2η Πανελλήνια Έκθεση Ακουστικών

Απάντηση: Re: 2η Πανελλήνια Έκθεση Ακουστικών

Εμένα μου άρεσαν και τα 700άρια της AudioTechnica, αυτά με το συρματόπλεγμα. Μπορεί κάποιος να μοιραστεί και τη δική του άποψή;

+1
Kαι τα R70x επίσης,αλλά το έχω ξαναπεί,είμαι biased προς τα εκεί,ΑΤ ήταν τα πρώτα μου ακουστικά οπότε αποκλείεται να είμαι ποτέ αντικειμενικός.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το παλληκάρι που ήταν εκεί, μου είπε πως τα Σενχάιζερ 600 είναι παλιό μοντέλο! Παλιό ξεπαλιό, μια χαρά ακούγονταν πάντως!!

Τα 600άρια σταθερή αξία πάντως,αυτό διαπιστώνω συνεχώς.
Και πέρυσι μου άρεσαν,με τον Quad αν δεν κάνω λάθος.
Ας ελπίσουμε πως του χρόνου θα μας κάνει την χάρη ο αντιπρόσωπος να πάρει μέρος και να ακούσουμε όλη την Senn.

Να πω και γω αυτα που ξεχωρισαν για μενα

Στα θετικα:
Audeze LDC-2,3 LCD-X. Τα μονα ακουστικα που μπορω να πω οτι δικαιολογουν τα μεγαλα ποσα που ζητανε. Πιστευω οτι κοντα στο χιλιαρικο, +-100 ευρω, τα LDC-2 ειναι η καλυτερη αγορα. Σιγουρα η επομενη μεγαλη μου αναβαθμιση, μαζι με ενα καλο ενισχυτη.

Ολα τα μοντελα της RHA, με κορυφαιο το T20. Αν επλεξεις τα καταλληλα tips και σφραγισει σωστα το ακουστικο, ο ηχος τους ειναι κορυφαιος για τη κατηγορια τιμης τους. Τα 20ρια θα μπορουσαν να πωλουνται και στα διπλα λεφτα, εχω ακουσει πολυ χειροτερα ακουστικα με τριπλασια τιμη..

AKG K550, ποιοτητα ηχου σχεδον εφαμιλλη με των ακριβοτερων μοντελων (Κ712 κλπ). Στο 150ρι που παιζουν εξω, ειναι πολυ καλη αγορα

Sony MDR-1A, παναλαφρο ακουστικο, ξεκουραστος και γεματος ηχος. Πολυ καλη αγορα επισης

Στα αρνητικα:
AUDEZE EL8, closed & open. Τα ανοιχτα καπως παλευοντουσαν, αλλα σε καμια περιπτωση δεν με εντυπωσιασαν. Πολυ ζεστος και βαρετος ηχος, χωρις ιδιαιτερη λεπτομερεια. Τα κλειστα, μια απο τα ιδια, με εμφανως χειροτερη στερεοφωνικη εικονα. Η Audeze προσπαθησε να μπει στο παιχνιδι των "προσιτων" και ευαισθητων planar (βλεπε Oppo PM3, Hifiman HE400i & 400S) αλλα πιστευω οτι δε τους βγηκε η συνταγη..Για 3 κατοσταρικα παραπανω, τα LCD-2 ειναι κλασεις ανωτερα, αν και θελουν σιγουρα ενισχυτη για να παιξουν καλα και σιγουρα δεν ειναι φορητα.

Ολα τα μοντελα της Final Audio. Μονο το design αξιζει, ο ηχος τους δε δικαιολογει σε καμια περιπτωση τη τιμη τους. Εντελως υπερτιμημενα

AK100MKII. Ωραιος ηχος, αλλα το Fiio X5ii σε συγκρισεις Α/Β με ιδια ακουστικα και ιδια κομματια και ρυθμισεις μου φανηκε οτι εβγαζε περισσοτερο γεματο ηχο και λεπτομερεια. Αν εξαιρεσουμε τη χρηστικοτητα του AK η οποια ειναι σαφως καλυτερη με τη touchscreen κλπ, δε πιστευω οτι υπαρχει λογος να δωσει καποιος τα διπλα χρηματα. Δε μπηκα στη διαδικασια να δοκιμασω το AK120, 240 κλπ, καθως θεωρω απο κει και περα πληρωνεις πιο πολυ design παρα ουσιαστικες βελτιωσεις στον ηχο. Οπως και να'χει, δε θα εδινα ποτε τοσα χρηματα για ενα DAP. Αλλα αυτη ειναι η δικη μου αποψη.

Επισης ελαμψε δια της απουσιας της η Sennheiser. Ας ελπισουμε να πιασουν το νοημα οι αντιπροσωποι και να τα δουμε στην επομενη εκθεση. Θα ηθελα πολυ να δοκιμαζα τα IE800, HD650/700/800. Σε καποιο περιπτερο που ειχε ενα ζευγαρι 600ρια, τα δοκιμασα και αν και παλιο μοντελο, μου κεντρισαν παρα πολυ το ενδιαφερον..

Last edited:
Πολλά και θερμά ευχαριστώ στο συντονιστή της εκδήλωσης Sokmav, τους αφανής βοηθούς Τzimisce και Larry που συντέλεσαν σε μία άρτια έκθεση!
Πολλά ευχαριστώ επίσης στο ΔΣ του ΑVClub για την διασφάλιση όλων των διαδικαστικών, αλλά και τις ψυχές του πάρτυ, τον Τάσο (tmjuju), τον Νικόλα (bykrie) που δεν έλειψαν λεπτό και συνέβαλαν με το τρόπο τους στη παρουσία του AVClub και τη δυναμική κοινοποίηση της εκδήλωσης σε όλους μας. αλλά και όσα άλλα παιδιά βοήθησαν.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης και στους εκθέτες για την συμμετοχή και στήριξη της εκδήλωσης.

Η αίσθηση που αποκόμισα απο τον κόσμο και τους εκθέτες ήταν η διάθεση για περισσότερες εκδηλώσεις, το ίδιο άρτιες και χαρούμενες!
Είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν και άλλες, μικρότερες ή μεγαλύτερες, όσο έχουμε τους ήρωές μας, με διάθεση να δουλεύουν στα υπόγεια ανιδιοτελώς και χωρίς φανφάρες.
Να στε πάντα καλά φιλαράκια, να μας δίνετε και άλλες χαρές!

:grinning-smiley-043

Αυτό που ήθελα αλλά δεν πρόλαβα ήταν να ακούσω το Dharma με το Marley-PSU-κλπ και πηγή το Viva Numerico οπού ομολογουμένως με εντυπωσίασε.
Διαισθάνομαι πως ο συνδυσμός θα ήταν πάρα πολύ καλός και θα μετρίαζε λίγο την σκληράδα ψηλά που είχε το μοντέλο προπαραγωγής που ακούσαμε.

Άκουσες τα Piano Forte X (τα χρυσά IEM όχι τα μεγάλα)?

δοκιμασα τα Heaven V, VI, VII VIII και το Pandora Hope VI. κανενα δε μου εκανε τετοια εντυπωση που να πω οτι δικαιολογει τη τιμη του.. Στα 5 κατοσταρικα που βγαινει το Heaven VI η τα 700 που βγαινει το Pandora Hope VI, αγοραζεις ακουστικα κλασεις ανωτερα, κατ'εμε. Με αυτα τα δεδομενα, δε μπηκα καν στη διαδικασια να δω τα Piano Forte για να ειμαι ειλικρινης..αν ειναι να δωσω ενα χιλιαρικο για IEM, παω σε custom

Τότε δεν ισχύει η δήλωση "όλα είναι εντελώς υπερτιμημένα" διότι αυτά που μου έβγαλαν σε μένα τα Piano Forte X (από το hugo) - καλά που ήμουν επίμονος με τον αντιπρόσωπο - δεν τα έχω ακούσει από κανένα άλλο ακουστικό...

Δυστυχώς, δεν νομίζω να έχει ποτέ κάποιος τη διάθεση να τα ακούσει αφού υπάρχουν ένα σωρό ανασταλτικοί παράγοντες για να μην το κάνει... :(

Τότε δεν ισχύει η δήλωση "όλα είναι εντελώς υπερτιμημένα" διότι αυτά που μου έβγαλαν σε μένα τα Piano Forte X (από το hugo) - καλά που ήμουν επίμονος με τον αντιπρόσωπο - δεν τα έχω ακούσει από κανένα άλλο ακουστικό...

Δυστυχώς, δεν νομίζω να έχει ποτέ κάποιος τη διάθεση να τα ακούσει αφού υπάρχουν ένα σωρό ανασταλτικοί παράγοντες για να μην το κάνει... :(

εχεις δικιο στο πρωτο σκελος, μιας και δεν τα δοκιμασα ολα. αυτα που δοκιμασα δυστυχως δε μου εδωσαν κανενα κινητρο να παω παραπανω, μιας και για μενα, οσο καλα και να ακουγονταν τα piano forte, στα ιδια χρηματα, θα πηγαινα 100% σε custom

Τα Dharma προσωπικά δεν μου άρεσαν τόσο. Ο ήχος τους ήταν για το δικό μου αφτί "κάπως βαρετός και απόμακρος"...

Οι νέες ψείρες του Χρήστου (RHA 750 νομίζω) παίξαν πολύ καλά και εντυπωσιακά με το φορητό σύστημα του αντιπρόσωπου (κινητό + ενισχυτής V-moda).

Θα ήθελα να ακούσω προσεκτικότερα τα LCD-X (μου άρεσαν πολύ) αλλά δεν είχα την ευκαιρία...

Έχε υπόψη φίλε asahi ότι custom = παντρειά, δηλαδή σχεδόν μηδενική αξία μεταπώλησης, συν το γεγονός ότι δεν μπορείς να ξέρεις από πριν αν θα σου αρέσει το αποτέλεσμα...

Τα Dharma προσωπικά δεν μου άρεσαν τόσο. Ο ήχος τους ήταν για το δικό μου αφτί "κάπως βαρετός και απόμακρος"...

Οι νέες ψείρες του Χρήστου (RHA 750 νομίζω) παίξαν πολύ καλά και εντυπωσιακά με το φορητό σύστημα του αντιπρόσωπου (κινητό + ενισχυτής V-moda).

Θα ήθελα να ακούσω προσεκτικότερα τα LCD-X (μου άρεσαν πολύ) αλλά δεν είχα την ευκαιρία...

Έχε υπόψη φίλε asahi ότι custom = παντρειά, δηλαδή σχεδόν μηδενική αξία μεταπώλησης, συν το γεγονός ότι δεν μπορείς να ξέρεις από πριν αν θα σου αρέσει το αποτέλεσμα...

το γνωριζω αυτο, αλλα ειναι οι προσωπικες επιλογες του καθενος..

Πολλά και θερμά ευχαριστώ στο συντονιστή της εκδήλωσης Sokmav, τους αφανής βοηθούς Τzimisce και Larry που συντέλεσαν σε μία άρτια έκθεση!
Πολλά ευχαριστώ επίσης στο ΔΣ του ΑVClub για την διασφάλιση όλων των διαδικαστικών, αλλά και τις ψυχές του πάρτυ, τον Τάσο (tmjuju), τον Νικόλα (bykrie) που δεν έλειψαν λεπτό και συνέβαλαν με το τρόπο τους στη παρουσία του AVClub και τη δυναμική κοινοποίηση της εκδήλωσης σε όλους μας. αλλά και όσα άλλα παιδιά βοήθησαν.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης και στους εκθέτες για την συμμετοχή και στήριξη της εκδήλωσης.

Η αίσθηση που αποκόμισα απο τον κόσμο και τους εκθέτες ήταν η διάθεση για περισσότερες εκδηλώσεις, το ίδιο άρτιες και χαρούμενες!
Είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν και άλλες, μικρότερες ή μεγαλύτερες, όσο έχουμε τους ήρωές μας, με διάθεση να δουλεύουν στα υπόγεια ανιδιοτελώς και χωρίς φανφάρες.
Να στε πάντα καλά φιλαράκια, να μας δίνετε και άλλες χαρές!

:grinning-smiley-043

Με τη σειρά μου, να ευχαριστήσω όλους τους εκθέτες για την άριστη συνεργασία δίνοντας μια υπόσχεση ότι σαν AVclub θα προσπαθούμε και κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι. Εξυπακούεται ότι μιας και το νερό έχει μπει στο αυλάκι, δεν θα σταματήσουμε εδώ. Εφόσον υπάρξει διάθεση για συμμετοχή και άριστο κλίμα όπως αυτό των δύο εκθέσεων, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο και για τη διοργάνωση και άλλων, πιο δυνατών, εκδηλώσεων.

Ιδιατέρως ευχαριστούμε τον κόσμο ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του και έδωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα βροντερότατο παρών. Ελπίζω, εύχομαι και εκτιμώ ότι ο περισσότερος κόσμος έμεινε ικανοποιημένος από την εκδήλωση και πως αυτές οι 2 εκθέσεις θα αποτελέσουν την απαρχή μιας σταθερής ετήσιας επίσκεψης.

Άφησα για το τέλος...τους γαμπρούς. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Σωκράτη, τον Μιχάλη (Tzimisce), τον Τάσο, τον Λάρρυ, τους δυο Νίκους μας, αλλά, και όσα άλλα παιδιά δούλεψαν για να φέρουν (εκτιμώ) ένα άριστο αποτέλεσμα. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέσα (ράδιο και ιστοσελίδες) που προώθησαν το φεστιβάλ και στάθηκαν αλληλέγγυοι στην προσπάθειά μας.

Να είστε όλοι καλά και να με συγχωρείτε αν δεν θυμάμαι ονομαστικά τον καθένα που δούλεψε γι' αυτήν την εκδήλωση ώστε να αποδώσω προσωπικές ευχαριστίες. Η συμβολή όλων εκτιμάται δεόντως. Να είστε βέβαιοι γι' αυτό!

περασα και εγω προς το βραδυ...δεν περιμενα οτι θα εχει τοοοοοσα πολλα πραγματα......αν ειχε και ΗΙΦΙΜΑΝ θα ηταν τελεια!
ακουσα κυριως αυτα που δεν ειχα ξανακουσει, μαρεσανε τα ΑΚΓ812 (πολυ καλυτερο απο το 702 ΙΜΗΟ) το ακγ1000 επισης πολυ σπεσιαλ, τα ΕΡΓΟ (τελειως γελοια οταν τα φορας αλλα πολυ ωραιος ο ηχος τους) , πολυ καλα ηταν και τα SHURE 1840.
γενικα δεν μπορω να πω οτι κατι δεν μου αρεσε , εκτως απο κατι ασημενια με λαμπατους ενισχυτες, που μου φανηκαν να μην εχουν πολυ λεπτομερια (δεν θυμαμαι πως λεγονται).
ε και οι μουσικες επιλογες θα μπορουσαν να ειναι πιο ενδιαφερον, ζηταγα πιο ροκ και μου βαζανε ολοι Dire straits

ε και οι μουσικες επιλογες θα μπορουσαν να ειναι πιο ενδιαφερον, ζηταγα πιο ροκ και μου βαζανε ολοι Dire straits

Λες και χορηγος ηταν το Μεγαρο μουσικης...χεχε

περασα και εγω προς το βραδυ...δεν περιμενα οτι θα εχει τοοοοοσα πολλα πραγματα......αν ειχε και ΗΙΦΙΜΑΝ θα ηταν τελεια!
ακουσα κυριως αυτα που δεν ειχα ξανακουσει, μαρεσανε τα ΑΚΓ812 (πολυ καλυτερο απο το 702 ΙΜΗΟ) το ακγ1000 επισης πολυ σπεσιαλ, τα ΕΡΓΟ (τελειως γελοια οταν τα φορας αλλα πολυ ωραιος ο ηχος τους) , πολυ καλα ηταν και τα SHURE 1840.
γενικα δεν μπορω να πω οτι κατι δεν μου αρεσε , εκτως απο κατι ασημενια με λαμπατους ενισχυτες, που μου φανηκαν να μην εχουν πολυ λεπτομερια (δεν θυμαμαι πως λεγονται).

οντως, και ξεχασα να το γραψω και γω για τα Hifiman..θα ηταν τελεια αν υπηρχαν και αυτα..αλλα νομιζω οτι δεν τα φερνει κανεις στην Ελλαδα, η κανω λαθος?..

Δεν τα αντιπροσωπεύει κανείς ακόμη.

Αλλά υπάρχουν χρήστες διάσπαρτοι με μοντέλα από όλη τη σειρά, ίσως συμπεριλαμβανομένου και των 1000αριών (έτσι νομίζω δηλαδή). :)

μια ευχαριστη νοτα στη μιζερια των τελευταιων καιρων!
Ευχαριστουμε ολους τους συντελεστες και τους επισκεπτες και του χρονου ευχομαι ακομα πιο καλα και δυνατα!

Δεν τα αντιπροσωπεύει κανείς ακόμη.

Αλλά υπάρχουν χρήστες διάσπαρτοι με μοντέλα από όλη τη σειρά, ίσως συμπεριλαμβανομένου και των 1000αριών (έτσι νομίζω δηλαδή). :)

ισως θα πρεπει να μαζευτουμε για μπυριτσες και ακροασεις με τα μηχανακια μας :)