24p vs 100Hz - Αξίζει τον κόπο κάτι από αυτά;

xoirinos

New member
29 February 2008
6
Γεια χαρά

Μετά από πολύ ψάξιμο για 32" τηλεόραση, έχω καταλήξει στα παρακάτω:
  1. LG - 32LB75
  2. Samsung - LE32M86
Η χρήση θα είναι 70% ταινίες, 20% τηλεόραση (ποδόσφαιρο) 10% pc
Η πρώτη υποστηρίζει θεωρητικά 24p και η δεύτερη 100Hz.

Ωραία τα θεωρητικά, αλλά στην πράξη τι συμβαίνει;
  1. Τα 24p μπορούν να αξιοποιηθούν κάπως;
  2. Τα 100 Hz προσφέρουν κάτι πρακτικά, ιδίως από τη στιγμή που η LG έχει γρηγορότερο panel;
  3. Αν όχι γιατί να μη προτιμήσω την r86 που φαίνεται να είναι η ίδια ακριβώς τηλεόραση χωρίς τα 100Hz;
  4. Τελικά η LG τι λόγο αντίθεσης έχει, 5000:1 ή 8000:1; 5 ή 8 ms χρόνο απόκρισης;
  5. Αληθεύει ότι για αυτά τα μοντέλα η Samsung δεν χρησιμοποιεί δικό της panel?
Περιμένω τα φώτα σας!:popcorn:

24p υποστηριζουν και οι 2 τηλεορασεις. Μην δινεις τοσο μεγαλη σημασια στις αντιθεσεις που δινουν οι εταιριες, δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα. Ποσα χρηματα διαθετεις?

Mας φερνεις προ τετελεσμενων γεγονοτων.-bye-

Γιατι διαλεξες αυτες τις δυο?

Κατα την γνωμη μου αν θελεις τηλεοραση με 100 Hz τοτε πρεπει να σκασεις κατι παραπανω και να πας στις αποδεδειγμενα κορυφαιες Sony 32D3000 η Philips 32PFL9632.

H M86 ειναι ενα ημιμετρο. Ναι μεν εχει 100 Hz αλλα δεν φτανει τις δυο παραπανω.

Με βαση τα παραπανω θα σου ελεγα να παρεις την LG που φαινεται τιμια προταση γι'αυτα που προσφερει.

Ενα μικρο review μπορεις να διαβασεις εδω...

http://www.tech.co.uk/home-entertainment/tv/projectors/lcd/review/lg-32lb75

Oσο για τα response time , dynamic contrast κτλ. δεν παιζουν κανενα απολυτως ρολο στο πως δειχνει μια τηλεοραση. Τα νουμερα ειναι ο ευκολοτερος τροπος να πει καποιος ψεματα.

24p υποστηριζουν και οι 2 τηλεορασεις. Μην δινεις τοσο μεγαλη σημασια στις αντιθεσεις που δινουν οι εταιριες, δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα. Ποσα χρηματα διαθετεις?

Αυτο ειναι το καιριο ερωτημα .............πριν απ ολα τ αλλα .
Απο κει εξαρτωντε ολα .

Παντος πληροφοριακα σου λεω οτι το να βλεπεις ταινιες σε 32αρα πλεον ( πραγμα που θες και περισοτερο ) ,δικαιολογειτε σε 2 περιπτωσεις :

A να εχεις καταρακτη ......
Β Αποσταση θεασης κατω απο 2 μετρα , η κατι παρομοιο με το να εισαι εσυ και η τηλεοραση και στην μεση να παρεμβαλετε ενα σκαμπω αντι για τραπεζακι ....

Τα μηνύματα συγχωνεύτηκαν σε ένα και συνεχίζουμε κανονικά εδώ.

Φίλε xoirinos καλώς ήρθες στην παρέα :ernaehrung004:

Ευχαριστώ για τη συγχώνευση!
Ο πρϋπολογισμός φτάνει τα 800 .
Η Μ86 κάνει παραπάνω, τη θεώρησα όμως καλή περίπτωση και γι' αύτο τη σκέφτομαι.

Τις Philips δεν τις έχω σε εκτίμηση. Ναι. Ξέρω ότι έχουν το ίδιο πάνελ με LG.

Όσο για τη Sony, δεν έχουν το ίδιο Panel με την Samsung; Νομίζω η διαφορά τιμής έγκειται μόνο σε λόγους marketing (όνομα).

Η απόσταση θέασης είναι 2.5 μέτρα (μικρό budget -> μικρό σαλόνι).

Xμμμμ... Θα σου ελεγα για την πλασμα 37PX-7 της panasonic (37") στα περιπου 700 euros, αλλα με κρατει λιγο το 10% πισι και η συνδεσιμοτητα. Τι λετε και οι υπολοιποι?

Απάντηση: Re: Απάντηση: 24p vs 100Hz - Αξίζει τον κόπο κάτι από αυτά;

Σε 32" αμφιβαλω αν φαινεται διαφορα HD με upscale DVD.

μην λες τετοια και παρασυρεις τον κοσμο-bye-

στο θεμα μας
32D3000 αν θελεις αυτα που αναφερεις παραπανω,τιποτα αλλο.

Last edited:
Αφου το μεγεθος ειναι αναντικαταστατο............τοσοι και τοσοι πουλανε αυξητικα χαπια και τρομπες με κενα αερος κ.λ.π., αν δεν εχει σημασια θα ηταν στη φυλακη απο χρεωκοπεια :flipout::flipout:

Το ότι η απόσταση θέασης είναι σχετικά μικρή δε παίζει ρόλο; δε θα είναι κουραστική η 37" από τόσο κοντά; Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα σκεφτεί αυτές τις διαστάσεις και δεν το έψαξα γιατί θεώρησα ότι θα ξεφεύγει αρκετά στην τιμή.

Για να βλέπω αγώνες όμως; Δε θα υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα στην κίνηση αν δεν είναι 100HZ; Σε παλιότερα μοντέλα (μη ρωτήσετε ποια) και με σήμα NOVA το φαινόμενο είναι αρκετά έντονο.

Αν βλέπεις μέσω nova και την καλύτερη kuro 100hz motionflow pixelperfect HD τηλεόραση να έχεις η κίνηση θα συνεχίσει να είναι άθλια. Είναι πολύ χαμηλό το bitrate της nova για "γρήγορη" κίνηση.

Καλή θα ήταν η 37άρα, αλλά ο χώρος μου είναι πραγματικά μικρός και νομίζω ότι δε θα μου προσφέρει κάτι.
Όσον αφορά τις άλλες ερωτήσεις που έχω κάνει, τα 24p μπορώ να τα αξιοποιήσω κάπως αυτή τη στιγμή; Αφού οι Sony, Samsung συμπαράγουν panels, από ότι έχω καταλάβει, γιατί το μοντέλο της Sony στα 100Hz παίζει καλύτερα από αυτό της Samsung; Αφού λογικά θα μοιράζονται το ίδιο υλικό...

Καλή θα ήταν η 37άρα, αλλά ο χώρος μου είναι πραγματικά μικρός και νομίζω ότι δε θα μου προσφέρει κάτι.
Όσον αφορά τις άλλες ερωτήσεις που έχω κάνει, τα 24p μπορώ να τα αξιοποιήσω κάπως αυτή τη στιγμή; Αφού οι Sony, Samsung συμπαράγουν panels, από ότι έχω καταλάβει, γιατί το μοντέλο της Sony στα 100Hz παίζει καλύτερα από αυτό της Samsung; Αφού λογικά θα μοιράζονται το ίδιο υλικό...

Τα 24p είναι χρήσιμα σε αναπαραγωγή HD ταινιών, αφού γίνεται αναπαραγωγή της ταινίας στον ρυθμό που ακριβώς είχε γυριστεί και αποφεύγονται κάποια σπασιματάκια στην κίνηση.

Ίδιο πάνελ δεν σημαίνει ίδια τηλεόραση, σημαίνει παρόμοια χαρακτηριστικά σε μερικούς τομείς. Υπάρχουν αρκετά άλλα πράγματα που παίζουν ρόλο όπως για παράδειγμα η επεξεργασία εικόνας που χρησιμοποιεί η κάθε εταιρία.

Το πανελ ειναι μονο ενα απο τα συστατικα μιας τηλεορασης. Τα ηλεκτρονικα και το "στησιμο" σε χρωματικη αποδοση ειναι διαφορετικα.