28 Οκτωβρίου 2009

Απάντηση: Re: 28 Οκτωβρίου 2009

Εννοείται και υπάρχουν κ.Σούρλα αλλά υπάρχει λόγος που αναφέρω το εξωτερικό....
..και γιατί παρακαλώ ''παράδεισοι της πλήξης''????
Έχω διαφορετική εικόνα για τη ζωή στο εξωτερικό.....κάθε άλλο παρά πλήξη ήταν η εμπειρία μου!!!:antlers:

Αντέχω μονον τις μεσογειακές Χώρες.
Γούστα ειναι αυτά.:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: 28 Οκτωβρίου 2009

Αντέχω μονον τις μεσογειακές Χώρες.
Γούστα ειναι αυτά.:ernaehrung004:

Καθένας και τα γούστα του.......:grinning-smiley-043
Πάντως υπάρχουν και μεσογειακοί παράδεισοι.....Ισπανία,Ιταλία κλπ.:Banane0:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 28 Οκτωβρίου 2009

Μουσικά ο βοράς είναι πιο θερμός...το ακούσαμε το αλμπουμακι??

Τους Νορβηγους λέω:smash:

Παμε μουσική??
Aπο 28η Οκτωβριου γιναμε Σκανδιναβία.:music-smiley-005::music-smiley-005:

Υ.Γ.
Μια χαρά ήταν και είχα καιρό να ´ασκηθώ´σέ τετοια ακούσματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 28 Οκτωβρίου 2009

Καθένας και τα γούστα του.......:grinning-smiley-043
Πάντως υπάρχουν και μεσογειακοί παράδεισοι.....Ισπανία,Ιταλία κλπ.:Banane0:

Αυτούς εννοούσα κι´εγώ.:worshippy:
Τούς Νορβηγούς τούς λατρεύω στην Jazz αλλά ...μακριά και αγαπημένοι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 28 Οκτωβρίου 2009

Αυτούς εννοούσα κι´εγώ.:worshippy:
Τούς Νορβηγούς τούς λατρεύω στην Jazz αλλά ...μακριά και αγαπημένοι.

Πάντως κύριε Σούρλα αν δεν έχετε πάει Βόρεια Ευρώπη δεν μπορείτε να έχετε αντικειμενική άποψη.........χεχεχε
Μπορεί -προς έκπληξή σας- και να σας αρέσει τελικά.....:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 28 Οκτωβρίου 2009

Παμε μουσική??
Aπο 28η Οκτωβριου γιναμε Σκανδιναβία.:music-smiley-005::music-smiley-005:

Όλες οι χώρες καλές είναι αρκεί να απαρτίζονται από ανθρώπους με Α κεφαλαίο..
Η παράδοση δεν στερεί το μέλλον απο τον κάθε πολιτισμό,,άλλωστε πολιτισμός μιας χώρας τι είναι??μικρές περίοδοι διαφορετικές μεταξύ τους που συμπληρώνουν ένα παζλ...όταν χαθει ενα κομμάτι από το παζλ μοιαζει σαν την ξεδοντιάρα που εχει η LG στην διαφήμισή της με το καμένο πιξελ πανω στο δόντι της γκόμενας..

Ας μην ξεδοντιάζουμε άλλο την παράδοση...δεν μας έχουν απομείνει πλέον και τόσα πολλά καλά δόντια...:drummer:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 28 Οκτωβρίου 2009

Δεν είναι προς ντροπή μας είναι προς Τιμήν μας!!!
Η Μνήμη δε σβήνεται έτσι απλά..μπορεί να γίνεται μια παύση αλλά δε χάνεται τίποτα.
Ό,τι δεν ακούγεται δε σημαίνει πως δεν υπάρχει κιόλας.

Και πιστέψτε με υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες στο εξωτερικό που διακρίνονται απλά δεν ακούγονται τόσο, όμως Υπάρχουν.

Δε νομίζω ότι είμαστε τα απομεινάρια μιας Ξεπεσμένης Ιστορίας, κάθε άλλο είμαστε κάτι περισσότερο....

Όπως έχει πει κι ένας σπουδαίος Φιλόσοφος: Είναι κακό να υπερεκτιμάς τον εαυτό σου(όπου ''εαυτό'' βάλε και Ιστορία) αλλά ακόμα χειρότερο να τον Υποτιμάς.

Είσαι μικρή,ρομαντική κι εκτός πραγματικότητας.

Κάνε μιά βόλτα στην Τουρκία,να δείς σε πόσες εκατοντάδες χιλιάδες-εκατομύρια ελληνικής καταγωγής έχει "σβηστεί" η μνήμη...
Αλλά κι εκεί να μην πάς ξέρεις τι ήταν οι τουρκοκρητικοί;Ελληνες που εξισλαμίστηκαν και τους πετάξαμε.

Ε οχι μονον στο εξωτερικό Στεφανία.
Και στην ελλάδα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ερευνούν και διατηρούν τίς αρχές τους και εργάζονται και παράγουν
Φυσικά υπάρχει και η άλλη Ελλάδα τής τέχνης και τού πολιτισμού,που δεν ταυτίζεται απαραιτήτως μέ την μεταμοντέρνα γκλαμουριά,πού προωθείται ´δεόντως´..Ακομα και στά χωριά μπορεις να την βρείς,ξέρεις εκεί πού οι κάτοικοί τους λοιδωρούνται ως ´βλάχοι´από τούς τσουβαλιασμένους Μικροαστούς τής Πρωτευουσας.
Μια Αγρότισσα ειναι πολύ πιό πολιτισμένη απο έναν εγγράματο πού μονίμως του λείπει η Λόντρα.
Και στην τελική,άν κάποιοι ´πνιγονται´τοσο πολύ στην Ελλάδα,μπορούν και να μεταναστεύσουν στούς Παραδείσους τής Πλήξης ...
Βέβαια θα διαπιστώσουν πώς μέ το να επισκεφτείς το Παρίσι,ούτε γίνεσαι αμέσως εκατομυριούχος αλλά ούτε βρίσκεις σπίτι στίς αριστοκρατικές περιοχές ...
Αλλά ειπαμε:O Μιμητισμός και η ολοκληρωτική Ξενομανία αποθεώνει οτιδήποτε συμβαινει ´έξω´..
Εχει γίνει βαρετή η κλάψα για την Ελλάδα πού κανείς δέν κάνει τίποτα και ολοι είναι άχρηστοι.

Σπύρο η Ελλάδα του σήμερα αν σκεφτούμε ότι υπάρχει μόλις εδώ και 190 χρόνια και υπό ποιές συνθήκες ξεκίνησε σαν κράτος, πρόκοψε και μάλιστα πολύ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να διαμαρτύρεται για τα κακώς κείμενα που είναι πολλά, όλοι τα θίγουμε κατά καιρούς άλλωστε.

Αυτή η ιστορία όμως με τα "προς τιμήν μας" και τα "αισθάνομαι υπερήφανος", για ότι έγινε εδώ 2500 χρόνια πριν, με κάνει καχύποπτο.

Όπως ξέρεις καλύτερα από μένα χρησιμοποιείται σχεδόν πάντα ως δεκανίκι για να καλύψει τις τωρινές μας ανεπάρκειες.

Μάλλον επαναλαμβάνομαι, αλλά το παρελθόν μου δεν χρειάζεται να το επικαλούμαι, φαίνεται από το παρόν. Αν δεν φαίνεται βράστα. Δε με σώζει το αίσθημα υπερηφάνειας,

Ούτε προς ντροπή μας είναι. Με πήρε το ποτάμι και για να δώσω έμφαση έγινα υπερβολικός. Απλά είναι αδιάφορο αν έζησε εδώ ο Πλάτωνας ή στο Τιμπουκτού.
Σημασία έχει η έμπνευση που δίνει η σκέψη του. Και από τη στιγμή που υπάρχουν μεταφράσεις και η πληροφορία διαδίδεται, μπορούν να την αξιοποιήσουν και οι Εσκιμώοι.

Δεν θα πάμε στο Λονδίνο. Θα θέλαμε -κάποιοι- να φέρουμε κι εδώ κάποιες πρακτικές κοινωνικής οργάνωσης που έχει εκεί.
Αν είμαστε πλειοψηφία, θα γίνει κάποτε. Αν είναι περισσότεροι αυτοί που θέλουν κάτι άλλο (τι?) θα γίνει το δικό τους.
Και οι υπόλοιποι ως κοινωνικοποιημένα όντα θα σεβαστούμε τις επιλογές των πολλών.

Η Στεφανία έχει άδικο. Κι εδώ υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι και προσπάθειες, όπως λες κι εσύ. Ίσως είναι πολύ νέα και δεν μπορεί να δει την μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει σε όλα, ακόμα και στον τομέα των ιδεών, της καθημερινότητας κ.τ.λ σε σχέση με πριν είκοσι χρόνια.

Απλώς έχω τη γνώμη ότι δεν φτάνει. Τώρα πρέπει καλως ή κακώς να τα βγάλουμε πέρα στην πανευρωπαϊκή-παγκόσμια "αρένα".

Καλημέρα και κουράγιο, τελειώνει η εβδομάδα έρχεται το weekend (κάνω προπόνηση για το Λονδίνο) :tee:
Κωνσταντίνος

Last edited:
Re: Απάντηση: 28 Οκτωβρίου 2009

Σπύρο η Ελλάδα του σήμερα αν σκεφτούμε ότι υπάρχει μόλις εδώ και 190 χρόνια και υπό ποιές συνθήκες ξεκίνησε σαν κράτος, πρόκοψε και μάλιστα πολύ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να διαμαρτύρεται για τα κακώς κείμενα που είναι πολλά, όλοι τα θίγουμε κατά καιρούς άλλωστε.

Αυτή η ιστορία όμως με τα "προς τιμήν μας" και τα "αισθάνομαι υπερήφανος", για ότι έγινε εδώ 2500 χρόνια πριν, με κάνει καχύποπτο.

Όπως ξέρεις καλύτερα από μένα χρησιμοποιείται σχεδόν πάντα ως δεκανίκι για να καλύψει τις τωρινές μας ανεπάρκειες.

Μάλλον επαναλαμβάνομαι, αλλά το παρελθόν μου δεν χρειάζεται να το επικαλούμαι, φαίνεται από το παρόν. Αν δεν φαίνεται βράστα. Δε με σώζει το αίσθημα υπερηφάνειας....

Δεν θα μπορουσα να τα πω καλυτερα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 28 Οκτωβρίου 2009

Είσαι μικρή,ρομαντική κι εκτός πραγματικότητας.

Κάνε μιά βόλτα στην Τουρκία,να δείς σε πόσες εκατοντάδες χιλιάδες-εκατομύρια ελληνικής καταγωγής έχει "σβηστεί" η μνήμη...
Αλλά κι εκεί να μην πάς ξέρεις τι ήταν οι τουρκοκρητικοί;Ελληνες που εξισλαμίστηκαν και τους πετάξαμε.

Πηγή έχεις (εκτός από wiki)?
:drummer:

Re: Απάντηση: 28 Οκτωβρίου 2009

[....]

Η Στεφανία έχει άδικο. Κι εδώ υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι και προσπάθειες, όπως λες κι εσύ. Ίσως είναι πολύ νέα και δεν μπορεί να δει την μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει σε όλα, ακόμα και στον τομέα των ιδεών, της καθημερινότητας κ.τ.λ σε σχέση με πριν είκοσι χρόνια.

[...]

Κωνσταντίνε -με το ωραίο όνομα- γιατι δε διαβάζεις ολοκληρωμένα τα γραπτά μου...? Συμφωνώ και επαυξάνω με τον κύριο Σούρλα όσο αφορά τους αξιόλογους ανθρώπους στην Ελλάδα,έχει τύχη -λόγω σπουδών και μη- να γνωρίσω πολλούς και θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερο.

Αλλάξτε λίγο την καραμέλα της ηλικίας δεν έχει γεύση....
Αυτά κάνετε οι άνδρες στην Ελλάδα και σπρωχνετε νέα κορίτσια στην ''αγκαλιά'' του εξωτερικού -που λόγω της εμπειρίας μου- δεν ειναι τόσο ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ όσο εδώ , σήμερα!!!

Δημήτρη -με όλο το σεβασμό- είμαι ευγενική με τους ευγενικούς, όταν δέχομαι χαρακτηρισμούς του τύπου''μικρή'',''ρομαντική'' και ''εκτος πραγματικότητας'' τους απαντάω με τον ίδιο τρόπο.Όταν τελειώνουν τα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ξεκινούν οι χαρακτηρισμοί.
Όπως ήμουν σαφής δε με εκφράζει αυτός ο τρόπος αλλά τέτοιοι άνθρωποι καταλαβαίνουν μόνο τη γλώσσα τους..

Νομίζω ότι από αυτά που έχω γράψει,είσαι έξυπνος άνθρωπος και μπορεις να καταλάβεις ότι σέβομαι όλες τις απόψεις...αρκει να σέβονται και τις δικές μου και μην προβαίνουν σε τέτοιου είδους χαρακτηρισμους...

Δε θα παίξω άλλο το γνωστό πλέον παιχνιδάκι..
Απο έναν Ενήλικα απαιτώ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ.
Αλλά εδώ είναι ενα απρόσωπο forum άρα δε θα δώσω και πολυ σημασια....
Παω να αξιοποιήσω τον χρόνο μου γιατί εδώ τον σπαταλώ με το επίπεδο συζήτησης.

Κωνσταντίνε,

αισθάνομαι απογοητευμένος από τις επιδόσεις του ελληνικού κράτους (και των Ελλήνων) σε πολλά θέματα της καθημερινότητας.

Οι τρόποι να αντιδράσει κανείς είναι:

1. Επιλέγει για κυβερνήτες τους καλύτερους και τους αφήνει να δουλέψουν.
2. Ατομικά και συλλογικά συστρατεύεται σε αυτό, αδιαφορώντας για τους άλλους που απλώς παρατηρούν και δεν δέχονται το μερίδιο της ατομικής ευθύνης, ούτε και ότι η πρόοδος εξαρτάται και από αυτούς.

Η λύση ότι μειώνω ή αρνούμαι το παρελθόν μου γιατί δεν με βολεύει στο σήμερα, για μένα δεν είναι λύση. Φυσικά μιλώ για το παρελθόν μου, την κληρονομιά μου, από τη στιγμή που το νιώθω.

Μπορεί για σένα το πού έζησε ο Πλάτωνας να είναι αδιάφορο και να ενδιαφέρει περισσότερο να γίνει εκεί το γήπεδο του Παναθηναικού. Εμένα με ενδιαφέρει. Διότι έγινε εδώ... διότι μιλούσε την γλώσσα από την οποία προήλθε η γλώσσα που μιλώ. Όπως επισης με ενδιαφέρει που η σχολή του Αριστοτέλη ήταν κοντά στη Νάουσα, στην πόλη των Ανθεμίων, πολύ κοντά στη Πέλλα και τη Βεργίνα.

και για να το γενικεύσω.... Οι φίλοι μας οι Σλαβομακεδόνες της FYROM έχουν πολλές συμπάθειες στη δυτική Ευρώπη, και τους αναγνωρίζουν ως χωριστό σύγχρονο έθνος με μακεδονική ταυτότητα. Όταν όμως προσπάθησαν να εντάξουν στη δική τους εθνική ταυτότητα τον Αριστοτέλη και τους ελληνιστές φιλοσόφους και συγγραφείς, δέχθηκαν πικρόχολα σχόλια, έως ξεφωνήματα, διότι οι ίδιοι Ευρωπαίοι τους θεωρούν (τον Αριστοτέλη και τους Ελληνιστές μακεδόνες φιλοσόφους) ως μέρος της ελληνικής ταυτότητας και δικής τους (δηλ. ευρωπαικής, και ατομικής κληρονομιάς). Και δεν δέχονται κανέναν πιτσιρίκο να επιφέρει αλλαγές διότι έτσι τον βολεύει....

επομένως, αν εσύ ή όποιος άλλος, νιώθει ότι ο Πλάτωνας ή ο Αριστοτέλης δεν αποτελεί μέρος της πολιτιστικής ή της εθνικής του κληρονομιάς (το βάζω χωρίς εξάρσεις, κορώνες κι εθνικιστικές βλακείες, ούτε μιλώ για βελανίδια, κλπ) μπορεί να το κάνει. Φυσικά θα εισπράξει τη χλεύη των άλλων και δεν θα φταίνε οι Ευρωπαίοι γι αυτό.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: 28 Οκτωβρίου 2009

[....]

[...]

Κωνσταντίνε -με το ωραίο όνομα- γιατι δε διαβάζεις ολοκληρωμένα τα γραπτά μου...? Συμφωνώ και επαυξάνω με τον κύριο Σούρλα όσο αφορά τους αξιόλογους ανθρώπους στην Ελλάδα,έχει τύχη -λόγω σπουδών και μη- να γνωρίσω πολλούς και θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερο.

Αλλάξτε λίγο την καραμέλα της ηλικίας δεν έχει γεύση....
Αυτά κάνετε οι άνδρες στην Ελλάδα και σπρωχνετε νέα κορίτσια στην ''αγκαλιά'' του εξωτερικού -που λόγω της εμπειρίας μου- δεν ειναι τόσο ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ όσο εδώ , σήμερα!!!

Τώρα εδώ τόχεις το δίκιο σου. Έκανα αυθαίρετη αναγωγή. Προς θεού όμως, δεν αναφέρθηκα μειωτικά στην ηλικία σου.
Λες ενδόμυχα να ζηλεύω τα νιάτα γιατί γερνάω και υποσυνείδητα μου ξεφεύγει καμμιά μπηχτή?

Καλημέρα
Κωνσταντίνος

Απάντηση: Re: 28 Οκτωβρίου 2009

Κωνσταντίνε,

αισθάνομαι απογοητευμένος από τις επιδόσεις του ελληνικού κράτους (και των Ελλήνων) σε πολλά θέματα της καθημερινότητας.

Οι τρόποι να αντιδράσει κανείς είναι:

1. Επιλέγει για κυβερνήτες τους καλύτερους και τους αφήνει να δουλέψουν.
2. Ατομικά και συλλογικά συστρατεύεται σε αυτό, αδιαφορώντας για τους άλλους που απλώς παρατηρούν και δεν δέχονται το μερίδιο της ατομικής ευθύνης, ούτε και ότι η πρόοδος εξαρτάται και από αυτούς.

Η λύση ότι μειώνω ή αρνούμαι το παρελθόν μου γιατί δεν με βολεύει στο σήμερα, για μένα δεν είναι λύση. Φυσικά μιλώ για το παρελθόν μου, την κληρονομιά μου, από τη στιγμή που το νιώθω.

Μπορεί για σένα το πού έζησε ο Πλάτωνας να είναι αδιάφορο και να ενδιαφέρει περισσότερο να γίνει εκεί το γήπεδο του Παναθηναικού. Εμένα με ενδιαφέρει. Διότι έγινε εδώ... διότι μιλούσε την γλώσσα από την οποία προήλθε η γλώσσα που μιλώ. Όπως επισης με ενδιαφέρει που η σχολή του Αριστοτέλη ήταν κοντά στη Νάουσα, στην πόλη των Ανθεμίων, πολύ κοντά στη Πέλλα και τη Βεργίνα.

και για να το γενικεύσω.... Οι φίλοι μας οι Σλαβομακεδόνες της FYROM έχουν πολλές συμπάθειες στη δυτική Ευρώπη, και τους αναγνωρίζουν ως χωριστό σύγχρονο έθνος με μακεδονική ταυτότητα. Όταν όμως προσπάθησαν να εντάξουν στη δική τους εθνική ταυτότητα τον Αριστοτέλη και τους ελληνιστές φιλοσόφους και συγγραφείς, δέχθηκαν πικρόχολα σχόλια, έως ξεφωνήματα, διότι οι ίδιοι Ευρωπαίοι τους θεωρούν (τον Αριστοτέλη και τους Ελληνιστές μακεδόνες φιλοσόφους) ως μέρος της ελληνικής ταυτότητας και δικής τους (δηλ. ευρωπαικής, και ατομικής κληρονομιάς). Και δεν δέχονται κανέναν πιτσιρίκο να επιφέρει αλλαγές διότι έτσι τον βολεύει....

επομένως, αν εσύ ή όποιος άλλος, νιώθει ότι ο Πλάτωνας ή ο Αριστοτέλης δεν αποτελεί μέρος της πολιτιστικής ή της εθνικής του κληρονομιάς (το βάζω χωρίς εξάρσεις, κορώνες κι εθνικιστικές βλακείες, ούτε μιλώ για βελανίδια, κλπ) μπορεί να το κάνει. Φυσικά θα εισπράξει τη χλεύη των άλλων και δεν θα φταίνε οι Ευρωπαίοι γι αυτό.

Μα ούτε το μειώνω ο έρμος ούτε το αρνούμαι. Σαν αντίβαρο για το σήμερα δεν δέχομαι να το χρησιμοποιήσω. Το Τιμπουκτού και ο Πλάτωνας είναι σχήμα λόγου. Επειδή γεννήθηκε -έζησε εδώ, σαφώς και είναι μέρος της πολιτιστικής κληρονιμιάς του τόπου.
Πιο σπουδαίο από το να το αναγνωρίζω αυτό είναι όμως να τον κάνω πράξη.

Όσο για τους Σκοπιανούς και τον Αριστοτέλη, η υπόθεση είναι γελοία από μόνη της. Όταν πας να τεκμηριώσεις απαιτήσεις με βάση ταυτότητες, καταγωγές κ.τ.λ. πάντα σε φαιφρότητες θα καταλήγεις.