28 Οκτωβρίου 2009

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 28 Οκτωβρίου 2009

....
Αλλά κι εκεί να μην πάς ξέρεις τι ήταν οι τουρκοκρητικοί;Ελληνες που εξισλαμίστηκαν και τους πετάξαμε.

Τους ξεφορτωθήκαμε και είμαι πολύ ευχαριστημένος γι' αυτό, θα ήμουν πολύ περισσότερο ευτυχής αν τους είχαμε ανταποδώσει ακριβώς αυτά που μας έκαναν από την ημέρα που σταμάτησαν να είναι σκλάβοι και έγιναν αφεντικά (κατά προτίμηση με πριονωτό μαχαίρι).

Δεν υπάρχει σφαγή και αίσχος που να υπέστησαν οι Ρωμιοί και να μην πρωτοστάτησαν οι εξισλαμισμένοι, οι "μπουρμάδες". Υπήρξαν πιο τούρκοι κι απο τους τούρκους, τι κι αν είχαν αδέρφια χριστιανούς (στην κυριολεξία); τους τύφλωνε το μίσος και τους έτρεφε η δύναμη της εξουσίας. Αγαπημένη τους διασκέδαση η σκοποβολή στα ανήλικα και η αρπαγές κοριτσιών για να τα στέλνουν ως δώρα στην Πόλη ή ως δευτεράτζες στα κονάκια τους. Για να καταλάβετε πόσο τούρκοι ένοιωθαν οι περισσότεροι έφυγαν πριν ισχύσει η ανταλλαγή πληθυσμών του '23. Άσχετα με τον "καλλωπισμό" που έχει γίνει στο σχετικό λήμμα της wikipedia....

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια ωραιοποίησης-απενοχοποίησης-ω_τι_κρίμα_που_τους_ τους_"διώξαμε" με περίεργα άρθρα στις εφημερίδες, κατευθυνόμενες πτυχιακές εργασίες φοιτητών, εισαγόμενους μουσικούς κρητικής μουσικής (που την έκαναν να μοιάζει με λιβανέζικη), ΜΚΟ, συλλόγους φιλίας, επισκέψεις "επιζώντων" στα "μέρη που γενήθηκαν" κ.ο.κ. Να μην αναφέρω και ιστοσελίδες -απο πολύ ήπιες έως τραγικά γελοίες- που προπαγανδίζουν την "Κρητική διαφορετικότητα" "διαχρονικά" "πέρα απο θρησκείες", για "διαφορές που μας ενώνουν" με τους ακατανόμαστους. Αποτέλεσμα; τα γνωστά σημαιάκια...οι γνωστές συζητήσεις...
Μέχρι που έχουν ψήσει και χωριό να ζητήσει να πάρει το τούρκικο όνομα που είχε!!!!!!!!!! Πάντως, δεν αισθάνονται όλοι τόσο "αδέρφια" με τον Ετσεβιτ (τουρκοκρητικός με καταγωγή από την περιοχή Μονοφάτσιου), υπάρχουν και νοήμονες άνθρωποι που βλέπουν και καταλαβαίνουν τον ρόλο των ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ στην κατάσταση της σημερινής Κύπρου και την αντιστοιχία στην περίπτωσή της Κρήτης.

Εμένα η φάρα μου, διαχρονικά, έπαθε πολλά από αυτούς, περί το 1840 αναγκάστηκαν για να μην εξαφανιστούν από προσώπου γης να πάνε στον Τολό Αργολίδος στην τότε ελεύθερη Ελλάδα, όπου και έμειναν, μέχρι το 1897 οπότε και βελτιώθηκε η κατάσταση με την απελευθέρωση του νησιού. Δεν σκοπεύω να υποστώ τα ίδια, ούτε να συμβεί δέκα γενιές μετά και ο μόνος τρόπος είναι να μην τα ξεχάσω και να περάσουν στους επόμενους.

mpokeRas ο Κρής

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 28 Οκτωβρίου 2009

Πηγή έχεις (εκτός από wiki)?
:drummer:

Ταξιδιωτικές προσωπικές εντυπώσεις κι εμπειρίες Δημήτρη.Η μειοψηφία εκεί είναι Τούρκοι-Τούρκοι-και δεν μιλώ για τους Κούρδους.

Ενα μεγάλο κομμάτι αυτών των μη τούρκικης καταγωγής,είναι τουρκεμένοι έλληνες- Ιωνες και Πόντιοι.

Σ' ένα πρόσφατο συνέδριο έξω,συνάντησα κι έναν συνάδελφο απο το Αζερμπαϊτζάν.Το όνομά του δεν είχε τίποτα το ελληνικό.Κάποια στιγμή μιλόντας μαζί του,ανακάλυψα,ότι ήταν έλληνας απο Πόντιους γονείς.Του μίλησα για την ιστορία και τα πάθη του Πόντου.Δεν ήξερε τίποτα απ' αυτά...

Μιας και αναφέρθηκε αρκετά πίσω ο Τσολάκογλου, διάβαζα χτες το βράδυ κάποια πραγματάκια. (Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, απλά να σχολιάσω)
Συνθηκολόγησε (όπως είπε μετά στην απολογία του) για να μην γίνει ολοκαύτωμα.
Καταδικάστηκε σε θάνατο και του δόθηκε χάρη.
Τελικά, σ αυτήν την Ιστορία (που γράφτηκε), θεωρείται ως προδότης ή ως ήρωας?
Η απόφαση του αυτή, μας τιμάει ναι ή όχι?
Εξέφραζε την προσωπική του γνώμη και κοίταξε τον εαυτό του ή τον Ελληνικό λαό?

Eυχομαι αυτο το Ελληνικό νεο θαυμα πριν 75 χρονια και ολες αυτες οι θυσίες να συνεχισουν να εμπνεουν τους Ελληνες (και οχι μόνο) και να συνεχιζουμε να γιορταζουμε το γεγονός.

Οργάνωσε καλή παρέλαση ο Καμμένος; Εϊχε αεροπλάνα και άρματα;

Είχε όπως και πέρυσι επίδειξη με ένα f16 αλλά ο σκηνοθέτης μάλλον είχε πάει για καφέ και έδειχνε συνεχώς το κόκπιτ πριν τελειώσουν οι μανούβρες.

Πάλι σε νήμα για την 28η Οκτωβρίου, καταλήγουμε να μιλάμε για τις παρελάσεις.... οποία πρωτοτυπία, να εστιάζουμε στο δένδρο αντί του δάσους.

Πάλι σε νήμα για την 28η Οκτωβρίου, καταλήγουμε να μιλάμε για τις παρελάσεις.... οποία πρωτοτυπία, να εστιάζουμε στο δένδρο αντί του δάσους.

Ρε συ send... για την 28 Οκτωβρίου 2009 , είναι το νήμα... Τι είχαμε 28-10-2009 ?...
Εγώ απλά αισθάνομαι 6 χρόνια μεγαλύτερος απο τότε... )))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αφού δεν είχε φράχτες... :)

Και αυτό, και το οτι ο Πετράκος αυτή την φορά ήταν στα επίσημα...
http://www.protothema.gr/politics/a...ia-stin-parelasi-kai-fetos-einai-sta-episima/

Απάντηση: Re: 28 Οκτωβρίου 2009

Οργάνωσε καλή παρέλαση ο Καμμένος; Εϊχε αεροπλάνα και άρματα;

Και μετά μου τα χώνεις επειδή σου τα χώνω...κάτσε στη μιζέρια σου και άει παράτα μας. Δεν θα σου πέσει η αμερικάνικη μύτη αν σε ένα νήμα τιμής γράψεις και μια καλή κουβέντα για την πατρίδα. Αλλά, που τα λέω...

Περιμένω πρώτα τη δική σου καλή κουβέντα. Μόνο γκρίνια διαβάζω από σένα!

Μα δε λες τίποτα για την παρέλαση! Ήταν καλή; Μέτρια; Καταπληκτική;

Κι από πότε λέμε "χρόνια πολλά στην πατρίδα";;; Στις δικές μου εποχές δεν είχε τέτοια φλουφλικα. Νέα επινόηση του Καμμενου;

Δύο φορές το χρόνο στις παρελάσεις χρόνια πολλά λένε οι εκάστοτε πρόεδροι πάντως.

Hμέρα μνήμης και τιμής σε όσους αντιστάθηκαν, ιδιαίτερα στους πεσόντες.

Μόνο όταν μας φτάσουν στο αμήν καθαρίζει το μυαλό μας, συσπειρωνόμαστε και αντιδρούμε.
Φαντάροι με χαμόγελο, μανάδες να στέλνουν στο θάνατο τα παιδιά τους, αυτοθυσία για τη ελευθερία της πατρίδας.

Το υπόλοιπο διάστημα παρτάκηδες.
Το μόνο συμπέρασμα που έχω βγάλει απο τη ιστορία του τόπου μας.
Λαός της τελευταίας στιγμής.