2600 προβλημα

johny1989

AVClub Addicted Member
17 December 2007
2,573
φιλος εφτιαξε htpc με 2600 με dvi και δεν βγαζει hxo.
τι να κανουμε?πηρε και adaptora hdmi αλλα τπτ

βασικα δεν το εχω δει απο κοντα
με πηρε τηλ και μου ειπε οτι δεν εχει ηχο και εχει βαλει και τον adaptora.
xρειαζεται ειδικος adaptoras ?

Εντάξει, μπορεί να μη γνωρίζεις και πολλά για την περίπτωση (φυσιολογικό θα έλεγα) όμως μιας και μπαίνεις στη διαδικασία να ρωτάς σχετικά, προσπάθησε καλύτερα να μάθεις και κάποια παραπάνω στοιχεία σχετικά, ώστε να κατευθύνεις καλύτερα και τις απαντήσεις στο σωστό στόχο.

Πάντως αν εννοείτε ότι περιμένετε ήχο από το DVI, καλύτερα να μη το περιμένετε γιατί μόνο σε πολύ εξειδικευμένες (πατέντες) περιπτώσεις ισχύει κάτι τέτοιο!

Άρα να προσπαθήσει να πάρει τον ήχο από την καλύτερη έξοδο ήχου (ανεξάρτητη & εξειδικευμένη) που διαθέτει το htpc του. Σίγουρα θα διαθέτει τέτοιες εξόδους ήχου. Άρα και σε ανεξάρτητο(α) καλώδιο(α).

βασικα δεν το εχω δει απο κοντα
με πηρε τηλ και μου ειπε οτι δεν εχει ηχο και εχει βαλει και τον adaptora.
xρειαζεται ειδικος adaptoras ?

Ναι. Της Ατi. Έχω ακούσει ότι τους έχει/είχε το e-shop. Υπάρχουν γκρι και μαύροι, δεν είμαι σίγουρος ποιος από τους δυο κάνει για την 2600. Σίγουρα θα σου απαντήσουν και άλλα παιδιά, που το έχουν ψάξει περισσότερο.

μα πως γινεται ?σε εμενα που εχω ati 1600 βγαζει πολυκαναλο απο dvi
στη 2600 δεν γινεται?

Αυτό που ουσιαστικά λέω, είναι να μην πολυποντάρετε σε αυτή την εκδοχή. Έχει αρκετά μεγάλο αριθμό προβληματικών περιπτώσεων.

Το να δοκιμάσετε δε βλάπτει (συνήθως), απλά μη το έχετε και πολύ... "σίγουρο".

Καλή επιτυχία!

Tzony για τη 2600 θες το μαύρο ανταπτοράκι της ati (ΟΧΙ το γκρι).
Και φυσικά μετά hdmi-hdmi καλώδιο...

Re: Απάντηση: 2600 προβλημα

μα πως γινεται ?σε εμενα που εχω ati 1600 βγαζει πολυκαναλο απο dvi
στη 2600 δεν γινεται?

Η 1600 σου αποκλείεται να βγάζει ήχο γενικότερα από την DVI της. Για ξαναδές το..

Η παλία μου 1600 έβγαζε μέσω passthrough cable απο το onboard sound card του motherboard...

Μμμ, ναι κάπου έχουμε ενα μπέρδεμα....

Αρα το 5.1 το έπαιρνες απο την Onboard κάρτα ήχου έτσι??:drummer:

Πάντως ρε παιδιά, ακόμα κι αν μπορέσει να προκύψει "απροβλημάτιστα" ο ήχος από την X HDMI έξοδο μιας (σημερινής τουλάχιστον) κάρτας... γραφικών / οθόνης, εγώ θα επέμενα να κατευθυνθεί κανείς στην κανονική κάρτα ήχου, έστω και την ενσωματωμένη καρτούλα που έχουν σχεδόν όλα πια τα motherboards.
Αν μάλιστα θέλει και κάτι πιο ποιοτικό, να μην αρκεστεί ούτε σε αυτή. Να πάρει ανεξάρτητη PCI και μάλιστα να συνδέσει με αναλογικό τρόπο σε αυτή όλα τα κανάλια ανεξάρτητα.
Άλλωστε διαφορετικά, δεν θα μπορέσει να πάρει το v1.3 HDMI που θα μπορεί να φέρει το πλήρες εύρος του σήματος του ήχου στην ψηφιακή μορφή που θα δίνουν π.χ. πολλά από τα bluray δισκάκια.
Δε λέω, άλλο το κόστος, περισσότερες και οι συνδέσεις αλλά αυτή είναι η σκληρή αλήθεια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: 2600 προβλημα

δημητρη το ξαναβλεπω τωρα και οπως βλεπω με το που την συνδεω το dvi to hdmi καλωδιο βγαζει ενα παραθυρο για το αν θελω πολυκαναλω ηχο ηοχι απο την καρτα αυτη κλικ στο ναι και λειτουργει
παρεξηγηση δεν εχω την 1600 αλλα την 1650 pro τωρα αν εχουν διαφορες δεν ξερω
Η 1600 σου αποκλείεται να βγάζει ήχο γενικότερα από την DVI της. Για ξαναδές το..

θα μου πει καποιος απο που να παρω το ειδικο μαυρο adaptoraki ati?

θα μου πει καποιος απο που να παρω το ειδικο μαυρο adaptoraki ati?
Το είχα πάρει από Στουρνάρη. Λίγο πιο πάνω απ'το Πλαίσιο στα 20μ (προς την πλατεία, όπως ανεβαίνεις αριστερά) είναι ένα κομπιουτεράδικο, δεν θυμάμαι όνομα... Αλλά όπου και να πας εκεί θα το βρεις πιστεύω...

Έχει 15ευρώ

δεν ειμαι αθηνα
ειμαι λευκαδα και αυτος που εχει το προβλημα ειναι γιαννενα

δεν ειμαι αθηνα
ειμαι λευκαδα και αυτος που εχει το προβλημα ειναι γιαννενα
Θα περάσω από το την περιοχή κάποια στιγμή κ θα ρωτήσω στο μαγαζί αν στέλνει επαρχία.

Θα σου πω με πμ

Καλησπέρα,
Εδώ μάλλον εξηγείται γιατί δεν υπάρχει ήχος, δυστυχώς δεν έχω μετάφραση, αλλα μπορείτε να δείτε φωτογραφίες.
http://people.overclockers.ru/vick/record9

Η ουσία είναι ότι έχουν ειδικό chip τα "ανταπτορακια" αυτά της ATI. Και η καινούριες κάρτες 38xx δεν παίζουνε με τα παλιά "ανταπτορα" από 26xx.
Όπως κατάλαβα τα μαύρα είναι παλιά για 2xxx ATI και γκρι είναι για καινούρια 3xxx ATI

έχω δοκιμάσει τα πάντα μου φαίνεται, αλλα η δίκια μου 3870 δεν βγάζει ήχο με το καλώδιο dvi-d dual link -> HDMI, το οποιο σημαίνει ότι υποστηρίζει τα πάντα.
τσάμπα πήρα καλώδιο από το πλαίσιο.

Επειδή έχω τον αντάπτορα με την κάρτα, δεν θα μπλέξω με τον κολλητήρι και τσιπάκια, μου λίπη μονο ένα καλώδιο hdmi-hdmi. Θα δούμε αύριο τα αποτελέσματα.