευδοκαρέ στα ήδη υπάρχοντα 24 με σκοπό την εξομάλυνση της κίνησης λόγω ανεπάρκειας των 24ρων καρέ ν' αποδώσουν ομαλά μια σκηνή με γρήγορη μετατόπιση της κάμερας. Σε άλλους αρέσει το αποτέλεσμα, σε άλλους όχι γιατί ομοιάζει με βιντεοσκόπηση και όχι με φιλμοσκόπηση (αδόκιμος όρος). Το πρόβλημα θα λυθεί όταν οι κάμερες θα ''τραβούν'' περισσότερα από 24 καρέ το δευτερόλεπτο. Π.χ. 60.

παιζοντας ματροσκες 1080p σε 24 και σε 50 hz ,δεν μπορω να πω οτι ειδα διαφορα...